• Weer een mooie overwinning voor de JO10-1 tegen ARC

Het zonnetje schijnt maar het is nog best wel frisjes buiten als we verzamelen voor de wedstrijd tegen ARC. Voor de beker hebben we ook al tegen dit team gespeeld. Dit was een gelijk opgaande strijd die wij uiteindelijk met 9-6 wonnen.
    Tijden de warming-up lijken de jongens er veel zin in te hebben. Ze zijn vrolijk en scherp tegelijk. Ze moesten wel even wennen aan het gras aan veld 5 die erg hobbelig was.

Het zonnetje doet inmiddels aardig zijn best en zorgt voor een heerlijk voetbal weertje als de aftrap mag worden genomen. Gelukkig heeft de vereniging weer een jeugdspeler bereid gevonden om onze wedstrijd te ‘scheidsen’, wat hij ook erg goed gedaan heeft!

In de eerste paar minuten ging de wedstrijd gelijk op. Maar beide teams wisten nog weinig kansen te creëren. Toch viel na circa 4 minuten het eerste doelpunt. Een verre uittrap van de keeper Jasper stuiterde hoog op. De verdediger van ARC wilde onder druk van de aanvallers van Alphense Boys de bal terug koppen naar zijn keeper. Die had daar echter niet op gerekend en greep naast de bal waardoor het eerste doelpunt een feit was.

Vanaf dat moment keerde het evenwicht in de wedstrijd in het voordeel van de Alphense Boys. Keer op keer werd er op afstand geschoten of werd de bal vanaf de zijkant voor het doel gebracht. Helaas leek het scorend vermogen van het team vandaag nog in de kleedkamer te zijn achtergebleven. Alleen al in de eerste helft zijn er maar liefst 25 doelpogingen geweest, waarvan er uiteindelijk maar 2 in het doel van ARC belandde. Twee keer was het Maxwell die scherp genoeg was om doel te treffen.

De jongens waren vandaag wat onrustig aan de bal en schoten de bal vaak te snel weg waardoor er onnodig veel balverlies werd geleden. Bij vlagen waren er mooie combinaties te zien, maar het lukte vandaag minder goed om elkaar te vinden.
    ARC kon daar echter weinig gebruik van maken. Dit was mede te danken aan de goede verdediging van Alphense Boys. De heren gaven de aanvallers van ARC weinig ruimte en zaten er bovenop. ARC kwam in de eerste helft maar 6 keer tot een schot. Jasper had weinig moeite om deze ballen te stoppen.
    Eén foutje in de verdediging zette echter een van de aanvallers van ARC helemaal vrij voor het doel die dankbaar gebruik maakte van deze kans en de bal hard tegen de touwen joeg. De ruststand kwam daarmee op 3-1.

In de tweede helft bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. De druk op het doel van ARC was groot. Drie keer werd de lat gerakt of ging de bal net naast of over. In de tweede helft wisten de Boys maar liefst 16 kansen te creëren tegenover 7 kansen voor ARC.
    In de tweede helft werd het publiek getrakteerd op nog 7 extra doelpunten. 5 voor de Boys en 2 voor ARC.

Een schitterend doelpunt die zeker het vermelden waard is, werd gemaakt door Nour. Shayro kwam aan de rechterkant van het veld op snelheid langs de verdediger en gaf de bal hoog voor het doel. Nour was vanaf de linkerkant goed mee opgekomen en knikte de bal met zijn hoofd langs de doelman. Het lijkt inmiddels een specialiteit van Nour te worden. Dit seizoen heeft hij al drie keer met het hoofd weten te scoren.

Jasper stond vandaag ook erg goed te keepen. Mooie zweefduiken en goed inkomen op de aanvallers heeft vandaag meerdere ‘zekere’ doelpunten voorkomen.

Al met al weer een mooie overwinning voor de JO10-1!