• Boys 1 vervolgt Brabant-tour tegen Baronie

    Alphense Boys vervolgt zijn Brabant-tour zondag met een bezoek aan Baronie. Waar de resultaten vorige maand tegen de Limburgse ploegen nogal teleurstellend waren (één punt in drie duels), gaat het in de serie tegen de Brabanders tot nu toe uitstekend. Boys 1 won afgelopen weken immers van de - op dat moment - nummers twee en één in de Hoofdklasse: 5-3 bij Gemert en zondag jl. 2-0 thuis tegen Halsteren. Nu staat dus Baronie in Breda op het programma en volgende week thuis nog Nuenen, de nummers vijf en zes van het klassement.

    De overwinningen op Gemert en Halsteren waren onbetwiste stunts, die zowel op basis van goed voetbal als op basis van karakter tot stand kwamen. De inzet in beide wedstrijden was hartverwarmend en werd terecht beloond. Als de Boys strijd levert, zo werd tegen de ploegen in de kopgroep bewezen, dan hoeft de ploeg van trainer Hein van Heek voor geen enkele tegenstander onder te doen. Wat ook scheelde, was dat Gemert en Halsteren net als Alphense Boys aanvallend voetbal spelen. Dat voetbalt toch wat lekkerder dan de defensief ingestelde ploegen uit het onderste deel van het klassement.

    Ook van de tegenstander van zondag mogen we verwachten dat ze in de aanval gaan. Baronie staat vijfde met slechts twee punten achterstand op de koplopers Groene Ster en Halsteren. Deze staan trouwens zondag tegenover elkaar in Halsteren; het is de kraker van dit weekend in de Hoofdklasse B. Tussen deze ploegen staan Gemert en Unitas en die hebben met z’n alle nog uitzicht op de verovering van de eerste periodetitel. De periode gaat over tien wedstrijden.

    Dankzij de twee zeges van afgelopen weken klom Alphense Boys naar de gedeelde zevende t/m negende plaats. De roodwitten hebben zich over de teleurstellende start van het seizoen gezet. De ommekeer begon in Gemert, waar een binnen twintig minuten opgelopen achterstand van 3-0 in een 3-5 overwinning werd omgezet. Tegen lijstaanvoerder Halsteren werd aan dat succes een gevolg gegeven met de eerste thuisoverwinning van het seizoen. In die wedstrijd werd bovendien voor het eerst ‘de nul’ gehouden door goalie Tim van der Linden (zie foto Rob Langerak) en zijn verdedigers.

    Die zullen zondag hun handen vol hebben aan de Bredase aanvallers. Zij scoren vrij gemakkelijk (al 24 keer dit seizoen) , al moet hierbij worden opgemerkt dat de meeste van de 24 goals in twee wedstrijden werden gemaakt: zes tegen Leonidas en acht tegen het zieltogende SVA Papendorp, dat al twee keer met dubbele cijfers verloor. De Utrechters spelen zondag hun derby tegen De Meern.

    Baronie-Alphense Boys, zondag 28 oktober 2018. Sportpark De Blauwe Kei, Blauwe Kei 1A, 4834 AW Breda. Scheidsrechters: B. Erkens, J. Wenting en M. Ritsema. De wedstrijd is live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen op 90.00 FM.

    Programma

    Halsteren-Groene Ster, IFC-UDI’19/CSU, Gemert-SV Meerssen, Baronie-Alphense Boys, De Meern-SVA Papendorp, RKAVV-VC Vlissingen, Unitas-RKSV Minor, RKSV Nuenen-Leonidas.

    Stand Hoofdklasse B

    1.            Groene Ster 8-19 (21-6)

    2.            Halsteren 8-19 (15-4)

    3.            Gemert 8-18 (34-10)

    4.            Unitas 8-18 (21-10)

    5.            Baronie 8-17 (24-7)

    6.            Nuenen 8-14 (13-7)

    7.            SV Meerssen 7-11 (21-12)

    8.            Alphense Boys 8-11 (18-15)

    9.            UDI’19/CSU 8-11 (11-13)

    10.          IFC 8-8 (15-17)

    11.          Minor 8-8 (12-20)

    12.          Leonidas 8-8 (10-21)

    13.          Vlissingen 8-7 (13-13)

    14.          RKAVV 8-7 (11-15)

    15.          De Meern 7-1 (4-22)

    16.          Papendorp 8-1 (2-53)

    Clubtopscorers

    Patrick Krop 4x, Thom Nouwens 3x, Thijs Hoogenboom 3x, Arjan Ouwendijk 2x, Boris Zanoli 2x, Pepijn Kooij 1x, Stanley Mailoa 1x, Bas van Zoest 1x, Mike Bavelaar 1x.

    Boys zaterdag

    Alphense Boys zaterdag stata voor de opgave om Hazerswoudse Boys onder zich te houden op de ranglijst. Beide ploegen zijn de nummer acht en negen van de Vierde Klasse A. Een zege kan de mannen van John Cuvelier en Ron Martin weer in de buurt van de kopgroep brengen. De wedstrijd in Hazerswoude-Dorp begint om 14.30 uur.