• Boys 15-1 en 13-1 eindigen op fraaie 3e plaats

Alphense Boys 15-1 speelde heel knap met 3-3 gelijk bij en tegen Sparta Rotterdam 15-1 en liet die ploeg op de ranglijst zelfs achter hen. Door de winst van FC Twente bleef de promotie naar de eredivisie hòòg helaas uit het zicht maar een derde plek is voortreffelijk. De 13-1 (zie foto) won thuis met 2-0 van JVOZ en eindigde op een keurige derde plaats in de najaarscompetitie van de 1e divisie. De o19 en de o17 verloren hun laatste competitieduels van respectievelijk FC Emmen en Willem II. De zaterdag won afgetekend met 3-0 van Zevenhoven. Alle andere teams waren vrij en al aan de winterstop begonnen.

Alphense Boys o19 speelde vandaag zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen FC Emmen O19. Emmen is nog in de race voor de eerste divisie hoog en Alphense Boys o19 gaat na de winterstop uitkomen in de eerste divisie laag. Direct vanaf het eerste fluitsignaal bleek Emmen te beschikken over een uitstekend team. Het tempo lag enorm hoog en de boys werden constant achteruit gedwongen. De 1-0 viel na 15 minuten een steekpass viel achter de verdediging werd verlengd en kon bij de tweede paal vrij worden binnen geschoten. Pas na deze goal lukte het de O19 om iets meer in het spel te komen. Emmen kon wat verder van de goal worden gehouden en de buitenspelers werden wat vaker gevonden, helaas eindigde de eindpass (voorzet) te vaak in de handen van de uitstekende keeper van Emmen. In het laatste kwartier voor rust  probeerde de boys diep druk te zetten maar dat pakte averechts uit. Eerst werd een steekpass over de linkerkant direct langs keeper Sven IJzendoorn binnen geschoten (2-0). Niet veel later werd een corner niet goed weggewerkt waarna de bal van buiten de 16-meter in de uiterste hoek geschoten kon worden (3-0). Tot overmaat van ramp werd de ruststand 4-0 toen een hoge voorzet geheel vrijstaand bij de tweede paal kon worden binnen gekopt. Na rust werden de mouwen opgestroopt om een grote uitslag te voorkomen. Nadat de spits van Emmen nog een bal via de binnenkant van de paal uit de goal zag komen zorgde Younes Bouhamed

• voor het eerste gevaar van de O19. Maar zijn indraaiende bal werd nog net uit de kruising getikt. Vlak daarna volgde een lange bal van Brian Bor die door Yannick Saeijs prima verlengd werd tot bij Nick Broekhuizen. Deze kon alleen op de keeper af en bleef heel rustig in dit duel en tekenende zo voor de 4-1.

• Na deze goal werd Emmen even onrustig en volgde kansen voor Younes (schot tegen de voeten van de keeper) na een goede voorzet over de grond van Nick en Alessio (kopbal net over). In de laatste 10 minuten ging het gelijk op maar veranderde er niks aan de eindstand. Zo gaat de O19 de winterstop in met een nederlaag maar geven de laatste 45 minuten hoop voor de tweede seizoenshelft! De O19 is nu twee weken vrij waarna ze zich gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft en oefent voor het eerst weer op zaterdag 5 januari op Papendal tegen Vitesse o19 (14.30 uur). Op zaterdag 12 januari wordt de competitie al weer hervat in de landelijke 1e divisie (voorjaarscompetitie) en begint iedereen weer op nul punten.

Uitslagen in de 1e divisie bij de o19-1

Fc Emmen o19 - Alphense Boys o19     4-1

Alexandria o19 - Fc Twente o19  3-5

Fc Den Bosch o19 - PEC Zwolle o19     0-2

VVV Venlo o19 - Excelsior R o19                       5-2

Go Ahead Eagles o19 - Roda JC o19

De Graafschap o19 - Almere City o19 (16/12)

12. Alexandria'66 o19                          11-4

Alphense Boys o17 heeft vandaag, zaterdag 15 december 2018, zijn laatste competitiewedstrijd van dit jaar afgewerkt en daarmee sloot het de najaarscompetitie af. De Alphenaren deden zichzelf vandaag ernstig te kort met de 3-1 nederlaag, want de Boys speelde een uitstekende wedstrijd waar veel meer in had gezeten. Tegenstander Willem II O17 zal na de winterstop uit gaan komen in de 1e divisie hoog en dus troffen we een goede ploeg vandaag.

• Aan de kant van Alphense Boys O17 ontbraken Daan Putman (ziek), Dyrell Dongor (blessure), Jasper schinkel (blessure), Samir el Messaoudi (blessure) maar ze waren vrijwel allemaal aanwezig op het team te supporten. Al in de openingsfase is duidelijk dat het tempo in deze wedstrijd hoog ligt. De Boys beginnen goed en Junior Sonowo levert een voorzet af op Taner Bayram. Zijn kopbal heeft de juiste richting, maar mist de kracht om te worden gepromoveerd tot doelpunt. Een gevaarlijke dribbel van de opkomende Nabil Sayadi wordt, in het zestienmetergebied, maar ternauwernood gepakt door de doelman van Willem II O17.

• Na enige tijd besluit Willem II O17 hoger druk te gaan geven en kantelt de wedstrijd enigszins qua veldoverwicht. De Tilburgers komen na 20 minuten aan de leiding als een speler op de achterlijn veel te gemakkelijk door mag dribbelen en de bal terug legt. De daarop volgende inzet wordt hard ingeschoten. Thomas de Vries krijgt zijn hand er onvoldoende achter: 1-0. In de 25' minuut zien we een fantastische aanval van de Tilburgse BVO en na een voorzet van de rechterspits wordt deze uiteindelijk binnen gekopt: 2-0. Hierna heeft Thomas de Vries nog een goede redding in huis en voorkomt daarmee dat de wedstrijd gespeeld is. Vervolgens knokken de Boys zich terug in de wedstrijd met passie en strijdlust. Hoe anders is dat soms geweest, in een moeilijke fase, gedurende andere wedstrijden in dit seizoen. Een schot van Junior Sonowo belandt op de lat. Even later een vrije trap van Lars Verzaal. Goed ingeschoten, maar de bal spat opnieuw hard uiteen op de lat en komt terug het veld in. De rebound levert onvoldoende gevaar op. Als Naoufel Ahmidouch in de 38' minuut met een wonderschone treffer Alphense Boys O17 terug brengt in de wedstrijd  (2-1) ligt alles weer open.

• De tweede speelhelft valt niet in een verslag te beschrijven. Alphense Boys O17 domineert, jaagt de tegenstander af, wint alle duels, creëert veel kansen, maar scoort niet en helaas win je dan geen wedstrijden. Laten we hopen dat dit na de winterstop wel onze kant opvalt. Vlak na rust een fantastische pass van Lars Verzaal op Taner Bayram. Zijn kopbal verdwijnt onzorgvuldig over het doel heen. Kort daarna krijgt Junior Sonowo een grote kans van 15 meter, maar zijn schot gaat veel te gehaast voor het doel van de tegenstander langs en mist dan ook zuiverheid. Kort hierna geeft Naoufel Ahmidouch de bal voor. Bij de tweede paal drukt Nabil Sayadi de bal perfect naar beneden. Echter de bal gaat nét naast. Een schot van Max van Hees van zestienmetergebied gaat eveneens net voorlangs.

• Ook Naoufel Ahmidouch probeert het van 17 meter. Zijn schot mist de juiste richting. Tussentijds nog een harde vrije trap van Lars Verzaal, maar dit keer is de doelman van Willem O17 net op tijd in de hoek om redding te brengen.

• Als Sam van Rooijen vervolgens één op één op de keeper af gaat lijkt dit hem echt te worden, maar ook hij schiet de bal te gehaast naast het doel.  Willem II O17 countert zich met één kans naar een veilige marge en benut een fout van een Boys verdediger: 3-1. Alphense Boys O17 probeert het nog steeds en geeft niet op. Met invaller Mohaned Osman wordt er nog gespeeld met 4 spitsen. Het levert vanzelfsprekend ruimte op aan beide kanten, maar de zo gewenste en verdiende aansluitingstreffer blijft uit. Alphense Boys O17 ontvangt de complimenten voor het spel, kwam onwijs vaak in scoringsposities, de spelintenties werden goed uitgevoerd, maar het maken van doelpunten was vandaag helaas het obstakel. Volgende week wordt het jaar afgesloten, waarna de Boys op donderdag 03 januari 2019 weer gaan trainen en oefent voor het eerst weer op zaterdag 5 januari uit tegen Spijkenisse o17 (12.30 uur). Op zaterdag 12 januari wordt de competitie al weer hervat in de landelijke 1e divisie (voorjaarscompetitie) en begint iedereen weer op nul punten.  Vanaf deze plaats iedereen fijne feestdagen gewenst en een goed uiteinde van het jaar 2018.

Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

Willem II o17 - Alphense Boys o17         3-1

Go Ahead Eagles o17 - NAC o17                       2-1

DEM o17 - Almere City o17          1-2

ADO Den Haag o17 - VVV Venlo o17    3-1

Hollandia o17 - AFC o17   1-1

De Graafschap o17 - Fc Emmen o17 (16/12)

12. DEM o17                              11-2

Voor Alphense Boys o15 stond de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta Rotterdam o15 op het programma. De ploeg van trainer Sander van der Kleij kon bij een overwinning en een gunstige uitslag bij Twente zelfs promoveren naar de Eredivisie hoog. Genoeg om voor te spelen dus. Het begin was duidelijk voor Sparta. Alphense Boys was slordig op de helft van Sparta en creëerden nauwelijks kansen. Sparta was dodelijk in de counter en kwam op 1-0, daarna werd de bal van de lijn gehaald en werd de 2-0 voorkomen. Sparta raakte ook nog een keer de lat en Alphense Boys kon daar weinig tegenover stellen. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Rotterdammers. Na rust kwam Alphense Boys beter in hun spel en kwam op gelijke hoogte via Ilias Dardour

• die snel reageerde na een poging op de paal van Zakaria Kanfaoui (1-1). Alphense Boys speelden veel feller dan de eerste helft en kregen te horen dat Twente achter stond. Eén goal was genoeg voor promotie. Alphense Boys ging 1 op 1 spelen en creëerden via keeper Aaron The (!) een levensgrote kans maar Zakaria stuitte op de Sparta keeper. Sparta maakte gebruik van de ruimtes en scoorden de 2-1 maar enkele minuten later was het hands en een penalty voor Alphense Boys, via Zakaria Kanfaoui was de stand weer gelijk 2-2.

• Opnieuw alles of niks voor Alphense Boys en opnieuw Sparta die daarvan profiteerde 3-2.  Alphense Boys bleef strijden en kwam wederom terug een goede actie van Jayden Daleman en Zakaria Kanfaoui tikte de 3-3 binnen en een minuut voor tijd had Jayden Daleman (zie foto) een goede actie in huis en speelde zichzelf vrij, hij koos om de bal af te leggen aan Thierry Anthony maar hij stond buitenspel.

• Zo bleef het 3-3 en overheerste teleurstelling dat het (bijna) onmogelijke toch heel dichtbij was. Net geen promotie maar wat een prestatie van de 15-1. Eredivisie spelen tegen alleen maar BVO's, vaker gewonnen dan verloren, altijd spektakel, veel goals en van niemand twee keer verloren en dan keurig derde worden.. Daar mogen de mannen van Sander van der Kleij trots op zijn. Na de winterstop gaan we kijken of ze deze prestatie kunnen herhalen. De o15 begint nu aan de korte winterstop en oefent voor het eerst weer op zaterdag 5 januari als ze het kersttoernooi van Alphense Boys spelen. Op zaterdag 12 januari wordt de competitie al weer hervat in de landelijke ere divisie (voorjaarscompetitie) en begint iedereen weer op nul punten.

8. Almere City                          14-9

Alphense Boys o13 heeft de laatste competitie van 2018 winnend afgesloten en eindigde hierdoor in de najaarscompetitie van de 1e divisie laag, op de 3e plaats. Op sportpark ‘de Bijlen’ werd met 2-0 gewonnen van JVOZ o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk kwam in een enerverende wedstrijd al vroeg op voorsprong en verdubbelde de score na rust. Alphense Boys startte sterk aan de wedstrijd en gaf gelijk veel druk vooruit, dit resulteerde ook in een vroege voorsprong. Yash Jadoenath speelde de bal in de loop van spits Shanley Olijfveld die van ruim twintig meter de keeper voor zich doel zag staan en vervolgens met een boogbal scoorde (1-0).

• Vervolgens nam JVOZ het initiatief en hadden de ‘Boys’ veel moeite om de bal in bezit te houden. Vooral als er mogelijkheden lagen om een snelle tegenaanval te plaatsen was de vaardigheid aan de bal nog niet van een voldoende hoog niveau. Slechts eenmaal lukte dit wel en over de rechterkant kon Milan Fuertes Plana op aangeven van de sterk spelende Alexander Kortekaas (zie foto) de bal voorgeven, de JVOZ-verdediging kon opruimen.

• Na rust veranderde het spelbeeld, nu was het Alphense Boys wat veelal op de JVOZ-helft te vinden was, zonder echt gevaarlijk te worden. Er was constante druk op de bal en zo veroverde Alphense Boys al vroeg in de aanval de bal terug. Halverwege de tweede helft leidde z’n moment de tweede treffer van Shanley in. Over rechts werd Milan weggestuurd, zijn voorzet werd door Shanley met een knappe zijwaartse halve volley in de korte hoek geschoten.

• In de absolute slotfase verstuurde invaller Dani Guis een splijtende dieptepass op de ook ingevallen Youri Roos (zie foto). Dicht voor de keeper gunde hij Shanley zijn derde goal maar de voorzet kon worden weggewerkt. Opnieuw weinig tot helemaal niks weggeven en zo een solide basis gelegd voor de overwinning.

• Wij hadden in aanloop naar dit laatste competitieduel zeker geen vlekkeloze voorbereiding, maar de jongens hebben dit voortreffelijk opgepakt. Het was een leuke open wedstrijd, wat ook aan JVOZ te danken was. Er werd hard gewerkt voor het resultaat dat we zochten, en met succes. Een echte teamprestatiehiervan genieten en dit meenemen naar de start van de competitie in 2019.

De wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn via de volgende link te bekijken en gratis te downloaden:

De o13 begint nu aan de korte winterstop en oefent voor het eerst weer op donderdag 3 januari als ze het kersttoernooi van Alphense Boys spelen. Op zaterdag 12 januari wordt de competitie al weer hervat in de landelijke 1e divisie (voorjaarscompetitie) en begint iedereen weer op nul punten. In die voorjaarscompetitie moet de o13 dan vier teams onder zich zien te houden.

8. Alexandria'66 o13                14-5

Alphense Boys E-Top verloor met 1-4 van Meerburg. Helaas werd geen verslag ingeleverd

De E-Top begint nu aan de korte winterstop en oefent voor het eerst weer op donderdag 27 december als ze het kersttoernooi van Alphense Boys spelen.

• Alphense Boys zaterdag 1 Won met 3-0 van Zevenhoven. Wellicht later nog het verslag. De zaterdag 1 begint nu aan de korte winterstop en oefent voor het eerst weer op zaterdag 12 januari als ze uit om 14.30 uur tegen VEP spelen.