• JO10-1 levert een spannende strijd tegen Woubrugge

  Afgelopen nacht is het weer erg onstuimig geweest, veel regen en wind en het was even afwachten hoe het veld bespeelbaar zou zijn. Maar bij aanvang om 10.15 uur is het prima weer en ligt het veld er prima bij.
  Vandaag stond de wedstrijd tegen Woubrugge 10-1 op het programma. Woubrugge is de enige tegenstander van wie we dit jaar verloren hebben. Onze allereerste bekerwedstrijd dit jaar ging met 1-8 nog verloren tegen dit sterke team.

  De jongens leefden al de hele week naar deze wedstrijd toe en de spanning was van tevoren in de kleedkamer al te merken. Ze waren toch wel wat rustiger dan anders.

  Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was duidelijk dat het wederom geen makkelijke wedstrijd zou worden. Woubrugge heeft een goed voetballend team en de Boys moesten flink hun best doen om ze bij te houden. Maar het was wel goed zichtbaar dat ze goed geconcentreerd in de wedstrijd zaten. Iedereen hield zich goed aan de posities en hielp elkaar waar het nodig was.
  De wedstrijd golfde snel van de ene kant van het veld naar de andere kant. De Boys konden hierbij wel minder kansen te creëren. Woubrugge kreeg door goed combinatie spel vaak net iets meer ruimte om op doel te schieten. Wellicht had het met de harde wind te maken, maar de ballen schoten vaker naast of over het doel dan dat de bal tussen de palen kwam.

  Bij de eerste time-out na 12,5 minuut stond het nog altijd 0-0. In het tweede kwart veranderde het spelbeeld niet veel. De Boys kregen wel steeds meer grip op Woubrugge. Door goed druk te zetten elke keer als de tegenstanders de bal hadden, kregen ze weinig tijd en ruimte om de bal af te spelen, waardoor de Boys vaak de bal konden veroveren.

  Ondanks alle inzet kwam Woubrugge toch op een 0-1 voorsprong. Vanuit een corner werd de bal ingespeeld en gelijk door gepassed naar een speler die helemaal vrij stond. Hij schoot de bal vervolgens hoog in het doel voor het eerste doelpunt.

  De jongens lieten het hoofd niet hangen en gaven 100% om druk te blijven zetten in hun zoektocht naar de gelijkmaker. Nog voor rust lukte het om de stand weer gelijk te trekken. Na een goeie actie van Shayro aan de zijlijn passte hij de bal naar Maxwell die de bal op doel schoot. De keeper wist deze inzet nog te stoppen, maar door goed reageren van Mick was hij sneller bij de afvallende bal dan de keeper en plaatste de bal in de verre hoek voor het eerste doelpunt van de Boys.

  Na de rust bleef het een leuke wedstrijd en was duidelijk dat de Boys alle kans hadden om ook deze wedstrijd te winnen. Ze bleven goed doorgaan en druk zetten waardoor Woubrugge niet goed in hun spel kwamen. Af en toe waren de Boys te onrustig waardoor ze de bal net te snel kwijtraakten om heel gevaarlijk voor het doel te worden.
  De wedstrijd was wel mooi in evenwicht waarbij beide teams bijna even vaak kansen kregen.
  Beide teams streden hard voor de winst.

  Nadat Haidiën op zijn enkel was geschopt werd hij heel even gewisseld om te herstellen. Zijn positie rechtsvoorin werd overgenomen door Maxwell. Maxwell dribbelde vervolgens met zijn eerste bal contact zijn tegenstander voorbij aan de rechterzijlijn, draaide naar het midden toe en schiet de bal vervolgens hard en hoog in het doel. De voorsprong voor Alphense Boys is een feit!

  Met nog een kwartier te spelen verdedigen de Boys de voorsprong. De vermoeidheid begint wel zijn tol te eisen, maar dat gold zeker ook voor Woubrugge.
  Met nog ongeveer 10 minuten te spelen kwam Woubrugge toch weer langszij. Een aanvaller van Woubrugge schoot op doel en in een reflex steekt Maxwell zijn arm uit om de bal tegen te houden. Een mooie redding, maar wel een penalty tegen.
  Jasper zat nog in de goede hoek, maar hij kon de bal net niet meer uit het doel houden doordat deze te hard en goed was ingeschoten: 2-2.

  Vanaf dat moment werd het extra spannend. Beide teams kregen nog kansen, maar de keepers wisten elke inzet te keren.
  Met nog een paar minuten te spelen kreeg Alphense Boys nog een uitgelegen kans om te scoren. Shayro werd vlak bij het doel van de tegenstander onderuit gehaald. Shayro liep hierdoor helaas wel een blessure op waardoor hij de rest van de wedstrijd niet meer mee kon doen. Met Matti achter de bal betekende dit wel dat er een 100% scoringskans was. Matti plaatste de bal in de verre hoek, maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger van Woubrugge. De toeschouwers die naast het doel stonden, zagen de bal over de doellijn gaan, maar de spelbegeleider besliste anders.

  Woubrugge kreeg ook nog een vrije trap op een gevaarlijke plek vlak voor het einde van de wedstrijd. In plaats van in één keer op doel te schieten, werd de bal afgelegd naar de zijkant die gelijk op doel kon schieten. Door een schitterende redding van Jasper bleef de score gelukkig gelijk.

  De jongens hebben een mooie strijd geleverd en meer dan verdiend gelijkgespeeld, waar zelfs meer in had gezeten. Ze zijn duidelijk flink gegroeid in de afgelopen maanden. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Nu even genieten van de welverdiende rust.

  Alle statistieken


  Alle statistieken
  Doelpunten -> 2
  Maxwell (1)
  Mick (1)

  Assists -> 1
  Maxwell (1)

  Schoten op doel
  Alphense Boys (6)
  Woubrugge (6)

  Schoten naast
  Alphense Boys (10)
  Woubrugge (13)


  Reddingen keeper
  Jasper (6)


  Corners
  Alphense Boys (2)
  Woubrugge

  Overtredingen
  Alphense Boys (2)
  Woubrugge

  Penalties
  Alphense Boys (2 van de 8)
  Woubrugge (4 van de 6)