• Alphense Boys zondag 1 is in Sevilla

Het zondag 1e elftal van Alphense Boys is op trainingskamp in Sevilla. Vanochtend vroeg (06.35 uur) vertrok het grote gezelschap vanaf Schiphol naar Spanje (zie foto). Verderop een kort verslag vanuit Spanje.  De o19 is op trainingskamp bij Vitesse op Papendal en ook diverse andere selectieteams hadden vandaag al een zinvolle oefenwedstrijd.

Alphense Boys 19-1 is op trainingsweekend bij Vitesse op Papendal. Gisteren werd er al getraind en vanmiddag werd er geoefend tegen Vitesse o19 (eredivisie). Dat ging tot een kwartier voor tijd prima (2-0 achterstand), maar in die laatste vijftien minuten scoorde Vitesse nog ''even'' 4x. Dat zullen ongetwijfeld de vermoeienissen zijn van het trainingsweekend. Morgen om 12.30 uur traint de o19 nog een keer op het prachtige complex van Vitesse en dan keren ze weer huiswaarts. Volgende week zaterdag hervat de o19 al weer de competitie met een uitwedstrijd tegen Alexandria'66 19-1 (15.15 uur)

Alphense Boys 17-1 speelde vandaag, zaterdag 05 januari 2019, zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Tegenstander Spijkenisse O17 komt uit in de landelijke 2e divisie en doet daar mee in de top van de competitie. Aan de kant van de Alphenaren ontbraken vandaag Lars Verzaal en Jasper Schinkel vanwege vakantie. Terwijl Yassine Bachar en Max van Hees hun speelminuten vanmiddag konden maken bij de O19 van Alphense Boys. Naoufel Ahmidouch was helaas ziek en kon eveneens niet meespelen vanmiddag. Daar tegenover deden Romeo Pieters, Quinten Liem-Kon-Tja, Julian van der Kwaak en Mohammed Rahal mee van de huidige o16, waarvoor veel dank. De eerste speelhelft lag het tempo hoog en waren de Boys beter dan de tegenstander. Al na 8 minuten spelen werd er van achteruit goed opgebouwd en de bal kwam voor de voeten van Dyrell Dongor. Hij speelde zichzelf goed vrij, maar mikte net te hoog. Even later komt Taner Bayram naar binnen gedribbeld. Zijn schot van zestienmeter mist de juiste richting en belandt in de handen van de doelman van Spijkenisse O17. Centrale verdedigers Yuval Checkley en Sam van Rooijen kunnen zich gemakkelijk onder druk van de thuisploeg vandaan spelen en zo ontstaat er weinig gevaar voor het doel van de Alphenaren. Lopende de eerste speelhelft nam de druk toe op het doel van Spijkenisse O17. Enkele voorzetten of eindpasses kwamen net niet aan bij een medespeler, maar dan werd de bal weer snel heroverd. We zagen nog een kans voor Samir el Messaoudi. Alleen ging zijn schot uit kansrijke positie over het doel heen. Dezelfde Samir el Messaoudi schoot een vrije trap in, die net werd gepakt door de keeper. Een kopbal van Yassine Bouchnafa ging centimeters aan de verkeerde kant van de paal en dus naast. Vlak voor rust kreeg Spijkenisse O17 één goede kans, maar die pakte Thomas de Vries vakkundig en zo werd er met een 0-0 ruststand de kleedkamers opgezocht.

• De tweede speelhelft enkele wissels en omzettingen. Dan is het vaak even zoeken naar de afstemming. Zo ook vandaag, als in de 48' minuut de centrumspits van Spijkenisse O17 oog in oog komt te staan met Thomas de Vries. Hij rondde beheerst af: 1-0. De Boys hebben een goede en mentale (team)ontwikkeling doorgemaakt en proberen de teamtaken te blijven uitvoeren. Na 55 minuten spelen zien we prima positiespel van de Boys, als de bal gemakkelijk van voet naar voet gaat is Julian van der Kwaak uiteindelijk eindstation van een lange aanval. Zijn schot van 20 meter verdwijnt onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 1-1.

• Hierna is er nog een grote kans voor Mohaned Osman, maar hij schiet de bal tegen een verdediger aan. Daarna gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Vlak voor tijd krijgt Spijkenisse O17 nog een grote mogelijkheid. Gelukkig wordt deze gepareerd. De Boys zijn fitter en ogen conditioneel sterker dan de tegenstander. Na 76 minuten spelen is er een voorzet van de linkerkant die bij Romeo Pieters aankomt. Hij geeft de bal niet de juiste richting en deze gaat net naast. Drie minuten later is het toch raak als Taner Bayram de bal speelt op de inkomende Julian van der Kwaak. Hij scoort zijn tweede treffer: 1-2. Dank gaat vooral uit naar de O16 spelers die vandaag bereid waren om mee te spelen, zodat er met een volledige selectie kon worden aangetreden. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys O17 de verre uitwedstrijd voor de competitie tegen VVV- Venlo O17. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.00 uur.

Alphense Boys 17-2 was vandaag nog vrij. Volgende week zaterdag oefenen ze om 13.00 uur thuis tegen SDZ o16.

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag het eigen kersttoernooi. In de finale werd er met 2-1 gewonnen van DCG 15-1 met doelpunten van Zakaria en Thierry. Volgende week zaterdag hervat de 15-1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Spartaan'20 15-1 (13.00 uur)

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag òòk (als invallend team) op het divisie kersttoernooi van de o15. In de eerste wedstrijd werd keurig gewonnen van WV-HEDW 15-1. In de strijd om de 5e en 6e plaats werd er met 5-4 verloren van voetbalschool Balcontrole en werd er nog knap teruggekomen van een 4-0 achterstand bij rust. Volgende week zaterdag oefent de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen Desto 15-1.

Alphense Boys 13-1 startte de voorbereiding op de 2e seizoenshelft afgelopen donderdag. Op het eigen wintertoernooi werd een 3e plaats behaald. Vanmiddag kreeg dat een vervolg met een prima oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk verloor in een gelijk opgaande wedstrijd nipt (1-0).

De thuisploeg zette hoog druk, terwijl de Boys even zoekende was om onder de druk uit te spelen. De Rotterdammers kregen in de eerste 10 minuten 3 goede kansen. Alphense Boys knokte zich hierna terug in de wedstrijd en wist vaker een 'vrije' speler te vinden. Via Yash Jadoenath en Sven Verpoort leverde dit enkele goede mogelijkheden op. Na rust werd het slordiger van beide kanten en waren er tot aan de openingstreffer van Sparta (6 minuten voor het eindsignaal)  aan beide kanten geen kansen. In de slotfase kreeg Alphense Boys nog eenmaal de kans op een (verdiende) gelijkmaker maar deze viel niet meer.

Kortom een goede oefenwedstrijd waarin we ons hebben kunnen meten met de top. Sparta speelt met hoge druk en compact spel, wij vielen afwisselend aan door as en over de vleugels. Slim van de spelers om onvoorspelbaar te willen zijn. Wel moeten wij aan de slag met het verbeteren van onze vaardigheden in de kleine ruimte. Dus zorgen dat we open staan en constant positie blijven kiezen om zo nog onvoorspelbaarder te worden. We hebben tegelijkertijd laten zien dat we heel goed zijn in het samen verdedigen. Iedereen levert een bijdrage in het voorkomen van goals. Volgende week zaterdag speelt de o13 voor de competitie thuis om 11.00 uur tegen Alexandria'66 o13.

Alphense Boys 13-2

Vanmorgen verzamelde de 13-2 om 08:30 uur in Rotterdam. In de wijk Spangen om precies te zijn om tegen Sparta Rotterdam O12 aan te treden in stadion Het Kasteel, wat natuurlijk heel bijzonder is.

We spelen 3x 20 minuten en voor Thijs Hansen (rechts op de foto) en Levy Teljeur (links op de foto) is het een hele speciale wedstrijd. Thijs heeft 2 jaar bij Sparta gespeeld en speelt nu in de 13-2 en Levy heeft t/m de E3 bij de Alphense Boys gevoetbald en speelt nu bij Sparta O12.

• De eerste 20 minuten zijn voor de Boys, zonder dat we tot scoren komen. Een corner van Joshua zeilt rakelings over de lat (de bank telde hem al...), Senne en Abdul schoten voor een leeg doel naast (die telden we ook al) en daar stelde Sparta slechts 1 schot op de paal tegenover. Verder gaat de wedstrijd goed gelijk op, waarbij beide ploegen een behoorlijk niveau halen. De tweede 20 minuten zijn voornamelijk voor Sparta. De ploeg uit Rotterdam heeft het volledige team vervangen (Sparta heeft 22 jongens in de selectie) en onze jongens hebben moeite met die omschakeling. Vrij snel in het 2e deel komt Sparta op voorsprong door een mooi uitgespeelde aanval. De rest van dit gedeelte hebben we het weer aardig onder de knie maar we kunnen niet zorgen voor een terechte gelijkmaker.In de derde 20 minuten komen we zelfs op 2-0 achter. Maar het lijkt net of onze jongens dat nodig hadden: we krijgen meer gif in de benen en we gaan weer beter voetballen. Door een mooie assist van Bryan kan Senne simpel binnen tikken voor de 2-1

• Niet veel later kopt Bjorn uit een corner zelfs de 2-2 tegen de touwen. Dat is lekker terugkomen!

Toch is het uiteindelijk Sparta dat aan het langste eind trekt. Twee minuten voor tijd komt er een snelle uitbraak waar onze verdediging geen antwoord op heeft en ligt de 3-2 in het mandje. En in blessuretijd krijgt Sparta nog een penalty voor hands in het strafschopgebied. De pingel wordt onberispelijk ingeschoten en daarmee verliezen we met 4-2. Ondanks het verlies hebben de jongens toch een geweldige ochtend gehad. In het stadion van Sparta een meer dan sportieve wedstrijd gespeeld en Sparta was een prima gastheer.  Na afloop ging de hele meute even op de foto.

• Volgende week zaterdag speelt de 13-2 een oefenwedstrijd tegen Reiger Boys 13-1, thuis om 09:00 uur op veld 1.

Alphense Boys zaterdag 1 oefent volgende week zaterdag om 12.00 uur bij en tegen VEP 1

Alphense Boys zondag 1 zit op dit moment in Sevilla (trainingskamp). Hieronder het verslag van Ron Martin (keeperstrainer)

Nadat we vanochtend om 04.35 uur verzameld hadden op Schiphol , zijn we met de selectiegroep van rond 23 man om 06:35 vertrokken richting Sevilla en daar landen we rond 09:20 op Sevilla airport. Waar we door een bus opgehaald werden om naar het hostel gebracht te worden. Daar aangekomen kregen wij de kamers toegewezen en  zijn er enkele jongens even wezen rondkijken in de straat waar het hostel zit. Anderen deden het lekker rustig aan  ivm het vroege appel.  Rond 12:30 gingen we lunchen en na de lunch snel omkleden en naar de bus toe die ons naar het trainingscomplex bracht om de eerste training te starten, die onder ideale omstandigheden (zonnetje en 19 graden) plaatsvond en om 16.15 afgelopen was (en behoorlijk pittig was).

• Daarna weer de bus in om weer naar het hostel terug te keren waar iedereen kon douchen en rusten. Vanavond gaan we om half 8 eten en daarna mogen de spelers de boel gaan verkennen of slapen na deze eerste vroeg begonnen eerste dag. Voor morgen staat er weer een ochtendtraining op het programma en in de middag brengen we een bezoek aan de wedstrijd Sevilla tegen Atletico Madrid.

Volgende week zaterdag oefenen ze om 13.00 uur uit tegen Delta Sport Vlaardingen