• Boys verliest in slotminuten

Alphense Boys haalde bij Baronie niet het niveau van de afgelopen weken en moest dat bekopen met een 1-0 nederlaag. De goal viel kort voor tijd, toen bijna iedereen al vrede leek te hebben met een gelijkspel. Foto: na een vrije trap van Thom Nouwens is de bal voor Baronie-keeper Robbert van Oorschot.

Baronie was de derde Brabantse tegenstander op rij uit de top van de Hoofdklasse B. Alphense Boys reisde met een goed gevoel naar Breda af, omdat vorige weken de nummers één en twee - Gemert en de ongeslagen koploper Halsteren - waren verslagen. De Boys was ook op sportpark De Blauwe Kei de iets beter voetballende ploeg, zeker voor rust, maar dat was niet goed genoeg om de drie punten veilig te stellen. Na de pauze was het een flipperkast.

Sleutelmoment van de wedstrijd was de derde minuut na rust. Alphense Boys opende de tweede helft aanvallend sterk en toen een voorzet van Thijs Hoogenboom tegen de arm van verdediger Jaimy Kankam aankwam, wees scheidsrechter Erkens gedecideerd naar de stip. Maar de penalty zou niet worden genomen. Eerst verschool Erkens zich achter de laagstaande zon, waardoor hij de handsbal niet goed kon beoordelen. Daarna achter zijn assistent Wenting, die aanvankelijk meeging in de beslissing van de leidsman, maar zich om liet praten door enkele Baronie-spelers. Vervolgens praatte hij ook Erkens om en dus toch geen strafschop.

Hiermee is het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd verteld. In de eerste helft had Alphense Boys zoals gezegd wat meer balbezit en gaandeweg leidde dat ook tot enkele kansen. Lilinho Martins (terzijde: de enige speler in de basis die níet uit de Boys-jeugdopleiding komt) mikte naast. Wessel Meiring - in de basis voor aanvoerder Thom Nouwens, die afgelopen week een paar dagen ziek was - kopte over. De gevaarlijkste momenten deden zich echter voor het doel van Tim van der Linden voor, maar die stond steeds op de goede plaats. Eén keer had de Boyskeeper geluk toen twee Baronie-spitsen hem al uitgespeeld hadden maar elkaar vervolgens in de weg liepen, waardoor Raychelo Fecunda de zeker lijkende 1-0 nog kon voorkomen. En na rust werd hij eenmaal door de paal gered.

Ook na het wel/geen penalty-moment speelde de wedstrijd zich grotendeels op de helft van de thuisclub af. Ondanks alle ijver die de Boys aan de dag legde lukte het niet om het verschil te maken. "Te veel spelers haalden hun niveau niet", oordeelde trainer Hein van Heek, die met Nouwens en ‘verse’ aanvallers Patrick Krop en Boris Zanoli  toch blijk gaf van de intentie om de wedstrijd te willen winnen. Tot een paar minuten voor tijd werd geen kans weggegeven. Op dat moment mocht invaller Mark Schuit tamelijk ongehinderd richting doel opstomen. Zijn voorzet kon door de behendige Moustafa Mohammad gemakkelijk worden binnengetikt: 1-0. Het was te kort dag om daar nog verandering in te brengen.

"De gelukkigste ploeg heeft gewonnen", oordeelde trainer Van Heek, "en zo blak voor tijd komt dat hard aan. We waren lekker bezig, maar vandaag haalden te veel spelers hun niveau niet." Een punt tegen Baronie, nog één van de vijf kanshebbers volgende week op de eerste periode, zou desondanks niet onverdiend zijn geweest.

Uitslagen

Halsteren-Groene Ster 1-1, IFC-UDI’19/CSU 2-1, Gemert-SV Meerssen 5-2, Baronie-Alphense Boys 1-0, De Meern-SVA Papendorp afg, RKAVV-VC Vlissingen 0-3, Unitas-RKSV Minor 3-0, RKSV Nuenen-Leonidas 4-2.