• Boys 13-1 pakt punt van koploper FC Volendam

Alphense Boys 13-1 speelde met 1-1 gelijk tegen Fc Volendam 13-1, maar had ook de volle winst kunnen pakken. Op de foto de uithaal voor de gelijkmakende goal van Alexander Kortekaas. De 13-2 pakte ook zijn 8e achtereenvolgende overwinning in de 3e divisie en blijft medekoploper.  De 15-1 verloor nipt bij en van NEC o15 (1-0). De 17-2 verraste door een 0-3 zege bij en tegen Baronie (stond op de tweede plaats in de 3e divisie). De 15-2 dolf met 4-5 het onderspit tegen koploper Verburch in een wedstrijd die ze ook gewoon hadden kunnen winnen. Zaterdag 1 boekte een ruimte 5-2 overwinning op SJC

Alphense Boys o19 was vandaag vrij van competitie en oefende ook niet. Komende dinsdag oefenen ze om 20.00 uur thuis tegen ARC 19-1 en volgende week zaterdag wacht dan de competitiewedstrijd om 15.00 uur uit tegen Roda JC o19

Alphense Boys o17 was vandaag vrij van competitie en oefende ook niet. Volgende week zaterdag wacht dan de competitiewedstrijd om 12.30 uur uit tegen NAC o17

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een lastige uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst in de 3e divisie, Baronie 17-1. Op de dag dat de Sint het land weer in is gekomen liet de O17-2 het niet na om drie punten mee terug in de zak te nemen naar Alphen. Vanaf de eerste minuut laten de Boys zien dat ze feller zijn dan de tegenstander en klaar zijn om voor de overwinning te strijden. In de eerste 20 minuten krijgen Kaan en Yunus twee grote kansen, maar helaas vinden de spelers een sterk spelende keeper op hun weg. Het tweede gedeelte van de eerste helft zakt het niveau van de wedstrijd wat weg. Beide teams verzanden in het spelen van de lange bal die vervolgens door de tegenpartij wordt gewonnen, hetgeen een pingpong wedstrijd oplevert waar ze bij de Olympische Spelen jaloers op zouden zijn. In de rust zetten de Boys de puntjes op de i. Door actief deel te nemen aan de bespreking komen de Boys met goede ideeën voor een iets ander tactisch plan, complimenten voor de Boys. Na vier minuten in de tweede helft komt daar de beloning. Romeo pikt de bal aan de zijkant van het veld op en legt de bal met veel gevoel voor het doel. Daar staat Kaan Temur helemaal vrij en hij kopt de bal met veel gevoel over de keeper die kansloos was bij deze bal (0-1)

• Vervolgens komt Julian in het veld. Hij laat zien hoe een speler hoort in te vallen, gretig en zelfverzekerd. De Boys rijgen de kansen aaneen en in de 68e minuut is het Julian v/d Kwaak (zie foto) die aan de buitenspelval ontsnapt en de bal keurig meegeeft aan Kaan die de bal prima in het doel schiet, 0-2.

• Na dit doelpunt besluit Baronie om wat opportunistischer te gaan spelen en schuiven zij iemand mee naar voren. De Boys profiteren van de ruimte. Mo schiet de bal op doel en in plaats van de hand van God van Maradona, duikt de speler van Baronie op magnifieke wijze de bal uit het doel. Helaas voor hem werd deze redding door de scheidsrechter terecht beloond met een rode kaart en een penalty. Mohammed Rahal ging achter de bal staan en knalde de bal zelfverzekerd in het doel, 0-3.

12. 's-Gravenzande 17-1              8-5

Alphense Boys 15-1 speelde de uitwedstrijd in Nijmegen tegen NEC. Alphense Boys stond op de 3e plek en NEC stond op de 4e plek, het verschil was slechts twee punten. Het begin was voor NEC. Zij begonnen fel en wonnen veel duels. NEC kwam ook snel op voorsprong. De bal werd verloren op de helft van NEC en vanuit de omschakeling was de snelle aanvaller weg en kwam in duel met Jesse Belt, de aanvaller ging neer en kreeg een penalty. De penalty werd goed ingeschoten, keeper Aaron The zat nog in de goede hoek maar kon de bal niet stoppen. Daarna had Alphense Boys een goede aanval en had Ilias Dardour een goede steekpass in huis op Jayden Daleman maar hij kwam net een teen lengte te kort om de bal in te schieten.

• NEC bleef fel maar echte kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Met 1-0 gingen de ploegen de rust in. Na rust was Alphense Boys feller en beter bij de les maar de echte kansen kwamen niet. Alphense Boys ging directer spelen en NEC creëerde vanuit de omschakeling een aantal kansen. Aaron The had een aantal mooie reddingen in huis en hield zijn ploeg in de wedstrijd. De grootste kans was een paar minuten voor tijd. Zakaria Kanfaoui had een mooie actie en huis en schoot hard in de korte hoek, de NEC keeper tikte de bal nog net op de paal. Ook de laatste corner, toen zelfs de keeper mee naar voren ging, leverde niks op en zo won NEC de strijd om de tweede plek. Volgende week moeten de mannen van Sander vd Kleij een lange busrit maken richting koploper SC Heerenveen. De wedstrijd in Leeuwarden begint al om 11.00 uur! Door de onverwachtse nederlaag van Sparta Rotterdam is Alphense Boys toch nog steeds kansrijk voor de tweede plek die recht geeft op promotie naar de eredivisie hòòg, na de winterstop.

8. Willem II o15                      11-7

Alphense Boys 15-2 ontving vandaag koploper Verburch 15-1. Nog geen punt hadden zij verloren en was dus de meeste uitdagende ploeg die wij op dit moment konden treffen. Geveld door maar liefst drie blessures begonnen wij deze zware pot met maar één fitte wissel, tegen dit fysiek sterke Verburch. Na ongeveer 12 minuten wilden de boys drukzetten op de opbouw. De uiteindelijke opbouw kwam bij de linksbuiten van Verburch terecht die, ondanks dat wij hem omsingeld hadden met 3 spelers, toch de bal uit de drukte kon krijgen. De bal kon vervolgens over de verdediging heen gegeven worden. Niels kwam uit zijn doel, riep ‘’los’’ maar twijfelde zichtbaar en was uiteindelijk te laat, waardoor de rechtsbuiten makkelijk binnen kon tikken. Vijf minuten later lag de 0-2 erin. Niels kreeg zijn handen er nog wel tegen aan maar kon de bal niet uit het doel houden. Toch bleven de boys voetballen en bouwden wij heel aardig op. Verburch kreeg in de eerste helft eigenlijk geen grip op het tempo en de beweging die de verdedigers maakten. Met diepe middenvelders en scherpe aanvallers konden wij de bal continue in de ruimte spelen om gevaarlijk te worden. In de 26e minuut gaf Wessel de bal diep op Steve. Steve liep 1 op 1 met de keeper af en miste, gelukkig was Jelle Mulder (zie foto)  meegelopen en kon hij de rebound wel tegen de touwen schieten

• Lang konden we niet genieten van de aansluiting, want de 1-3 stond ondertussen alweer op het scorebord door wederom teveel uitstappen en doorstappen zonder compacte organisatie. Toch hielden wij vertrouwen en kon Mats van Eerden (foto) in de 33e minuut de 2-3 binnen schieten vanuit een kort genomen corner en de voorzet van Jelle.

•  Even dachten wij zelfs dat de 3-3 gemaakt werd voor rust. Die werd ook gemaakt, maar de scheidsrechter besloot de goal af te keuren omdat hij een eigen interpretatie had gemaakt van het ‘’hinderlijk buitenspel ‘’ staan. Na de rust werd het voetbal een beetje rommelig. Toch hadden wij wel het beste van het spel en schoot Steve op de paal na een prima voorzet van de net ingebrachte Phil. In de 50e minuut scoorden wij wel de 3-3. Aldo kon een uittrap onder druk van de keeper van Verburch opvangen en vervolgens over de keeper heen schieten.

• Vijf minuten later leek helemaal een wonder in de maak toen Milan een solo opzette, viel, geen penalty kreeg, weer opstond, de bal veroverde en vervolgens de assist gaf op Jarno v/d Broek (foto) die de bal hoog in het doel schoot met zijn linkerbeen, 4-3.

• Verburch ging vanaf dat moment alles op alles spelen. Ongeveer Vijf minuten voor tijd schoten zij de 4-4 toch binnen en na maar liefst 6 minuten blessuretijd zelf nog de zeer onverdiende 4-5.

Wij hebben als team keihard gewerkt en mentaal hebben wij laten zien dat wij stappen gemaakt hebben. Tegen dit soort fysieke ploegen worden er dingen verwacht van de spelers gedurende een zware wedstrijd en dit hebben de mannen zeer goed uitgevoerd. Teleurstellend resultaat, maar wel een mooie stap in de ontwikkeling en een wedstrijd om positieve conclusies uit te trekken als je kijkt naar waar we het hele seizoen al mee bezig zijn. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen Fc Dordrecht o14. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen GDA 15-1 om 10.30 uur

12. Graaf Willem 15-1                  7-3

Alphense Boys 13-1 speelde vanmorgen thuis tegen koploper Volendam o13 en na 60 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord in een heel vermakelijke wedstrijd. Vooral voor rust lag het tempo aan beide kanten erg hoog. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor Volendam o13. Een vrije trap van ver werd verkeerd beoordeeld en ging in de korte hoek binnen (0-1). Onverschrokken knokte Alphense Boys zich vervolgens terug in de wedstrijd en nam steeds meer het initiatief. In de 20e minuut leverde dit de gelijkmaker op, de ingeschoven rechtsachter Alexander Kortekaas nam de bal goed aan een schoot de bal buiten het bereik van de Volendam keeper in de rechterbovenhoek (1-1, zie foto voorpagina). Kort hierna ging een vrije trap van Sam Ringeling vanaf de rand 16-metergebied via de buitenkant van de paal naast. Na rust hielden beide teams elkaar in evenwicht, Volendam had een licht veldoverwicht maar kon dit niet omzetten in kansen.

• In de laatste 10 minuten voor tijd leek Alphense Boys op voorsprong te komen. Invaller Tim van Veen schoot de bal voorlangs en Milan Fuertes Plana liep de bal van dichtbij binnen, de treffer werd ten onrechte afgevlagd. In de absolute slotfase kregen beide teams nog één mogelijkheid om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Youri Roos gleed de bal perfect van de voeten van de Volendam spits en aan de andere kant stuiterde bal over de verdediger heen, de inzet van Shanley Olijfveld (zijwaartse volley dichtbij) ging net over.

•  Al met al een prima wedstrijd tegen de koploper van de competitie. Komende dinsdag oefent de o13 om 18.00 uur bij en tegen AZ o13 en zaterdag speelt het opnieuw thuis om 11.00 uur ditmaal tegen FC Emmen o13.

8. Alexandria'66 o13               12-4

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen HVV 13-1. Het veldoverwicht is in de eerste acht minuten duidelijk voor de Boys. Hoewel HVV er kort opzit proberen we wel voetballend de oplossing te zoeken en zijn er minder klutsballen dat vorige week tegen Oranje Wit. Toch is het HVV dat op een 1-0 voorsprong komt. Een te harde terugspeelbal waar onze keeper niets mee kan stuitert over het knollenveld alle kanten op en de 1-0 is een feit. Het veldoverwicht blijft en HVV heeft inderdaad 2 bussen rondom de 16 meter geparkeerd. Wij moeten een tandje bijzetten en in de 25e minuut krijgen we onze zoveelste hoekschop. Vanaf rechts neemt Senne Steijlen hem met links en krult de bal in 1x in de verre hoek.

• De meer dan verdiende 1-1 staat op het bord en daarmee gaan we ook rusten. Eigenlijk hadden we met een 1-2 voorsprong de rust moeten ingaan. In de laatste minuut voor de rust wordt een schot van Appie een halve meter achter de doellijn door de keeper gepareerd. Duidelijke treffer maar de grensrechter van HVV doet er niets mee en de scheids laat doorspelen. Gelukkig hebben we de beelden nog. Hij was duidelijk over de lijn. Het eerste kwartier na rust is weer enkel tegenhouden voor HVV. In het laatste ''Boys-kwartiertje'' gaat het ineens lopen. In 10 minuten tijd scoren we nog 3x door doelpunten van Senne en Appie (2x).

• Naast deze 2 doelpunten hadden we zeker ook nog 2 penalty's moeten krijgen. Na 60 minuten het laatste fluitsignaal en de 8e (!) overwinning op rij in de 3e divisie is een feit. Wat een opmerkelijke prestatie toch van deze jonge groep jongens. Het spel is niet altijd fraai. Natuurlijk worden er fouten gemaakt en houd je soms je hart vast. Maar dat hoort bij opleiden, het kan niet altijd op z'n 'Barcelona's' gaan. De intensiteit en gedrevenheid van deze Boys is geweldig en we moeten er nog maar even van genieten. Vooraf was handhaving in de huidige competitie de doelstelling, na 8 wedstrijden is dat bij de eerste 3 komen. Wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht? Aanstaande dinsdag spelen we om 18.00 uur een uitwedstrijd tegen AZ O13. Bent u in de buurt van Wijdewormer, dan zou ik zeker langskomen op het AFAS trainingscomplex. Volgende week zaterdag spelen we om 09.00 uur thuis tegen DSO JO13-1, de huidige nummer 4 van de competitie.

12. BVCB 13-1                           8-4

Alphense Boys E-Top moest vanochtend vroeg om 08.30 een uit wedstrijd spelen tegen DSO uit Zoetermeer. Een wit veld en een opkomend zonnetje zorgen voor een mooie sfeer. (Zie foto)

• De eerste 10 minuten is DSO de betere ploeg. Een paar corners en een twee tal afstand schoten zorgen voor gevaar voor het doel van onze Boys, maar we kunnen het doel schoon houden. We komen steeds beter in de wedstrijd en er worden duels gewonnen. Ook proberen we goed de vrije man te zoeken, alleen is de eindpass vaak nog niet zorgvuldig. In de 18e minuut komt DSO op voorsprong. Hun spits krijgt rond de middenlijn de mogelijkheid om aangespeeld te worden en omdat we niet kort genoeg dekken is hij in staat om een diepe bal te spelen. Deze valt tussen onze centrale verdediger en de keeper. Er is geen goede communicatie en een speler van DSO komt er tussen en kan de 1-0 scoren. Daarna volgt er een korte fase waar wij meer balbezit hebben, maar niet voor gevaar kunnen zorgen. Door niet goed doordekken in de verdediging en door te lang te dribbelen in de as krijgen we helaas in de laatste 5 minuten van de eerste helft nog twee doelpunten tegen en gaan we de rust in met een 3-0 achterstand.

De tweede helft start DSO fel en geven ze goed druk op de bal. Dan moet je niet altijd alles voetballend willen oplossen en de bal soms gewoon een peer naar voren geven. Dit doen wij echter niet en in de 32e minuut ligt al de 4-0 in het doel. Gelukkig blijven de jongens hard werken en doen ze er alles aan om de bal te veroveren of in bezit te houden. Hier worden we dan ook voor beloond. Sinan weet uit een rebound de 4-1 te scoren met een schot van buiten de 16 meter.

• Het laatste kwartier hebben de Boys meer balbezit, maar tot grote kansen komt het niet.

Over de tweede helft zijn we zeker tevreden en voetballend zijn we niet minder dan DSO. Nu nog betere keuzes maken en minder risico in de opbouw. Dan komt de winst vanzelf.  Volgende week weer vroeg op. Dan mogen we om 08.30 uit tegen Rijnvogels o13-2007.

14. Blauw Zwart 013-2007                    7-1

Alphense Boys zaterdag 1  moest na de mooie bekeroverwinning van vorige week weer voor de competitie de draad oppakken. Vandaag kwam SJC op bezoek op sportpark de bijlen. Alphense boys begon sterk en in de 8ste minuut was het al raak Sahr Kabuta scoorde de 1-0 door een verlengde bal van Appie.

• De boys had er zin in want drie minuten later lag de 2-0 erin. Donovan Olivieira scoorde na aangeven van Jesse Boateng (zie foto's onder) De breed lachende speler op de foto rechts is uiteraard Donovan!

• In de 26 min wad het Jesse Boateng zélf die ondanks vermeend buitenspel,  helemaal alleen op de SJC keeper mocht afgaan en beheerst de 3-0 aantekende (zie foto)

• Daarna was het erg slordig aan het worden. Jesse Boateng presteerde het om op drie meter van een leeg doel de lat te raken. Vlak voor rust was er een misverstand tussen Donovan en  keeper Sven Tourne, waarbij Donovan de bal langs Sven kopte en een speler van SJC de 3-1 makkelijk kon intikken (zie foto, 3-1)

• De tweede helft kwam de Boys goed uit de kleedkamer Sontjie Roosberg scoorde via een afstandschot de 4-1. Het spel werd weer slechter in de 86e minuut scoorde SJC de 4-2. In de 84e minuut maakte invaller  Delano Kip aan alle eventuele onzekerheid een einde en scoorde de 5-2 op aangeven van Dontjie. Een verdiende en mooie uitslag voor het team van de trainers John Cuvelier en Ron Martin waardoor ze naar de gedeelde vierde plaats klimmen. Volgende week zaterdag speelt de zaterdag 1 om 14.30 uur uit tegen Floreant.