• Boys uit de beker

Alphense Boys verloor de bekerwedstrijd tegen FC Rijnvogels in de paar minuten vóór rust. Kort achter elkaar maakte de thuisploeg de 2-1 én de 3-1 en daarmee was het verschil gemaakt. De Boys streed na rust tomeloos en bracht de Katwijkers nog aan het wankelen met de 3-2, totdat de thuisclub vlak voor het einde met de 4-2 de wedstrijd ‘op slot’ deed.

Beide hoofdklassers, de ene op zaterdag en de andere op zondag, maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van zaterdagmiddag. Alphense Boys opende in het laatste potje voetbal van 2018 na ongeveer een kwartier spelen de score. Uit een corner van Thom Nouwens belandde de bal bij de tweede paal waar Arjan Ouwendijk geheel vrijstaand binnen kon koppen. De 0-1 was de beloning voor het goede spel. In het tweede deel van de eerste helft liet ook de voormalige club van Boys-trainer Hein van Heek goed voetbal zien en na een snel uitgevoerde aanval kwam de 1-1 tot stand. Max van Steen deed het óók met een kopbal.

Alphense Boys bouwde tot de rust weer aan een veldoverwicht en het zag er naar uit dat beide ploegen met de gelijke stand zouden gaan rust. Maar niets van dat al. Er gingen dingen niet goed in de Boys-verdediging, waardoor Luuk Slegt en Jesse Driebergen er in no time 3-1 van wisten te maken. Met die voorsprong op zak kon Rijnvogels het zich permitteren om in de tweede helft iets rustiger aan te doen. Maar de Boys liet de Katwijkse formatie van begin af aan naar adem happen. Het gas ging er vol op en al snel kwamen er kansen op de aansluitingstreffer.

Het feit dat de Boys zeer ‘hoog’ verdedigde, maakte dat Rijnvogels er met de lange bal en snelle spelers voorin in die fase ook een paar keer zeer gevaarlijk uit kwam en eveneens grote kansen kreeg om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Maar dat lieten ze na, onder meer door reddingen van beker-keeper Justin de Feijter, die ook één keer hulp kreeg van de lat.

Gezien de werklust en het overwicht was de 3-2 een kwartier voor tijd dik verdiend. Boris Zanoli maakte de wedstrijd weer spannend en de Boys kwam in de slotfase nog een paar keer dichtbij de strafschoppenserie. Maar vijf minuten voor tijd maakte Rijnvogels goed gebruik van de ruimte die er inmiddels achterin bij Alphense Boys lag en stelde Roy van Leeuwen de volgende ronde voor FC Rijnvogels zeker.

Alphense Boys zaterdag 1 deed weinig onder voor tweedeklasser SVS en kwam in Capelle aan de IJssel eveneens op een 1-0 voorsprong. Bij een 1-1 stand werd een penalty gemist. Uiteindelijk werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Foto’s boven en onder: supporters van FC Rijnvogels namen zaterdagmiddag na afloop van de bekerwedstrijd tegen de Boys nog even officieel afscheid van Hein van Heek. De Boys-trainer werd vorig seizoen ontslagen bij FC Rijnvogels, toen de club na een aantal succesvolle jaren met Hein als trainer even wat minder ging.