• AB JO13-2 – DSO JO13-1: Doorzetten levert 4-2 winst op

Met 24 punten uit 8 wedstrijden verzamelen de Boys vol vertrouwen rond 8 uur in de kleedkamer. Het blijft vroeg en koud, maar het is prima weer om een lekkere overwinning bij te schrijven. De jongens zijn zich er echter ook wel van bewust dat de tegenstand in de wedstrijden voor de winterstop behoorlijk zal zijn. Vandaag staat de wedstrijd tegen DSO JO13-1 uit Zoetermeer op het programma.

De wedstrijd start met Serua, Thijs, Ersan, Daan S en Santino op de bank. We hebben een 100% fitte selectie dus dat is lekker voor de trainers, die de afgelopen weken toch wat beperkt werden in hun keuzes door verschillende blessures. Een eerste voorzichtige aanval wordt door Yassine, Matz en Sami in een keurige driehoek opgevangen en wanneer de opbouw wordt doorgezet via Abdul naar Senne is daar het eerste gevaar in het Zoetermeerse doelgebied. Kort daarna onderschept Stef sterk en stuurt Bryan weg. De bal komt voor het doel, maar wordt eenvoudig weg verdedigd. Enkele minuten later zet Abdul goed druk en krijgt de keeper de bal niet onder controle, waardoor hij een corner moet weggeven. Het levert geen resultaat op en het beperkte verslag zover geeft de eerste 15 minuten van de wedstrijd volledig weer. Er zijn over en weer weinig nog kansen gecreëerd.

Wanneer Joshua de bal krijgt en een mooie schuine lijn ziet stuurt hij Bryan diep weg. Een strakke voorzet volgt en voor het doel staan Senne en Abdul op scherp. Abdul werkt de bal koeltjes binnen en daarmee is de 1-0 voorsprong een feit. Kort daarna is Bryan weg en geeft de bal voor op Abdul, maar de verdediging kopt de bal weg. Senne loopt goed op de bal in en vuurt op doel, maar de bal gaat helaas naast. De jongens hebben de wedstrijd duidelijk nog niet onder controle en DSO vecht hard om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Een aanval van DSO wordt sterk opgebouwd en het resulteert uiteindelijk in een situatie waarbij Stef 2 aanvallers onder controle moet houden. Door handig tussen beide te blijven, voorkomt Stef dat DSO gevaarlijk kan worden en komen de Boys goed weg, Maar dan is daar de krachtige grote aanvaller van onze tegenstander die zich gemakkelijk door de verdediging werkt en de 1-1 binnen schiet.

Als antwoord is daar een fraaie loopactie van Abdul dwars over het veld die de bal goed afspeelt op Bryan. De druk vooruit blijft er wel, maar zou het lukken om voor de rust nog op voorsprong te komen? De grootste spanning van de eerste helft is door de Boys bewaard voor de laatste minuut wanneer vanuit een corner Bryan op doel schiet wat een tweede corner oplevert. Vanuit de tweede poging een schietkans voor Senne, welke een derde corner oplevert. Een schot van Bryan wordt goed weg verdedigd, maar nog een laatste schietkans is er voor Bjorn. De bal is achter en daarmee gaan de jongens met een gelijke stand de rust in.

Al snel zijn de jongens terug voor de tweede helft. Als supporters hopen we in de tweede helft op meer overtuiging en passie in het spel. Op de bank starten Stef, Sami, Bjorn, Thijs en Bryan. Een eerste poeier van Matz vooruit en Senne die op de bal loopt levert het eerste gevaar op. Kort daarna over de rechterzijde wanneer Serua met een mooie diepe bal Abdul wegstuurt.

Het volgende gevaar komt uit Zoetermeer wanneer een voorzet strak wordt voorgegeven maar keeper Dustin gelukkig goed uit zijn doel is gekomen en de bal onderschept. Even later is daar een corner welke door DSO keurig maar eenvoudig wordt binnen gewerkt. Het is 1-2 voor onze tegenstander en de jongens lijken direct wakker te zijn geworden. Bij de aftrap stuurt Joshua Senne weg met een lange bal de hoek in. Abdul is goed meegelopen en werkt op aangeven van Senne binnen de minuut na de achterstand de gelijkmaker tussen de palen.

Een mooie combinatie tussen Serua, Daan H en Matz wordt omgezet in een goede loopactie voor Abdul over de lijn langs de rechterkant. Een overtreding is nodig om hem te stoppen. De vrije trap wordt goed genomen, maar de keeper overmeestert de bal. De jongens zetten meer druk en een volgende bal wordt door Ersan handig doorgetikt en bereikt Senne. Een schot is het gevolg, maar de keeper stopt.

Thijs wisselt met Daan H. Een opbouw van achteruit, waarbij Serua ziet dat Thijs zich goed heeft vrijgelopen. Met alle ruimte werkt hij zich vooruit en speelt de bal handig door op Abdul en loopt zelf door voor de volgende combinatie. De opbouw was prima, maar helaas zat de Zoetermeerse verdediging er goed tussen.

Een goede actie van DSO, maar Joshua voorkomt dat de aanvaller kan schieten. Een rommelige fase geeft onze tegenstander wat ruimte. Wanneer Santino 1 op 1 met zijn aanvaller richting het doel van Dustin sprint, werkt hij in een stevig duel zijn tegenstander van de bal. Dustin werkt de bal sportief uit zodat de speler van DSO weer opgelapt kan worden.

Bryan wisselt met Abdul. Met nog 10 minuten te spelen mag DSO een vrije trap nemen vanaf de linkerzijde vlakbij de 16 meter. Een fraaie genomen vrije trap, maar Santino zit er goed bij en werkt weg. Direct opgevolgd door weer een vrije trap voor de tegenstander maar nu vanaf de rechterzijde. Ook deze wordt weer prima genomen én weggewerkt. Senne neemt de bal mee en met een fantastische loopactie werkt hij zich vooruit en geeft de bal voor op Ersan. Een schot, maar de keeper raakt en daarmee is het dus een corner. Joshua neemt de corner beheerst en bereikt Bryan die gecontroleerd de 3-2 voorsprong binnen knalt. De Boys zijn blij en dat levert direct mooier spel op. De bal wordt mooi rond gespeeld en er zijn mooie loopacties van Senne en Thijs. De jongens vinden elkaar nu goed en dat geeft vertrouwen voor de laatste minuten van de wedstrijd.

Wanneer Serua met een fraaie draaibeweging zijn tegenstander het bos in stuurt wordt de bal vooruit gespeeld en bereikt Bryan. Een voorzet voor het doel met een schietkans voor Ersan en daarna voor Senne. Bijna was de wedstrijd definiet beslist, maar de bal gaat net over het doel. Even later is er een gele kaart voor Santino die de bal weg schoot op een dood spel moment. Tsja, de scheidsrechter heeft gelijk, maar is dat 7 weken zakgeld waard?

Nieuw gevaar is er na een mooie diepe pass van Daan S op Bryan. De bal komt voor het doel, maar we moeten nog even geduld hebben voor de afrondende goal. Een pass van Joshua en een hele mooie loopactie van Senne brengt Senne voor het doel. Hij schiet keurig langs de keeper de 4-2 binnen en daarmee is de wedstrijd dan eindelijk écht beslist.

In de eerste helft miste de wedstrijd de passie en overtuiging, maar in de tweede helft hebben de Boys dat weer herpakt. Een mooie opbouwende lijn die de komende 2 weken mag worden doorgezet! De scheidsrechter fluit en daarmee is de negende overwinning in de Derde Divisie een feit. Netjes Boys!

Tenslotte nog dank voor onze wedstrijd sponsor van vandaag. Zwemacademie Zoë uit Zoetermeer maakt het mede mogelijk dat de Boys met Pasen een gaaf internationaal toernooi in München kunnen voetballen. Nu maar hopen dat onze Zoetermeerse sponsor het de Boys niet kwalijk neemt dat ze hebben gewonnen vandaag!

Goed weekend en tot volgende week wanneer er wederom een mooie wedstrijd tegen VELO op het programma staat.