• Verdiende overwinning voor de JO10-1 na een gelijk opgaande strijd tegen Olympia

De herfst is nu echt begonnen. Het is regenachtig en guur als we moeten verzamelen voor de wedstrijd tegen Olympia in Gouda. De heenreis duurde wat langer dan gepland omdat de N11 was afgesloten. De parkeergelegenheid bij Olympia was ook verre van ideaal zodat we nog 10 minuten moesten lopen voordat we op het veld waren.

De warming-up was daarom erg kort, maar hier was vanaf het begin van de wedstrijd weinig van te merken. De jongens waren scherp en speelden goed. Olympia heeft ook een goed team waardoor het vanaf de eerste minuut een gelijk opgaande strijd was.

Ondertussen was de regen over gegaan in af en toe een druppel wat de wedstrijd ook ten goede kwam. We speelden op gewoon gras en het natte weer had het veld geen goed gedaan. Het was drassig en moeilijk bespeelbaar. Maar beide teams deden hun best om er een mooie pot van te maken.
    De verdediging van Alphense Boys stond weer goed te spelen. De aanvallers van Olympia waren sterk, maar onze verdedigers hielden goed hun ogen op te bal en gaven de aanvallers geen millimeter ruimte.

Het spel bleef op en neer golven en de stand kwam steeds weer in evenwicht.
    Er werden ook mooie doelpunten gemaakt. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Abdinajib. Na een verre uittrap van Jasper stuiterde de bal hoog op net links naast het doel. Abdinajib nam de bal op zijn linkerslof en plaatste de bal met een mooie lob zo over de keeper heen.

Aan het einde van de eerste helft stond het al 6-6.

In de tweede helft kregen de Alphense Boys steeds meer grip op de wedstrijd. Ze waren feller en kwamen steeds goed voor hun man. Met goed combinatiespel wisten de jongens goede kansen te creëren. In de verdediging werden bijna geen kansen meer weggegeven. Hierdoor konden de Boys een paar doelpunten uitlopen en kon Olympia niet meer volgen.

De Boys trokken uiteindelijk aan het langste eind. Er was nog even onduidelijkheid over de eindstand. De bijgehouden statistieken gaven een andere uitslag dan de scheidsrechter aangaf, maar dit werd snel weer opgelost. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 7-10.
    Een mooie overwinning en een verdiend resultaat.

De doeltreffendheid van het team werd ook weer goed duidelijk. De 10 doelpunten werden door 7 verschillende spelers gemaakt. Het gemiddelde doelsaldo staat nog altijd ruim boven de 9 per wedstrijd.