• Bernardus MO13-1 - Alphense Boys MO13-1

  Alphense Girls MO13 pakt toch nog een puntje van Bernardus (0-0)
  Het was een wat grijze herfstdag in Hazerswoude-Rijndijk, maar onze meiden hadden er zin in. Coach Kim lag met een fikse verkoudheid op bed, en onder aanvoering van Mark besluiten de meiden in de kleedkamer om voor háár te voetballen. Dat betekent: de breedte van het veld benutten, het lichaam goed gebruiken, elkaar coachen en gretig zijn, dames, gretig. Eerlijk is eerlijk: als het aan de eerste helft had gelegen, was Kim helemaal opgebeurd en kerngezond uit bed gesprongen!
  De meiden beginnen namelijk hartstikke goed. Er wordt hard gelopen en geroepen, en de bal wordt lekker naar voren gespeeld. Ro-ann komt meteen al in de derde minuut gevaarlijk dicht bij de keeper, maar de verdediging weet haar te blokkeren. Vanaf de bank klinken er luide aanmoedigingen van de wisselspelers. Zelfs Pien, die vanwege een blessure even niet mag voetballen, is gekomen om haar teamgenoten aan te moedigen. Leuk meiden, zo hoort het.
  In de eerste helft domineren onze meiden het veld. Als de bal op de ‘verkeerde’ helft komt, heeft Klauwdia een paar keer een prachtige actie waarmee ze het spel keert. Goed gebruik van schouder en lichaam en onverstoorbaar doorrammen: way to go girl! Daisy loopt goed naar voren en krijgt een mooie kans voor het doel. In eerste instantie weert de keeper het schot af en als Daisy dan nogmaals schiet, dit keer in de linkerhoek, staan we aan de kant al te juichen. Helaas, te vroeg, de verdediging haalt de bal op het nippertje weg van de achterlijn. Althans, de scheids ziet er nét geen goal in en daar moeten we ons bij neerleggen. Jammer.
  Faye Berlijn laat nog een paar keer zien hoe je een bal prachtig uitverdedigd langs de buitenkant. Floor en Riva staan sterk in de achterhoede en poeieren de bal naar voren. Indy loopt rechtsbuiten de poten uit haar lijf en Razia komt een paar keer dicht bij het doel. Faye Jacobs laat haar balbeheersing zien en is er goed bij met haar koppie, top. Als Lieke, Ela, Isabella en Kristina in het veld komen hopen we op een beetje vers bloed, want Tanja en Klauwdia lopen inmiddels op hun laatste benen. De scheids fluit echter af en we gaan zonder goal de rust in, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Dit kunnen we winnen, met een beetje geluk…
  Mark neemt een kwartiertje om de meiden op te peppen, maar dat doet de coach van de tegenpartij natuurlijk ook. Meteen al vanaf het begin verloopt de tweede helft chaotischer. Er wordt weer meer geknikkerd, weggetrapt zonder kijken en door het midden gespeeld. Bernardus maakt gebruik van de gaten die er vallen en komt een paar keer gevaarlijk dicht op doel. Een corner komt gelukkig achter de goal terecht en andere keren blijft girl-of-the-match Roos kalm en alert, waardoor er gelukkig geen doelpunt valt. Spannend is het wel, omdat de meiden wat meer steken laten vallen. Razia breekt nog een keer door de verdediging, maar wordt afgefloten vanwege buitenspel. Balen, want eigenlijk hebben ze die goal wel nodig om met wat meer zelfvertrouwen te voetballen.
  Bij een verdedigingsactie schiet Floor de bal hard weg, maar helaas kaatst die via de tegenspeelster direct terug op haar neus. Bam. Tand door de lip, maar toch maar door, want het is te spannend om te wisselen. Met vereende krachten weten de meiden de stand op 0-0 te houden en gaan we met een dubbel gevoel naar huis. Jammer, want de winst had erin gezeten, maar gelukkig toch een puntje afgesnoept van de nummer 2. Kim wordt er misschien niet meteen helemaal beter van, maar misschien kikkert ze er wel een beetje van op. Beterschap!