• Moeizame start maar uiteindelijk ruime overwinning voor de JO10-1 tegen Nieuwkoop

Het heeft afgelopen nacht veel geregend en de voorspelling is dat er nog meer regen aankomt. Na het mooie weer van afgelopen weken wel weer even wennen.
    Ondanks de buien onderweg naar Nieuwkoop lijken de Boys nog niet erg onder de indruk. Ruim een maand geleden hebben we ook tegen dit team gespeeld voor de beker en toen wonnen de Boys met maar liefst 18-2.

We begonnen de wedstrijd in de opstelling 2-1-2 in de hoop voorin extra ruimte te krijgen. Hier moesten de jongens flink aan wennen waardoor ze in de eerste paar minuten niet goed grip kregen op de tegenstander. Er werd te vaak snel bal verlies geleden en de tegenstander wist de verdediging meerdere malen uit te spelen waardoor Nieuwkoop meerdere kansen kregen om op doel te schieten.
    Het duurde dan ook niet lang voordat Nieuwkoop op voorsprong kwam. De bal werd vanuit een hoekschop hoog voor het doel gegeven en een van de lange jongens van Nieuwkoop kreeg zijn hoofd er goed tegenaan voor het eerste doelpunt.

Gelukkig werden onze jongens hierdoor wel wakker geschud en kregen ze een energy boost om weer vol op de aanval in te zetten. Het bleef lastig om op het natte gras elkaar goed te vinden met passes maar de Boys bleven er hard voor werken.
    De inspanningen hadden het beoogde effect: de schoten op doel volgende elkaar snel op en al gauw stonden de Boys weer op een comfortabele voorsprong. Aan het einde van de eerste helft stond het al 2-6.

In de tweede helft hebben we de opstelling weer aangepast naar 3-2 waarbij de vleugelverdedigers veel aanvallend mee naar voren mochten opkomen. In verdedigend opzicht was dit een goede keuze. Nieuwkoop werd aanvallend niet meer echt gevaarlijk. Ze kwamen nog wel tot een aantal schoten op doel, maar deze waren allemaal een makkie voor Izayah die het keepen in de tweede helft van Jasper had overgenomen.

Heel mooi om te zien was het combinatie voetbal dat de Boys in de tweede helft lieten zien. Vooral achterin werd er goed overgespeeld en werden de aanvallers van Nieuwkoop steeds weer met een kluitje het riet ingestuurd. De aanval van Alphense Boys liep ook steeds beter. Het gevaar kwam voornamelijk langs de vleugels. Meerdere keren kwamen onze aanvallers met een individuele actie en op snelheid langs de verdedigers en konden de bal voor het doel geven. De voorzetten leidden helaas niet elke keer tot een doelpunt en werden een paar keer op een haar na gemist, maar het was een genot om naar te kijken.

Vandaag had vooral Matti zijn scorende schoenen aangetrokken. Van afstand schoot hij de ballen hard op doel. De keeper van Nieuwkoop had hier maar liefst zes keer geen antwoord op.

Ondanks de wat moeizame start hebben de jongens weer een mooie overwinning behaald.