• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zaterdag is Alphense Boys 13-3 winterkampioen geworden in de 1e klasse en mag nu in de voorjaarscompetitie deelnemen aan de promotie klasse om wellicht te promoveren naar de hoofdklasse. Een unieke prestatie. Trainer Hatim Noura had voor de uitwedstrijd een spelersbus geregeld, alleen is de voetbalclub Oudewater niet makkelijk te bereiken met een bus, dus via een landelijke en toeristische route moest er omgereden worden. De bus zat vol met spelers, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en ooms en tantes. De wedstrijd was eigenlijk na vier minuten al klaar, want toen stond het al 0-2 voor de Boys. Bij rust was het zelfs 0-4.  De 2e helft was wat minder, maar de 1-4 einduitslag was voldoende voor het kampioenschap. Dit werd zowel op het veld als in de kantine van de Boys gevierd met T-shirts, medailles, patat en champagne.  De eerste wedstrijd in de competitie werd nog nipt verloren, maar daarna volgde 8 overwinningen en dus 1 wedstrijd voor het einde van de competitie het kampioenschap. In de 9 gespeelde wedstrijden is 40 keer gescoord en kon de tegenstander slechts 7 doelpunten scoren.

   

  Vorige week maandag heeft de vrijwilligerscommissie een overleg gehad met een paar echte Boys mensen. Aanleiding hiervoor waren de enquetes die ingevuld zijn. Er is gesproken over de cultuur, vrijwilligersbeleid, visie en doelstellingen van Alphense Boys. Met de uitkomst gaat de vrijwilligerscommissie aan de slag. Een zeer leerzame bijeenkomst wat zeker een gevolg gaat krijgen.

   

 • Afgelopen zaterdag was Alphense Boys 17-1 vrij van competitie en gingen ze voetbalsquash spelen. Een erg leuk maar ook intensief spel. We hebben drie poules afgewerkt. De winnaarspoule bestond uit: Max van Hees, Yassine Bouchnafa, Santos Hanter, Lars Verzaal en Hicham Rbii. Natuurlijk wist Hicham met zijn fabelachtige techniek alle wedstrijden te winnen. De andere waren erg aan elkaar gewaagd

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 8 december

  13.00 uur      AB 15-1 - Fc Den Bosch 15-1

  13.00 uur      AB 17-1 - Hollandia 17-1

  15.15 uur      AB 19-1 - Alexandria'66 o19

   

  Afgelopen zondag kwamen de scheidsrechter (23 jaar, zie foto)  en assistenten voor de wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen UDI'19  uit Maastricht (2 x 208 km), Hengelo (2 x 166 km) en Zwolle (2 x 130 km). In totaal krijgt het arbitrale trio van afgelopen zondag ± 350 euro aan onkostenvergoeding (kilometer vergoeding, bedrag per gefloten wedstrijd en lunchkosten). En Alphense Boys krijgt daarvoor van de KNVB de rekening en mag betalen......! Is het nu echt nodig om scheidsrechters en grensrechters van zover te laten komen?

 • Op woensdagmiddag 28 november waren er maar liefst zes Zwarte Pieten bij de training van onze jongste jeugd. En die deden allemaal enthousiast mee met de partijspelen

 • De prachtige actie van onze ''kledingman'' John van Deenen met de Alphense Boys mutsen is een groot succes. Ruim 80 mutsen zijn er al besteld/verkocht en dat kan nog steeds. Op verzoek nu niet alleen mutsen voor ''de boys'' maar nu ook voor ''de girls'' (zie foto)  Een mooi cadeautje voor Sinterklaas of kerst. Prijs 10 euro p/st. incl. bedrukking. Vanaf 10 stuks 8,50 p/st. Te bestellen bij:  johnvandeenen@ziggo.nl

 • Alphense Boys zondag 1 speelt komende zaterdagmiddag de competitiewedstrijd uit tegen RKAVV om 17.00 uur in Leidschendam. Dit op verzoek van RKAVV en wellicht is dit een voorbode op het plan dat al enige tijd rond waait om de zaterdag en zondag hoofdklasse samen te voegen tot een regionale hoofdklasse, zodat we eindelijk af zijn van die idiote lange busreizen.

  Na de succesvol verlopen herfsttoernooien is de toernooicommissie van Alphense Boys al weer volop bezig met de traditionele kersttoernooien voor selectieteams (beste spelers van een geboortejaar) op onze beide kunstgrasvelden. Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want diverse toernooidagen op onze kunstgrasvelden lopen al aardig vol. Alle toernooien beginnen om 10.00 uur met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 2x14 minuten. Op dit moment hebben wij 101 teams ingeschreven.

 • De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

  Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (vol)

  Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

  Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        nog 1 plek)

  Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (nog 3                                               plekken)

                                             Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (nog 3 plekken)

  Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

  Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (vol)

  Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (vol)

                                             Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 4 plekken)

  Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 4 plekken)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: info@Alkabv.nl

   

  Op zaterdag 15 december is er weer BINGO bij Alphense Boys. Vanaf 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen. Iedereen is welkom. De volgende Bingo avond is op zaterdag 19 januari 2019

 • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is al enige tijd  geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 130 inschrijvingen kunnen noteren.

  Komende zaterdag speelt de 13-2 de grote topwedstrijd tegen DHC 13-1, om 11.00 uur uit in Delft. Beide teams hebben in de 3e divisie alle tien hun competitiewedstrijd gewonnen en hebben dus 30 punten. Ongelofelijk knap dus en nu zijn we natuurlijk benieuwd wie het best met de spanning kan omgaan en zijn top-niveau haalt.

  Alphense Boys 15-1 vecht voor zijn laatste kans om wellicht na de kerst te mogen promoveren naar de eredivisie hòòg. Er moet dan zo-ie-zo gewonnen orden thuis (13.00 uur) tegen Fc Den Bosch o15. Pas als dàt lukt wacht de wellicht beslissende laatste uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o15. Maar eerst zien te winnen van Fc Den Bosch o15....! De balsponsor voor deze wedstrijd van komende zaterdag is: ''Zwart Schoonmaak CV. 70 jaar toonaangevend in schoonmaak zaken in Lisse.

  Ook Alphense Boys 15-1 heeft zo'n prachtige rode deken aangeschaft met daarop het logo van Alphense Boys en het logo van de sponsor (Toko Menteng) De wisselspelers in de dug-out  houden in de winter dus lekker warme benen. Andere teams kunnen deze ook bestellen, het bedrijf heet “fleece it “ waar ze besteld kunnen worden. De prijs is  €59,95 incl. een gratis draagriem. Als iemand een 1-kleurig sponsorlogo erbij wil kost dat  €8,00 ex BTW en een 2-kleurig logo kost €12,— ex BTW.

 • Alphense Boys 13-1 gaat met Pasen naar een internationaal toernooi in Spanje (het MIC toernooi). Dit zijn de mogelijke tegenstanders van de 13-1: Atletico Madrid -  FC Olympia Maarseije -  Liverpool - Besiktas - Olympia Lyon  - US  Soccer stars

  Vorige week maandag was er een bijeenkomst van de Feyenoord Academy partners bij 's-Gravenzande waar Ron van Meerten een voortreffelijke presentatie hield hoe zijn club georganiseerd is (met o.a. drie fultime mensen in dienst). Namens Alphense Boys waren Gerard Haverkamp (secretaris) en Paul Bahlmann (TC) aanwezig.

 • Afgelopen vrijdag heeft Alphense Boys 13-2 met het team en de ouders Sinterklaas gevierd in de kantine van de Boys. Eerst werd er heerlijk gegeten, alle ouders hadden wat lekkers gemaakt. Vervolgens kwamen twee Pieten de cadeautjes brengen en op ieder cadeau zat een gedicht. Een voor een mochten de jongens hun gedicht voorlezen. Ook voor de ouders waren er cadeautjes en gedichten. Er waren zelfs een paar Pieten aanwezig die alle jongens in de zak mee naar Spanje wilde nemen. Achteraf bleken dat scout-Pieten te zijn die in opdracht van de Sint goede voetballers moesten opsporen. Sinterklaas vindt het niveau in Spanje soms wat aan de magere kant en wil onze jongens inzetten om dat niveau op te krikken. Uiteraard heeft de staf daar een stokje voor gestoken en zijn al onze spelers gelukkig in Nederland gebleven.  Een leuke, gezellige avond met het hele team!  Een dag later won de 13-2 de topper tegen Velo 13-1 met 2-0

 • Het Rinus Michels toernooi editie 2019 wordt dit keer georganiseerd bij Kon HFC op zaterdag 15 juni die in 2019 ook hun 140 jarig jubileum vieren. Hieraan doen de clubs mee die ooit  een Rinus Michels Award hebben ontvangen. De verenigingen AFC, Alphense Boys, De Meern, Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC nemen deel aan dat toernooi met hun nieuwe 17-1, nieuwe 15-1 en nieuwe 13-1. Alle resultaten worden opgeteld en de club met de meeste punten mag een jaar lang de Rinus Michels Cup ten toonstellen in zijn clubhuis. Alphense Boys won de editie van 2018 (zie foto)

 • Vanaf komende vrijdag (7 december) zal Wouter van Valen iedere vrijdag, namens voetbalschool De Complete Techniek de jeugdkeepers van de niet selectie teams van Alphense Boys keeperstraining gaan geven. Alle jeugdkeepers zijn daarvoor benaderd. Van 17.00 tot 18.00 uur zullen 13 jeugdkeepers van o8 t/m o11 aanwezig zijn en van 18.00 tot 19.00 uur zullen 11 keepers van o12 t/m o16 de keeperstraining krijgen. De trainingen zullen plaatsvinden op veld 2.

 • Regelmatig vinden wij ballen in de sloot (zie foto). Nogmaals willen wij alle spelers, trainers en leiders er nog even op attent maken dat ieder team per seizoen 20% van de ballen mag kwijtraken. Heeft een team dus 15 ballen gekregen (in het ballenrek) dan mogen er aan het eind van het seizoen 3 ballen kwijt zijn. Zijn er méér ballen zoek, dan moet iedere bal betaald worden door het team. Tel dus de ballen vòòr en nà de training en ga anders zoeken!

 • Het kerstbuffet voor alle trainers en leiders op dinsdag 18 december (18.30 uur) lijkt nu al een groot succes te gaan worden. Nu al hebben zich 80 personen ingeschreven die naast het ongetwijfeld lekkere eten ook erg nieuwsgierig zijn naar het verhaal en optreden van Kees Jansma. Voor degene die zich nog niet hebben opgegeven, jullie hebben nog een dag om je aan te melden. Stuur je aanmelding snel naar technischezaken@alphenseboys.nl of naar Hatim@casema.nl

   

 • De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 16 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 22/23 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 7 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

 • De stemactie om de goal van Sam Ringeling (13-1) tegen Fc Emmen 13-1  tot ''doelpunt van de week'' te krijgen, is gelukt. Met het winnen van deze stemactie wint Alphense Boys 13-1 een clinic. Hoe dat eruit ziet is nog onbekend.

  Wat hebben we afgelopen zondag weer genoten van ''onze'' Jens Toornstra bij Feyenoord. Voetbalanalist Rafaël van de Vaart zei afgelopen zondag bij de NOS: ''Jens Toornstra, die heeft de hele eerste helft sprintend afgelegd. Ongelooflijk hoe die gozer tekeer ging''. Mede door dit aanjagen won Feyenoord de slag op het middenveld tegen PSV en daardoor ook de wedstrijd.