• Woensdagnieuwtjes

    Mees de Feijter en Mik van Harten (zie foto)  hebben op dit moment de meeste ''grote club actie''  loten verkocht. 64 en 71 loten. Ze spelen in de 13-4.De spelers van de 14-1 hebben op dit moment 161 loten verkocht. Het hoogste tot nu toe. We zitten nu op circa 2000 loten en we moeten nog flink wat boekjes invoeren. Het gestelde doel van 4000 loten komt in de buurt. De invoerdatum is een week verschoven door de organisatie dus kunnen de boekjes t/m 25 november in de bak worden gedaan. Het geld van de verkochte papieren loten kan op maandagavond 26 november tussen 19:00 en 19:30 ingeleverd worden en op woensdagavond 28 november tussen 19:30 en 20:00

     

  • De Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys wordt gehouden op zondag 6 januari van 16.00-18.00 uur in ons clubhuis. Traditioneel vindt dan ook de huldiging van jubilarissen plaats én wordt de Rinus Spaan bokaal uitgereikt aan de Vrijwilliger van het Jaar.

    De ledenvergadering van de Club van Honderd wordt gehouden op maandag 17 december om 20.00 uur in het clubhuis. De leden krijgen hiervoor nog een uitnodiging in de bus.

    Bi onze samenwerkingspartner avv Alphen zijn ze afgelopen week eindelijk begonnen met de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. Liefst voor de kerst maar uiterlijk half januari hopen ze dat de werkzaamheden zijn afgerond en ze het nieuwe hoofdveld in gebruik kunnen nemen.

  • De komende weken trainen er op dinsdag en donderdag diverse jeugdteams van avv Alphen bij Alphense Boys omdat bij hun de trainingsverlichting is weggehaald vanwege de aanleg van het kunstgrasveld op hun hoofdveld. Als wij kunnen helpen, doen wij dat natuurlijk graag.

    Gisteravond (dinsdag) oefenden zowel Alphense Boys 13-1 als 13-2 tegen de leeftijdsgenoten van AZ in Alkmaar. Vanwege de goede resultaten van de genoemde teams weten de top BVO's ons regelmatig te vinden voor het spelen van oefenwedstrijden. Beide teams speelden 3 x 25 minuten. Alphense Boys 13-1 verraste door met 4-4 gelijk te spelen tegen de koploper van de eredivisie (!). Alphense Boys 13-2 speelde ook zeer verdienstelijk en verloor slechts met 4-1 (tegen ook de top van Nederland) Op de foto de selectie van de 13-2 op het prachtige AZ trainingscomplex

  • Alphense Boys 1 heeft voor de volgende ronde van de beker een uitwedstrijd geloot tegen Fc Rijnvogels (zaterdag hoofdklasser). Toevallig ook de laatste werkgever van onze hoofdtrainer Hein van Heek. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 22 december. Over het tijdstip wordt nog ''onderhandeld''.

    Hugo Botermans (ex-jeugdspeler Alphense Boys)  heeft zijn debuut gemaakt bij het eerste elftal van ADO Den Haag. Afgelopen woensdag maakte hij minuten in de oefenwedstrijd tegen Fc Volendam (2-2)

  • Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Zaterdag 17 november

    09.00 uur      AB 13-2 - DSO 13-1

    11.00 uur      AB 13-1 - FC Emmen 13-1

     

    Alphense Boys 13-1 leek twee minuten voor tijd de volle winst te hebben gepakt in de competitiewedstrijd tegen koploper Fc Volendam. Helaas had de Volendam grensrechter buitenspel gezien en wist de prima fluitende vrouwelijke scheidsrechter daarvan te overtuigen. Uit  pure wanhoop en frustratie kwam een speler van Alphense Boys netjes vragen of ze niet eerst even de videobeelden wilde terugkijken, dan zou het haar duidelijk zijn dat het geen buitenspel was.....! Helaas heeft het amateurvoetbal nog geen VAR en dat zal er wel nooit komen ook! Het bleef helaas dus 1-1

    Onderstaande prachtige actie foto kreeg ik te laat om nog op te nemen in het verslag van de wedstrijd van Alphense Boys 13-1 tegen Fc Volendam 13-1 van afgelopen zaterdag (1-1), anders had deze foto zeker geplaatst geworden. Het was het moment dat Shanley Olijfveld in de laatste minuut deze moeilijke kans kreeg en die net over schoot. Fotografen, stuur uw mooie actiefoto's iedere zaterdag dus svp vòòr 18.00 uur naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • De winter is in aantocht en dat moesten de mannen van Alphense Boys E-Top aan den lijven ondervinden. Afgelopen zaterdag moest er om 08.30 uur worden afgetrapt in Zoetermeer en toen waren alle velden nog wit van de rijp. Wel een fraai gezicht, maar ook wel erg koud

  • Alphense Boys 17-1 benutte het vrije weekend door met z'n allen in Aalsmeer Beach-voetvolley te gaan spelen. Het werd een erg leuke middag wat uitstekend was voor de teambuilding. Met een goede teamgeest moet de 17-1 zich na de winterstop (als iedereen weer begint met 0 punten, veilig zien te spelen in de landelijke 1e divisie.

  • Niek Oosterlee (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) en in het verleden werkzaam bij FC Lisse en Rijnsburgse Boys, heeft zijn contract als hoofdtrainer van GVVV verlengd. Ondanks dat de resultaten wat grillig zijn, klinkt algehele tevredenheid en waardering voor het werk van Oosterlee. ,,GVVV is echt een hele mooie club, het is enorm prettig om er te zijn. Ik moet vier keer in de week een lange reis maken om naar Veenendaal te komen, waarin ik doordeweeks altijd last heb van de spits. Toch ga ik altijd met een lach op mijn gezicht naar Veenendaal”, reageert Oosterlee op de clubsite.

  • Komende zaterdag (24 november) wordt de competitiewedstrijd gespeeld tussen Alphense Boys 13-1 en Fc Emmen 13-1.  De wedstrijdbal voor deze wedstrijd (aanvang 11.00 uur)  is geschonken door  DBM,  Driesse  Bouw  Management  uit Gouda,  uw bouw adviseur. Namens de spelers en de staf hartelijk dank hier voor.

    Bij de thuiswedstrijden van Boys 1 komen er altijd veel ex-eerste elftalspelers kijken naar de verrichtingen van hun opvolgers. Op de foto zien we Frank Bakker (links) en Koos van Zoest, die in de jaren 90 (vorige eeuw!) de smaakmakers waren van Alphense Boys 1 en enkele jaren op het allerhoogste niveau van Nederland speelden in de Hoofdklasse (hoger was er toen niet. Frank Bakker speelde ruim 600 wedstrijden in Boys 1 en Koos van Zoest (vader van de huidige 1e elftal speler Bas van Zoest) ruim 400 wedstrijden

  • Onze webmaster Tom van Miltenburg heeft gemeld dat onze website op zowel de zaterdag als de zondag (wedstrijdverslagen) door gemiddeld 2500 bezoekers per dag wordt bekeken. Doordeweeks klikken ± 1500 bezoekers per dag onze website aan, met een kleine piek op de woensdag (woensdagnieuwtjes). Leuk om te constateren dat de website door zoveel mensen wordt bekeken.

    Iedere maandag is onze dagploeg ruim vertegenwoordigd en dan missen we op deze foto nog twee mannen die er eigenlijk iedere maandagmorgen zijn. Alles wordt dan rond de velden, in de kantine en alle kleedkamers netjes opgeruimd en schoongemaakt en natuurlijk wordt bij de koffie alles even ''doorgenomen'' wat er in het weekend is gebeurt.

  • Onbegrijpelijk dat we regelmatig dit soort vernielingen tegenkomen. Dit doelnet is in de zomer opgehangen (dus splinternieuw) en u en ik weten dat deze schade niet ontstaat door een bal.....! Moedwillig wordt er kennelijk door kinderen of spelers aan de zijlkant met de noppen in het net geklommen of getrapt. Trainers, leiders ouders help ons om deze nutteloze schade te voorkomen en treedt corrigerend op als u zo iets ziet.

  • Kerst toernooien in aantocht

    Na de succesvol verlopen herfsttoernooien maakt de toernooicommissie van Alphense Boys zich al weer op voor de traditionele kersttoernooien voor selectieteams (beste spelers van een geboortejaar) op onze beide kunstgrasvelden.

    Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want diverse toernooidagen lopen al aardig vol. Alle toernooien beginnen om 10.00 uur met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 2x14 minuten. Op dit moment hebben wij 78 inschrijvingen ontvangen

  • De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 3 plekken)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (nog 4 plekken)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        nog 5 plekken)

    Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (nog 5                                               plekken)

                                               Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (nog 5 plekken)

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 2 plekken)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (nog 1 plek)

    Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (nog 2 plekken)

                                               Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 5 plekken)

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 5 plekken)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    Omdat Alphense Boys sinds een aantal weken ''Voetbal TV'' heeft, worden bijna alle wedstrijden die op het hoofdveld worden gespeeld opgenomen en die wedstrijden zijn dan voor iedereen te zien (vanuit huis) op de app van Voetbal TV. Die kan je gemakkelijk aanmaken met het wachtwoord wat je ook gebruikt om op Voetbal.nl te komen. Helaas worden op dit moment de wedstrijden tegen BVO jeugdteams nog niet opgenomen, maar daar is dat bedrijf hard  mee bezig om die rechten ook te krijgen.

    Bij deze een oproep aan iedereen die Alphense Boys een goed hart toedraagt. Stem op Annet Verpoort als ''club held van het jaar''. Met jouw stem erbij kan Alphense Boys dan misschien 10.000 euro verdienen. Ga dus naar:  clubheldvanhetjaar.nl  Vul vervolgens de woonplaats in (Alphen aan den Rijn) en daarna de naam: Annet Verpoort en de rest wijst zich vanzelf.

    Die nominatie verdient Annet sowieso want zij staat altijd klaar voor de organisatie achter onze bar en regelt alle zaken daaromtrent en staat ook zelf veelvuldig achter de bar. U kent haar vast wel (zie foto)

  • Joey Kesting (ex-jeugdkeeper Alphense Boys) heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in het Nederlands team onder 18 jaar die een internationaal toernooi afwerkte in Spanje,  waarbij ze drie interlands speelden tegen Engeland, Ierland en België. Joey speelt nu bij Vitesse (foto midden)

  • Op dinsdagavond 11 december is er voor alle bar en keukenvrijwilligers een bijeenkomst. Een leuke informatieve bijeenkomst waarin de positieve voortgang van de bar en de uitdagingen besproken gaan worden. Alle barvrijwilligers en keukenvrijwilligers  gaan hier een uitnodiging voor ontvangen.

    De vrijwilligerscommissie bestaande uit Miri Gertz, Jan Willem den Elzen en Manfred van den Berg volgt bij de KNVB een traject “vrijwilligersbeleid/-management. Een onderdeel van dit traject is een enquête in te laten vullen door 9 echte verenigingsmensen. Dit is inmiddels gedaan en de uitkomst gaat a.s. maandag besproken worden. Bij die bijeenkomst zal ook een project begeleider van de KNVB aanwezig zijn om ons dit jaar te ondersteunen in het steviger maken van de organisatie van Alphense Boys.

    Afgelopen seizoen was er weer na 10 jaar een vrijwilligersfeest gehouden. Hierbij waren circa 150 gewaarde collega’s en partners aanwezig. Dit was een groot succes dus een herhaling kan niet uitblijven. Dus op zaterdagavond 18 Mei 2019 is er weer een vrijwilligersfeest voor alle vrijwilligers van dit seizoen. Op deze manier willen we jullie bedanken voor jullie inzet van dit jaar maar ook willen we de gezelligheid binnen de vereniging weer een zetje geven in de goede richting. Dus noteer op 18 Mei 2019 een mooie vrijwilligersfeest in je agenda.

    Alphense Boys 19-1 gaat in het weekend van 4, 5 en 6 januari weer op trainingskamp naar Vitesse waar ze op zaterdag 5 januari om 14.30 uur een oefenwedstrijd spelen tegen Vitesse o19.

    Op het ene moment zien wij de prachtige herfstkleuren nog aan de bomen, een week later laten die bomen massaal hun bladeren vallen en is het zelfs lastig trainen en spelen. De gemeente doet echter alle moeite om voor het weekend de bladeren weer op te ruimen.

  • Als idee voor cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst heeft John van Deenen (beheerder van de winkel en webshop (zie website) diverse tips voor onze leden.

     

  • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is al enige tijd  geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 100 inschrijvingen kunnen noteren.

    Volgende week dinsdag (27 november) om 20.00 uur speelt Alphense Boys o23 de derde wedstrijd in de o23 jaar competitie thuis tegen Quick Boys o23. Er wordt dan weer gespeeld met de Future Rules. De wedstrijd staat o.l.v. Eli Wattimury en Ron Martin.

    Woensdagmiddag 28 november komen zwarte Pieten op bezoek bij de woensdagmiddagtraining van onze jongste jeugd.

  • Overigens komt Sinterklaas dit jaar niet naar Alphense Boys. Er komt dit jaar dus geen Sinterklaasavond voor onze jongste jeugd

    Kees Jansma (ex-voorzitter, erelid en nog steeds technisch adviseur)  is misschien wel de meest fanatieke supporter van Alphense Boys. Op zondagmiddag staat hij, als het even kan, achter het doel van het vijandelijke team. Bij winst is zijn stemming opperbest. Bij verlies kun je hem maar beter even niet aanspreken. Hij kan er niets aan doen, zegt hij zelf. Dat zit nu eenmaal in de mens die Jansma is. Maar wisten jullie ook dat Kees Jansma de club in al zijn glorie op handen draagt? G-team, meisjesvoetbal, senioren, selectie of niet-selectieteam, Jansma geniet als hij op zaterdag bij de Boys is om bij zijn kleinzoon te kijken. Niet alleen van zijn eigen kleinkind, maar van al die kinderen en van al die lachende gezichten. Als hij ons vraagt hoe het gaat, dan wil hij weten hoe het met de club als totaal gaat. Hoe dan ook, Jansma heeft niet alleen een roemrijk verleden als sportjournalisten en televisiebekendheid. Hij heeft ook een verleden als leider en voetballer bij Alphense Boys. En daarover kan hij smakelijk vertellen.

    Op dinsdag 18 december om 18.30 uur willen wij alle trainers en leiders uitnodigen voor ons jaarlijkse kerstbuffet. Plaats van handeling is onze kantine en je krijgt het heerlijke eten van de club aangeboden. Een kleinigheidje, als dank voor de vele uren die jullie in de club steken. Aansluitend komt Kees Jansma ons vertellen wat voetbal met hem doet en waarom Alphense Boys hem zo raakt. Daarna wil hij graag met jullie kennismaken. Want jullie zijn de leider of trainer die hij ooit ook was. Meld je daarom snel aan via technischezaken@alphenseboys.nl. Hopelijk tot dan!

  • Vanaf vrijdag 30 november zijn er weer keeperstrainingen voor alle overige jeugdkeepers. Het bestuur van Alphense Boys heeft voetbalschool De Complete Techniek gevraagd om die keeperstrainingen te gaan verzorgen

    Van 17.00 tot 18.00 uur de o8 t/m o11 keepers

    Van 18.00 tot 19.00 uur de o12 t/m o16 keepers