• Alphense Boys MO13-1 - Floreant MO13-1

Na een uitgebreide voorbereiding van een uur, waarin uitgebreid de beelden van de tegenstander zijn bekeken..., de strategie is besproken, resultaten geanalyseerd en de taken zijn verdeeld, wordt er mooi op tijd afgetrapt. De meiden hebben er zin in, we hebben een pittige tegenstander vandaag. We starten in een flinke regenbui, dat zijn we niet meer gewend!
    Razia , Faye B, Ela en Indy staan wissel.

Coachen en vlaggen doen we gewoon mét paraplu, sommige meiden genieten van spelen in de regen. Het spel gaat mooi gelijk op, de eerste redding van Roos is een feit.
    Een aanval van de tegenstander wordt mooi onderbroken door Floor, de tegenstander blijft in de buurt van ons doel. Een hoekschop van Floreant wordt nét geen goal. Er wordt door de meiden goed en stevig verdedigd. Floor speelt een wereldwedstrijd en bestrijkt het hele veld van achter naar voor! We wisselen, en kort daarna is er een mooie uitbraak van Razia. Ela bespeelt het middenveld en blokkeert zo voldoende aanvallen in de dop. Hoewel we onze vaste scheids hebben, wordt er wel ff op de scheids gemopperd.. na 2x hands van onze kant (Lieke) wordt de hands van de tegenstander gemist. Na een stevige blok van Faye B waarmee ze een goal voorkomt moet de waterzak even dienst doen.
    De wissels op de bank gebruiken woorden als: “gretig en beuken”... dus de spirit zit er zeker in! Ook Riva speelt de tegenstanders nog voor de goal van de bal. En eindelijk een stevige beuk van Riva! We gaan met 0-0 de rust in.

Met een vernieuwd strijdplan gaan we de 2e helft in. In de 1e minuut is er direct een mooi schot op doel van Razia, welke helaas door de keeper wordt gestopt. Ook Roos haalt weer een bal voor het doel weg. Razia wordt in haar aanval gebroken en dat levert een penalty op. De spanning stijgt en Pien neemt de bal en schiet helaas over. Wat een kans! Er wordt van beide kanten echt strijd geleverd. Tanja speelt de bal mooi door en weer een kans voor Pien.
    In de 2e helft spelen we heerlijk in de zon, en roos duikt mooi op de bal. De scheids staat vandaag op z’n strepen en fluit de meiden in t gareel.. het spel gaat goed over en weer.
    Dan valt uiteindelijk toch de 1e goal van de tegenstander en is het 0-1.

Met nog 5 minuten te gaan gooien de meiden alles in de strijd. De scheids stuurt Riva met een serieuze tijdstraf van 5 minuten van t veld, waarop de 0-2 volgt.. Na 2 minuten is het dan toch einde wedstrijd en sluiten we af met verlies. Meiden hebben de wedstrijd zeker tot 3/4 gelijk gehouden.