• Woensdagnieuwtjes

  Zondag 6 januari a.s. is het 36 jaar geleden (6 januari 1983) dat Alphense Boys 1 een historische wedstrijd speelde in De Meer (oude stadion van Ajax) tegen Ajax 1. Kees Jansma (toen al lid en spelend bij Alphense Boys) had die wedstrijd geregeld met Aad de Mos (toenmalige trainer van Ajax) omdat ze in het geheim een oefentegenstander zochten om Johan Cruijff (die enkele dagen eerder naar Ajax was teruggekeerd) wat wedstrijdritme te geven.  Op de foto aanvoerder Jan Verwoerd met Soren Lerby

   

 • Uniek dat een (toenmalig) zondag tweedeklasser een oefenwedstrijd mocht spelen tegen het ''grote Ajax'' dat met tal van wereldsterren aan de aftrap stond met o.a. Piet Schrijvers, Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg, Willem Kieft, Soren Lerby, Dick Schoenaker, Jesper Olsen en Edo Ophof. Alphense Boys speelde met o.a. Herman Rombouts (keeper), Peter de Rijk, Frans Bahlmann, Paul Bahlmann, Johan van Capel, Jan Verwoerd, Kees van Vliet, Nick Verwoerd, Stef Asbai en Ton v/d Laan.

 • In die periode speelde Alphense Boys 1 meerdere wedstrijden tegen eredivisie teams. Zo werd er ook in De Kuip tegen Feyenoord gespeeld en ook tegen NEC, NAC en Willem II. Maar tegen Ajax spelen in De Meer was wel héél bijzonder. Het werd een onvergetelijke wedstrijd met slechts een kleine 4-2 nederlaag. Een topprestatie van de mannen van toenmalig trainer Rien Tamerus. Wim Kieft scoorde in de 19e minuut op aangeven van Johan Cruijff de 1-0. Pas in de 54e minuut werd het 2-0 toen Paul Bahlmann een voorzet van Johan Cruijff in zijn eigen doel kopte (als je dan tòch een keer in je eigen doel moet scoren...). In de 65e minuut gaf Frank Bakker de pass op Jan Verwoerd, die alleen voor Piet Schrijvers het overzicht behield en Ton van der Laan de niet te missen kans gaf voor de 2-1. In het laatste kwartier scoorden Jan Molby (78e minuut)  en Jesper Olsen (89e minuut) voor Ajax (4-1), maar direct na de laatste aftrap gaf Nick Verwoerd de pass op Stef Asbai die keurig de verbazingwekkende 4-2 eindstand op het bord kreeg.

 • De Nieuwsjaarsreceptie bij Alphense Boys wordt komende zondag 6 januari 2019 gehouden van 16.00-18.00 uur in de kantine van onze club. Iedereen is van harte welkom. We huldigen deze middag verschillende jubilarissen en natuurlijk wordt ook de Rinus Spaan Bokaal uitgereikt aan de Vrijwillig(st)er van het Jaar.

 • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 160 inschrijvingen kunnen noteren.

 • Komende maandag 7 januari gaan we allemaal weer trainen volgens het normale trainingsschema.

  Alphense Boys 13-1 en 13-2 spelen op zaterdag 5 januari een oefenwedstrijd bij en tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam

  De 17-1 oefent op zaterdag 5 januari bij en tegen Spijkenisse 17-1 .

  Zaterdag 5 januari vertrek de zondag 1 selectie van Alphense Boys in alle vroegte (06.35 uur) vanaf Schiphol voor een vierdaags trainingskamp in Sevilla (Spanje). Ook de A-junioren Nick Broekhuizen en Lars IJzendoorn gaan mee.

  Alphense Boys 19-1 belegt in ditzelfde weekend o.l.v. vertrekkende trainer Sander van Dijk een trainingskamp in Papendal waar ze te gast zijn op het prachtige trainingscomplex van Vitesse. Zaterdag 5 januari oefenen ze om 14.30 uur op Papendal tegen Vitesse o19. Yassine Bachar en Max van Hees uit de 17-1 zijn ook uitgenodigd om dit trainingskamp mee te maken.

  Stanley Brard is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord, waar o.a. Alphense Boys mee samenwerkt. Brard was eerder al (2006-2013) de HJO bij de Rotterdamse club en keert nu weer terug.

  KNVB scheidsrechter Bert Metzler  heeft vorige week vrijdag en zaterdag de jeugdspelers van Alphense Boys 15-1 en 15-2 begeleid en geïnstrueerd die de kersttoernooien floten van de o8, o9 en o11. Op donderdag was hij zelfs ook gastheer in de commissiekamer vanwege een late afmelding van een vrijwilliger. Ook dat deed hij prima. Dank Bert.

   

 • We zijn nu over de helft van de succesvolle kersttoernooien bij Alphense Boys. We hebben vijf dagen gehad en er volgen nu, vanaf vandaag (woensdag) nog vier toernooien. Alle dagen starten we om 10.00 uur.

  Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

  Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6)

                                             Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8

  Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

  Erg leuk is dat Fifa scheidsrechter Lizzy v/d Helm ook weer present is. Jàren geleden floot ze al herfst of kersttoernooien bij Alphense Boys en ondanks haar doorbraak op internationaal niveau voelt ze zich nog niet te klein om ook deze keer bij Alphense Boys een toernooi te komen fluiten. Zij zal er morgen zijn (donderdag) bij het o13 toernooi

 • De toernooicommissie van Alphense Boys maakt in deze dagen overuren. Maar gezamenlijk slagen ze er uitstekend in om deze negen kersttoernooien prima te organiseren. Complimenten.

  Speciale dank ook aan de dagploeg die zelfs op oudejaarsdag (31 december) in alle vroegte met 6 man aanwezig waren om de kantine, kleedkamers en velden weer netjes te krijgen.

  Het programma van de voorjaarscompetitie voor de Alphense Boys teams die in de landelijke competitie spelen is al bekend. De 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 beginnen op zaterdag 12 januari al weer met de competitie.

  Competitieprogramma voor zaterdag 12 januari:

  11.00 uur      AB 13-1 - Alexandria'66 13-1

  13.00 uur      AB 15-1 - Spartaan''20 15-1

  15.00 uur      VVV Venlo 17-1 - AB 17-1

  15.15 uur      Alexandria''66 19-1 - AB 19-1

  Thomas Duivenvoorden (ex-trainer Alphense Boys D1) gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van zondag eersteklasser Den Hoorn. Thomas is nu (in het kader van zijn diploma UEFA A) nog assistent-trainer bij Katwijk. Eerder was hij drie jaar succesvol trainer bij zondag tweedeklasser DOSR.

 • Over drie maanden gaan we 'm voor de tweede keer organiseren: ''de Alphense Boys Voetbalquiz''. De eerste editie was super gezellig en dus komt er een vervolg! Vinden jullie het leuk om mee te doen? Schrijf dan je team in door een replay te sturen op deze e-mail. We horen graag met wie je een team vormt en wat de teamnaam is. En nodig ook je teamgenoten en andere (voetbal)vrienden uit om zich in te schrijven. De voetbalquiz vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019. We beginnen om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Teams bestaan uit maximaal drie deelnemers. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Uiteraard gaat er weer gestreden worden om een aantal mooie bekers. Stuur je aanmelding naar: abvoetbalquiz@gmail.com
  Met vriendelijke groet, Sjouke, Sander, Sander, Mathieu, Michel. Alphense Boys Voetbalquiz

  Osama Rashid, oud speler van Alphense Boys, behoort tot de selectie van Irak voor de Asian Cup. De Rotterdammer is momenteel aanvoerder van Santa Clara, de huidige nummer 8 in de Primera Liga. Osama speelt sinds januari 2017 op de Portugese Azoren. Hij kwam toen over van Lokomotiv Plovdiv.

 • Inmiddels heeft de jeugdafdeling van Alphense Boys 22 sollicitanten binnen voor de vacante functie van hoofdtrainer van de o19 voor het volgende seizoen. Binnenkort zullen enkele kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. Tot 6 januari zijn sollicitaties nog mogelijk

   

  Voor seizoen 2019-2020 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een ambitieuze trainer/coach voor onze talentvolle nieuwe 19-1 die uitkomt in de landelijke 1e divisie. De kandidaat moet minimaal in het bezit zijn van het diploma TC 2 (voorkeur TC 1) en op maandag, woensdag en donderdag om 19.15 uur kunnen trainen en op zaterdag het team coachen. Uw sollicitatie met CV  en motivatie graag vòòr 1 januari sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

   

  Alphense Boys zoekt voor seizoen 2019-2020 een trainer/coach voor  ons onder 14 team. Dit team (JO15-2) komt uit in de hoofdklasse.  Het team bestaat uit 1e jaars C-junioren (= de huidige 13-1, die nu speelt in de landelijke 1e divisie) die moeten worden klaargestoomd voor de 15-1 van het jaar daarop (eredivisie). De kandidaat moet minimaal in het bezit zijn van het diploma TC 3 en op maandag, dinsdag en donderdag om 16.45 uur kunnen trainen. Uw sollicitatie met CV en motivatie graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

   

  Voor het nieuwe seizoen zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys diverse assistent trainers voor onze jeugdselectieteams, waarvan er vier op landelijk niveau spelen. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om een jaar lang (wellicht als stage voor je trainersdiploma)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst.  Sommige teams trainen al om 16.45 uur, andere teams om 19.15 uur. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)