• Sparta JO12-1 - AB JO13-2 Nipt verlies in “Het Kasteel”

  Na een korte pauze rond de kerst staat vandaag de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. Het is maar een oefenwedstrijdje, dus normaal is er dan geen verslag. Vandaag wordt er echter gespeeld in het stadion van Sparta tegen leeftijdsgenoten waarbij ook één oud teamgenoot Levi speelt. Alle reden dus om deze bijzondere ervaring van de jongens vast te leggen.

  Betaald parkeren, dat is jammer, maar dan wel strak voor de ingang van Het Kasteel in Rotterdam. De eerste supporters arriveren met ons, maar het stadion zal vandaag niet uitverkocht zijn. Het is natuurlijk niet het allermooiste stadion van Nederland, maar wat een gave ervaring is dit voor de jongens. Wie kan er nu zeggen dat hij op zijn élfde jaar in een écht stadion van een profclub heeft gevoetbald. Ik in ieder geval niet!

  Enigszins onder de indruk betreden de jongens het veld voor de warming up. Wij als supporters zoeken de beste plekjes uit en de Alphense Boys vlag wordt aan de hekken gebonden. Het is fris, maar droog dus prima winter-voetbal-weer! Stipt om half 10 blaast de scheidsrechter het startsignaal en is de eerste van de drie te spelen wedstrijddelen van start gegaan.

  In de eerste 5 minuten van de wedstrijd zijn de Boys een beetje zoekend. Een voorzichtige uitbraak voor Senne, maar ook een Sparta vleugel die dreigt uit te breken, maar met Matz op de hielen niet lekker tot schieten kan komen. Een volgend kansje is ook voor Sparta maar een tikje van Matz is voldoende om het gevaar te voorkomen, het levert de Rotterdammers een corner op. Een volgende actie van Sparta, maar nu is het Sami die de bal in een stevig duel weet te onderscheppen en weer vooruit werkt. Senne gaat diep, maar heeft oud teamgenoot Levi op zijn hielen die erin slaagt verder gevaar te voorkomen.

  Wanneer Thijs de bal weet te onderscheppen van de verdediging en de druk vol vooruit inzet, kan Sparta niet anders dan een corner weggeven. Deze wordt genomen op de voor ons vertrouwde manier en Joshua draait de bal mooi gecontroleerd het doel in. Althans zo leek het, maar de bal gaat helaas net naast! Inmiddels wordt volop gespeeld op de helft van de Spartanen. Wanneer Abdul de bal weet te onderscheppen en afgeeft op Thijs, speelt Thijs mooi diep op Ersan die zich goed had vrijgelopen. Een schietkans volgt, maar nog geen beloning voor de Boys. Even een later een mooie diepe bal voor Abdul, maar de keeper van Sparta staat goed ver voor zijn doel en onderschept de bal.

  Vanaf de linkerkant van het veld wordt de bal door Serua, Matz, Sami en Bjorn gecontroleerd in een kommetje naar de andere kant van het veld gespeeld, waarbij Sparta steeds te laat tussen de speler en de bal is om te kunnen onderscheppen. De jongens lijken steeds beter in de wedstrijd te komen. Abdul weet zich sterk vrij te spelen en stormt op het doel af, maar helaas gaat de bal net naast. Even later een fraaie lop van Thijs over wat Spartanen heen naar Ersan die op zijn beurt de bal bij Abdul krijgt, waarna de bal goed voor het doel komt, maar helaas door de verdediging van Sparta wordt overgenomen.

  Senne, die met Ersan van kant heeft gewisseld geeft met een mooie beweging zijn verdediger het nakijken en loopt zich vrij over de linkerzijde en geeft een prima pass op Abdul. De keeper komt uit zijn doel en Adbul weet om de keeper heen te schieten, maar de bal raakt nog net een verdediger op de hiel, waardoor de bal net naast het doel beland. Sparta probeert de aanval op te bouwen, maar Joshua zorgt ervoor dat er geen rust gevonden kan worden om de bal lekker onder controle te krijgen, waardoor echt gevaar vanuit Sparta niet gerealiseerd kan worden op het middenveld.

  Even is daar dan toch een uitbrekende Spartaan, eigenlijk buitenspel maar door de scheidsrechter niet gezien. Dustin is goed uit zijn doel gekomen, waardoor schieten moeilijk wordt en de bal uiteindelijk tegen de paal beland. Een laatste actie is er nog voor Senne wanneer Abdul een mooie diepe pass geeft. Senne speelt de keeper goed uit, maar de bal beland nét naast het doel, waarna de scheidsrechter fluit voor het eerste rustmoment. Tjonge Boys wat waren er een hoop mooie kansen! Het is duidelijk dat beide ploegen prima aan elkaar gewaagd zijn.

  De wedstrijd gaat door en Sparta zet direct veel druk. Een mooi uitgespeelde kans maar buitenspel geeft redding. Vervolgens een goede loopactie van Senne en voorzet op Abdul, maar de keeper en verdediging staan sterk. Vervolgens stuurt Daan H met een mooie diepe pass Bryan weg die de bal voor weet te geven op Abdul. Een sterke actie, maar helaas beland de bal net naast het doel. Dan vindt Sparta een gaatje in de verdediging en weten ze voor het doel van Dustin te komen en de kans om te zetten in een doelpunt en is het 1-0.

  Weer een diepe bal van de Rotterdammers, maar Yassine en Stef zitten sterk op de man en voorkomen een volgende doorbraak. Dan aan de andere zijde van het veld een doorbrekende vleugel, maar Santino weet met een keurige sliding de bal uit te spelen. Sparta weet in deze fase van de wedstrijd elkaar steeds beter te vinden en krijgt ook wat meer ruimte.

  Wanneer Stef de bal onderschept, werkt hij de bal goed naar voren. Bryan krijgt de bal mooi diep aangespeeld en weet op snelheid zijn verdediger te passeren. Een voorzet bereikt Abdul, maar de uitgekomen keeper voorkomt verder gevaar. Vervolgens weet Sparta goed vooruit te werken en bereikt hun spits, maar keeper Dustin is goed uit zijn doel gekomen en weet de bal nét genoeg te raken, om een volgende tegengoal te voorkomen. Ook in de vervolgactie van Sparta duikt Dustin goed op de bal tussen de verdediging door en voorkomt verder gevaar.

  Het volgende gevaar is weer voor de Boys wanneer Senne zich voor het doel weet vrij te spelen en zich goed om de keeper weet heen te werken. De bal raakt uiteindelijk de buitenkant van de paal, dus helaas nog geen verdiende gelijkmaker voor de Boys. Dan is onze verdediging weer aan zet. Yassine zit goed op zijn man en voorkomt dat deze gevaarlijk kan worden. Even later een uitbrekende Spartaan, maar Yassine zit wederom bovenop hem en Dustin is goed uitgekomen waarna Stef de bal kan opruimen. Even later ziet de scheidsrechter een overtreding door vasthouden in ons nadeel. Een vrije trap op een gevaarlijke plek is het gevolg, maar Bryan heeft goed meeverdedigd en werkt de bal over de zijlijn waarna het tijd is voor een volgend rustmomentje.

  Met een voorzichtige achterstand gaan de jongens enthousiast het veld op met als doel in het laatste deel van de wedstrijd toch zeker de gelijkmaker te kunnen maken. Bryan stuurt Thijs diep en die weet een corner te realiseren. Nadat Sparta de bal heeft terug weten te winnen is er gevaar voor het doel van Dustin. Een rommelige situatie waarbij de bal wordt gemist door de Spartaanse aanvallers en onze verdedigers en de bal net langs Dustin over de achterlijn gaat en een corner geeft voor Sparta. Onze tegenstander weet de corner om te zetten in een doelpunt en dan is de stand 2-0.

  De jongens geven zich nog niet verloren en vechten goed terug. Yassine onderschept de bal en stuurt Santino diep. De bal komt voor het doel, maar Sparta verdedigd sterk. Een diepe bal van Bjorn vooruit richting Senne is helaas net te hard, waardoor de keeper de bal kan overnemen. Vervolgens is een klein cadeautje van de keeper van Sparta die de bal onhandig aanspeelt waardoor Bryan deze kan onderscheppen en voorgeeft op Senne. Een krachtig schot van Senne op doel geeft de hoop bij de jongens terug met een 1-2 stand. Even later een mooie bal van Abdul voor op Senne, maar de keeper komt uit en schiet de bal ver de tribune in. Het geeft de Rotterdammers de gelegenheid om vrijwel hun hele team te verversen.

  Een uitbraak volgt voor Sparta maar Santino zit er goed tussen. Vervolgens vindt Sparta weer een gaatje, maar weer zit Dustin er goed bij en redt fraai. Wanneer vervolgens Sami de bal weet te onderscheppen geeft hij een diepe bal op Thijs die afspeelt op Abdul. Net te diep, waardoor Sparta kan overnemen, maar Thijs verovert terug en weet een corner te realiseren. Senne neemt de corner keurig en Bjorn weet de bal heerlijk tussen de palen te koppen. De gelijkmaker!!! Knap gedaan hoor en zeker verdiend!

  Sparta is het hier beslist niet mee eens en zet de aanval in. Santino ondervangt prima en middels een keurig kommetje word de bal weer vooruit gewerkt. Senne speelt op Thijs die goed verlengd naar Stef. Een keurige voorzet van Stef op Ersan, maar helaas zit de keeper er goed bij. Hoe gaaf zou het zijn als we in de laatste minuten van de wedstrijd nog een doelpuntje konden maken! Abdul weet zich vrij te spelen in de linkerhoek en boogt de bal mooi voor het doel. Senne zit er vlák bij, maar helaas nog geen doelpunt.

  Santino en Stef weten vervolgens een uitbraak te voorkomen en moeten daarbij een corner weggeven. Deze wordt vervolgens goed weggewerkt. Thijs speelt op Abdul die na een mooie sprint de bal net niet bij Senne weet te krijgen.

  Vervolgens een uitbraak voor Sparta, maar we worden gered door buitenspel. De wedstrijd is bijna gespeeld, wanneer Sparta handig de bal weet te veroveren in de verdediging en overtuigend de 3-2 weet binnen te schieten. Wanneer kort daarna er wat gerommel in het strafschopgebied van Dustin is en er wat spelers op de grond liggen lijkt een hand geraakt en geeft de scheidsrechter een penalty. Sparta schiet keurig de 4-2 binnen. Een laatste kansje is er nog wanneer Serua mooi opbouwt en Thijs en Abdul nog even de aanval inzetten. Helaas is de tijd op en is de 4-2 eindstand duidelijk teleurstellend voor de Boys. Ook bij de supporters heerst wat teleurstelling, maar als we kijken naar de jongens van Sparta die de overwinning van deze vriendschappelijke pot vieren alsof ze gewonnen hebben van Barcelona, dan zegt dat eigenlijk wel genoeg…. De jongens hebben prima gevoetbald en een volgende keer…juist, dan pakken we ze. Misschien komt Sparta het nog eens in Alphen aan de Rijn proberen!?

  Een mooie ervaring rijker! Maandag weer lekker trainen en eens kijken of we de succesvolle reeks wedstrijden ook na de winterstop kunnen voortzetten.

  Barry