• Woensdagnieuwtjes

  Maandag 5 november stond er geen gewone training op de planning voor de jo11-5. Zij kregen een

  training van een special guest, namelijk Nick Coster en zijn assistent Alvin. Nick Coster is ooit begonnen bij Alphense Boys en heeft onder meer bij Ado Den Haag, RKC Waalwijk, Dordrecht en Volendam gevoetbald. Tegenwoordig geeft Nick personal trainingen vanuit zijn bedrijf CostPT.

  Voor de Boys van de jo11-5 een hele speciale training dus van een echte prof! Ze begonnen de training met een warming up. Daarna volgde een spannende estafette strijd met een slalom, hekjes en weer slalom. De verliezer moest drie radslagen maken ( wat overigens best lastig was). Vervolgens een estafette met een slalom en daarbij de bal dribbelen. In de middencirkel werden dribbel oefeningen, een schaaroefening en nog andere bewegingsoefeningen met de bal gedaan.

  Ook werd er gewerkt aan een kaats- en afrondings oefening. Waarbij twee teams werden gemaakt om er een beetje competitie in te brengen. Een partijtje waarbij Nick en assistent Alvin beiden meededen mocht ook niet ontbreken tijdens deze training. Met het effect dat de jongens goed naar elkaar overspeelden en de ruimte zochten op aanwijzing van de trainers. De training werd afgesloten met de welbekende penaltys. Een ontzettend leuke training die voor dit team erg motiverend was!

  Nu Papendorp uit de competitie van ons 1e elftal is genomen heeft dat de volgende gevolgen voor de periodetitels in de hoofdklasse:

  De 2e periode wordt niet langer gespeeld over competitieronden 11 t/m 20, maar over competitieronden 16 t/m 30, waarin elk team 14 wedstrijden speelt.

  De 3e periode wordt niet langer gespeeld over competitieronden 21 t/m 30, maar wordt toegekend aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen.

  sva Papendorp 1 wordt aangemerkt als nr 16 en daarmee de eerste degradant. Van de overgebleven 15 teams degradeert uiteindelijk de nr 15 van de eindranglijst rechtstreeks en de nrs 13 en 14 van de eindranglijst worden aangemerkt als herkansers en gaan deelnemen aan de nacompetitie tussen de Hoofdklasse en 1e klasse.

  Op zaterdag wordt af en toe de prachtige standaard die door Kees de Rijk is gemaakt voor het 1e elftal, ook door een jeugdteam ''geleend''.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 10 november

  09.00 uur      AB 13-2 - Oranje Wit 13-1

  11.00 uur      AB 17-2 - DSO 17-1

  13.00 uur      AB 15-1 - Fc Twente 15-1

  Dinsdag 13 november

  20.00 uur      AB 17-2 - Olympia 17-1

   

  Na het succes van de herfsttoernooien gaan wij bij Alphense Boys nu ook al weer denken aan onze traditionele kersttoernooien. Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want de inschrijvingen (nu al 83 deelnemende teams)  komen al aardig binnen.

  De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)   (nog 3 plekken)

  Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (nog 5 plekken)

  Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

  Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        nog 6 plekken)

  Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (nog 4                                               plekken)

                                             Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (nog 5 plekken)

  Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 4 plekken)

  Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (nog 1 plek)

  Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (nog 3 plekken)

                                             Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 5 plekken)

  Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 4 plekken)

  Inschrijven kan vanaf nu bij Ab Kalkhoven: Alkabv@ziggo.nl.

  Komend weekend (9/10 november) is de N11 wederom voor een deel afgesloten. Iedereen die dus een uitwedstrijd heeft en over de N11 moet zal daar rekening mee moeten houden als ook o0nze gasten die via de N11 naar Alphense Boys komen.

  Abusievelijk zijn wij in de vorige woensdagnieuwtjes vergeten dat ook de 13-3 (naast de 13-2) het eigen herfsttoernooi heeft gewonnen. Chapeau!

  De 15-4 spelers en ouders verkochten afgelopen zaterdag bloemen bij Alphense Boys om hun internationale toernooi naar Bauer Urdingen (met Pasen) te bekostigen.

 • Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys 15-1  een uitwedstrijd tegen Willem II 15-1. Ervan uitgaande dat Willem II in de gebruikelijke shirts spelen kwam Alphense Boys naar Tilburg in het thuistenue (rood/wit). Dat vond de scheidsrechter niet goed (shirts leken te veel op elkaar). Als oplossing werd gekozen dat Alphense Boys de shirts binnenste buiten droeg. Een vreemd gezicht (helaas geen foto's)  Alphense Boys won met 3-4.

  Komende zaterdag doet  het in de eredivisie uitstekend presterende Alphense Boys 15-1 een gooi naar de top posities in de eredivisie laag. FC Twente 15-1 komt dan op bezoek en die staan op de tweede plaats met maar twee punten meer dan de ploeg van trainer Sander v/d Kleij. Bij winst zouden de 15-1 mannen over Twente heen gaan. Is zo'n stunt mogelijk? Komt dat zien, zaterdag om 13.00 uur op ons hoofdveld.

 • De wedstrijdbal voor de competitiewedstrijd van Alphense Boys 15-1 tegen Fc Twente 15-1 (komende zaterdag) wordt geschonken door Uipkens Houten Vloeren BV in Alphen a/d Rijn en Amsterdam. Hartelijk dank

  Voor het eerst dit seizoen werd er in hetzelfde weekend door de 6 hoogst spelende teams van Alphense Boys niet verloren. De 13-1, 15-1 en 17-1 wonnen hun duel, de 19-1, zaterdag 1 en zondag 1 speelden gelijk.

  De voetbalwedstrijd  Teylingen - Alphense Boys (beker) is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Henk Griffioen  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Maandagavond 12 november a.s. is speler van Alphense Boys zondag Thom Nouwens te gast in het voetbalpraatprogramma “De Voetbalkantine”. Bij Thom en presentator Peter Fase zal ook Angelo Leverock trainer van Alphia aanschuiven. In dit programma, dat iedere 2e maandag van de maand wordt uitgezonden op Studio Alphen van 20 tot 21 uur, bespreken ze met elkaar het lokale voetbal. Het programma komt steeds uit een andere kantine vandaan en maandag komt het vanuit de kantine van Alphense Boys.

 • De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is al enige tijd  per direct geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 81 inschrijvingen kunnen noteren.

 • De grote club actie loopt op zijn eind. De volgende inlevermomenten voor het geld zijn ingepland:

  Maandag 12 november van 19:00 tot 20:00

  Zaterdag 17 november 8:00 tot 12:00 (uiterste inleverdatum)

  De boekjes dienen ook uiterlijk 17  november in de inleverbox gedaan te zijn.

  Graag voorzien van voor- en achternaam en het team waarin je speelt.

  Stanley Mailoa maakt niet langer deel uit van de A-selectie van Alphense Boys. Het contract met Mailoa is op zijn verzoek ontbonden. Mailoa stopt vanwege zijn werk.

   

 • Op vrijdagavond 16 november wordt in de kantine van Alphense Boys de workshop ''voetbaltactiek'' gegeven  Dat is een prachtige en zeer leerzame en interessante workshop (onlangs al gevolgd door Robin Stolwijk, trainer van AB 13-1, die er zeer enthousiast over was) voor trainers en leiders. De cursus start om 18.30 uur en loopt tot 22.30 uur. Trainers met een KNVB diploma krijgen 3 licentiepunten ter verlenging van hun diploma.

  Kosten: 55 euro per deelnemer. Iedereen mag zich inschrijven via www.yourtacticalanalyst.com

  Your Tactical Analyst biedt workshops aan voor trainers en coaches om kennis te maken met onze unieke methode. De trainers en coaches krijgen inzicht in alle tactische onderdelen van elke individuele positie binnen een team. Deze onderdelen komen voor tijdens het aanvallen, verdedigen en in de omschakelmomenten. De tactische methode heeft een meerwaarde voor onder andere: Wanneer staan spelers en linies goed op elkaar afgestemd? Hoe kan een individu de teamstrategie het beste uitvoeren? De methode is onderverdeeld in een aantal zogeheten fundamentals waarmee wij werken.

  De door ons gehanteerde analysemethode is gebaseerd op ruim 10 jaar onderzoek door zeer ervaren Spaanse onderzoekers, trainers en coaches. Wij gebruiken deze methode om elke speler op elke positie het spel beter te leren begrijpen en een beter inzicht in het voetbalspel te geven. Elke speler zal dan de ‘optimale reactie’ leren herkennen en in die situatie optimaal kunnen anticiperen

  Your Tactical Analyst maakt gebruik van fundamentals waarbij spelers leren begrijpen hoe, wanneer en waar keuzes worden gemaakt om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Een fundamental is de ‘optimale reactie’ op een wedstrijdsituatie. De fundamentals zijn gerelateerd aan een aantal elementen. Deze elementen zijn de positie van de speler, de formatie en speelwijze van de trainer/coach. Er bestaan individuele, linie en team fundamentals. Met behulp van gestructureerde analyses met ondersteuning van videobeelden zal een speler meer inzicht krijgen in zijn eigen handelen. Na de analyse zal de speler bewuster zijn van zijn eigen handelen en zichzelf op tactisch niveau kunnen optimaliseren.

 • Alphense Girls bezoeken komende vrijdag de belangrijke wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Zwitserland. Inclusief leiders, trainers en ouders stappen 69 supporters in de bus naar stadion Galgenwaard in Utrecht. De Oranje Leeuwinnen spelen dan de eerste van twee wedstrijden tegen de Zwitsersen, met als inzet een plaats op het WK van 2019.

 • Koffiebeker-actie Passie voor Slapen bij Alphense Boys!

  Veel slapen zou een vast onderdeel in het trainingsschema van een (top)sporter moeten zijn. Bij trainingen is ‘herstellen’ van essentieel belang. Laat nou net juist die slaap er voor zorgen dat je lichaam zich weer herstelt.

  Bij Passie voor Slapen hechten wij veel waarde aan sport- en bewegen want daar ga je nu eenmaal beter van slapen. Daarom verloten wij iedere maand een mooie prijs om de nachtrust van de Alphense sporters te verbeteren. Door middel van het sponsoren van de Koffiebekers hopen wij de lokale sportverenigingen  zoals Alphense Boys te helpen en bij de Alphense sporters het belang van goed slapen onder de aandacht te brengen.

  Bij Passie voor Slapen werken we met een slimme checklist om het juiste bed en/of matras voor mensen te vinden. Eventuele lichamelijke klachten, slaaphouding, transpiratie, gewenst bedklimaat en nog vele andere wensen worden door ons geanalyseerd en vertaald naar een bed en matras in een persoonlijk slaapadvies.

  Elke maand prijs

  Onder de deelnemers aan de actie verloot Passie voor Slapen elke maand een prijs. Deze maand is dat een van de meest bekende hoofdkussens van Nederland: Silvana Support. Dit is een ergonomisch luxe hoofdkussen ter waarde van maximaal 99 euro, inclusief een persoonlijk hoofdkussenadvies en een omruilgarantie van 14 nachten. Silvana Support heeft zes verschillende typen hoofdkussens. Elk hoofdkussen heeft zijn eigen hardheid. Elk kussen past daardoor ook bij een ander soort bouw en houding van de slaper. Om het juiste kussen te vinden krijg je in de showroom van Passie voor Slapen uitgebreid persoonlijk hoofdkussen-advies.

  Doe mee op: www.passievoorslapen.nl/sport-actie.html