• Woensdagnieuwtjes

    Gisteren (dinsdag) verraste Alphense Boys 13-2 door (net als de 13-1) de poule te winnen op het herfsttoernooi van D1 teams. In de halve finale speelde de 13-1 zelfs tegen de 13-2 en tot ieders verbazing wòn de veel fellere 13-2, die overal bòvenop zaten (zie foto) met 1-0 door de enige kans van de wedstrijd te benutten (Senne Steijlen) In de finale was de pijp leeg en verloor de 13-2 van trainer Michael Lipsius van BFC 13-1 (0-3). De 13-2 nam de plaats in van een afzegging voor het 13-1 toernooi en de 1e jaars D-pupillen presteerden onverwachts uitstekend. Ondanks het verlies in de finale werd na afloop in de kleedkamer toch zeer tevreden teruggekeken op deze geslaagde toernooidag. Komende donderdag mogen ze wéér, maar dan op hun eigen toernooidag.

     

  • De 13-1 speelde de kleine finale en won daar ineens (als pleister op de wonde) met 7-2 van Houten 13-1.

  • De E-Top werd uitgeschakeld in de poulefase (2x gewonnen, 2x verloren) (zie foto onder) Vandaag (woensdag) wordt het volgende herfsttoernooi gespeeld. Nu is het de beurt aan de 15-1 (divisie-toernooi) en de 13-3. In totaal ontvangen we vandaag 20 teams. Morgen (donderdag) wordt het toernooi voor de 13-2 gespeeld en vrijdag voor de o9 en o10.

  • Helaas weten een aantal bezoekende teams niet hoe het hoort en laten de kleedkamer als een zwijnenstal achter. We hebben iedere dag een herfsttoernooi en de dagploeg krijgt iedere ochtend in alle vroegte dit soort kleedkamers onder ogen. Verzoek dus aan alle trainers en leiders om na afloop de kleedkamer nog even te checken en netjes achter te laten.

  • Voor alle 11 tegen 11 toernooien hebben we goede KNVB scheidsrechters bereid gevonden om te fluiten. Op vrijdag worden de wedstrijden van de o9 en o10 gefloten door onze jeugdselectiespelers.

    De ouders van de deelnemende Alphense Boys teams bemannen de commissiekamer en enkele ouders staan ook achter de bar. Op deze manier is het mogelijk dit soort leuke kleinschalige toernooien te organiseren in de herfstvakantie en straks ook in de kerstvakantie.

    De toernooicommissie heeft dit jaar voor het eerst de organisatie van deze herfsttoernooien in de hand genomen en dat doen ze prima. In totaal ontvangen wij deze vijf toernooidagen maar liefst 100 teams (vorig jaar waren dat 80 teams)

    De afgelopen twee dagen had Adra Mrani namens de toernooicommissie, de leiding op de beide herfsttoernooidagen en dat deed ze met verve. Op de foto doet ze de prijsuitreiking bovenop een tafel in de kantine.

  • Komende zaterdag is de zomertijd ten einde en krijgen we een uurtje extra slaap

    Vandaag (woensdag) zijn er vanwege de herfstvakantie  geen training op de woensdagmiddag van onze jongste spelertjes

    Op maandag 5 november organiseert de Feyenoord Academy voor alle scheidsrechters van de clubs waarmee ze samenwerken (dus ook Alphense Boys)  een zeer leuke bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal oud betaald voetbalscheidsrechter Raymond van Meenen de scheidsrechters onder andere meenemen in de wereld van de VAR. Daarnaast zal Raymond, tevens algemeen manager van de Feyenoord Academy, iedereen bijpraten over de nieuwe richtlijnen en zijn ervaringen met WK / Eredivisie. Met andere woorden, een leuke en interessante bijeenkomst voor een groep binnen de club waar je er nooit genoeg van hebt.De avond begint om 19.30 uur op Varkenoord. De geïnteresseerde Alphense Boys scheidsrechters kunnen zich melden bij Jewwy Qadri en Edwin Jacobs.

     Vorige week werd Peter Westbroek 50 jaar. Peter is al jàren begeleider en trainer van het jeugdteam van zijn zoon. De huidige 16-3 had dan ook de kleedkamer versierd om dit heuglijke feit niet zo maar voorbij te laten gaan.

  • Sam van Braak (JO19) heeft na 14 maanden blessureleed zijn rentree gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Roda'23 o19 op dinsdag 9 oktober, kwam hij 15 minuten voor tijd in het veld. Hij stond pas een paar minuten in het veld toen de o19 een penalty kreeg, iedereen wees direct naar Sam. Hij ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot de bal goed binnen. Uiteindelijk werd mede dankzij deze goal de wedstrijd met 4-3 gewonnen. Fijn om je weer terug te zien op het veld Sam!

  • Het oefenprogramma  van Alphense Boys zondag 1 voor augustus 2019 (voorbereidingsperiode) is al klaar! Hieronder de tegenstanders die nu al zijn vastgelegd.

    Zondag          11 aug           Alphense Boys 1 - Fc Boshuizen           14.00 uur

    Dinsdag        13 aug           Frans Bahlmann toernooi (met ARC, Ter Leede, Jodan Boys)

    Zaterdag        17 aug           Frans Bahlmann toernooi

    Dinsdag        20 aug           Montfoort 1 - Alphense Boys 1     20.00 uur

    Zaterdag        24 aug           Alphense Boys 1 - Nootdorp 1                 15.15 uur

    Dinsdag        29 aug           Fc Rijnvogels 1 - Alphense Boys 1         20.00 uur

     

    Christian Ortega (speler zondag 1) doet voorlopig een stapje terug als selectiespeler. Vanwege privé problemen zal hij voorlopig niet in actie komen. Pepijn Kooij (ook zondag 1) is herstellende van een liesblessure

    Op woensdagavond gaven Pete en Rob van de Alpense Rugbyclub een rugby training aan de JO12-1.  Zjenet, Simon, Adam, Daan, Masoed, Max, Thomas, Ayar, Zyad en Roan,  begonnen een beetje ongemakkelijk aan de training. Rugbyen i.p.v. voetbal? Na wat leuke en pittige warming-up oefeningen, kwam het fysieke gedeelte. Er werd gelachen en de dame en jongens hadden dan ook erg veel plezier. Er werd al wat minder gelachen nadat trainer Pete de hitshields erbij haalde. Toen werd het spannend. De tackle bag vastpakken en omgooien bleek lastiger dan gedacht. Dit bracht veel leuke, maar vooral leerzaam momenten met zich mee. Kortom het was een leuke, en vooral leerzame training waar conditie, discipline, teamwork en plezier centraal stonden. Pete en Rob bedankt, en zeker voor herhaling vatbaar. De Alphense Rugbyclub traint iedere vrijdagavond op het terrein van AVV Alphen, maak een keer kennis met deze sport. Meldt je simpel aan door naar Alphenrugby@gmail.com  je naam en telefoonnummer te mailen.

  • Alphense Boys 1 stuntte afgelopen zondag opnieuw. Nu werd de nog ongeslagen koploper door de ploeg van Hein van Heek met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Er werd met passie en beleving gespeeld en na een lastige beginfase kende de boys een sterke fase met daarin de 1-0 van Thijs Hoogenboom. In de tweede helft was het vooral verdedigen, maar dat gebeurde dan ook uitstekend. De ploeg stond verdedigend  als een huis met een prima keepende Tim v/d Linden. De 2-0 van Boris Zanoli was de bevrijding.

  • Wat is er aan de hand met sva Papendorp (voorheen Magreb'90) in de hoofdklasse in de competitie bij Alphense Boys 1. Vorige week zondag verloren ze met 11-0 van sv Meersen en afgelopen zondag werd het thuis een 0-13 (!) nederlaag tegen Gemert.

    Kees Jansma (technisch adviseur) was de afgelopen twee wedstrijden van Boys 1 een aandachtig toeschouwer. Kennelijk heeft zijn aanwezigheid een goede invloed op het 1e elftal, want er werden twee uitstekende overwinningen geboekt op twee tegenstanders die in de top van de ranglijst in de hoofdklasse staan.

  • Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Zaterdag 27 oktober

    09.00 uur      13-2 - BVCB 13-1

    11.00 uur      17-2 - Alexandria'66 17-1

    11.00 uur      13-1 - Spartaan'20 13-1 (vrsch)

    11.00 uur      15-2 - Fc Oegstgeest 15-1

     

    Dinsdag 30 oktober

    18.30 uur      15-2 - Kon HFC 15-1

    20.00 uur      17-1 - Zeeburgia 17-1

     

    Sven van Lunteren (ex- Alphense Boys) is per direct gestopt als selectiespeler van CSW. Na drie voornamelijk op de bank te hebben gezeten bij o.a. Woerden en Alphense Boys, bleek hij opnieuw geen basisspeler te worden bij CSW en kon hij het niet meer opbrengen om wéér alleen maar te trainen en niet of nauwelijks te spelen. Begrijpelijk, maar wel jammer voor de sportman  en liefhebber die Sven was.

    Mohamed Rahal (17-1, foto links), Michel Engels (15-1, foto rechts) en Dylan van Steijn floten afgelopen het 11 tegen 11 toernooi van de E-Top. En dat hadden ze nog nooit gedaan! Het ging ze echter prima af en ze hebben het met plezier en succes gedaan. Waarvoor dank

  • Afgelopen zaterdag waren er weer veel BVO scouts op bezoek bij Alphense Boys. We hadden dan ook een prachtig programma met veel thuiswedstrijden van jeugdselectieteams. Op een gegeven  moment telden we 7 scouts van diverse profclubs.

    Afgelopen maandag 22 oktober hebben de jongens en dame van de JO12-1, Daan, Max, Hidde, Eef, Adam, Thomas en Roan, een trainingsclinic gehad onder de bezielende leiding van Sander van Dijk (trainer van de JO19-1) en drie spelers van de JO19-1, namelijk Lars van IJzendoorn (aanvoerder), Steven van der Pijl en Brian Bor.  Sander had zijn spelers instructies gegeven om de training aan de JO12-1 te geven en gezien de uitvoering, de betrokkenheid en het enthousiasme zijn de heren van de JO19-1 daarin goed geslaagd. De jongens luisterden aandachtig naar de goede uitleg van Lars, Steven en Brian om vervolgens met veel enthousiasme de oefeningen uit te voeren. Op het laatst partijenspel met elkaar, waar af en toe een speler van de JO19-1 met een panna werd verrast . De jongens van de JO12-1 hebben genoten en veel van de training opgestoken. Ze willen graag nog een keer zo’n clinic volgen. Dat is een mooi compliment voor  Lars, Steven en Brian van de JO19-1.  Trainers en ouders willen Sander, Lars, Steven en Brian bedanken om hun vrije tijd voor hun kinderen  vrij te maken om een leuke en goede training te geven.

  • De voetbalwedstrijd  Baronie - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Patrick de Rijk was afgelopen zaterdag de grensrechter bij ons zaterdag 1 team. Dat was lang geleden dat wij Patrick weer eens in en functie bij Alphense Boys zagen. Hopelijk gaan wij hem weer vaker zien in deze rol, want we kunnen hem goed gebruiken!

  • Afgelopen donderdag werd het G-team verrast, Robin de Heij van ‘Alphen Beweegt’, kwam 15 nieuwe voetballen en 20 hesjes brengen, door de inzet van Wouter en Pascal. Zij hebben in de zomer een tweetal trainingen verzorgd op de Prismaschool. Het doel hiervan was om meer jonge mensen met een beperking, aan het sporten te krijgen. Als tegenprestatie mochten zij voor €500,- euro aan trainingsmateriaal bestellen. Dit was een gezamenlijk initiatief van Alphen Beweegt en Alphense boys. 

  • Vorig seizoen, tijdens een Paastoernooi in Spanje heeft de huidige JO13-3 de toenmalige JO17-2 van trainer Jeffrey van Dijk naar een 1-0 overwinning geschreeuwd in de kwartfinale van hun toernooi. Als tegenprestatie zou Jeffrey een training verzorgen voor de JO13-3. Deze belofte is maandag 22 oktober ingelost met een hele leuke en veelzijdige training met nieuwe oefeningen en goede aanwijzingen. De spelers van de JO13-3 waren heel enthousiast en vonden de training super leuk. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

  • De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6

                                                   Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 4 januari:                 Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6)

                                                   Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    Op vrijdagavond 16 november wordt in de kantine van Alphense Boys de workshop ''voetbaltactiek'' gegeven  Dat is een prachtige en zeer leerzame en interessante workshop (onlangs al gevolgd door Robin Stolwijk, trainer van AB 13-1, die er zeer enthousiast over was) voor trainers en leiders. De cursus start om 18.30 uur en loopt tot 22.30 uur. Trainers met een KNVB diploma krijgen 3 licentiepunten ter verlenging van hun diploma

    Inhoud:                     Tactiek: Wat is tactiek?

                                       Fundamentals: Wat zijn het en hoe kun je ze in de praktijk brengen.

                                       Bewustwording: Hoe maak je spelers bewust van wedstrijdsituaties. 

                                       Implementatie: Hoe maak je de vertaalslag van theorie naar praktijk?

    Kosten: 55 euro per deelnemer.

    Iedereen mag zich inschrijven via hun website. www.yourtacticalanalyst.com

    Your Tactical Analyst biedt workshops aan voor trainers en coaches om kennis te maken met onze unieke methode. De trainers en coaches krijgen inzicht in alle tactische onderdelen van elke individuele positie binnen een team. Deze onderdelen komen voor tijdens het aanvallen, verdedigen en in de omschakelmomenten. De tactische methode heeft een meerwaarde voor onder andere: Wanneer staan spelers en linies goed op elkaar afgestemd? Hoe kan een individu de teamstrategie het beste uitvoeren? De methode is onderverdeeld in een aantal zogeheten fundamentals waarmee wij werken.

    De door ons gehanteerde analysemethode is gebaseerd op ruim 10 jaar onderzoek door zeer ervaren Spaanse onderzoekers, trainers en coaches. Wij gebruiken deze methode om elke speler op elke positie het spel beter te leren begrijpen en een beter inzicht in het voetbalspel te geven. Elke speler zal dan de ‘optimale reactie’ leren herkennen en in die situatie optimaal kunnen anticiperen

     

    Your Tactical Analyst maakt gebruik van fundamentals waarbij spelers leren begrijpen hoe, wanneer en waar keuzes worden gemaakt om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Een fundamental is de ‘optimale reactie’ op een wedstrijdsituatie. De fundamentals zijn gerelateerd aan een aantal elementen. Deze elementen zijn de positie van de speler, de formatie en speelwijze van de trainer/coach. Er bestaan individuele, linie en team fundamentals. Met behulp van gestructureerde analyses met ondersteuning van videobeelden zal een speler meer inzicht krijgen in zijn eigen handelen. Na de analyse zal de speler bewuster zijn van zijn eigen handelen en zichzelf op tactisch niveau kunnen optimaliseren.

     

    • ‘YTA heeft mij inzicht gegeven in verschillende wedstrijd situaties. Ik maak nu structureel betere keuzes in het veld.’

    • Dankzij het ‘Zebrapad-principe’ van YTA kijk ik meer om mij heen. Hierdoor wordt het bewustzijn van mijn omgeving in het veld vergroot.’

    • Het spel begrijpen op tactisch gebied is essentieel om op het allerhoogste niveau te kunnen spelen.’

    •  ‘Dankzij YTA ben ik beter geworden in het maken van de juiste keuzes in het veld.’

  • Alphense Boys organiseert i.s.m.

    Feyenoord Rotterdam

     

     TALENTENDAG

    Op woensdag 27 februari 2019 (voorjaarsvakantie) organiseert Alphense Boys in samenwerking met opleidingspartner Feyenoord Rotterdam een talentendag voor  regionale spelers (niet lid van Alphense Boys) die hopen (en serieus denken) in seizoen 2019-2020 in aanmerking te kunnen komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys.

    Deze 14e editie van de talentendag worden wij voor de vijfde keer ondersteund door Feyenoord Rotterdam met wie wij een samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben. Op de talentendag zullen er dus ook Feyenoord scouts rondlopen en wellicht ook enkele spelers van de A-selectie van Feyenoord.

    Spelers worden béter door betere medespelers, betere tegenstanders én door goede jeugdtrainers. De allerbesten vallen op bij de vele scouts die wekelijks de wedstrijden van onze jeugdteams volgen en krijgen een stage periode bij een BVO, waarbij Feyenoord Rotterdam de voorrang geniet vanwege ons samenwerkingsverband.

    Ben je talentvol en denk je dat je goed genoeg bent om in te stromen in onze jeugdopleiding om vervolgens in aanmerking te komen voor het hoogste elftal van jouw geboortejaar, meld je dan aan via de website van Alphense Boys (klik op activiteiten). De inschrijving sluit op zondag 24 februari 2019

    Programma voor woensdag 27 februari 2019

    • 10.00-11.30 uur geboren in 2004, 2005 en 2006

    • 12.30-14.00 uur geboren in 2001, 2002 en 2003

    • 14.30-16.00 uur geboren in 2007 t/m 2012

      Voor keepers gelden dezelfde tijden.

      Melden een half uur voor aanvang.

     

    JO19-1 speelt in de 1e divisie

    JO17-1 speelt 1e divisie landelijk

    JO17-2 (= o16) speelt in de 3e divisie

    JO15-1 speelt in de eredivisie

    JO15-2 (= o14) speelt in de Hoofdklasse

    JO13-1 speelt in de 1e divisie

    JO13-2 (= o12) speelt in de 3e divisie

    JO11 speelt al 11 tegen 11 in speciale o12 competitie

    o10 t/m o8 spelen in de hoogste klasse.

     

  • Nog anderhalve maand en het is alweer Sinterklaas! Alphense Boys Business Club houdt ook dit jaar een boterletteractie. De opbrengst komt ten goede aan onze jeugdafdeling. We bekostigen er diverse activiteiten mee, zoals de huldiging van de kampioensteams, jeugdtoernooien en uiteraard het Sinterklaasfeest!

    De 500 grams roomboterletter met zuiver amandelspijs van Alphense Boys is een traktatie voor uw medewerkers, voor uw leveranciers of voor een goede zakelijke relatie. Voor de prijs van de letters (€ 8,50 per stuk) hoeft u het niet te laten. Mail uw bestelling (minimale afname 5 stuks) naar secretaris@alphenseboys.nl. De boterletters worden uiterlijk vrijdag 30 november a.s. bij u bezorgd.

    • Alphense Boys o23 won gisteravond (dinsdag) o.l.v. de trainers Eli Wattimury en Ron Martin met 2-4 de uitwedstrijd tegen FC Lisse o23. Boris Zanoli (2x), Nick Broekhuizen en Brian Bor waren de doelpuntenmakers. De eerste wedstrijd (enkele weken geleden tegen Westlandia) was in 2-2 geëindigd. De wedstrijd werd gespeeld met de Future Rules.