• 4 doelpunten voor de JO10-1 tegen Moordrecht

  Wat was het koud toen we om 7.20 uur verzamelden voor de uitwedstrijd in en tegen Moordrecht! De kou gecombineerd met de ervaring dat onze mannen niet echt ochtendmensen zijn, beloofd een uitdaging te worden. Bij vroege wedstrijden hebben ze toch vaak last van wat opstartproblemen. Tijdens de warming up probeerden we zo goed als mogelijk de scherpte er bij de jongens in te krijgen, terwijl de ouders nog even de warmte opzochten in de kantine.

  Vanaf het begin van de wedstrijd starten de Boys sterk. Ze hadden duidelijk de overhand in de wedstrijd, maar alle inzet werd niet beloond met doelpunten.
  Na circa 10 minuten sloeg de pechvogel toe. Nour probeerde een bal die recht op het doel afkwam, weg te koppen maar de bal schampte zijn hoofd waardoor de bal net iets van richting werd veranderd en buiten het bereik van Jasper in ons eigen doel belandde.

  De rest van de eerste helft was wat rommelig. De bal stuiterde vaak weg na de eerste aanname, passes kwamen net niet aan of de bal werd te snel weggeschoten. De frustratie was van de gezichten van de jongens af te lezen. De communicatie liep niet geweldig en ondanks dat ze wel regelmatig gevaarlijk werden voor het doel van Moordrecht, lukte het ze niet om in de eerste helft tot scoren te komen.

  Moordrecht kon er niet vaak uitkomen, en kwamen slechts af en toe tot een schot op doel. Maar Jasper had vandaag weinig moeite om zijn doel verder schoon te houden. Eén keer moest hij zich nog wel flink uitstrekken om de bal net genoeg aan te raken om hem tegen de lat te tikken.

  In de rust hebben we de jongens geprobeerd de frustratie en irritatie uit het hoofd te praten. Ze waren echt goed aan het voetballen, en met een beetje meer rust in het spel en betere communicatie kon het in de tweede helft nog allemaal goedkomen.
  Vanaf de aftrap in de tweede helft pakten de jongens het geweldig goed op. Wat in de eerste helft niet lukte, liep in de tweede helft steeds meer op rolletjes.
  Matti nam het heft in de achterhoede in handen. Als centrale verdediger zorgde hij er samen met de andere verdedigers voor dat de verdediging als een huis stond. Moordrecht kwam nauwelijks meer in de buurt van ons doel.

  Tijdens de training afgelopen week hebben we nog extra aandacht besteed aan het nemen van corners. Dit betaalde zich nu uit met de gelijkmaker! Matti gaf de bal van de rechterkant hoog voor. Maxwell kwam goed inlopen bij de tweede paal en knalde de bal hard het doel in.

  Vanaf dat moment zetten de Boys steeds meer druk op Moordrecht en wisten de bal keer op keer snel te veroveren. Deze druk leidde tot het tweede doelpunt voor de Alphense Boys. Nadat Mick goed meeverdedigde op onze eigen helft, gaf hij de bal tussen twee spelers van Moordrecht door prachtig voor op Maxwell. Maxwell liep nog een paar stappen door en schoot de bal knap langs de keeper voor zijn tweede doelpunt van de dag.

  De Boys wisten nog een fenomenaal doelpunt te maken. Matti zag vanaf het middenveld Mick achter de verdediging vrij staan. Hij lobde de bal over de Moordrechtse verdediging heen waar Mick de bal krachtig achter de doelman kopte.

  De mooie acties en het goede spel bracht weer een glimlach op het gezicht van de jongens. En terecht!
  Het was een prima wedstrijd waar de jongens zichzelf en de kou overwonnen hebben om de overwinning mee naar huis te nemen.


  Alle statistieken


  Alle statistieken
  Doelpunten -> 3
  Maxwell (2)
  Mick (1)

  Assists -> 3
  Matti (2)
  Mick (1)

  Schoten op doel
  Alphense Boys (19)
  Moordrecht (8)

  Schoten naast
  Alphense Boys (7)
  Moordrecht (2)


  Reddingen keeper
  Jasper (8)


  Corners
  Alphense Boys (1)
  Moordrecht (7)

  Overtredingen
  Alphense Boys (1)
  Moordrecht (3)

  Penalties
  Alphense Boys (5 van de 8)
  Moordrecht (6 van de 8)