• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys 13-2 won op donderdag 25 oktober het eigen herfsttoernooi en was daarmee het enige boysteam dat in de herfsttoernooien beslag legde op de eerste plaats. Alphense Boys 15-1 haalde wel de finale maar verloor daarin verrassend (0-1) van Barcelona Soccer school. Ook de o10 (= 11-2,zie foto) haalde de finale op vrijdag bij het o10 toernooi, maar verloor die van Balcontrole o10 (3-1)

  Dick Rijsdam (dagploeg) is opgenomen in het ziekenhuis. Het ging weer niet goed met zijn hart. Hij werd gisteren (dinsdag) geopereerd en krijg daarbij diverse bijpassen. Wij wensen hem sterkte en een spoedig herstel.

   

 • Robbert Hagen (ex-jeugdspeler Alphense Boys en de laatste jaren KNVB scheidsrechter die ook diverse keren Boys 1 floot) is op zijn vakantieadres ernstig ziek geworden. Hij wacht nu thuis op een geschikte leverdonor en moet dus een zware operatie ondergaan.

  Blijkbaar beseffen teamleiders niet altijd  dat ze een opvoedende taak hebben, maar ook de naam van hun club vertegenwoordigen. Afgelopen herfsttoernooien troffen wij na afloop regelmatig dit soort kleedkamers aan. Het geeft toch geen pas, waar je ook speelt en te gast bent, om op deze manier een kleedkamer achter te laten?

 • Komende zaterdag speelt slechts één jeugdselectieteam van Alphense Boys thuis. Alleen de 13-1, de rest speelt allemaal een uitwedstrijd. Opvallend! Gelukkig speelt het zondag 1 team zondag a.s. wél thuis.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 3 november

  11.00 uur      AB 13-1 - Alexandria'66 13-1

   

  Zondag 4 november

  14.00 uur      AB zondag 1 - Nuenen 1

   

  Dinsdag 6 november

  18.30 uur      AB 13-2 - Betrokken Spartaan 13-1

  18.30 uur      AB E-Top - Nieuwerkerk 2007 (beker)

  20.00 uur      AB zat 1 - RCL o23

   

  We kunnen met tevredenheid terugkijken op de vijf herfst toernooidagen van vorige week waarin we maar liefst 96 deelnemende teams konden verwelkomen. De toernooicommissie had voor het eerst de organisatie van de toernooien ter hand genomen en dat verliep allemaal prima met vooral dank aan Adra Mrani, Irina van Steijn en Dianne de Graaf.

  Dank ook aan de onvolprezen vrijwilligers van de dagploeg (Piet, Jan, Cor) die in alle vroegte iedere dag weer alle 20 kleedkamers schoon maakten en zorgden voor de verwerking van het vele afval

  Annette Verpoort die iedere ochtend vroeg de kantine opende en de vrijwilligers achter de bar even inwerkte en vervolgens weer naar haar werk ging en aan het einde van de dag weer aanwezig was om de kas op te maken en te helpen met opruimen.

  John Evenwel die traditioneel weer onze jeugdselectiespelers instrueerde die op vrijdag het toernooi van de o9 en o10 floten en dank aan Bert Metzler die maar liefst drie herfsttoernooien floot.

 • Zaterdag 3 november wordt om 11.00 uur de wedstrijd gespeeld tussen Alphense Boys O13-1  - Alexandria O13-1 . De bal sponsor van deze wedstrijd is Top Make A Move uit Rotterdam. Het zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging bij het bereiken van hun eigen doel . Namens de staf en spelers hartelijk dank.

  De Grote Club actie is alweer een aantal weken aan de gang. Wij zien en horen dat er volop met veel enthousiasme wordt verkocht. Zoals bekend is de trekking datum 12 december dus t/m 11 december kunnen de fysieke loten verkocht blijven worden. De verkopen via de verkoopboekjes stoppen eerder omdat alles ook nog online verwerkt moet worden in de computer. Daarom ons verzoek om zsm de ingevulde verkoopboekjes in de box (in de kantine) te plaatsen. De einddatum voor het inleveren van de boekjes is op 22 november.

  Wie verkoopt de meeste loten. Zoals bekend kunnen de beste 3 verkopers van de loten een leuke prijs winnen.

  1ste prijs               Waardebon 100 euro Bahlmann sport

  2de prijs                Waardebon 60 euro  Bahlmann sport

  3de prijs                Waardebon 40 euro  Bahlmann sport

  Op dit moment (bij ons bekend) heeft Sam Ringeling uit de jo13-1 (tot nu toe) de meeste loten verkocht. 54 stuks. Wij zijn zeer benieuwd of hij nog ingehaald gaat worden?

  Zaterdag 3 november van 8:30 tot 10:30 in de commissie kamer is het eerste moment om geld in te leveren. Bij vragen/opmerkingen kun je altijd contact opnemen met de commissie leden Manfred of Jan-Willem.

  Manfred van den Berg         06-42071779      familievdberg01@kpnmail.nl

  Jan-Willem den Elzen           06-44500470      jwenydenelzen@gmail.com

   

  Na het succes van de herfsttoernooien gaan wij bij Alphense Boys nu ook al weer denken an onze traditionele kersttoernooien. Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want de inschrijvingen (nu al 77 deelnemende teams)  komen al aardig binnen

  De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

  Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

  Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8,       niveau hfd/1e/2e klasse)

  Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6

                                             Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6

  Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

  Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6)

                                             Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8

  Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

  Het seizoen van SVA Papendorp (in de competitie bij Alphense Boys zondag 1) is over. Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen De Meern afgezegd en dinsdag liet de club weten ook a.s. zondag geen elftal op de been te kunnen brengen. Het team zal uit de competitie worden genomen. Alle wedstrijden die Papendorp heeft gespeeld, worden uit de stand geschrapt. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor de eerste periodestand, waarin Alphense Boys overigens geen rol speelt. De Boys zou op 25 november a.s. tegen Papendorp spelen.

  Op de koude zaterdagen is dit bij de meeste verenigingen geen onbekend beeld. Bij de wedstrijden van de o8 t/m o12 worden de dug-outs vooral gevuld met kou-kleumende ouders

   

 • De jeugdopleiding van Alphense Boys zoekt nog mensen die namens onze vereniging in de regio willen speuren naar jong talent die de potentie en ambitie hebben om op landelijk niveau zich verder te ontwikkelen. Heeft u interesse om dit soort ''scoutingswerk'' te verrichten, mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  In de klassieker Ajax - Feyenoord van afgelopen zondag stonden twee spelers in de basis die beiden een langere of kortere periode bij Alphense Boys in de jeugdopleiding hebben gespeeld: Jens Toornstra en Nousrai Mazraoui. Nousrai ging met de grootste glimlach van het veld

  Vorige week heeft een gespecialiseerd bedrijf de beide kunstgrasvelden weer grondig geborsteld en schoongemaakt. Dat doen ze 2x per jaar

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Nuenen is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  De infolijn van Alphense Boys bestaat niet meer. Jarenlang kon iedereen via deze lijn de informatie horen m.b.t. afgelastingen. In deze tijd is dat niet meer nodig omdat we de informatie nu via de website,  email of app regelen.

  Komend weekend (3/4 november) en het weekend van 9-10 november is de N11 voor een deel afgesloten. Iedereen die dus een uitwedstrijd heeft en over de N11 moet zal daar rekening mee moeten houden als ook o0nze gasten die via de N11 naar Alphense Boys komen.

  Komende zaterdag staat de competitiewedstrijd tussen Aarlanderveen en Alphense Boys op het programma (14.30 uur in Aarlanderveen). Een interessante wedstrijd. Aan de zijde van Aarlanderveen (de ongeslagen koploper) is Henk van Hof als trainer werkzaam die in het verleden ruim 7 jaar fantastische successen boekte in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Bij Aarlanderveen spelen ook tal van ex-Alphense Boys spelers. Afgelopen zaterdag telden we er zelfs 9 die in het veld stonden. Bij Alphense Boys zaterdag loopt het nog niet zoals verwacht. De trainers John Cuvelier en Ron Martin steken al hun energie in dit compleet nieuwe team en langzamerhand begint het een team te worden. Is dat op tijd voor een stunt tegen de koploper?

  De voetbalwedstrijd  Aarlanderveen  - Alphense Boys is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

  Cees van Leeuwen zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Tijdens het afgelopen herfsttoernooi waren er natuurlijk ook de onvermijdelijke kleine blessures. Klein leed dat met een ijszak snel over ging