• Boys 15-1 stunt met winst op Fc Twente

Alphense Boys C1 (15-1) pakte een bijzonder knappe 3-2 thuisoverwinning op Fc Twente waarmee ze kansrijk blijven om bij de eerste twee te komen en na de winterstop te promoveren naar de eredivisie hòòg. Op de foto Zakaria Kanfaoui die de openingstreffer maakte.  De 19-1, 17-1 en 13-1 kwamen met een kleine nederlaag naar huis. De 13-2 blijft maar winnen en pakte hun 7e achtereenvolgende zege in de 3e divisie. De 17-2 verloor en de 15-2 wòn.

Alphense Boys 19-1 speelde vandaag de lastige uit-wedstrijd tegen Almere City O19. Almere speelt nog voor een plaats bij de bovenste 4 en had bovendien de laatste 3 wedstrijden in winst omgezet. Voor rust was er van dit grote verschil op de ranglijst weinig te zien. Almere City had veel de bal maar Alphense Boys gaf niets weg. In de omschakeling werden zelfs grote kansen gecreëerd. De grootste kansen waren voor de opnieuw sterk spelende Nick Broekhuizen en Younes Bouhamed maar beide inzetten konden door de keeper nog net gekeerd worden. Daarnaast werden vanaf de rechterflank een aantal voorzetten gegeven maar elke keer waren medespelers net te laat om de bal binnen te tikken. En als dan opnieuw het eerste schot op doel van de O19 binnen valt, is de teleurstelling enorm. Een vrije trap blijft hangen in de 16-meter en wordt keihard over de grond binnen geschoten. Vlak voor rust de tweede kans voor Almere City maar keeper Bas Schol weet de poging vanaf de zijkant goed te verwerken. Na rust leek de wedstrijd al snel beslist te worden. Een lange bal viel tussen de verdediging en keeper waarna de spits Bas wist te passeren en de 2-0 binnen schoot. Niet veel later (57ste minuut) kwam de spanning toch terug. Een prima aanval werd door Younes voor de goal gebracht, Nick liet de bal goed vallen waarna de constant dreigende Alessio v/d Straaten de bal binnen schoot.

• Hierna volgde een enorm offensief van Alphense Boys. Er volgde kop kansen voor Nick en Alessio en Mike Mulder was nadat de keeper de bal losliet ook nog dicht bij de gelijkmaker. Almere moest alle zeilen bijzetten om de goal te voorkomen. In de laatste minuut werd Alessio nog diep gestuurd, ging langs de keeper die hem hard onderuit haalde. Een vrije trap en gele (?) kaart volgde, deze vrije trap werd door Tarik (zie foto) net over de goal geschoten waardoor de laatste kans verloren ging.

• Opnieuw een nederlaag (2-1) waar de complimenten naar Alphense Boys gingen. De betere ploeg en de meeste kansen maar helaas geen punten. Vandaag moet er alleen een heel groot compliment gemaakt worden aan de spelersgroep die vanaf de eerste tot aan de laatste minuut geknokt hebben voor een goed resultaat. Alles wat binnen de mogelijkheden ligt is eruit gehaald alleen de verdiende beloning volgde helaas niet. Dinsdag speelt de 19-1 bij en  tegen de Meern O23 (20.30 uur) en zaterdag zijn ze vrij van competitie. De week erna wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Roda JC O19.

Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

Almere City o19 - Alphense Boys o19    2-1

Fc Den Bosch o19 - Roda JC o19          1-4

VVV Venlo o19 - Fc Twente o19 1-1

Go Ahead Eagles o19 - PEC Zwolle o19          0-0

Alexandria'66 o19 - Fc Emmen o19        0-9

De Graafschap o19 - Excelsior R o19 (zondag 11/11)

12. Alphense Boys o19                      8-2

Alphense Boys 17-1 verloor vlak voor tijd met 2-1 bij en tegen FC Emmen. Naast deze onnodige nederlaag werd de wedstrijd overschaduwd door twee domme rode kaarten in blessuretijd. Twee boys spelers konden zich niet beheersen en speelden voor eigen rechter en kunnen wellicht een zware schorsing tegemoet zien, waarmee ze de ploeg en zichzelf enorm duperen.

Al in de tweede minuut was er een grote kans, toen de voorzet van Junior door Max op doel werd gekopt en die door Taner Bayram net niet over de lijn kon worden gewerkt. Emmen kreeg één kans die goed gepakt werd door Thomas. In de 20e minuut kwam de ploeg van Jeffrey van Dijk op achterstand. Een steekpass werd niet goed ingeschat en het was 1-0. Drie minuten later kwam Junior Sonowo opnieuw met een goede voorzet, wederom een goede kopbal van Max van Hees en Yassine Bouchnafa kon de gelijkmaker aantekenen (1-1).

• In de tweede helft werd er gewoon goed gevoetbald door Alphense Boys en kwamen er diverse kansen om de volle winst mee te nemen naar Alphen a/d Rijn. Junior en Max waren heel dicht bij de winnende goal. Drie minuten voor het eindsignaal was er balverlies op het middenveld, stond de verdediging niet goed en werd de counter van Emmen gepromoveerd tot 2-1. Wat er daarna gebeurde is al beschreven en mag gewoon niet gebeuren. Volgende week zaterdag is de 17-1 vrij van competitie

Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

Fc Emmen o17 - Alphense Boys o17     2-1

Go Ahead Eagles o17 - Almere City o17           2-3

DEM o17 - NAC Breda o17           1-3

ADO Den Haag o17 - AFC o17    4-0

Hollandia o17 - Willem II o17       1-4

De Graafschap o17 - VVV Venlo o17 (zon 11/11)

12. DEM o17                             8-2

Alphense Boys 17-2 moet vandaag tegen DSO 17-1 uit de neerwaartse spiraal zien te komen, want na drie nederlagen op rij snakt de ploeg naar een overwinning. De eerste 10 minuten spelen de Boys wel aardig, maar zijn de eerste kansen toch voor DSO. Na een kwartier wordt het spel van de Boys steeds onnauwkeuriger en chaotischer. In de 24e minuut krijgt DSO een corner van rechts. De bal is een gemakkelijke prooi voor keeper Rens Boer, maar die slaat de bal ongelukkig in zijn eigen doel i.p.v. de bal klemvast te pakken. (0-1) Voor de zoveelste keer dit seizoen komen  de Boys onnodig achter en  moeten ze op zoek naar de gelijkmaker en kan de tegenstander achterover hangen en loeren op de counter. Alphense Boys onder 17 -2 speelt ver onder zijn niveau en de voorhoede spelers liggen aan de DSO-ketting.

• Op slag van rust volgt de zoveelste DSO counter. In blessuretijd wordt de bal dwars door de as van de Boys naar een buitenspeler van DSO gespeeld, gaan er 3 verdedigers naar de bal en staat er dus in het midden een DSO-aanvaller vrij om in de 0-2 binnen te schieten. Na een dramatische eerste helft beginnen de Boys iets beter te voetballen.  Een te kort gegeven terugspeelbal van de Boys wordt in de 46e minuut afgejaagd  en ternauwernood nog tot corner verwerkt. DSO kopt de cornerbal eerst op de lat, de rebound wordt met een omhaal op doel geschoten door de nummer 11 van DSO. Die bal wordt van de lijn weggewerkt, maar belandt voor de voeten van een volgende DSO-speler en hij schiet de 0-3 binnen. Het drama wordt alleen maar groter, maar toch blijven de Boys elkaar oppeppen en gaan na wat omzettingen eindelijk inzien dat de vrije man moet worden gezocht. DSO wordt steeds meer afgejaagd en onder druk gezet. In de 58e minuut  geeft invaller Yunus Orgu een perfecte steekpass op de goed doorgelopen Romeo Pieters. Romeo gaat alleen op de keeper af en schiet de 1-3 beheerst door de benen van de keeper binnen.

• Met nog ruim 20 minuten te gaan geloven de Boys er weer in en dit resulteert in de 60e minuut in een levensgrote kans voor Yunus, die na een crosspass van Mohamed Rahal vrij voor de keeper op 5 meter afstand de bal tegen de doelman aanschiet. In de 68e minuut krijgt Yassine Bensalah de bal van Romeo, Yassine kan binnen de 5 meterlijn vrij uithalen, maar zijn schot is te zacht en zo is de tweede 100 % kans op een aansluitingstreffer verkeken. Het drama is compleet wanneer DSO de bal aan de linkerkant van het middenveld verovert en de behendige nr.11 aanspeelt. Hij kapt een verdediger uit en schiet de 1-4 van buiten de zestien verwoestend hard in de linker kruising.  Even daarna stopt Keeper Rens Boer een toegekende strafschop. In de 80e  minuut geeft  Julian van der Kwaak vanaf de achterlijn vanaf links een strakke voorzet op Yassine, maar die weet ook zijn tweede grote kans niet te verzilveren. Wanneer je zo slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd begint en de kansen niet benut is een overwinning ver weg. Hopelijk biedt de oefenwedstrijd tegen Olympia O17-1 aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur wat perspectief voor de zware uitwedstrijd tegen VV  Baronie aanstaande zaterdag, uit om 12.00 u

12. 's-Gravenzande 17-1              6-4

Alphense Boys 15-1 speelde een thuiswedstrijd tegen FC Twente 15-1.  De uitwedstrijd was in een 3-2 overwinning voor Twente geëindigd, dus de mannen van trainer Sander van der Kleij konden hun borst nat maken. De wedstrijd begon en was redelijk in evenwicht. Beide ploegen wilde wel aanvallen maar echte grote kansen kwamen er niet. Na 8 minuten kwam door een goede loopactie van Jayden Daleman en een mooie steekbal van Ilias Dardour, Zakaria Kanfaoui helemaal vrij en hij schoot de 1-0 binnen.

• Daarna had Twente de overhand en hadden de Tukkers enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, echter stond hun vizier niet op scherp. Vlak voor rust stuurde Tom Beijeman Ilias Dardour in de diepte, hij had een mooie solo in huis en schoot de bal, waar iedereen een voorzet verwachtte, in de korte hoek raak, 2-0!

• Dit was ook de ruststand. Alphense Boys ging heel effectief met de kansen om en verdedigde prima onder leiding van de weer sterk spelende aanvoerder Jesse Belt

• Drie minuten na de rust werd Jayden Daleman vrij gespeeld door een pass van Giovanni Sekeris, hij raakte de bal helemaal vrij voor de keeper, niet goed, maar onder de keeper door rolde de bal tergend langzaam nét over de doellijn (3-0).

•  Na de 3-0 was Alphense Boys het even kwijt, teveel en te snel werd er gekozen voor de lange bal, werden de fysieke duels verloren en kon de bal niet meer in de ploeg gehouden worden. Bovendien was er in die fase te weinig arbeid waardoor er ineens ruimte kwam tussen de linies die er daarvoor niet was. Twente kwam daardoor vijf minuten voor tijd nog terug tot 3-1 en vlak voor tijd zelfs tot 3-2. De laatste minuut was daardoor nog spannend maar keeper Aaron The (zie foto) zorgde voor vreugde nadat hij de laatste bal op goal knap naast tikte.

• De scheidsrechter floot direct af en Aaron kende dus zo'n ''Onana momentje''. Een wereldredding in de laatste seconde en gelijk het eindsignaal! Door dit prachtige resultaat gaat de 15-1 òver FC Twente heen en klimt naar de gedeelde tweede plaats en maakt zelfs nog kans om na de winterstop te promoveren naar de eredivisie hòòg. De ploeg van trainer Sander v/d Kleij moet dan bij de bovenste twee eindigen. Het komende programma (nog 4 wedstrijden) is erg pittig, maar als je van Fc Twente kan winnen....? Wie weet! Degraderen na de winterstop naar de 1e divisie hoog (onderste twee) is in ieder geval nu wel afgewend. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 14.30 uur de lastige uitwedstrijd tegen NEC o15. Weer een kraker en beslissend om wel of niet bij de eerste twee te blijven. Via de volgende link zijn de mooie wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf te bekijken en gratis te downloaden:  https://flic.kr/s/aHskM5ZhNd

8. Willem II o15                     10-4

Alphense Boys 15-2 speelde de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Graaf Willem 2 (GW2) Dit was een belangrijke pot. Niet alleen omdat we hem, aan onze stand verplicht moesten winnen maar ook omdat de gehele top 6 tegen elkaar moest. Bij de meeste gunstigste uitslagen konden wij dus 3e staan na vandaag. Dat gebeurde niet. Het werd een mooie 4e plek, maar we stegen wel twee plekken na deze overwinning. De wedstrijd begon en de intenties van beide ploegen werden meteen duidelijk. GW2 speelde 4-4-2 en zakten in. Hopende op een ‘’gelukkige uitbraak’’. Wij probeerden te voetballen en de gaten te vinden, maar behalve veel balbezit creëerden we niet ontzettend veel. Toch was er in de 8e minuut al de voorsprong. De bal werd in de opbouw van GW2 teruggespeeld naar de keeper, Jelle Mulder ging drukzetten, de keeper schoot de bal zomaar tegen Jelle aan en vervolgens ging de bal in het doel.

• De rest van de 2e helft kwamen zowel Jelle als Mickael 2 x 1 op 1 met de keeper. In alle 4 te gevallen werd er gemist. Jelle schoot 2x over en Mickael schoot 2x op de keeper. Verder werden wij niet echt gevaarlijk, maar schoten we nog een aantal keer richting doel maar die gingen over en naast.  De 2e helft moest onze helft worden met veel goals, maar begon dramatisch. Een gelukkige bal achter onze verdediging bracht de spits van GW2 1 op1 met Mike, hij legde de bal af en de meegelopen medespeler kon binnen schieten (1-1). Na deze tegenvaller probeerden wij door te drukken. Aldo kreeg na een voorzet van Jarno een kopkans, maar werd zelf het doel in geduwd. De scheids vond het niks en liet doorspelen. Pas in de 55e minuut werd Mickael Manu de diepte in gestuurd door Wessel. Hij kwam oog in oog met de keeper en faalde niet (1-2).

• Vijf minuten later werd de bevrijdende 1-3 gemaakt. Een ingooi bracht de bal bij Michael. Hij kwam langs zijn man en gaf de bal voor naar de inlopende Aldo Jager. Hij had een werkelijk fantastisch hakje richting Jelle Mulder die hoog binnen schoot. De 1-4 viel in de 70e minuut waarbij Jarno v/d Broek na een voorzet van Jelle richting de 2e paal gelopen was en hard binnen schoot.

• GW2 schoot in de blessuretijd nog 1x op doel en dat was een prachtig afstandschot wat de eindstand 2-4 op het scorebord bracht.

Een moeilijke wedstrijd was het tegen een stugge tegenstander en doordat we het onszelf heel moeilijk gemaakt hebben, kwam de overwinning bijna in gevaar. Gelukkig konden we onze rug rechten en bleven we mentaal scherp waardoor we met drie punten terug naar huis konden. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen koploper Verburch 15-1

12. Graaf Willem 15-1                  7-3

Alphense Boys 13-1 heeft zaterdag op bezoek bij Cambuur Leeuwarden o13 een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Robin Stolwijk speelde voor rust erg matig (2-0 bij rust) maar kreeg in de tweede helft voldoende kansen op de gelijkmaker maar in de slotminuut viel aan de andere kant de beslissing (3-1). De eerst grote kans in de openingsfase was voor Alphense Boys. Sam Ringeling stuurde Dani Guis goed in de ruimte weg. Dani zag zijn hoge voorzet via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren.

• Aan de overkant stormde de Cambuur-spits in de 8e minuut door de as naar voren op een dieptepass en passeerde keeper Mateo Lips met een schuiver (1-0). In de 13e minuut maakte Cambuur uit een corner (na een overduidelijke overtreding op Twan) van dichtbij de 2-0. Geschrokken van de snelle/dubbele achterstand leverde iedere Boys-speler vervolgens de bal veel te gemakkelijk in en werd letterlijk iedere tweede bal/persoonlijk duel verloren. Na rust stond er een veel strijdvaardiger Alphense Boys dat lef toonde, initiatief nam en zo heel dominant was. In de 38e minuut werd dit gesterkt door de aansluitingstreffer. Na goed doorzetten van Dani over rechts werd hij in het zestienmetergebied gevloerd, Sam benutte de strafschop (2-1).

•  In de fase die volgde bleef Alphense Boys aandringen op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek in de 49e minuut ook te vallen nadat Yash Jadoenath zichzelf vrijspeelde en van ruim 20 meter op doel schoot, via de onderkant van de lat kwam de bal terug het veld in, de rebound werd van dichtbij gekopt door Youri Roos ging net naast. In deze fase was het wachten tot de gelijkmaker viel, al redde Mateo éénmaal goed op een snelle tegenaanval. Diverse gevaarlijke ballen belandde in de doelmond van Cambuur maar net niet gelukkig voor een Boys-speler. In de slotminuut viel alsnog de 3-1 na een hoge voorzet vanaf de zijkant. We liepen in deze wedstrijd achter de feiten aan. Echter na rust komen we terug tot 2-1 en gingen we op zoek naar meer. We leverden vandaag na rust de veerkracht en de kwaliteit die nodig is om het spel te spelen dat wij voor ogen hebben. Volgende week zaterdag speelt de 13-1 om 11.00 uur thuis tegen koploper FC Volendam 13-1

8. Alexandria'66 o13               11-4

Op een regenachtige zaterdagmorgen treedt  Alphense Boys 13-2 tegen Oranje Wit 13-1 uit Dordrecht aan. Op papier een makkelijke wedstrijd, Oranje Wit staat met BVCB onderaan. We hebben echter van de wedstrijd tegen BVCB geleerd (1-0 winst) dat juist tegen deze ploegen we het koppie erbij moeten houden. De eerste helft kenmerkt zich door veelvuldig balverlies, verkeerde aannames, geen tot weinig communicatie onderling en slordige passes. Na de wedstrijd werd het in de kantine omschreven als ''flipperkast voetbal''. Zodra we de bal hadden gaven we hem een rotschop naar voren en dan zagen we wel wat er mee gedaan werd. Geen structuur, geen schuine lijnen en een collectieve offday. Werkelijk niemand in het veld voldeed aan het normale niveau en we mochten van geluk spreken dat we met 1-0 voorkwamen na een goede goal van Ersan Preljevic bij de eerste paal (zie foto en let op het ''vingertje'') en een uitstekende voorzet van Bryan Verdel.

• Terechte voorsprong gezien het veldoverwicht, niet terecht gezien het spelniveau. In de rust probeert trainer Michael de boel wakker te schudden en past zijn wissels toe. De jongens willen terug het veld op om te laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan in deze competitie. Het begin van de 2e helft is veelbelovend. Bryan word aan de linkerzijde weggestuurd en zijn voorzet komt voor de voeten van Ersan die beheerst zijn tweede goal van de ochtend binnenschiet (2-0) Tussenstand 2-0, dat begint er op te lijken. Niet veel later wordt Ersan de diepte ingestuurd door Bryan (zie foto onder) en loopt 1 op 1 op de keeper af. De keeper stopt de bal goed en behoed daarmee zijn ploeg voor een grotere achterstand.

• Hoewel Oranje Wit nauwelijks aan opbouwen toekomt geven ze nog niet op. Na een schaarse aanval over links geven wij een corner weg. Die corner belandt op het hoofd van een van de lange verdedigers die hem pardoes bij de 2e paal kan inkoppen. Hoe komt het toch dat wij telkens doelpunten tegen krijgen uit corners? Zo sta je redelijk comfortabel met 2-0 voor, nu is het toch weer billenknijpen de laatste 10 minuten. Het spel wordt er ook niet beter van. Grote gaten op het middenveld en het spel wordt weer onrustiger. Gelukkig houden we stand, ondanks de drie minuten extra tijd. Dit is inmiddels wel de 7e achtereenvolgende overwinning in de 3e divisie op rij en we zijn nog steeds (mede-) koploper. Dit moeten we vooral niet vergeten: we zijn een erg jonge ploeg waarbij het niveau van de jongens zich als een golfbeweging ontwikkeld. De ene keer is het beter dan de andere, daar leren ze alleen maar van. Ondanks dat de golfslag vandaag op de bodem lag zijn we toch verschrikkelijk trots op die jongens! Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen HVV JO13-1. Aanvang wedstrijd 13.15 uur. Tot dan!

12. BVCB 13-1                           7-4

Alphense Boys E-Top Na een prima wedstrijd afgelopen dinsdag voor de beker tegen Nieuwerkerk O13-2007 mochten de Boys vandaag aantreden tegen Quick Boys (QB) uit Katwijk. We gaan met een goed gevoel de kleedkamer in en de trainers zijn vol vertrouwen na het optreden van afgelopen dinsdag. Dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden staat vast. QB staat bekend om hun harde werkers en gaan altijd elke wedstrijd tot het gaatje. Ook dit wordt nog besproken in de wedstrijdbespreking en de Boys zullen er voor moeten zorgen dat ze er klaar voor zijn. Vanaf het eerste fluitsignaal is er dan ook veel strijd en inzet van beide kanten.

• QB is wel sterker in balbezit en krijgt wat kleine mogelijkheden om de score te openen. Door goed verdedigen van onze zijde (en soms wat geluk) blijft het tot de 28ste minuut 0-0. Net voor rust komt QB toch op 0-1. Door een verkeerde keuze van de verdedigers krijgt QB dit doelpunt cadeau. Na de rust blijft QB sterker. Waar zij elk duel goed aan gaan en weinig ruimte weg geven zijn onze Boys vaak te laat en staan we niet kort genoeg te dekken. In minuut 35 maakt QB met een mooie combinatie door het midden de 0-2. In minuut 40 maakt Stan (wederom uit een vrije-trap net buiten de 16 meter) de 1-2 (zie foto onder).

•  Helaas kunnen de Boys hier geen goed gevolg aan geven. Bij een opbouw van ons speelt de keeper de vragende Sinan in, maar doordat deze vol onder druk staat kaatst hij de bal te hard terug en verdwijnt de bal in het doel. Het staat 1-3 en er zijn dan nog 15 minuten te gaan. In minuut 58 en 60 (strafschop) scoort QB de 1-4 en 1-5 en is de eindstand bepaald. Volgende week nieuwe kansen. Dan mag de O11-Top uit spelen om 08.30 tegen DSO O13-2007.

14. Blauw Zwart 013-2007                    6-1

Alphense Boys zaterdag 1 speelde een bekerwedstrijd, uit tegen KMD (4e plaats in de 3e klasse) en won afgetekend met 1-6 en bekert dus door.. De ploeg van John Cuvelier en Ron Martin, moest puzzelen om 11 spelers in het veld te krijgen (veel blessures). Des te verrassender was het dan ook dat het bij rust al 0-5 stond met bij vlagen erg goed voetbal.  Het was regelmatig genieten geblazen met de gevarieerde aanvallen. Jesse Boateng scoorde de 0-1, 0-2 en 0-3.

• Vervolgens tekende Ruben Rietdijk voor de 0-4 en opnieuw Jesse Boateng voor de 0-5. Na rust werd de feestvreugde getemperd door een volkomen onnodige rode kaart van Jesse Boateng.  Het werd vervolgens 1-5 en 1-6 door een goal van Sahr Kabuta. Met dank aan A1 speler Steven v/d Pijl die na de rust in het veld kwam. Volgende week zaterdag speelt zaterdag 1 om 15.15 uur thuis tegen SJC