• Winst voor 13-1 en 15-1, eerste punt voor 17-1

Alphense Boys 15-1 pakte een prima overwinning op Almere City o15. Mede dankzij twee goals van Zakaria Kanfaoui (zie foto) werd er met 3-1 gewonnen. Ook de D1 boekte een overwinning en kwam met een 1-3 zege terug uit Den Haag. De 17-1 pakte een verdiend punt (1-1) tegen VVV Venlo o17. De 19-1 moest het onderspit delven tegen een heel sterk Excelsior Rotterdam o19 (0-4). De zaterdag 1 speelde teleurstellend gelijk (1-1) tegen Football Factory

Alphense Boys 19-1 speelde thuis tegen Excelsior Rotterdam o19 en verloor met 0-4. Excelsior doet het goed en de O19 heeft het tot nu toe moeilijk in de eerste divisie. Dit verschil bleek ook direct vanaf het eerste fluitsignaal. Excelsior speelde een hoog tempo en de o19 had moeite om dit tempo bij te benen. Toch was de eerste grote kans voor de o19, na goed doorgaan stond spits Steven v/d Pijl vrij voor de keeper maar zijn puntertje kon nog net gekeerd worden. Na 7 minuten kwam Excelsior toch op voorsprong, de spits draaide zich vrij van zijn directe tegenstander en kegelde de bal van 25 meter kiezelhard in de bovenhoek. Na 25 minuten werd het zelfs 0-2. Een voorzet kon nog worden weg gekopt maar de afvallende bal werd knap meegenomen en van binnen de 16-meter laag en hard worden binnen geschoten. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en hadden beide ploegen moeite om tot kansen te komen. Na rust speelde de O19 wat meer vooruit wat leidde tot twee grote kansen. De eerste keer werd Frank v/d Hoorn knap vrijgespeeld op de 16-meter zijn schot kon nog net gekeerd worden waarna Alessio v/d Straaten de rebound kon intikken maar de keeper van Excelsior kon ook deze bal nog net keren.

• 20 minuten voor tijd deed dezelfde gelegenheid zich voor, Alessio ging op kracht door maar ook nu kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Daarna werd in korte tijd de wedstrijd beslist. Eerst wist de spits een dieptebal goed mee te nemen en bleef oog in oog met keeper Bas Schol heel rustig en schoof de bal in de lange hoek (zie foto)

• Vlak voor tijd kwam een voorzet van de zijkant bij de paal en kon geheel vrijstaand worden gepromoveerd tot doelpunt.  De O19 verloor dus met grote cijfers (0-4) maar dit was gezien het spelbeeld wel wat geflatteerd. Er werd keihard gewerkt maar individuele klasse maakte vandaag het verschil. Volgende week is de O19 vrij waarna ze de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen Den Bosch O19.

De fotoreportage van Arjan v/d Graaf van deze wedstrijd is te zien op deze link. De foto's kan je gratis downloaden:  https://flic.kr/s/aHsmuaypJ5

Komende dinsdag doen er ongetwijfeld spelers van de 19-1 met de wedstrijd van o23 uit tegen Fc Lisse o19. Op zaterdag 27 oktober is de 19-1 vrij en pas op zaterdag 3 november spelen ze weer voor de competitie uit tegen FC Den Bosch o19 (15.00 uur)

Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

Alphense Boys o19 - Excelsior Rot o19             0-4

Almere City o19 - Roda JC o19    5-0

VVV Venlo o19 - PEC Zwolle o19          2-0

Go Ahead Eagles o19 - Fc Emmen o19             1-5

Alexandria 66 o19 - Fc Den Bosch o19 1-3

De Graafschap o19 - Fc Twente o19 (zondag 21/10)

12. Alphense Boys o19                       6-1

Alphense Boys o17 heeft zijn zesde competitiewedstrijd in een gelijkspel weten om te zetten en is eindelijk van de hatelijk ''nul'' af. Tegenstander VVV- Venlo o17 doet volop mee om de eerste vier plekken in de competitie en dus was het de Limburgers vooraf alles aan gelegen om de wedstrijd in een overwinning om te zetten. De O17- selectie van Alphense Boys kende één blessure. Yassine Bachar bleef vanwege een pijnlijke enkel aan de kant en kwam daardoor dan ook niet in actie. Na 20 minuten werd er niet door gedekt vanuit de as op de bal. Uiteindelijk kon de rappe rechterspits van VVV- Venlo O17 door de as van het speelveld snijden en de bal eenvoudig langs keeper Thomas de Vries binnen werken: 0-1. De Boys bleven strijdbaar en gingen met veel energie op jacht naar de gelijkmaker. Er waren mogelijkheden, maar die werden net niet benut. Het was zeer gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd waren. De tweede speelhelft kreeg Alphense Boys O17 enkele goede mogelijkheden. Aan de rechterkant speelde Junior Sonowo een zeer sterke wedstrijd.

• Zijn poging werd, na een individuele actie van Jasper Schinkel, ternauwernood gekeerd. In de 50' minuut was het toch raak. Junior Sonowo versnelde langs zijn tegenstander en zijn voorzet kwam terecht bij Max van Hees, die de bal van dichtbij prima binnen schoot en daarmee de ploegen naast elkaar zette: 1-1. Vanaf dat moment werd het speelveld wat groter en gingen de linies verder uit elkaar spelen.

• Met verse wissels, hernieuwde energie bleef er als team keihard gewerkt worden. Dat is wel eens anders geweest en dus kunnen we meer dan tevreden zijn over de inzet die de Boys vandaag leverden. Zo zorgde invaller Mohaned Osman tot twee keer toe nog bijna voor de winnende treffer. Eerst belandde zijn inzet net tegen de keeper van VVV- Venlo O17 na een voorzet van opnieuw Junior Sonowo. Even later schoot Mohaned Osman de bal hard tegen de sluitpost aan van VVV- Venlo O17, nadat hij eerst twee spelers uitkapte. In de eindfase van de wedstrijd waren ook de Venlonaren in de omschakeling gevaarlijk, maar met name door uitstekend verdedigingswerk van Yuval Checkley en de hard werkende Taner Bayram bleef het bij één tegendoelpunt. Aan de zijkanten werkte de vleugelverdedigers Nabil Sayadi en Raikel Fecunda naar hartenlust en voorkwamen verder gevaar. Al met al een gelijkspel dat qua werklust veel perspectief geeft voor het verdere verloop van het seizoen en de competitie. Aanstaande dinsdag speelt Alphense Boys O17 bij- en tegen DSVP in Pijnacker, waar het de O19 treft in een oefenduel. Zaterdag 03 november 2018 wacht dan de volgende wedstrijd in de competitie uit bij DEM O17.

Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

Alphense Boys o17 - VVV Venlo o17    1-1

Go Ahead Eagles o17 - Willem II o17     1-4

Fc Emmen o17 - NAC o17                        0-1

Hollandia o17 - DEM o17  2-2

ADO Den Haag o17 - Almere City o17   2-5

De Graafschap o17 - AFC o17 (zondag 21/10)

12. Alphense Boys o17              6-1

Alphense Boys 17-2 was vandaag vrij en ook de geplande oefenwedstrijd tegen sva Papendorp werd door laatstgenoemde afgezegd.  Volgende week zaterdag speelt de 17-2 om 11.00 uur thuis tegen Alexandria'66 17-1

Voor Alphense Boys 15-1 stond de thuiswedstrijd tegen Almere City 15-1 op het programma. De mannen van Sander van der Kleij spelen een hele competitie in de eredivisie voor de winterstop. Vandaag begon de terug ronde alweer. De uitwedstrijd was dik verloren dus Alphense Boys was gebrand op revanche. Alphense Boys begon goed aan de wedstrijd en Jayden Dalenman kreeg na twee minuten een goede kans na de pass van Tom Beijeman maar hij schoot hard naast.

• Alphense Boys speelde prima voetbal en werd na ongeveer een kwartier geholpen door Almere City, een voorzet van de zijkant  van Tom Beijeman, werd in eigen goal gewerkt, 1-0.  Ook Ilias Dardour was kanrijk, maar stuitte op de keeper van Almere.

• Daarna creëerden Alphense Boys veel kansen maar de voorste drie hadden hun vizier niet helemaal op scherp. De verdiende 2-0 kwam na goed druk zetten van Zakaria Kanfaoui, hij veroverde de bal en schoot knap binnen 2-0!

• Dit was ook tevens de ruststand. Na rust ging Alphense Boys door met goed spelen, kansen creëren en deze kansen missen.  Zakaria ging 2x helemaal alleen op de keeper af maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Ilias schoof de bal van 20 meter voor een compleet leeg doel net naast, een inzet van Tom werd v/d lijn gehaald en zo ging het maar door. Het veldspel was goed maar Alphense Boys kon het veel eerder beslissen. Het werd nog even spannend toen Almere vanuit een corner de aansluitingstreffer maakte. Maar enkele minuten later was het dan toch de beslissing, Zakaria Kanfaoui bleef rustig 1 op 1 met de keeper, 3-1. Een terechte overwinning, als de scherpte iets meer aanwezig was had de score hoger uit kunnen vallen.  De 15-1 moet bij aanvang van de winterstop twee teams ònder zich hebben om ook na de winterstop in de eredivisie te mogen blijven spelen. Komende woensdag heeft de 15-1 het eigen herfsttoernooi en komende zaterdag oefenen ze om 12.00 uur in het stadion van Zwolle tegen PEC Zwolle 15-1

Uitslagen in de ere divisie bij de o15-1

Alphense Boys o15            - Almere City o15     1-3

Fc Twente o15 - Sparta Rotterdam o15  1-1

Heerenveen o15 - NEC/FC Oss o15      3-0

Fc Den Bosch o15 - Willem II o15 (zaterdag 27/10)

8. Willem II o15                        7-3

Vandaag was er geen competitieprogramma voor Alphense Boys 15-2. Een oefenwedstrijd tegen JVOZ stond op het programma. JVOZ die medekoploper is in de o14 topklasse. De wedstrijd werd door de o15-2 goed geopend. Dominant spel en de aandachtspunten in de opbouw werden goed uitgevoerd. Na vijf minuten stonden wij wel ineens met 0-1 achter. Wessel passte de bal in de opbouw tegen de drukzettende JVOZ- aanvaller aan. Via deze speler belandde hij bij de spits en hij kon doorlopen op Mike. Tygo trok aan de noodrem en raakte de bal, maar nam ook de speler mee. De scheids floot voor een penalty. Mike zat wel heel dichtbij de penalty, maar de bal ging er toch in. Na deze goal gingen wij opzoek naar de gelijkmaker. Aan het dominante spel van de eerste paar minuten werd een vervolg gegeven en JOVZ kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Elke bal in de omschakeling konden wij veroveren en we konden het spel via de inschuivende Wessel elke keer goed verdelen. De kansen kwamen dan ook als gevolg van het getoonde spel. Jelle kwam wij voor de keeper, maar schoot helaas op de keeper. Steve schoot de bal een paar minuten daarna naast, na een prachtige steekpass van Aldo. Uiteindelijk kon Phil de bal keihard tegen de touwen schieten na een goede voorzet van Jarno. De ruststand was 1-1.

• De 2e helft begon met hetzelfde beeld. Alphense Boys was dominant en JOVZ reageerden op ons. Wessel schoof nog steeds veel in en de spits had duidelijk de opdracht gekregen om hem te volgen en de gehele verdediging van ons in de opbouw vrij te laten. De ingevallen Mickael kwam kort na rust 1 op 1 met de keeper, maar schoot de bal tegen de keeper zijn voeten aan. Vijf minuten in de 2e helft passte een verdediger van Alphense Boys de bal in de voeten van de JOVZ- aanvaller in de opbouw en wederom kon de spits, na een scrimmage de bal inschieten (1-2). Dit waren, op een paar slappe schoten na, de enige twee echte kansen van de ploeg uit Zeeland.

• Gedurende 20 minuten lang was het vervolgens heel rommelig en gingen wij mega uit positie lopen. Ook nu, zoals de vele weken hiervoor, waren we zeer wisselvallig in deze fase van de wedstrijd. Echter gaven we geen kansen weg, ondanks deze onrustige fase. Dat was dan wel weer positief om te zien. De wedstrijd eindigde, door het missen van vele kansen, in een 1-2 verlies. Wat in onze ogen wel wat onnodig was en ook niet eer deed aan het vertoonde dominante spel gedurende de wedstrijd. Komende maandag speelt de 15-2 het eigen herfsttoernooi en volgende week zaterdag  spelen ze om 11.00 uur thuis tegen FC Oegstgeest 15-1.

Alphense Boys 13-1 heeft voor de competitie met 1-3 gewonnen uit bij Quick o13  in Den Haag. De Boys van trainer Robin Stolwijk hadden het lastig in de openingsfase. De thuisploeg zette hoog druk, terwijl Alphense Boys er door een slordige passing niet onderuit kwamen. Bij het eerste moment dat het voor de Quick-doelman verscheen was het direct raak. Shanley Olijfveld liep slim uit de rug van zijn verdediger en Yash Jadoenath bediende hem op maat (0-1).

• Beide teams hielden elkaar in evenwicht in de fase die volgde. In de laatste vijf minuten voor rust kwam Quick vanuit het niets op gelijke hoogte, een hoge bal belandde via keeper Mateo Lips voor de voeten van de Quick aanvaller die van dichtbij voor 1-1 zorgde.

• Nog voor rust zorgde opnieuw Shanley voor een nieuwe voorsprong, een cornervariant belandde voor zijn voeten na een schot van Kevin de Zwart en hij rondde beheerst af (1-2). Na rust kregen beide teams minder de ruimte om onder de druk uit te spelen, na balverlies doken er direct minimaal twee Boys-spelers bovenop om de bal weer terug te veroveren dit lukte vrij goed. In de 48e minuut werd de voorsprong verder uitgebreid, na goed voorbereidend werd van Milan Fuertes Plana was opnieuw Shanley het eindstation die fraai binnen volleerde (1-3). In de slotfase kon de score nog hoger uitvallen maar ontbrak de goede eindpass.

• Het was voor het publiek leuk om naar te kijken en dat kwam mede door Quick. Zij verdienen daar ook de complimenten voor. Aanstaande dinsdag speelt de o13 het eigen herfsttoernooi en zaterdag een oefenwedstrijd om 11.00 uur thuis tegen Spartaan'20 o13.

8. Alexandria'66 o13               8-4

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een bekerwedstrijd tegen 1e klasser Voorschoten JO13-1. Op papier zou dat een relatief makkelijke overwinning moeten worden. Maar of dat in de praktijk ook zo is.....Omdat we geen scheidsrechter hebben begint de vader van Abdul als leidsman (onze hartelijke dank daarvoor!). Stipt om 09:00 uur blaast hij op zijn fluit en zijn we begonnen. De eerste 10 minuten verlopen stroef. De wil en de inzet is er wel, maar de jongens hebben moeite om elkaar te vinden. Na een kwartier komen we wat beter in het spel en verlopen de combinaties ook weer beter. Sami stuurt Abdul weg en op de snelheid van 'Appie' staat soms geen maat. Binnen 3 seconden ligt de bal in het net en is er een 1-0 voorsprong. Misschien dat dit de jongens wat vertrouwen geeft. Nog geen 3 minuten later is het wederom Appie die scoort. Ditmaal pikt hij de bal op na een kluts, denkt niet na en schiet de bal behendig tegen de touwen.

• Zo staan we na 20 minuten op 2-0 en dat voelt goed. Waar Sami net de assist op Abdul gaf, komt hij in de laatste minuut van de eerste helft goed mee naar voren. Met een prima combinatie verschalkt Sami de tegenstander en knalt hij de bal in de verre hoek voor de 3-0 ruststand. Wederom een prima goal en hoewel een klein beetje geflatteerd gaan we wel met een comfortabele 3-0 rusten. De tweede helft is leuker en aantrekkelijker om te zien. Er wordt weer ouderwets gevoetbald, combinaties lopen soepeler en de tegenstander komt de eigen helft niet meer af. Dat resulteert als heel snel in de 4-0 van Bryan, uit een hoekschop met Joshua.

•  Nog geen 5 minuten later maakt Abdul zijn 3e van de middag na een gave voorzet van Bryan. De speech van Michael is aangekomen en de jongens halen weer hun normale niveau. Na een kwartier in de 2e helft krijgt Abdul zijn verdiende publiekswissel. Met 3 goals vandaag de bepalende man en hij wordt vervangen door Senne. Sami verlaat het veld voor Serua, die steeds fitter wordt en meer minuten kan maken. Dan krijgen we toch nog een tegengoal te verwerken. De enige keer dat Voorschoten de 2e helft de eigen helft verlaat is het gelijk raak: 5-1. Maar het laatste woord is voor de Boys: met nog vijf minuten op de klok haalt Daan Spaans met een mooie wreeftrap uit en de bal valt met een sierlijke boog over de keeper in de goal. Een mooi sluitstuk van uiteindelijk ook een goede wedstrijd. Aanstaande dinsdag is de 13-2 aanwezig tijdens het Herfsttoernooi in de 13-1 poule. De donderdag daarop doen we mee met de 13-2 poule. En aanstaande zaterdag is er weer een competitiewedstrijd op veld 1, ditmaal is BVCB JO13-1 (09.00 uur) de tegenstander. Komt dat zien!

Alphense Boys E-Top

Na op woensdag tegen FC Utrecht geoefend te hebben (9x9) waren we vandaag uitgenodigd om 6x6 te komen spelen tegen Sparta Rotterdam. Twee veldjes, 4 teams en 4x 15 minuten lekker voetballen. De Boys hebben genoten en moesten aan de bak. Er werd gestreden om elke meter en het spel ging lekker op en neer. Een zeer leerzame ochtend waarbij je als speler wordt uitgedaagd en het maximale uit je zelf moet halen.  Bovendien werd er gewonnen van de talentvolle Sparta mannetjes, die wel een jaar jonger waren

• Komende dinsdag speelt de E-top het eigen herfsttoernooi en volgende week zaterdag spelen ze om 08.30 uur uit tegen UVS o13-2007

Alphense Boys zaterdag 1 speelde teleurstellend gelijk (1-1) tegen Football Factory. Helaas werd geen verslag ingeleverd.

• Komende dinsdag spelen een aantal spelers van de zaterdag 1 mee met het o23 team, uit tegen Fc Lisse o23. Volgende week zaterdag speelt zaterdag 1 om 14.30 uur uit tegen Hazerswoudse Boys