• Eindelijk winst voor Alphense Boys o19

    De 19-1 boekte op de valreep van 2018 dan toch de lang verwachte overwinning in de landelijke 1e divisie. Alexandria'66 o19 werd met 3-2 naar huis gestuurd. Op de foto een actie van Steven vd Pijl die de 1-1 scoorde. De 15-1 blijft (door een 2-1 overwinning op Fc Den Bosch) nog steeds in de race voor promotie naar de eredivisie hòòg. De 13-2 pakte in blessuretijd een zeer verdiend gelijkspel tegen medekoploper DHC 13-1.De 13-1 won met 0-1 bij en tegen VVV Venlo o13. De 17-1 kon de 1-0 voorsprong tegen Hollandia net niet over de streep trekken (1-1). De 17-2 verloor onnodig bij Forum Sport.  De 15-2 won met 1-2 van Forum Sport. Zaterdag 1 boekte een prima 1-4 overwinning bij Roodenburg

     

    Alphense Boys 19-1 vervolgde vandaag de competitie tegen de enige andere amateurclub in de competitie, namelijk Alexandria'66 O19. De boys begonnen direct goed aan de wedstrijd. Er werd goed combinatiespel gespeeld en Alexandria'66 werd direct op eigen helft vastgezet. Toch kwam de o19 na 15 minuten op een 0-1 achterstand. Na een lange bal werd er niet goed gereageerd op de afvallende bal waarna de bal volley van 30 meter prachtig in de goal werd geschoten. Daarna werd het offensief doorgezet. Halverwege de tweede helft viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Een lange bal van Davy Overes viel in de 16-meter bij de goed vrijgelopen Steven v/d Pijl, deze raakte de bal niet voluit maar viel wel diagonaal in de verre hoek (zie foto)

     

  • Hierna zette de ploeg van Sander van Dijk door en ging op zoek naar een voorsprong. Een prachtige voorzet van Nick Broekhuizen viel op het hoofd van Steven maar zijn kopbal mistte nog de richting om de tweede goal te maken. Deze kwam er tien minuten voor rust alsnog. De voorzet van Nick werd met een hand van een Alexandria speler geblokt waarna de bal op de strafschopstip ging, de toegekende penalty schoot dezelfde Nick uitstekend binnen. Deze 2-1 was ook direct de ruststand

  • Na rust kwam de O19 een stuk minder fel uit de kleedkamer, waardoor het spel veel vaker op en neer ging. Vooral voorin had Alexandria de nodige kwaliteit waar de boys verdedigers hun handen vol aan hadden. Toch had de ingevallen Younes Bouhamed al snel na rust de kans om de wedstrijd te beslissen maar zijn inzet kon in de lange hoek nog net gekeerd worden. In de 70ste minuut viel de gelijkmaker. Een inzet vanaf de zijkant van de 16-meter werd van richting veranderd en viel plotseling in de verre hoek binnen. Direct werd een nieuw offensief gestart. En nog geen twee minuten later werd dit offensief beloond. Alessio v/d Straaten ging aan de zijkant goed door, zijn voorzet kwam terecht bij Steven. Zijn inzet werd nog geblokt maar de rebound werd door Ilounga Pata prima binnen geschoten (3-2)

  • Hierna zette Alexandria alles op alles om nog terug te komen in de wedstrijd maar achterin stond het opnieuw prima waardoor elke aanval vakkundig werd afgeketst. In de slotfase kreeg de O19 steeds meer ruimte maar helaas stond het vizier niet altijd op scherp. Zo werd deze wedstrijd omgezet in een 3-2 overwinning voor de O19. De eerste overwinning van het seizoen die enorm welkom was. Het harde werken werd vandaag beloond en dat heeft de groep zeker verdiend. Maandag speelt de O19 een oefenwedstrijd tegen Argon O19 en volgende week eindigt de O19 de competitie met een uitwedstrijd  (14.45 uur) tegen Emmen O19. 

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

    Alphense Boys o19            - Alexandria'66 o19             3-2

    Almere City o19 - VVV Venlo o29           2-1

    Excelsior R o19 - Fc Den Bosch o19

    FC Twente o19 - Go Ahead Eagles o19                        5-1

    Roda JC o19 - De Graafschap o19         0-1

    PEC Zwolle o19 - FC Emmen o19          4-0

     

    De stand in de 1e divisie bij de o19

    1. De Graafschap o19                         10-22

    2. Fc Twente o19                                10-22

    3. Almere City o19                              10-20

    4. Excelsior Rotterdam o19                   9-19

    5. Fc Emmen o19                                10-18

    6. VVV Venlo o19                                10-17

    7. RODA JC o19                                  10-12

    8. PEC Zwolle o19                               10-11

    9. Go Ahead Eagles o19                       10-10

    10. Fc Den Bosch o19                             9-7

    11. Alphense Boys o19                       10-5

    12. Alexandria'66 o19                           10-4

       

      Alphense Boys 17-1 speelde vandaag de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Hollandia O17. De ploeg uit Hoorn won in de vorige speelronde knap van Almere City O17: 1-2. Vandaag was de openingsfase voor de bezoekers en na een knappe aanname kwam de rechterspits van Hollandia o17 vrij voor het doel. Echter zijn schot ging voor het doel langs. Daarna nam Alphense Boys O17 het initiatief over en speelde het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander. Na 17 minuten viel, uit een goede voorzet van Naoufel Ahmidouch, de openingstreffer: 1-0. Max van Hees taxeerde de voorzet goed en stuurde bal met zijn hoofd knap naar de rechterhoek (alhoewel het er op de foto niet ''zo knap'' uitziet)

  • Vervolgens zagen we de Boys hard werken, maar het grossierde toch te vaak aan slordigheden aan de bal. De handelingssnelheid was niet hoog genoeg om de tegenstander kapot te spelen. Los daarvan werden de ballen ook te vaak én te gemakkelijk verloren of onzuiver ingespeeld. Ondanks dat gegeven zagen we een schot van Naoufel Ahmidouch van de lijn worden gehaald. Verder werd een schot van Taner Bayram geblokt en ging een kopkans van Yassine Bouchnafa, uit een vrije trap van Lars Verzaal, voor langs.

  • Hollandia O17 kreeg eveneens een grote kopkans vlak voor rust, maar ook de gasten kregen de kap er niet in en zo gingen we rusten met een 1-0 stand. De tweede speelhelft had Alphense Boys O17 de volledige controle over de wedstrijd, zoals dat dan heet in voetbaltaal. Het gaf geen kans weg en er werd iets rustiger gespeeld. We zagen enkele redelijk tot goed verzorgde combinaties, maar rondom het doel van de tegenstander werd vaak een verkeerde keuze gemaakt en onvoldoende ingespeeld op de wind. De grootste kans, na een voorzet van Dyrell Dongor, was voor invaller Mohaned Osman die in de 70' minuut de tweede treffer had kunnen maken. Ternauwernood werd zijn inzet gestopt door de keeper van Hollandia O17. Eén minuut voor tijd werd een Boys verdediger gemakkelijk uit gespeeld aan de rechterkant van het speelveld. Dat leverde een hoekschop op. Deze viel tot overmaat van ramp ook nog eens binnen: 1-1. Concluderend kunnen we zeggen dat we deze wedstrijd verdiend hadden om te winnen. Anderzijds hebben we ondanks het grote veldoverwicht te weinig kwaliteit geleverd in balbezit om de tegenstander kapot te spelen om in de tweede speelhelft meer grote kansen te kunnen creëren. De Boys waren fitter, hadden meer balbezit en kansen, maar kregen vlak voor tijd toch de tegentreffer te verwerken. Een harde les, voor de belangrijke periode na de winterstop, waarin Alphense Boys O17 er moet staan. Volgende week wacht de laatste wedstrijd tegen Willem II O17. De wedstrijd in Tilburg zal dan om 12.30 uur van start gaan. Hierna breekt tevens ook de winterstop aan.

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

    Alphense Boys o17 - Hollandia o17       1-1

    NAC o17 - De Graafschap o17    2-3

    Fc Emmen o17 - ADO Den Haag o17    0-5

    AFC o17 - Go Ahead Eagles o17                        5-0

    VVV Venlo o17 - DEM o17

    Almere City o17 - Willem II o17

     

    De stand in de 1e divisie bij de o17

    1. NAC o17                          10-25

    2. De Graafschap o17           10-25

    3. ADO Den Haag o17           10-24

    4. Willem II o17                      9-17

    5. Almere City o17                   9-16

    6. VVV Venlo o17                     9-14

    7. AFC o17                             10-12

    8. Hollandia o17                      10-9

    9. Fc Emmen o17                    10-8

    10. Go Ahead Eagles o17           10-7

    11. Alphense Boys o17            10-5

    12. DEM o17                                9-2

       

      Alphense Boys 17-2 gaat vandaag in de strijd om de derde plek op bezoek bij de directe concurrent Forum Sport O17-1 uit Voorburg. Beide steden hebben een rijk verleden dat teruggaat tot de Romeinse tijd. De legionairs langs de Limes zijn  goed getraind onder de bezielende leiding van coach Jeffrey Verweij en diens assistent Eli Wattimury en de verwachtingen zijn vooraf hooggespannen. Welk garnizoen gaat er vandaag met de eer strijken in de derde divisie ?  Helaas kunnen de aspiraties op een plek bij de bovenste drie na vijf minuten de prullenbak in, want door een communicatiefout tussen de te ver buiten zijn strafschopgebied uitgekomen  keeper en het centrale verdedigingsduo van Alphense Boys bij een aanval van Forum Sport  kan  de spits van de thuisploeg  tussen de verdedigers door om de keeper heen de bal in het lege doel schieten, ondanks het feit dat het buitenspel was. Maar als daar niet voor gefloten wordt, moet je wel geconcentreerd blijven. Vervolgens is het éénrichtingsverkeer vanaf Alphense zijde. De Boys gaan gretig op zoek naar de gelijkmaker, spelen 30 minuten op de helft van de tegenstander, maar weten geen vuist te maken. Forum Sport wint alle duels en verdedigt de voorsprong met huid en haar. Max Hulshof komt vanaf rechts wel tot een aantal voorzetten, maar het schort in de afwerking. In de 23e minuut  zet Romeo Pieters met een subliem lobje Dylan Nieuwendijk vrij voor de keeper, maar die mist de 100% kans om langszij te komen, daar hij de bal van dichtbij naast schiet.

  •  Er wordt op eigen helft steeds meer gelopen met de bal en dit leidt steeds vaker tot onnodig balverlies in de opbouwfase. De harde wind zorgt er ook nog eens voor dat de passing onnauwkeurig is en zelfs een corner achter waait. De tweede helft speelt zich de eerste 10 minuten wederom op de helft van Forum Sport af, maar helaas weten de Boys daar niet van te profiteren.  In de 58e minuut probeert Mohamed Rahal met zijn lichaam een bal af te schermen in zijn eigen zestienmeter gebied. In plaats van de bal weg te schoppen volgt er het nodige duw en trek werk tussen beide gladiatoren. Mohamed wordt onderuit getrokken, iedereen verwacht een vrije schop, maar de scheids laat doorspelen en de spits kan ongehinderd de 2-0 binnenschieten. Wanneer in de 60e minuut de linksbuiten doorbreekt en een voorzet mag geven op een volledig vrijstaande speler op de rand van de zestienmeter is het lot voor de Boys bezegeld. De dekkingsfout wordt  genadeloos afgestraft en de 3-0 binnengeschoten. De spelers kijken elkaar verwijtend aan, maar hadden beter naar de bal en de tegenstander zonder bal kunnen blijven kijken. De Boys hebben nog 20 minuten om de achterstand om te buigen en knokken zich nog wel terug in de wedstrijd. In de 75e minuut krijgen de Boys een vrije trap . Mohamed Rahal krult de bal vanaf links op het hoofd van Kaan Temur, die knap de 3-1 binnenkopt.

  • De Boys blijven hoog druk zetten en Forum Sport loert op de counter. Vlak voor tijd valt het doek definitief voor de Boys, wanneer Chalino Vanenburg  een doorgebroken speler van Forum Sport  met een sliding van achteren neerhaalt met als gevolg een rode kaart. Dinsdag speelt de B2 om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Papendorp B1 uit Trajectum.(Utrecht voor de cultuurbarbaren )

     

    Uitslagen in de 3e divisie bij de o17-2

    Forum Sport 17-1 - Alphense Boys 17-2           3-1

    Alexandria 17-1 - DSO 17-1         1-0

    Velo 17-1 - DHC 17-1         1-3

    's-Gravenzande 17-1 - Barendrecht 17-1          0-6

    UVS 17-1 - Baronie 17-1   0-0

    Feyenoord (AV) 17-1 - Smitshoek 17-1  afgelast

     

    De stand in de 3e divisie bij de o17-2

    1. Alexandria 17-1                  11-30

    2. DSO 17-1                           11-22

    3. Forum Sport 17-1                11-19

    4. Feyenoord (AV) 17-1            10-16

    5. Baronie 17-1                        11-16

    6. DHC 17-1                             11-15

    7. UVS 17-1                             10-14

    8. Alphense Boys 17-2            11-14

    9. Velo 17-1                              11-12

    10. Barendrecht 17-1                   11-11

    11. Smitshoek 17-1                      10-8

    12. 's-Gravenzande 17-1               10-7

       

      Alphense Boys 15-1 speelde vandaag de wedstrijd tegen FC Den Bosch o15. Alphense Boys heeft bij winst nog een kleine kans op plek twee en promotie naar de Eredivisie hoog. De mannen van trainer Sander van der Kleij weten wat ze te doen staat dus. De wedstrijd ging heen en weer, mede door de harde wind, en beide ploegen hadden een aantal kansen. Keeper Aaron The stond een aantal keer goed op zijn post. Na een geweldige pass van Illias Dardour stond Jayden Daleman voor de keeper en hij schoot perfect raak, 1-0 voor Alphense Boys.

  • Daarna had Den Bosch wat kansen en de grootste kans was voor de spits van Den Bosch, hij passeerde de keeper maar schoot op de paal. Beide ploegen gingen met 1-0 de rust in. Direct na rust speelde de wind een grote rol. Eerst kon Giovanni Sekeris de bal niet goed wegwerken en daarna had Aaron The moeite met de hoge voorzet en zo kwam Den Bosch op gelijke hoogte, 1-1. Het samenspel was beter dan voor rust maar veel mogelijkheden van Alphense Boys werden niet opgezet in kansen. Den Bosch probeerde, net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen, alle ballen op de goede rechtsbuiten te spelen en te hopen dat hij er wat goeds mee deed. Enkele minuten later was er een perfecte opbouw dat achterin begon, wederom een goede actie en pass van Illias Dardour en invaller Thierry Anthony schoot  bij de tweede paal raak, 2-1.

  • Daarna had Zakaria Kanfaoui de mogelijkheid om na een mooie pass van Illias Dardour de 3-1 op het bord te schieten maar de keeper pakte de bal goed.

  • Alphense Boys kwam niet meer in de problemen en won terecht van Den Bosch. Volgende week speelt de 15-1 om 10.00 uur uit bij Sparta. Als Alphense Boys wint en Twente verliest wordt Alphense Boys tweede en promoveert. Een kleine kans maar als er een kans is moet je er voor gaan.

    De wederom prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn te bekijken en te downloaden via deze link: https://photos.app.goo.gl/b6u9fvgPBE4WYLGm8

     

    Uitslagen in de ere divisie bij de o15-1

    Alphense Boys o15            - FC Den Bosch o15         2-1

    Fc Twente o15 - Almere City o151          1-0

    Heerenveen o15 - Willem II o15  6-0

    NEC o15 - Sparta Rotterdam o15            0-0

     

    De stand in de eredivisie laag bij de o15

    1. Heerenveen o15                13-29

    2. Fc Twente o15                   13-24

    3. Alphense Boys o15          13-22

    4. NEC o15                            13-20

    5. Sparta Rotterdam o15         13-20

    6. Fc Den Bosch o15                13-11

    7. Willem II o15                      13-10

    8. Almere City                          13-9

       

      Alphense Boys 15-2 speelde vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Wij reisden af naar het altijd lastige Forum Sport. Met een forse wind startte de wedstrijd goed. Binnen twee minuten was er al een corner die kort genomen werd. Aldo gaf een afgemeten voorzet op Wessel Kooij, die de bal bij de tweede paal vrij kon inkoppen (0-1). Vervolgens werd er na 7 minuten goed druk gezet door Steve, die de lange bal van de centrale verdediger blokkeerde, waardoor de bal uiteindelijk terecht kwam bij Jelle. Jelle passeerde de keeper en schoot de bal beheerst binnen (0-2)

  • Hierna kwam Forum Sport iets meer in de wedstrijd en gingen zij veel de lange bal spelen op hun snelle spitsen. Daardoor werd de tegenstander wat dreigender, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waardoor het spel na de tweede goal erg rommelig leek. Forum Sport probeerde wel druk te zetten op onze opbouw, maar de bal veroveren lukte ze niet. Tegelijkertijd creëerden wij ook niet veel kansen, waardoor de keeper van de tegenpartij niet veel te doen kreeg. Uiteindelijk kwam Forum Sport vlak voor de rust nog een keer voor de rust via de zijkant uit, maar het been van Niels stond in de weg. De stand na de eerste helft bleef daardoor op 0-2. Na de rust werd al snel duidelijk wat de intenties van de tegenstander waren: ze hadden hun lange centrale verdediger in de spits gezet en gingen nog meer lange ballen spelen. Dit bracht twee minuten na de rust de 1-2 op het scorebord. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt en vervolgens niet goed verwerkt door de verdediging en de spits van de tegenpartij kon zorgen voor het tegendoelpunt.

  • Dit was het startsein van een steeds rommeliger tweede helft en veel strijd. Ondanks de druk van Forum Sport met veel lange ballen werd er geen schot meer gelost op het doel van Niels. Daarentegen misten wij 4 opgelegde kansen om de score uit te breiden. Wessel schoot één keer op de keeper, Jelle schoot vervolgens ook op de keeper, Mickael trof tevens de keeper en Mickael’s voorzet werd net voor de voeten van Steve weggetikt, waardoor hij niet kon binnenschieten. Na veel strijd geleverd te hebben, bleef de 1-2 op het bord staan. De verdediging stond als een huis vandaag en er werd in de tweede helft als team gestreden. 

  • https://robschoemaker.zenfolio.com/p594609231

    Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen ARC 15-2. Volgende week zaterdag oefent de 15-2 om 11.15 uur uit tegen DWO 15-1.

     

    Uitslagen in de hoofdklasse bij de 15-2

    Forum Sport 15-1 - Alphense Boys 15-2           1-2

    GDA 15-1 - Fc Lisse 15-1  0-5

    Laakkwartier 15-1 - RKDEO 15-1                        2-7

    Ter Leede 15-1 - Fc Oegstgeest 15-1     

    Graaf Willem 15-1 - Verburch 15-1         1-1

    Foreholte 15-1 - RKAVV 15-1      3-0

     

    De stand in de hoofdklasse bij de o15-2

    1. Fc Lisse 15-1                      11-27

    2. Verburch 15-1                    10-26

    3. Alphense Boys 15-2          11-22

    4. Ter Leede 15-1                    10-20

    5. RKDEO 15-1                        11-19

    6. RKAVV 15-1                        11-15

    7. Foreholte 15-1                     11-14

    8. Forum Sport 15-1                11-12

    9. Fc Oegstgeest 15-1              10-10

    10. Laakkwartier 15-1                11-8

    11. Graaf Willem 15-1                11-4

    12. GDA 15-1                            10-3

       

      Alphense Boys 13-1 heeft zaterdag een nipte overwinning (0-1) geboekt op VVV-Venlo o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk was door een fraai doelpunt van centrale verdediger Twan Schens te sterk voor de Venlonaren. De thuisploeg beet in de eerste helft flink van zich af. VVV zette de Alphenaren goed onder druk en vond zelf heel vaak de 'vrije' speler in de opbouw. In de 12e minuut gaf Tim van Veen een splijtende dieptepass op Dani Guis, zijn voorzet werd net gemist door een inglijdende Yash Jadoenath. Verder Boys-gevaar voor rust bleef uit, mede doordat spelers in het drukzetten overal te laat waren. De stevige wind waaide na rust in de rug en met enkele wisselingen bleef Alphense Boys veel meer op de helft van VVV. In de 39e minuut werd de score geopend. Vanuit een corner was de rebound een prooi voor Twan Schens, hij schoot de bal van net binnen het zestienmetergebied strak in de rechterbovenhoek.

  • Hierna bleef Alphense Boys aandringen en kreeg het via invaller Alexander Kortekaas nog een schietkans, deze rebound was voor Shanley Olijfveld die scoorde maar bevond zich in buitenspelpositie. Vijf minuten voor tijd had het de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen Sven Verpoort en Milan Fuertes Plana uitbraken maar de ene verdediger bracht redding.

  • Al met al weer een leerzame wedstrijd. Waarin we na rust beter in staat waren vooruit en met ruimte in de rug te verdedigen, om zo snel de bal te veroveren. Dat brengt zeker op een winderige dag risico’s met zich mee, maar dat is de manier van voetballen die we nastreven en hier kwamen enkele goede kansen uit voort. Volgende week speelt Alphense Boys o13 de laatste wedstrijd van deze competitie om 11.00 uur thuis tegen JVOZ o13.

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o13-1

    VVV Venlo o13 - Alphense Boys o13    0-1

    JVOZ o13 - Alexandria o13          4-1

    Cambuur o13 - FC Volendam o13          2-3

    Quick o13 - FC Emmen o13         1-2

     

    De stand in de 1e divisie laag van de o13

    1. Fc Volendam o13               13-35

    2. Cambuur o13                    13-30

    3. JVOZ o13                          13-22

    4. FC Emmen o13                  14-22

    5. Alphense Boys o13          13-21

    6. VVV Venlo o13                   13-15

    7. Quick o13                          13-5

    8. Alexandria'66 o13               14-5

       

      Het was vandaag D-Day voor de mannen van Alphense Boys 13-2 en Michael Lipsius & Robbert Renirie. De laatste competitiewedstrijd van 2018 en dan ook nog tegen mede-koploper  DHC JO13-1 in Delft. Beide ploegen hebben 10 gespeeld en  30 punten, wie wordt er winterkampioen? Je kunt goed zien dat de jongens van DHC een jaar ouder zijn dan onze jongens. Er lopen gasten tussen die net zo lang zijn als de schrijver van dit stuk. De eerste helft gaat goed gelijk op. DHC heeft wellicht iets meer balbezit, maar de eerste 20 minuten krijgen beide keepers niet veel te doen. We zien wel dat DHC de beste tegenstander is die we tot nu toe in de competitie gehad hebben. Erg fysiek spelende jongens (soms over het randje) maar wij blijven ijskoud. Je krijgt ons niet zo snel gek.

  • We lijken op een 0-0 ruststand af te stevenen als we, reeds in blessuretijd, toch via een afstandsschot de 1-0 tegen krijgen. Het schot is mooi geplaatst en de wind doet de rest. 1-0 achter in de rust, maar we hebben genoeg lichtpuntjes gezien om de 2e helft goed door te komen. Het eerste deel van de 2e helft zijn we beduidend beter. We spelen op de helft van DHC, maar tot echt grote kansen komt het niet. In de tegenstoot is DHC af en toe gevaarlijk, maar de ploeg uit Delft was vooral bezig met onsportief gedrag en mochten blij zijn dat ze niet een aantal rode kaarten kregen van de tolerante scheidsrechter. Door alle overtredingen ligt het spel regelmatig stil en moet er weer een Boys jongen opgelapt worden. Echt in ons spel komen we daardoor niet. DHC komt nog een keer gevaarlijk voor de goal van Vince, maar hij redt prachtig.

  • Waar DHC in de eerste helft in de blessuretijd scoorde, maken wij in de 63e minuut de meer dan verdiende 1-1. Er komt een hoekschop die Joshua panklaar op de voeten van Luca van  Ofwegen (gastspeler uit onze 13-3) legt en via de onderkant van de lat in het doel ploft (zie foto's onder)

  • Heerlijke goal en de jongens vliegen elkaar in de armen van blijdschap. De scheids laat nog twee minuten doorspelen, maar daarin is niemand meer gevaarlijk. 1-1 eindstand en daar kunnen beide ploegen mee leven. We sluiten de eerste helft van de competitie dus af op een gedeelde eerste plaats en wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht? Een prachtige, collectieve teamprestatie waar we als ouders, supporters en club alleen maar trots op kunnen zijn!

  • Aanstaande dinsdag speelt de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Buiksloot JO13-1 en volgend weekend is het team vrij. Dit is ook het laatste verslag van 2018. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor het lezen. Het team wenst iedereen een goede Kerst en een gelukkig, gezond en sportief 2019 toe. Tot volgend jaar!

     

    De uitslagen in de 3e divisie bij de 13-2

    DHC 13-1 - Alphense Boys 13-2 1-1

    UVS 13-1 - Oranje Wit 13-1          2-0

    Sliedrecht 13-1 - DSO 13-1           afgelast

    BVCB 13-1 - Excelsior M 13-1      2-3

    Velo 13-1 - Sparta (AV) 13-1         4-1

    Zwaluwen 13-1 - HVV 13-1          2-0

     

    De stand in de 3e divisie bij de o13-2

    1. Alphense Boys 13-2         11-31

    2. DHC 13-1                           11-31

    3. Velo 13-1                           11-24

    4. Zwaluwen 13-1                   11-17

    5. Sparta (AV) 13-1                 11-15

    6. DSO 13-1                            10-15

    7. Excelsior M 13-1                   11-14

    8. UVS 13-1                             11-14

    9. Oranje Wit 13-1                   11-10

    10. Sliedrecht 13-1                    10-7

    11. HVV 13-1                             11-6

    12. BVCB 13-1                           11-4

       

      Alphense Boys E-Top moest vandaag uit voetballen tegen DoCoS JO13-2007. Deze ploeg staat derde op de ranglijst dus we wisten vooraf dat we aan de bak moesten. Vanaf de aftrap gaat de bal gelijk diep en zetten we DoCoS vast. Met nog geen minuut op de klok is het Ananda die net buiten de 16 meter het eerste schot lost. Deze gaat net naast. DoCoS is niet in staat om het onze jongens moeilijk te maken. Door bij balverlies het veld goed klein te houden en met veel druk op de bal te spelen hebben we ook snel de bal weer in ons bezit. In de eerste helft zijn we een paar keer goed gevaarlijk, met name via de rechterzijde. De 'Zhaën haalt een aantal keer prima de achterlijn en is in staat om de bal voor te geven.

  • Helaas zijn we voor het doel net niet scherp genoeg. Verdedigend staan we goed en geven we geen kans weg. We gaan rusten met 0-0. De tweede helft is net wat minder goed. De jongens zijn in balbezit te onrustig en doordat we niet allemaal goed in onze positie staan komt DoCoS op 1-0 voor. Na een kwartier spelen wordt de bal niet goed verwerkt door de keeper en kan de spits makkelijk de 2-0 binnen schieten. De jongens geven echter niet op en dit resulteert in een aantal corners voor ons en het is Adam die zijn corner mooi indraait en de bal verdwijnt in het doel. Met nog 10 minuten op de klok willen we gaan voor de verdiende gelijkmaker. Echter twee minuten na onze goal staan we bij een corner van DoCoS niet goed te verdedigen. Bij de tweede paal kan een speler van DoCoS vrij intikken. Het staat 3-1. In de allerlaatste minuut moeten we de 3-2 nog scoren, maar Dylan (zie foto) en De 'Zhaën zien hun schot beide geblokkeerd door een speler van DoCoS. 

  • Gezien het wedstrijdbeeld was de E-top de betere ploeg. Echter door een paar momenten van onoplettendheid verliezen we deze wedstrijd. 

    Speciale dank vandaag voor Jurre Koeleman. Deze O10 speler kwam ons helpen bij afwezigheid van de zieke Mika en deed dit uitstekend. 

    Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis om 09.00 uur tegen Meerburg JO13-2007. 

    De uitslagen in de competitie van de E-Top

    DoCoS - Alphense Boys   3-1

    Fc Lisse - Meerburg            4-1

    UVS - Voorschoten            afgelast

    Noordwijk - ARC      2-1

    Blauw Zwart - Fc Oegstgeest       afgelast

    Rijnburgse Boys - Quick Boys     0-4

    Rijnvogels - DSO    2-3

     

    De stand in de competitie o13-2007 bij de E-Top

    1. Quick Boys o13-2007                      9-24

    2. Fc Lisse o13-2007                          10-22

    3. DoCoS o13-2007                            10-21

    4. Fc Oegstgeest o13-2006                  9-20

    5. DSO o13-2007                                10-20

    6. Voorschoten o13 - 2007                   9-16

    7. Rijnsburgse B o13-2007                  10-14

    8. Noordwijk o13-2007                       10-15

    9. ARC o13-2007                                10-10

    10. Rijnvogels o13-2007                        10-8

    11. UVS o13-2007                                  9-7

    12. Meerburg o123-2007                         9-6

    13. Alphense Boys o13-2007              10-6

    14. Blauw Zwart 013-2007                      9-1

       

      Alphense Boys zaterdag 1 begon slecht aan de wedstrijd tegen Roodenburg. Na twee minuten was het door een fout in de verdediging 1-0 voor de thuisclub. Maar toen al was te zien dat Alphense Boys deze fout zou gaan rechtzetten want de Boys waren gewoon de betere ploeg. Ondanks de wind die erg hard was en zeker een invloed had op het spel. In de achtste minuut was de gelijkmaker er al. Jesse Boateng ronde goed af na een mooie pass van Appie  Mouhyieddine(zie foto) (1-1)

  • daarna was het Alphense Boys die het spel maakte al was het niet altijd goed voetbal. In de 14de min was het weer Jesse die na een slim balletje van Delano Kip de 1-2 er in schoot. De mooiste aanval kwam in de 30ste minuut Donovan kwam aan de bal en gaf een geplaatste voorzet op Sontjie Roosberg die de 1-3 er in tikte.

  • De boys had eigenlijk verder uit moeten lopen maar 1-3 was een goede rust stand.  In de tweede helft was het erg slordig van beide kanten maar de wedstrijd was al gespeeld. Roodenburg was gewoon een maatje te klein voor de Boys. In de 65e min was het weer Jesse die zijn derde doelpunt maakte via een erg rommelige situatie in de zestien meter 1-4 dat was gelijk de eindstand.

  • Volgende week de laatste wedstrijd competitie voor de winterstop, thuis om 15.15 uur tegen Zevenhoven en de week erna nog voor de beker.

     

    Uitslagen in de 4e klasse

    Roodenburg - Alphense Boys     1-4

    Woubrugge - Haz.Boys     4-3

    Koudekerk - Football F      4-3

    Floreant - Kickers    2-1

    Zevenhoven - SJC

    FC Oegstgeest - Aarlanderveen

    Meerburg - LSVV    2-2

     

    De stand in de 4e klasse bij de zaterdag 1

    1. Aarlanderveen 1                 10-28

    2. Fc Oegstgeest 1                  10-24

    3. Floreant 1                          11-19

    4. Woubrugge 1                      10-18

    5. Alphense Boys 1               11-18

    6. LSVV 1                               11-16

    7. Koudekerk 1                        11-15

    8. Haz. Boys 1                         11-13

    9. SJC 1                                    9-12

    10. Kickers 1                              11-11

    11. Roodenburg 1                       10-9

    12. Zevenhoven 1                       10-8

    13. Meerburg 1                           11-8

    14. Football Factory 1                  10-5