• HVV JO13-1 - AB JO13-2: Vorstelijk resultaat op Haagse Knollentuin

  Vandaag wordt er gevoetbald in Den Haag bij HVV. Het is met een graad of 7 behoorlijk fris, terwijl we toch relatief laat spelen om kwart over één. In de auto lezen we op de Voetbal app dat DHC heeft gewonnen met 5-0 van Sliedrecht, dus vanmiddag is een overwinning nodig om de gedeelde eerste plaats te handhaven. We zoeken een plekje in de zon om de wedstrijd te aanschouwen. De scheidsrechter en de jongens komen gezamenlijk het veld op vanuit de kleedkamer. Een bescheiden sportieve ceremonie volgt, waarna beide teams positie in nemen en de wedstrijd van start kan gaan.

  Op de bank starten vandaag Serua, Thijs, Joshua en Bryan. Ook Yassine zit op de bank, hij is helaas nog niet volledig hersteld van zijn blessure. De eerste lange bal vooruit levert direct de juiste druk en een corner op. Daan H en Senne voeren de corner netjes uit, wat een mooie schietkans voor Senne oplevert. Het is duidelijk dat de jongens van HVV vandaag niet voor de winst gaan, maar hun schade willen beperken. Wellicht is dat een tactiek die is bedacht na de overtuigende winst van de Boys in een oefenwedstrijd tegen HVV enkele weken geleden. Veel ballen worden uit het veld gespeeld, de Boys worden krachtig aangepakt en de verdediging heeft duidelijk meer aandacht gekregen dan de aanval vooruit.

  De speelwijze van HVV in combinatie met de Haagse Knollentuin waarop wordt gespeeld maken het voor de jongens lastig om hun geliefde spelletje goed tot uitvoering te brengen. Toch weten de Boys elkaar overwegend goed te bereiken en wordt de bal gecontroleerd rond getikt en wat combinaties opgezet. Even komt HVV door de verdediging en schuift de bal voor het doel van Dustin langs. Bjorn onderschept de bal en Stef ruimt op.

  Na wat rondspelen van de bal wordt Abdul bereikt, maar het schot op doel levert nog geen groot gevaar. Wanneer HVV wat voorzichtige druk zet, profiteren zij van een ongelukkige terugspeelbal door tussenbeide te komen en de 1-0 binnen te prikken. De jongens pakken de draad weer op en werken hard om de achterstand in te lopen. Een corner wordt genomen en verschillende schoten op doel worden door de keeper gestopt. Er wordt gretig maar rommelig gespeeld. Weer een corner welke Daan H en Senne samen nemen, de bal beland uiteindelijk bovenop het doel, maar de druk op het HVV doel wordt langzaam hoger. Na onderscheppen van Stef en vooruitwerken door Bjorn bereikt de bal Senne. Een mooie hoge bal voor het doel is het gevolg welke Ersan maar nét over het doel kopt.

  Er zijn stevige duels, maar de Boys laten zich daardoor niet meer van de kaart brengen. Gevaar weer vanaf de linkerzijde wanneer Senne de bal vooruit werkt en de bal via Bjorn meegeeft aan Stef die tot de achterlijn door weet te lopen. Het levert uiteindelijk een corner op. Later onderschept Santino fraai de bal van zijn tegenstander en met een mooie draaibeweging werkt hij de bal weer vooruit. Daan H wordt vastgehouden en beland bovenop de bal, een vrije trap is het gevolg, maar verrassend genoeg wordt deze voor HVV gegeven. Het is niet de eerste dubieuze beslissing van de scheidsrechter deze middag.

  De jongens van HVV gebruiken stevig spel met zo nu en dan een overtreding, maar de scheidsrechter treedt er niet tegenop. Het gevolg is dat de Boys een tegenantwoord moeten geven wat Bjorn een vrije trap tegen oplevert. Deze wordt echter goed opgevangen en weer vooruit gewerkt. Een schot van afstand door de Haagse tegenstander wordt door Dustin eenvoudig uit de lucht gehaald.

  Wanneer een HVV-speler op het middenveld wordt aangespeeld, is Matz er goed bij. Met 2 gestrekte benen komt een andere speler het duel in, maar ook hier ziet de scheidsrechter geen overtreding. De bal komt in het doelgebied van HVV terecht en er zijn genoeg Boys die kansen tot schieten zoeken, maar de HVV-verdediging staat sterk. Een mooie pass van Sami langs Daan S en Abdul wordt uiteindelijk corner geschoten. Senne neemt en besluit de corner keuring in één keer het doel in te draaien. De verdiende gelijkmaker is een feit, het is 1-1. Een mooie goal zo vlak voor de rust!

  Bjorn wint op het middenveld zijn duel krachtig en werkt zich door tot de achterlijn. De bal wordt over de achterlijn gewerkt en de scheidsrechter geeft een keeperbal. Even later loopt Senne flink wat HVV-mannetjes voorbij en bereikt via Daan S Abdul, die de bal én de keeper over de doellijn vuurt. Het publiek en de Boys juichen, maar het spel gaat door, de scheidsrechter heeft het doelpunt niet geteld.

  Een laatste schot op doel van Senne levert voor de rust helaas geen voorsprong op. Met een gelijkspel verlaten de jongens het veld om wat te drinken en nieuwe instructies van de trainers te krijgen. Het is duidelijk dat we vandaag de sterkere partij zijn, maar HVV slaagt er goed in om de jongens niet lekker in hun spel te laten komen.

  In de tweede helft starten Daan S, Ersan, Bjorn en Stef op de bank. De jongens hebben duidelijk instructies gekregen, die ze tot uitvoering willen brengen. Er wordt direct gas gegeven. Abdul en Joshua zetten flink druk en sturen Bryan weg. De bal is net te diep, maar het signaal aan de tegenstander is duidelijk. Even later weet Matz Abdul te bereiken, maar de bal wordt uitgewerkt. Sami bereikt Daan H die zich goed het strafschopgebied in weet te werken. Daan H wordt onderuit gewerkt en daar zou je een pingel in kunnen zien, de scheidsrechter zag dat in ieder geval niet.

  Een mooie diepe bal van Senne bereikt Bryan die zich tot de achterlijn werkt. Het levert een corner op welke Adbul maar nét naast het doel kopt. Een diepe bal van HVV wordt door Serua krachtig onderschept waarna hij bal gecontroleerd via Thijs vooruit werkt. Een rush langs de rechterzijde van Abdul en een pittige overtreding leveren een vrije trap op aan de rechterzijde van het doel. Bryan neemt de vrije trap welke Adbul bereikt. Een schietkans, maar de keeper stopt goed. Het levert wederom een corner op en er zijn volop kansen. De beloning is echter nog niet opgeëist.

  Senne wordt door 4 man geblokt wat uiteindelijk een vrije trap oplevert. Joshua neemt en de bal gaat net langs het doel. De inzet en druk zijn hoog, maar het lukt niet te scoren, dus een verdediger wordt opgeofferd ten gunste van een middenvelder. Santino wisselt met Daan S. Abdul krijgt de bal na een mooie loopactie al snel voor het doel en Bryan kan daar nét aan bij, maar de bal gaat over. Even later een mooie voorzet van Bryan die door Senne heerlijk wordt binnen gewerkt wat niet alleen hoop plezier maar ook een flinke ontlading bij de Boys oplevert.

  Even is HVV nog gevaarlijk, maar de verdediging staat sterk en Dustin kan de bal eenvoudig oprapen. De bal wordt weer vooruit gewerkt en Daan S werkt zich het strafschopgebied in. Een duidelijke overtreding levert helaas geen penalty het op. Het is bepaald niet de eerste vergissing van de scheidsrechter vandaag. De HVV-doelman schiet slordig uit en Senne onderschept dankbaar. Hij vuurt zelf op doel, maar de keeper hersteld goed en stopt. Een volgende voorzet van Senne bereikt Abdul mooi en die werkt dan ook gecontroleerd de 1-3 tussen de palen.

  De Boys zijn weer helemaal los in de laatste minuten van de wedstrijd. Senne weet even later de achterlijn te bereiken en legt mooi terug op Abdul die ook de 1-4 weet binnen te werken. Het zijn 3 doelpunten in 5 minuten die de wedstrijd uiteindelijk op een passende einduitslag brengen. Nog een laatste kans van HVV, maar de bal gaat langs het doel van Dustin en daarmee fluit de scheidsrechter af en noteren we een vorstelijke winst vanmiddag in Den Haag.

  Rest mij nog Kapperszaak Sjiek te bedanken uit Nieuwkoop voor hun sponsorbijdrage. Mede door de bijdrage van deze sponsor kunnen de Boys met Pasen een mooi internationaal toernooi spelen in München

  Barry