• AB JO13-2 – BVCB JO13-1: Magere 1-0 winst in matige wedstrijd

Na een hoop regen vannacht, is het droog wanneer de Boys met hun warming up bezig zijn. Het is nog een beetje donker op deze laatste dag voordat de klok een uurtje teruggaat. Ondanks de twee gespeelde toernooien tijdens de afgelopen week herfstvakantie maken de jongens een fitte indruk. Afgelopen dinsdag werden de jongens tweede op het thuistoernooi van de JO13-1. Ze versloegen daarbij bewonderingswaardig de eigen JO13-1. Donderdag werden de jongens eerste op hun eigen thuistoernooi. Het succes zit in de benen deze week, maar de vermoeidheid ook. Ik ben benieuwd wat vandaag de overhand zal krijgen!

De tegenstander van vandaag is BVCB uit Bergschenhoek. Zij hebben nog maar een puntje in de competitie weten te bemachtigen, maar hebben ook wel al een paar flinke tegenstanders voor de kiezen gehad. Na de befaamde gezamenlijke yell starten op de bank Yassine, Serua, Daan S, Ersan en Thijs. De wedstrijd start met wat regen en al snel levert de druk vooruit een corner op. Helaas geen verder gevaar.

Even later onderschept Matz de bal en maakt een flinke spurt door het midden waarna hij de bal fraai op Senne diep speelt. De druk op de tegenstander wordt steeds hoger en er wordt gespeeld op de “juiste” helft. Een voorzet van Bryan levert een schotkans op voor Senne maar de keeper houdt sterk. Na lekker kaatswerk tussen Matz, Joshua en Daan H wordt de bal door Senne vooruit gewerkt. Het is duidelijk dat de jongens vandaag de sterkere ploeg vormen.

Een fraaie diepe bal van Bjorn bereikt Bryan. Na een sprint geeft Bryan de bal voor het doel. Niet helemaal op maat voor Senne, de bal bereikt Sami die schiet, maar de keeper stopt. Santino is waakzaam op een uitbrekende speler en werkt de bal direct weer vooruit. Sami en Matz lossen de volgende voorzichtige opbouw van de tegenstander sterk op. Na 15 minuten sterk voetbal hebben de Boys zichzelf nog niet beloond. Een stevige blok van Matz en een fraaie draaibeweging van Daan H die vervolgens Senne wegstuurt leveren een corner en schietkans voor Daan H op. De keeper houdt de bal met een indrukwekkende zweefduik.

Een loopactie van Bryan en schot voor het doel bereikt Abdul net niet, maar Sami haalt uit en schiet rakelings naast het doel. Een volgende actie is van Senne die de bal voor geeft op Abdul. Abdul past door naar Bryan, maar wederom houdt de keeper de bal lekker. Bjorn loopt even later door de verdediging heen en haalt zelf de trekker over. Helaas gaat de bal net over. Een doorbraak dreigt in de 23e minuut voor BVCB, maar Santino en Sami lopen de aanvaller beheerst vast.

Met een mooi “hakkie” geeft Abdul in zijn aanval de bal terug op Senne, maar het is weer de ellendige BVCB keeper die de bal stopt. Een loopactie van Bjorn die voor geeft op Abdul, maar ook deze bal wordt door de doelman gestopt. Bjorn mag nog een vrije trap nemen op een voor hem uitstekende plek. Een schot ineens op doel, maar de keeper stopt eenvoudig. Een schotkans voor Joshua in de laatste minuut van de eerste helft gaat maar nét naast het doel en daarmee gaan de Boys de rust in met een 0-0 gelijkspel.

Natuurlijk hadden onze aanvallers verrassender en overtuigender de ballen moeten én kunnen afwerken, maar onze tegenstander mag deze wedstrijd haar keeper enorm dankbaar zijn. Hij heeft het behoorlijk druk gehad in de eerste helft en niets doorgelaten.

De jongens weten wat ze te doen staat in de tweede helft. Het hoeft geen 6-0 te worden, maar het zou erg zonde zijn om vandaag geen 3 punten veilig te stellen. Trainer Michael zal zijn team in de rust vast en zeker instructie gegeven hebben om tenminste één goal te forceren in de tweede helft. Met 5 nieuwe krachten in het veld, moet dat toch gaan lukken. Op de bank starten in de tweede helft Bryan, Stef, Daan H, Abdul en Sami.

Een mooie opening van de tweede helft door Bjorn met een schot van links op doel. De tweede helft start met de vertrouwde druk vooruit, maar de scherpte mist. Een lange bal van BVCB wordt door Serua goed gecontroleerd en daarmee is het gevaar geweken. Met een keurig “kommetje” van de achterhoede wordt de bal via Joshua vooruit gewerkt naar Bjorn. Het levert nog geen écht gevaar op.

Matz onderschept een steekpass en werkt de bal vooruit. Een mooie rush van Santino langs de rechterzijlijn brengt de bal weer voor het doel, maar het lukt nog niet om te scoren. Senne forceert een corner en creëert daaruit zelf een schietkans, maar de keeper stopt. Joshua geeft een mooie steekpass naar Bryan op links die de bal voorgeeft. De keeper stopt de bal, maar Ersan merkt scherp op dat de keeper de bal niet onder controle krijgt en onderschept. Hij legt de bal terug op Bjorn die de 1-0 tussen de palen knalt. Hé hé, het heeft wat moeite gekost, maar daar is dan de meer-dan-verdiende voorsprong.

Even later passeert Bryan zijn tegenstander en geeft de bal voor op Bjorn. Helaas niet gelijk de 2-0 voorsprong, de bal mist het doel. Thijs maakt een mooie loopactie en geeft de bal voor, maar het lukt niet om te scoren. Santino stopt fraai de op een gelijkmaker azende tegenstander door goed zijn lichaam te gebruiken en de bal gecontroleerd weg te werken.

Er zijn schietkansen voor Thijs en Daan S, maar de keeper stopt de ballen eenvoudig. Wanneer Daan S wordt vastgehouden op de rand van de 16 mag Joshua op deze voor hem favoriete plek de vrije trap nemen. Een prima schot volgt, maar je raad het al…. De keeper is er goed bij en tikt naast. De corner wordt genomen en Bjorn kopt netjes, maar in de handen van de doelman.

Nog 2 minuutjes volhouden! Yassine onderschept goed de bal en even later is er een vrije trap voor BVCB welke snel wordt genomen, maar door Matz goed wordt opgevangen en opgeruimd. Een laatste mooie actie van Thijs op Bryan, diep terug op Thijs, maar de verdediger is net sneller bij de bal en daarmee vindt de scheidsrechter het mooi geweest en blijft het 1-0 voor de Boys

Een magere winst in een matiger wedstrijd dan gebruikelijk. De jongens hadden zich veel meer mogen belonen als overtuigend betere ploeg. Er was op zich prima veldspel maar te weinig kansen die omgezet werden in een doelpunt. Na 2 toernooi dagen in de afgelopen herfstvakantie en met 5 wedstrijden gespeeld in de JO13-1 derde divisie met 15 punten resultaat, kunnen de Boys zondermeer tevreden het veld verlaten.

Vandaag gaat onze dank uit naar de wedstrijdsponsor Lumi Parts. Mede door dit Nieuwkoops bedrijf kunnen de jongens met Pasen een fantastisch internationaal toernooi in Duitsland voetballen.

Fijn weekend en tot volgende week wanneer de Boys het zullen opnemen uit bij het Leidse UVS.