• JO10-1 moet hard knokken voor een gelijkspel tegen Esto

De thermometer geeft 2 graden aan als we naar het veld rijden om om 9 uur een wedstrijd te spelen tegen de JO10-1 van Esto. Het gras is helemaal wit uitgeslagen van de kou en de jongens moeten zichtbaar en hoorbaar even wennen aan de kou. Gelukkig schijnt het zonnetje wel en duurt het niet lang of het is een aangenaam voetbalweertje voor de heren.

Aan het begin van de wedstrijd hadden de jongens moeite om het tempo van Esto bij te houden. Esto was een stuk feller en combineerden goed om meerdere kansen te creëren. Bij de Alphense Boys lukte aan de andere kant bijna niets. Ballen zwaaiden alle kanten op en van communicatie was nauwelijks sprake waardoor de spelers elkaar niet goed konden bereiken.
    De jongens waren duidelijk een beetje van slag en hielden ook niet stevig hun eigen posities vast. Het duurde dan ook niet lang of Esto kwam op voorsprong. De verdediging stond even uit positie en werd met een schijnbeweging nog verder het bos in gestuurd. De aanvaller van Esto joeg de bal vervolgens hard het doel in onhoudbaar voor keeper Jasper.

De jongens deden hard hun best om weer grip te krijgen op de wedstrijd. Het ging steeds beter lopen. Niet elke bal kwam nog aan maar de Boys kregen wel steeds meer overwicht. Tegen de verhouding in van het moment kwam Esto toch op 0-2. Esto mocht een corner nemen en gaf de bal laag voor het doel. Nour probeerde de bal weg te schieten maar had flinke pech door de bal hard het eigen doel in te schieten.
    Dit schudde de jongens wel weer wakker en ze bleven de druk op de tegenstanders opvoeren. De pech bleef ze echter nog wel achtervolgen. Het beste voorbeeld daarvan was een bal die voor open doel gemist werd. Nadat de bal in de verdediging door de Boys was veroverend werd met twee combinaties Shayro vrijgespeeld voor een open doel. De bal stuiterde helaas verkeerd op waardoor hij de bal net niet goed raakte en de bal net naast het doel verdween.

Vlak voor rust viel toch het eerste doelpunt voor Alphense Boys. Esto was al een tijdje niet meer gevaarlijk geweest en de druk van Alphense Boys werd steeds groter. Onder deze druk pakte de keeper van Esto een terugspeel bal op met een vrij trap tot gevolg.
    Esto was een beetje in verwarring en stelde zich niet goed op. Matti maakte hier dankbaar gebruik van door de bal mooi in de hoek te schieten. Via de binnenkant van de paal verdween de bal het doel in voor 1-2.

In de rust hebben we de jongens geprobeerd op scherp te krijgen. Goed positie houden en zo snel mogelijk druk zetten en omschakelen. Dit had in het begin van de tweede helft nog niet het gewenste effect. De beste aanvaller van Esto schakelde met één schijnbeweging twee verdedigers uit en knalde de bal van grote afstand hoog in het doel.

Bij de Boys bleef het spel moeizaam en ze moesten hard blijven werken. Het was duidelijk dat de Boys sterker waren dan Esto maar dat het vooral aan de scherpte lag dat er nog geen doelpunten tegenover stonden. Er kwamen steeds meer kansen om de score in evenwicht te brengen.
    Alle inzet leidde uiteindelijk wel tot het aansluitingsdoelpunt. Maxwell draaide vanaf de linkerkant van het veld mooi naar binnen en schoot de bal langs de keeper.

Vanaf de laatste 12,5 minuut kwam het geloof bij de jongens weer terug. Ze wilden de wedstrijd in ieder geval niet verliezen. Het ging ook weer steeds beter lopen. De pech bleef de jongens wel een beetje achtervolgen. Schoten net naast, net gered door de keeper of zelfs op de lat.
    Gelukkig was alle moeite niet voor niets en wist Maxwell ook de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Alphense Boys probeerde in de resterende minuten nog wel om de wedstrijd in het eigen voordeel te beslissen, maar dat zat er niet meer in. We kwamen nog met de schrik vrij toen in de laatste minuut drie aanvallers van Esto vrij voor het doel van Jasper kwamen te staan. Een seconde van onoplettendheid van onze verdedigers bij een uitbal zette de drie man van Esto helemaal vrij. Door goed uitkomen van Jasper schoot de aanvaller gelukkig net naast, waardoor de eindstand op 3-3 bleef.

Het was een spannende wedstrijd die de jongens ondanks alle pech en tegenslag toch nog hebben kunnen redden.