• Woensdagnieuwtjes

    De kerstbijeenkomst voor alle trainers en leiders van Alphense Boys was gisteravond (dinsdag) een enorm succes. Maar liefst 100 personen kwamen naar deze bijzondere viering waarbij Kees Jansma (zie foto) met een humorvolle en zeer interessante lezing de show stal. Kees vertelde tal van anekdotes uit zijn 50 jaar lange loopbaan als journalist. Vooral over de tien geweldige jaren als perschef bij de KNVB kon hij smakelijk vertellen. Wim Versteeg had met zijn bar en keukenmensen een huzarenstukje geleverd en het kerstbuffet was uitstekend geregeld. Aan het eind van de avond werden de contracten getekend met de trainers waarmee Alphense Boys al rond is voor het komend seizoen. Verderop in de woensdagnieuwtjes meer hier over.

     

    Komende zaterdag wordt de eerste van maar liefst 9 kerstoernooien bij Alphense Boys gehouden. We starten met het toernooi van o13 (niveau hoofdklasse/1e klasse) waar Alphense Boys 13-2 aan mee doet. Iedere dag starten we om 10.00 uur

    De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (vol)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        (vol)

    Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (vol)

                                               Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (vol)

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (vol)

    Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (vol)

                                               Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 2 plekken)

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 2 plekken)

    Inschrijven kan bij: info@Alkabv.nl

     

  • Afgelopen zaterdag werd er een splinternieuwe schoen gevonden op de parkeerplaats. Maar wie raakt nu één schoen kwijt? Vreemd!

  • De Nieuwsjaarsreceptie bij Alphense Boys wordt gehouden op zondag 6 januari 2019 van 16.00-18.00 uur. We huldigen deze middag verschillende jubilarissen en natuurlijk wordt ook de Rinus Spaan Bokaal uitgereikt aan de Vrijwillig(st)er van het Jaar.

    De Sportweekendcommissie komt graag in contact met ouders die het leuk vinden om aan de organisatie mee te doen. He 56-ste Sportweekend wordt op 21 en 22 juni 2019 gehouden. Na die editie stoppen enkele huidige commissieleden, dus het is goed als in de komende maanden enkele nieuwe leden meedraaien om het kunstje van de organisatie onder de knie te krijgen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met Edwin Jacobs via sportweekend@alphenseboys.nl.

    De actie van onze kleding man, John van Deenen, m.b.t. de Alphense Boys mutsen (ook voor de girls) is een groot succes geworden. Hij verkocht maar liefst 96 van die prachtige en lekker warme boys-mutsen. Die zijn overigens nog steeds te koop bij John.

    Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys 15-1 heel knap met 3-3 gelijk tegen Sparta Rotterdam 15-1. Aan de kant van Sparta scoorde Bujo Hegic 2x. Bujo speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys en scoorde nu toch tégen zijn voetbalmaten.

  • De finale dag van de Randstad Cup waar Alphense Boys 8-1 én Alphense Boys 9-1 zich eerder voor geplaatst hebben, zal worden gehouden op zondag 7 april 2019 in het eredivisie stadion van SBV Excelsior Rotterdam, wat voor een speciale finale sfeer moet gaan zorgen.

    Ook Alphense Boys 11-2 (o10) heeft zich daarvoor geplaatst, maar dan op zondag 14 april

    Vanuit alle vier de Randstad regio’s ( Amsterdam , Den Haag , Rotterdam en Utrecht ) worden de beste drie teams van de eerder gespeelde Randstad Cup toernooien uitgenodigd voor dit finale toernooi waar in totaal dus twaalf teams zullen strijden voor de Cup met de grote oren en om het beste onder 8 team te worden van de Randstad. Het toernooi zal in de middag worden gespeeld. Voorafgaand aan het toernooi zal er een grootse opening zijn waarbij alle finalisten voorgesteld zullen worden aan het publiek. Daarnaast is er voor de top drie een beker beschikbaar en voor alle aanwezige teams een aandenken.

    Voor het trainingskamp van Alphense Boys zondag 1 naar Sevilla (van 5 t/m 8 januari) zijn twee jeugdspelers van de 19-1 uitgenodigd. Dat zijn Nick Broekhuizen en Lars IJzendoorn (zie foto onder) Tijdens het trainingskamp in Spanje wordt er een aantal keer getraind, gaan we de wedstrijd van Sevilla – Atletico Madrid bezoeken, spelen we een internationale wedstrijd tegen de hoogst spelende amateur vereniging van Sevilla en staan er nog een aantal activiteiten gepland ten behoeve van de teambuilding.   

  • Bij Alphense Boys stoppen we met de papieren versie van het inschrijven van nieuwe leden.

    Vanaf nu melden nieuwe leden zich aan via de website = digitaal inschrijven. Dat betekent niet dat de persoon direct al lid is. De melding dat iemand zich dus heeft aangemeld, komt binnen op de mail van de ledenadministratie. Deze informatie sturen wij door naar de desbetreffende hoofdleider met de vraag of er plek is binnen een team. Zodra wij antwoord terug hebben van de hoofdleider dat in een team plek is, zullen wij die persoon definitief lid maken, en verwerken in Sportlink

    Alphense Boys 17-2  had afgelopen zaterdag een wedstrijdvrije dag en de trainers Jeffrey Verweij en Eli Wattimury hadden daarom ter afsluiting van de eerste seizoenshelft een middagje Bowlen bij de buren aan de andere kant van de Sportlaan georganiseerd.De B2 had er erg veel lol in en er werd bij iedere strike voor iedereen geklapt door de vriendenploeg. Er waren wel wat paralellen te trekken met een echte voetbalwedstrijd. Rens had de bal klemvast, Chalino maakte een sliding op de bal, Jesper berekende de baan van de bal, sommige spelers liepen teveel met de bal, speelden  de bal over de zijlijn , pakten de bal af of verspeelden de bal. Anderen waren balvaardig, kopten de bal of behaalden een hoge score. Opvallendste verschil tussen de Bowlingbal en de voetbal was wel dat hoewel de bal 3 gaten had, hij toch niet lek was. En er belandde ook geen bal in de sloot naast het trainingscomplex. Uiteindelijk werden er twee rondes gespeeld, verdeeld over 2 poules. Trainer Eli Wattimury won de eerste ronde in de ene poule en had meer punten dan de gedeelde nummers 1 Janz en Kaan in de ander poule. De tweede ronde won Romeo in de ene poule en waren Janz (1e) en Kaan (2e)wederom de beste in de andere poule. Een zeer geslaagde middag zo vlak voor de winterstop.

  • De najaarscompetitie van de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 is nu afgesloten. Na de jaarwisseling wordt er op zaterdag 12 januari al weer gestart met de voorjaarscompetitie waarbij alle teams weer met nul punten beginnen en het dus een strijd wordt voor handhaving. De 19-1 en 17-1 eindigden beiden met 5 punten op de 11e plaats en moeten in de tweede helft van het seizoen dus echt aan de bak om ook in het nieuwe seizoen in de 1e divisie te kunnen blijven spelen. De 15-1 deed het fantastisch in de eredivisie laag en was zelfs nog in de race om te promoveren naar de eredivisie hòòg. Uiteindelijk legden ze beslag op een voortreffelijke derde plek. Na de winter beginnen ze weer op 0.

    De 13-1 verloor veel punten in het begin van de competitie maar herstelde zich en eindigde op een keurige 3e plek. Na de winterstop moeten ze vier teams onder zich zien te houden om in seizoen 2019-2020 opnieuw in de 1e divisie te mogen starten. Opvallend was dat de 13-1 de minst gepasseerde verdediging had van de hele 1e divisie.

  • Op een of andere manier zijn de wedstrijdverslagen van afgelopen zaterdag op zondagavond van de website verdwenen. We zetten ze er niet opnieuw op, want dat is drie kwartier werk. Wij gaan ervan uit dat iedereen ze gelezen heeft.

    De trekking van de Grote club actie is geweest. Met de volgende link kan je je loten checken. Heb je loten gekocht met een eenmalige machtiging dan staat je lotnummer bij de afschrijving van je bank. https://lotchecker.clubactie.nl/lotchecker.html

    Op de nieuwjaarsbijeenkomst van 6 Januari worden de beste verkopers en het beste verkopende team in het zonnetje gezet.

    Trainer Sander van Dijk (19-1)  en Alphense Boys gaan na dit seizoen in goed overleg uit elkaar.  Sander van Dijk heeft  dan11 jaar gewerkt in de jeugdopleiding van Alphense Boys en daar tal van successen gehaald. Nu wacht Sander een nieuwe uitdaging bij een andere vereniging en gaat Alphense Boys op zoek naar een nieuwe trainer-coach voor de 19-1 die uitkomt in de landelijke 1e divisie. Sollicitaties met cv kunnen per email worden gestuurd naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Sander van Dijk kwam in 2008 naar Alphense Boys waar hij vervolgens twee jaar assistent was van achtereenvolgens de D2 en de D1. Vanaf seizoen 2010-2011 ging hij op eigen benen staan en was 3 jaar achterheen hoofdtrainer van de C2 (1e klasse, 2x 2e, 1x 3e). Vanaf 2013 was hij drie jaar trainer van de C1 in de 1e divisie (1x 6e, 2x 2e) Vanaf 2016-2018 was hij 2 jaar trainer van de B1 in de 1e divisie waarbij hij zich in de winter van 2016 plaatste voor de 1e divisie hoog). Het afgelopen 11e en laatste seizoen was hij trainer/coach van de o19 (1e divisie)

    De hoogtepunten van Sander bij Alphense Boys waren:

    2014 - 2015: halve finale beker (verlies tegen Willem II 1-4), sportploeg van het jaar en competitie overwinning op  Ajax C1  (2-1)

    2016 - 2017: kwartfinale beker (thuis tegen  PSV B1 (1-2), promotie naar 1ste divisie hoog en sportploeg van het jaar

    2017 - 2018: op één punt 1ste divisie hoog niet gehaald

    Binnen de jeugdopleiding van Alphense Boys heeft hij veel betekend met daarbij diverse clinic's, gasttrainingen en presentaties. Ook had hij een goede rol in de brainstormsessie voor het nieuwe bestuur en in het behalen van de status van Regionale jeugdopleiding van de KNVB. Henny van Raaij (ex-eerste elftal speler) was 9 jaar zijn assistent en méér dan zijn rechterhand.

     

  • Op de kerstbijeenkomst van alle trainers en leiders van Alphense Boys (gisteravond) heeft het bestuur bekend gemaakt dat de volgende contracten met de jeugdselectietrainers zijn verlengd

    Roel van Holstein (E-Top) ((foto midden)

    Michael Lipsius (13-2) (links op de foto)

    Robin Stolwijk (13-1)  (rechts op de foto)

  • Mitchell Meijer wordt trainer van de 15-1. Hij neemt daarbij het stokje over van Sander van der Kleij die na drie prachtige jaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys, besloten heeft een club dichterbij zijn woonplaats Amsterdam te zoeken.

  • Jeffrey van Dijk gaat volgend seizoen zijn 3e jaar in bij Alphense Boys en blijft de trainer/coach van de17-1.

  • Sander van der Kleij (15-1) en Sander van Dijk (19-1) gaan Alphense Boys dus na dit seizoen verlaten. Omdat Mitchell Meijer doorschuift naar de 15-1 gaan we dus op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor de 15-2 en de 19-1.

    Ook het duo John Cuvelier en Ron Martin (zie foto) zal ook volgend seizoen de leiding hebben over de zaterdag 1. Zij spelen komende zaterdag nog een bekerwedstrijd om 14.00 uur bij en tegen SVS.

  • Al eerder was bekend dat ook hoofdtrainer Hein van Heek men zijn assistent Eli Wattimury nog een jaar doorgaan bij de zondag 1. Komende zaterdag speelt de zondag 1 zijn laatste wedstrijd van 2018. Ze spelen dan om 13.00 uur de bekerwedstrijd bij en tegen Rijnvogels. Toevallig de vorige club van Hein van Heek!

  • Op donderdag 13 december was de laatste training voor de winterstop. Onze E-top heeft dit gezellig ingeluid met een Pannekoeken kerstdiner in stijl! De boys zijn toe aan rust, maar kijken vol vertrouwen en goede moed uit naar de competitie deel twee! De jongens en leiding van de E-top, wensen iedereen gezellige dagen en een sportief 2019

  • Afgelopen zaterdag sloot de 15-2 van Alphense Boys het kalenderjaar 2018 af met een leuk teamuitje in The Beach in Aalsmeer waar ze met enkele ouders op 3 velden voetvolley speelden in een overdekte hal met zand (zie foto)

  • De JO13-3 heeft zich, na het eerdere kampioenschap in de 1e klasse nu ook geplaatst voor de 3e ronde van het bekertoernooi door het 2 klasse hoger spelende Barendrecht JO13-1 (2e divisie) met 3-2 te verslaan in een waar voetbalgevecht. Na 10 minuten stond de JO13-3 met 2-0 voor, vlak voor rust werd het 2-1. Na 5 minuten in de tweede helft kwam de JO13-3 met 10 man te staan door een rode kaart, niet veel later viel de 2-2. Bij een uitbraak werd het na goed doorgaan 3-2. Deze stand werd tot het eind vastgehouden, ook door enkele goede reddingen van de keeper. De prestatie is des te knapper omdat we maar 1 wissel op de bank hadden. We kijken uit naar de loting en hopen op weer een mooie tegenstander.