• Woensdagnieuwtjes

    In de komende maanden wordt het weer koud en dan zitten de wisselspelers weer te vernikkelen in de dug-out.  De ouders van Alphense Boys 17-2 hebben daarvoor een mooie rode deken laten maken met het logo van Alphense Boys er op. Andere teams kunnen deze ook bestellen, het bedrijf heet "fleece it " waar ze besteld kunnen worden. De prijs is  €59,95 incl. een gratis draagriem. Als iemand een 1-kleurig sponsorlogo erbij wil kost dat  €8,00 ex BTW en een 2-kleurig logo kost €12,00 ex BTW.

    De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 16 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 22/23 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 7 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys.

  • De juniortrainerscursus die de samenwerkende amateurverenigingen gezamenlijk hebben georganiseerd, gaat van start op donderdag 7 februari 2019. De zeer ervaren Ruud de Groot gaat namens de KNVB die cursus geven gedurende 10 donderdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur. De locaties zullen worden verdeeld onder SJC, DOSR en Alphense Boys. In ieder geval drie Alphense Boys trainers hebben zich al ingeschreven voor deze leerzame cursus. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Kosten: € 292,00 (inclusief cursusmateriaal).

    Aanmelden: https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=13178969

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Zaterdag 17 november

    11.00 uur      AB 13-1 - Fc Volendam

    11.00 uur      AB 15-2 - Verburch 15-1

    15.15 uur      AB zat 1 - SJC 1

    Zondag 18 november

    14.00 uur      AB 1 - Vlissingen 1

    BVO AZ gaat als eerste profclub de amateurclub waarvan een jeugdspeler naar AZ komt, 1000 euro per speler betalen. Hiermee erkennen ze het grote belang van de jeugdopleiding bij amateurclubs. Tot nu toe kan een BVO jeugdspelers gratis ophalen bij een amateurclub en hoeven ze pas een opleidingsvergoeding te betalen (± 1500 euro per opleidingsjaar) als de jeugdspeler op latere leeftijd een profcontract bij hen krijgt. Wij hopen dat dit prachtige gebaar van AZ navolging krijgt bij de andere BVO's.

    Komende zaterdag (17 november) wordt de competitiewedstrijd gespeeld tussen Alphense Boys 13-1 en Fc Volendam 13-1 (koploper in de 1e divisie. De wedstrijdbal voor deze bijzondere wedstrijd (aanvang 11.00 uur)  is geschonken door: PEARLE  OPTICIENS. Voor brillen en lenzen in Rotterdam . Namens de spelers en de staf hartelijk dank hier voor.

    Het is echt herfst in deze dagen. Voor degenen die daar oog voor hebben, zie je dan de prachtige kleuren van de bomen rond het hoofdveld van Alphense Boys. Helaas laten die bomen ook massaal hun bladeren vallen en dat is  dan weer vervelend voor de velden en de voetballers.

     

  • AZ heeft Alphense Boys 13-1 uitgenodigd om volgende week dinsdag (20 november) om 18.00 uur bij hun te komen oefenen tegen AZ 13-1.

    Het is de gewoonte bij Alphense Boys dat de trainer trakteert op gebak als een Alphense Boys team in de competitie wint van een BVO team. Bij de C1 (15-1) liep dat een beetje de spuigaten uit, want de 15-1 speelt in de eredivisie laag uitsluitend tegen BVO teams en heeft al 18 punten. Dat werd een beetje te duur voor de trainer en vandaar de nieuwe regel dat ze pas gebak krijgen als ze met twee doelpunten verschil van een BVO winnen.

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is al enige tijd   geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 91 inschrijvingen kunnen noteren.

  • Komende vrijdagavond 16 november wordt in de kantine van Alphense Boys de workshop ''voetbaltactiek'' gegeven  Dat is een prachtige en zeer leerzame en interessante workshop (onlangs al gevolgd door Robin Stolwijk, trainer van AB 13-1, die er zeer enthousiast over was) voor trainers en leiders. De cursus start om 18.30 uur en loopt tot 22.30 uur. Trainers met een KNVB diploma krijgen 3 licentiepunten ter verlenging van hun diploma

    Inhoud:                     Tactiek: Wat is tactiek?

                                       Fundamentals: Wat zijn het en hoe kun je ze in de praktijk brengen.

                                       Bewustwording: Hoe maak je spelers bewust van wedstrijdsituaties. 

                                       Implementatie: Hoe maak je de vertaalslag van theorie naar praktijk?

    Kosten: 55 euro per deelnemer.

    Iedereen mag zich inschrijven via hun website. www.yourtacticalanalyst.com

    Your Tactical Analyst biedt workshops aan voor trainers en coaches om kennis te maken met onze unieke methode. De trainers en coaches krijgen inzicht in alle tactische onderdelen van elke individuele positie binnen een team. Deze onderdelen komen voor tijdens het aanvallen, verdedigen en in de omschakelmomenten. De tactische methode heeft een meerwaarde voor onder andere: Wanneer staan spelers en linies goed op elkaar afgestemd? Hoe kan een individu de teamstrategie het beste uitvoeren? De methode is onderverdeeld in een aantal zogeheten fundamentals waarmee wij werken.

    De door ons gehanteerde analysemethode is gebaseerd op ruim 10 jaar onderzoek door zeer ervaren Spaanse onderzoekers, trainers en coaches. Wij gebruiken deze methode om elke speler op elke positie het spel beter te leren begrijpen en een beter inzicht in het voetbalspel te geven. Elke speler zal dan de ‘optimale reactie’ leren herkennen en in die situatie optimaal kunnen anticiperen

    Your Tactical Analyst maakt gebruik van fundamentals waarbij spelers leren begrijpen hoe, wanneer en waar keuzes worden gemaakt om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Een fundamental is de ‘optimale reactie’ op een wedstrijdsituatie. De fundamentals zijn gerelateerd aan een aantal elementen. Deze elementen zijn de positie van de speler, de formatie en speelwijze van de trainer/coach. Er bestaan individuele, linie en team fundamentals. Met behulp van gestructureerde analyses met ondersteuning van videobeelden zal een speler meer inzicht krijgen in zijn eigen handelen. Na de analyse zal de speler bewuster zijn van zijn eigen handelen en zichzelf op tactisch niveau kunnen optimaliseren.

     

    • ‘YTA heeft mij inzicht gegeven in verschillende wedstrijd situaties. Ik maak nu structureel betere keuzes in het veld.’

    • Dankzij het ‘Zebrapad-principe’ van YTA kijk ik meer om mij heen. Hierdoor wordt het bewustzijn van mijn omgeving in het veld vergroot.’

    • Het spel begrijpen op tactisch gebied is essentieel om op het allerhoogste niveau te kunnen spelen.’

    •  ‘Dankzij YTA ben ik beter geworden in het maken van de juiste keuzes in het veld.’

       

      Voor de 6 tegen 6 en 8 tegen 8 wedstrijden vraagt de KNVB om de velden af te bakenen met dopjes. Dit Alphense Boys team had kennelijk heel veel dopjes beschikbaar en heeft ze vrijwel allemaal daarom maar op het veld gelegd. Het moet maar duidelijk zijn!

     

  • De positieve verrassingen van dit seizoen zijn toch wel Alphense Boys 15-1 en de 13-2.

    De 15-1, o.l.v. succestrainer Sander v/d Kleij, presteert buitengewoon knap als debutant in de eredivisie laag. Afgelopen zaterdag wonnen ze zelfs van FC Twente 15-1 en doen daardoor weer helemaal mee in de strijd om de bovenste twee plaatsen, die na de winterstop recht geven om in de eredivisie hòòg uit te komen, de absolute top van Nederland. Dat zal toch wat zijn! Er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden met daarbij de wedstrijden tegen de top, te beginnen met komende zaterdag uit tegen NEC o15. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen Heerenveen, thuis tegen Fc Den Bosch en uit tegen Sparta Rotterdam. Een hels karwei dus, maar is het ook onmogelijk?

    De stand in de eredivisie laag bij de o15

    1. Heerenveen o15                10-25

    2. Sparta Rotterdam o15        10-18

    3. Alphense Boys o15          10-18

    4. NEC o15                            10-16

    5. Fc Twente o15                    10-15

    6. Fc Den Bosch o15                10-11

    7. Almere City                         10-7

    8. Willem II o15                       10-4

      Als keeper doe je het niet vaak goed en wordt je vaak afgerekend op je fouten en zelden op je goede reddingen. Afgelopen zaterdag kende 15-1 keeper Aaron The echter een ''Onana momentje''. Een wereldredding in de laatste seconde bij een 3-2 voorsprong en gelijk het eindsignaal! Dan wordt je even flink geknuffeld door al je ploeggenoten en ben je even de ''held'' van de wedstrijd. Mooi.

     

  • Natuurlijk verdient ook Alphense Boys 13-2 de aandacht. de 1e jaars D-pupillen debuteren in de 3e divisie (!) en staan gewoon samen met DHC 13-1 ongeslagen bovenaan met 7 achtereenvolgende overwinningen. Belachelijk goed en dan te bedenken dat ze iedere week moeten voetballen tegen spelers die een vol jaar ouder zijn. Knap hoor!

    Alphense Boys 19-1 en 17-1 staan onderin de 1e divisie, maar beginnen na de winterstop (net als de 13-1) weer helemaal opnieuw met allemaal nul punten. In de voorjaarscompetitie moeten ze dan wel drie teams onder zich zien te houden om niet te degraderen naar de 2e divisie. Vanaf zaterdag 12 januari dus nieuwe ronde en nieuwe kansen in de hoop dat het dan een beetje meer gaat meezitten.

    Joey Kesting (ex-jeugdkeeper Alphense Boys) zit bij de definitieve selectie van het Nederlands team onder 18 jaar die vanaf donderdag 17 november een internationaal toernooi afwerkt in Spanje waarbij ze drie interlands spelen tegen Engeland, Ierland en België. Joey speelt nu bij Vitesse (foto midden)

  • Na het succes van de herfsttoernooien gaan wij bij Alphense Boys nu ook al weer denken an onze traditionele kersttoernooien. Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want de inschrijvingen (nu al 83 deelnemende teams)  komen al aardig binnen

    De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 1 plek)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (nog 4 plekken)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        nog 6 plekken)

    Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (nog 3                                               plekken)

                                               Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (nog 4 plekken)

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 3 plekken)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (nog 1 plek)

    Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (nog 1 plek)

                                               Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 5 plekken)

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 4 plekken)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    Komende zaterdag (17 november) is het weer BINGO bij Alphense Boys. De kantine is om 19.00 uur open en de balletjes gaan vanaf 20.00 uur weer rollen

     

    Afgelopen maandagavond werd in de kantine van Alphense Boys het radio programma ''de voetbalkantine'' opgenomen. Peter Fase was daarin in gesprek met Angelo Leverock (trainer Alphia) en Thom Nouwens (aanvoerder Alphense Boys 1) . Het interview is terug te luisteren op de website van Studio Alphen onder het kopje ''radio'' en dan ''uitzending gemist''.

  • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - VC Vlissingen  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  • Natuurlijk zijn ze ook komende zondag weer van de partij, als Boys 1 het thuis opneemt tegen VC Vlissingen. Jacques Spijker en Roel Zeilstra zijn al vele jaren onze stewards. Ze zijn dankzij hun nieuwe outfit uitstekend herkenbaar en gewapend tegen de kou en natiigheid van de komende maanden.

    Nadat vorige week SVA Papendorp uit de Hoofdklasse B is genomen, omdat de ploeg twee keer niet is opgekomen, is de stand als volgt:

    1.            Unitas 9-21 (22-10) - winnaar eerste periode

    2.            Baronie 9-20 (19-6)

    3.            Gemert 9-18 (27-14)

    4.            Nuenen 10-18 (18-10)

    5.            Halsteren 9-18 (14-7)

    6.            Groene Ster 9-17 (17-11)

    7.            UDI’19/CSU 10-14 (14-16)

    8.            Alphense Boys 10-12 (19-17)

    9.            SV Meerssen 9-12 (16-20)

    10.          IFC 9-11 (17-18)

    11.          Minor 10-11 (13-23)

    12.          Leonidas 10-9 (13-26)

    13.          Vlissingen 9-7 (11-15)

    14.          RKAVV 9-6 (10-18)

    15.          De Meern 9-2 (6-25)

     

    De Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys wordt gehouden op zondag 6 januari van 16.00-18.00 uur in ons clubhuis. Traditioneel vindt dan ook de huldiging van jubilarissen plaats én wordt de Rinus Spaan bokaal uitgereikt aan de Vrijwilliger van het Jaar.

    De ledenvergadering van de Club van Honderd wordt gehouden op maandag 17 december om 20.00 uur in het clubhuis. De leden krijgen hiervoor nog een uitnodiging in de bus.

    De boterletteractie van Alphense Boys Business Club heeft met bijna 350 verkochte letters een record opgeleverd! 

    We krijgen volgend jaar weer een Oranje-zomer. De Leeuwinnen plaatsten zich dinsdagavond in Zwitserland voor het WK dat in 2019 in Frankrijk wordt gehouden. Afgelopen vrijdag werd in Utrecht al de basis gelegd voor de kwalificatie door de Zwitsersen met 3-0 te verslaan. Dit gebeurde onder het toeziend oog van een groot deel van de Alphense Girls. Op initiatief van MO19-trainer Heino Wels werden de kaartjes gekocht voor wat een mooie feestavond werd.