• AB JO13-2 – Oranje Wit JO13-1: Treurig herfstweer passend bij krappe 2-1 winst

  Vandaag ontvangen de Boys Oranje Wit JO13-1 uit Dordrecht. Statistisch gezien zou de wedstrijd gewonnen moeten kunnen worden, maar ervaring leert dat juist het onderschatten van een wedstrijd gevaarlijk is. In afwachting op het startsignaal van de scheidsrechter constateren we vanuit de tribune dat het droevige herfstweer het gevoel creëert van een avondwedstrijd. Toch is het 9:00 uur in de ochtend wanneer de wedstrijd start.

  Bjorn, Daan S en Senne starten op de bank, samen met Serua en Yassine die door blessures helaas niet kunnen meespelen. De wedstrijd start rommelig, de jongens zijn op zoek naar een stukje concentratie. Wanneer Thijs een mooie diepe pass geeft op Bryan bereikt de bal Abdul voor het doel voor het eerste gevaar. Even later een pass van Daan H vooruit op Abdul die de bal voor geeft op Ersan welke een tweede schot op doel oplevert.

  Een uitbraak van Oranje Wit, maar Sami reageert goed door naar binnen te snijden en werkt de bal uit. Een latere schietkans van onze tegenstander wordt door Vince eenvoudig gehouden. Even later stuurt Abdul Bryan weg en die loopt door tot de achterlijn. De bal bereikt Abdul die goed inloopt, maar de keeper komt uit. Het levert een corner op, maar helaas geen doelpunt. Oranje Wit antwoord met een tegenaanval, Matz loopt goed mee en Vince vangt op en daarmee is het gevaar geweken. Oranje Wit heeft nog geen serieus gevaar gebracht, maar ook de Boys lukt het niet om écht gevaarlijk te worden. Wat is er aan de hand?

  Daan H loopt goed door en geeft de bal voor op Bryan en Thijs, die dicht bij elkaar voor het doel staan. Iets twijfelend besluit Bryan te schieten, maar de keeper houdt eenvoudig. Even later een mooie opbouw vanaf Vince via Stef vooruit naar Thijs. Het antwoord van Oranje Wit in de vorm van een voorzichtige uitbraak, maar Sami loopt goed mee en Matz werkt de bal weg.

  Wanneer een diepe bal Bryan goed weet te bereiken, geeft hij de bal mooi voor. De keeper weet de bal nog net aan te raken, waardoor de bal Abdul nét niet lekker bereikt. Een volgende loopactie wordt afgevlagd door de grensrechter voor buitenspel. Duidelijk onterecht, maar naar ik inschat niet opzettelijk, gevlagd. Het geeft irritaties bij spelers en staff. De jongens hebben een doelpuntje nodig om goed in de wedstrijd te komen en er wordt duidelijk gebaald. We zijn zondermeer de betere ploeg, maar het wordt wel tijd voor een puntje!

  Net voor rust een diepe bal van Abdul, Bryan is los en weet de bal voor te geven aan Ersan die cool de 1-0 binnen schiet. Wanneer vervolgens twee Oranje-Witten de aanval inzetten en Santino tussen twee spelers de juiste beslissingen neemt en voorkomt, dat zij elkaar weten te bereiken voorkomt hij dat een snelle gelijkmaker binnen handbereik komt. Het is rust. De jongens gaan richting de kleedkamer met een voorzichtige voorsprong.

  De tweede helft begint goed. Daan S schiet de bal hoog vooruit, de keeper houdt maar heeft de bal niet klem. Ersan komt er goed overheen en werkt de 2-0 tussen de palen. Een veelbelovende start van de tweede helft! De verdediging reageert goed op het tegenantwoord. Middels een keurig kommetje via Vince komt de bal bij Bjorn die de bal weer vooruit werkt.

  Een stevige blok van Stef is nodig om de lange spits te stoppen. Hij lost het prima op. Een volgende lange bal vooruit wordt door Bjorn terug gekopt de goede richting in. Wanneer Stef even later met zijn hiel de bal mee neemt en Senne de bal meegeeft stuurt deze Bryan weg en is er druk op het doel van onze tegenstander. Even later is er balverlies door Santino vlakbij het doel van Vince, Santino reageert gelukkig érg goed met een mooie sliding op de bal en hersteld waardoor het spel direct weer de juiste kant op gaat.

  Een strakke voorzet van Oranje Wit vanaf de achterlijn wordt door Vince overtuigend uit de lucht gepakt. Bjorn worstelt zich even later langs de linkerzijde samen met Thijs vooruit, maar uiteindelijk verdedigd de tegenstander sterkt. Niet veel later moet Thijs het veld verlaten wanneer hij een nare trap op zijn been heeft gekregen. Daan H, die samen met Abdul en Sami in de tweede helft wissel stond, neemt zijn plekje over.

  Gevaar over de linkerzijde wanneer Bryan de achterlijn weet te halen en mooi voor geeft. Het lukt Ersan en Senne nét niet hun been achter de bal te krijgen. Vervolgens zijn er 2 corners voor Oranje Wit en dat geeft gevaar. Een diepe bal van Bryan op Ersan wordt door de doelman goed gestopt. Wanneer er vervolgens wéér een corner is voor Oranje Wit wordt deze eenvoudig ingekopt en is het 2-1. Vanaf nu ruiken de jongens uit Dordrecht hun kans en voeren ze druk op om de gelijkmaker te vinden.

  Senne onderschept de bal van de keeper en geeft deze mooi diep voor op Bryan. De bal komt goed terug voor het doel, maar tot scoren komt het niet. Na hard werken van Daan S komt de bal bij Daan H die mooi doorkopt naar Bryan. Een schot op doel gaat over. Helaas! Even later ziet de scheidsrechter een overtreding op Daan H op de rand van de 16 meter. De vrije trap wordt genomen door Joshua, maar beland hard in de muur. Abdul wisselt met Ersan en wordt direct gevaarlijk door de bal over rechts voor te geven op Senne, maar de keeper stopt.

  Een mooie diepe bal van Joshua op Bryan en een hoge bal op Abdul die direct uit de lucht schiet, maar net over het doel gaat. Een bal van Bjorn mooi naar Daan H op Senne, maar buitenspel is gezien. Vervolgens komen de Boys erg goed weg wanneer de lange spits door de verdediging komt en de 2-2-kans maar nét langs het doel van Vince werkt. De jongens behouden de voorsprong.

  Wanneer Joshua de bal opruimt uit het strafschopgebied bereikt deze Bryan die een draaibal voor geeft op Senne. De druk is weer de goede kant op. Sami komt terug het veld in wanneer Santino door Ralph het veld afgedragen moet worden na een nare trap op zijn enkel.

  In de slotfase van de wedstrijd is er nog wat gevaar. Abdul geeft de bal op Senne, die na hard werken Bryan bereikt. Een mooi boog op doel, maar de keeper stopt met een fraaie duik. Er is nog een kansje voor Senne én een actie voor de tegenstander, maar dan is de wedstrijd gespeeld. Hoewel de jongens eigenlijk nauwelijks iets hebben weggegeven aan kansen, was het geen beste wedstrijd. Maar ach.. er is nog geen punt verloren, dus klagen doen we niet.

  Onze dank gaat vandaag uit naar de wedstrijdsponsor S’He skincare uit Leiderdorp. Mede dankzij deze sponsor gaan de Boys met Pasen 2019 een mooi internationaal toernooi in München spelen.

  Volgende week spelen we een zaterdagmiddag uit bij HVV. Tot volgende week!

  Barry