• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zaterdag is het G-team en begeleiders naar de wedstrijd Nederland-Duitsland geweest. Wat een feest was dat. Uiteindelijk konden we 3x juichen en daarna was er nog de huldiging van Rafael  v/d Vaart en Dirk Kuijt. Het was voor het G-team en begeleiders een onvergetelijke avond en we willen de sponsors hartelijk danken, Edwin ten-Brink van Jumbo Ten Brink Food Retail Herenhof en Eric Carree van Avantage.

    Tijdens de jeugdbingo-avond die vorig seizoen werd gehouden, waren er eveneens kaartjes te winnen voor een interland van Oranje. Deze werden aangeboden door ons erelid Kees Jansma. Het geduld van de winnaars werd beloond, want Jens Hendriks en Marouane Koelewijn mochten afgelopen zaterdag ook naar de nu al legendarische wedstrijd tegen West-Duitsland. Nooit eerder immers won Nederland met zulke grote cijfers van de buren. Als toetje mochten ze ook nog even met Justin Kluijvert op de foto.

  • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys 15-1 tegen Feyenoord 15-1. De mannen van Sander v/d Kleij verrasten in de eerste helft door brutaalweg met 2-0 de leiding te nemen. Zakaria Kanfaoui scoorde 1-0 na een schitterende voorbereidende actie van Jayden Daleman. Thierry Anthony mocht alleen op de keeper afgaan en scoren na een prachtige actie van Remi Akanni. En de 3-3 vlak voor rust kwam op naam van wederom Zakaria Kanfaoui. In de tweede helft kwam Alphense Boys er niet meer aan te pas en was het genieten van de Feyenoord talenten die uitliepen naar 3-7.

    Aan Feyenoord zijde liep (in de tweede helft) Jordy van Lunteren, die vorig seizoen  nog bij Alphense Boys speelde. Jordy heeft zelfs al selectiewedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal onder 15 jaar (de enige speler die vanuit de amateurs kwam) en behoort nu dus al tot de beste 40 jeugdspelers van Nederland in zijn leeftijd. Het kan snel gaan en ook Alphense Boys mag daar trots op zijn.

  • Het komend weekend spelen er maar liefst 7 selectieteams een thuiswedstrijd en hebben we dus een prachtig programma. Hieronder het overzicht. 

    Programma thuiswedstrijden selectieteams 

    Zaterdag 20 oktober

    09.00 uur      AB 13-2 - Voorschoten'97 13-1 (beker)

    11.00 uur      AB 15-1 - Almere City 15-1

    11.00 uur      AB 15-2 - JVOZ o14 (vrsch)

    13.00 uur      AB 19-1 - Excelsior R 19-1

    13.00 uur      AB 17-1 - VVV Venlo 17-1

    15.15 uur      AB zat 1 - Football Factory 1

     Zondag 21 oktober

    14.00 uur      AB zondag 1 - Halsteren 1

     Maandag 22 oktober

    09.30 uur      Herfsttoernooi bij AB voor 15-2

     Dinsdag 23 oktober

    09.30 uur      Herfsttoernooi bij AB voor 13-1 en E-Top

     Woensdag 24 oktober

    10.00 uur      Herfsttoernooi bij AB voor 15-1 en 13-3

     Donderdag 25 oktober

    10.00 uur      Herfsttoernooi bij AB voor 13-2

     Vrijdag 26 oktober

    10.00 uur      Herfsttoernooi voor 9-1 en 10-1 (= AB 11-2)

     

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys  - Halsteren is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari) is sinds vier weken geopend en nu al tellen we ± 40 inschrijvingen. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''.

    Vandaag (woensdag) zijn de selectiekeepers van het geboortejaar 2007 (Vince Spoorenberg en Dustin van Tol) te gast bij onze samenwerkingspartner Feyenoord. Ze krijgen dan met de andere keepers van 2007 van de partners van Feyenoord, een prachtige keeperstraining op Varkenoord.

    Zaterdag 13 oktober 2018 begon voor de O17- selectie van Alphense Boys met een gevarieerde en uitgebreide brunch wat door enkele ouders op voortreffelijke wijze werd georganiseerd, waarvoor hartelijk dank

    Afgelopen zaterdag maakte Arjan de Graaf weer een mooie fotoreportage van de wedstrijd van de 17-1 tegen ADO Den Haag 17-1. Via de volgende link zijn die foto's te bekijken en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHsmp84e33   

  • Komende zaterdag wordt de belangrijke competitiewedstrijd gespeeld tussen Alphense Boys 15-1 en Almere City 15-1 in de landelijke eredivisie (let op, aanvang 11.00 uur!) . De wedstrijdbal voor die wedstrijd is geschonken door Hamag, Magazijn inrichting BV. Hartelijk dank.

    Overigens is dit al weer de return wedstrijd van de najaarscompetitie die de mannen van Sander v/d Kleij in september met maar liefst 6-0 verloren. Dat roept natuurlijk om revanche....

    Afgelopen zaterdag bleek vijf minuten voor de wedstrijd van de 15-1, uit tegen Fc Den Bosch, dat de ouder-vlagger (vader van Daniel) geen KNVB lidnummer had en niet mocht vlaggen. Nood breekt wetten en de van een operatie herstellende vaste vlagger, Marcel v/d Voort, pakte toen maar de vlag en hielp zijn team. Er werd knap met 1-3 gewonnen.

  • Voetbal TV is het videoplatform voor het amateurvoetbal. VoetbalTV maakt met behulp van slimme camera’s volautomatisch videoregistraties van onze wedstrijden, zodat alle voetbalmomenten makkelijk zijn vast te leggen, terug te kijken, te analyseren en te delen. VoetbalTV is een initiatief van de KNVB en Talpa Network. VoetbalTV is bij Alphense Boys geïnstalleerd op veld 1. Op het dak van de tribune staan twee camera's

  • Volgende week is het herfstvakantie. Er kan gewoon getraind worden (alleen de woensdagmiddagtraining o.l.v. Michael Lipsius voor de o8 en o9 gaan niet door). Vanwege het herfsttoernooi kunnen ook de 11-3 en 10-3 niet trainen. Als uw team in de herfstvakantie niet traint, laat mij dat dan even weten i.v.m. de planning.

    Onlangs speelde Alphense Boys 11-2 (beste spelers van 2009) twin-games op het Jeugdcomplex van Sparta, tegen Sparta o9. De jongens hebben er zin in. Twin games..? dat betekent dus dat we met twee teams tegelijk 4x15 minuten gaan spelen. In de kleedkamer word het team verdeeld in twee teams, tactiek word besproken en de jongens staan te popelen om te voetballen.

    Team A : Jasper, Thomas, Jurre, Louay, Lars, Romano en Kassem. Team B : Mustafa, Vince, Frenk, Hosrov, Huseyin, Imrane en Adem. Door beide teams werd er erg goed gevoetbald. Hoge druk, mooie combinaties. We zaten er constant boven op. Zowel aanvallend als verdedigend werd er sterk gespeeld.  Er werd snel opgebouwd en goed (om)geschakeld. Er werden ballen gegund aan elkaar en er werd flink geschoten op het doel van Sparta. Alles waar de afgelopen weken op hebben getraind kwam naar boven en werd erg goed uitgevoerd. Mede hierdoor hebben we Sparta geen schijn van kans gegeven.

    Sparta A ?? Alphense Boys A        2-7

    Sparta B ?? Alphense Boys B        2-10

    Sparta B ?? Alphense Boys A        7-5        

    Sparta A ?? Alphense Boys B         2-6

    Uiteindelijke uitslag

    Sparta JO9 ?? Alphense Boys JO10       13-28

    Trots op onze jongens!!

     

  • Voorzitter Dennis Captein en secretaris Gerard Haverkamp spraken afgelopen zaterdag 1,5 uur met Lisette Goddrie, raadslid van Nieuw Elan, over het reilen en zeilen van de vereniging. Twee weken geleden was wethouder Schotanus van Sportzaken ook al voor een kennismaking bij Alphense Boys. Na het gesprek ging moeder Lisette gauw nog even kijken bij de wedstrijd van dochter Roos.

  • De herfsttoernooien komen er aan. Komende maandag gaan we van start met het o14/o15 toernooi, niveau hoofdklasse. We hebben dan maar liefst 4 poules van vijf en starten om 09.30 uur.

    Dinsdag volgt dan het toernooi van de 13-1 teams én de o11/o12 teams die al 11 tegen 11 spelen. In totaal 6 poules van vijf. Start om 09.30 uur.

    Woensdag hebben we het 15-1 toernooi én het 13-3 toernooi (totaal 4 poules van vijf) Start om 10.00 uur

    Donderdag volgt het o13 toernooi, niveau hoofdklasse (twee poules) Start om 10.00 uur

    Vrijdag de o8 en o9 om 10.00 uur (totaal 4 poules)

    Op dinsdag 23 oktober is er nog plek voor één team van 13-1 (niveau divisie) en nog één plek voor o13-2007, die al 11 tegen 11 spelen.

    Op dinsdag 23 oktober zoeken we nog 4 scheidsrechters. Wie stelt zich beschikbaar? Mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Het programma van de herfsttoernooien staat een dezer dagen op de website onder ''actviteiten'' en ''toernooien''.

    Zaterdag 20 oktober is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 20.00 uur starten we en om 19.00 uur is de kantine open voor de koffie.

    Wat een Houdini act was dat van ons zondag 1 team afgelopen zondag. Na een 3-0 achterstand won het stunt team van Hein van Heek met 3-5 in en bij Gemert, de nummer twee van de ranglijst. Nu wordt het dan ook tijd om de eerste thuisoverwinning eens te pakken. Dat moet dan zondag a.s. gebeuren om 14.00 uur thuis tegen de nog ongeslagen koploper Halsteren. Wordt het zondag weer een stunt?

    Paul Bahlmann (TC) was vorige week in Israel en heeft een briefje achtergelaten in de klaagmuur. Daarin werd o.a. de overwinning van de 13-1 ''aangevraagd'' op VVV Venlo 13-1 (afgelopen zaterdag). Onbekend of het ook echt werkte, maar de 13-1 won wél met 2-0!

  • Op zaterdag 10 november speelt Alphense Boys zaterdag 1 een bekerwedstrijd uit tegen KMD zaterdag 1.

    Alphense Boys zondag 1 speelt voor de beker op zondag 11 november uit tegen Teylingen.

    De wedstrijd RKAVV-Alphense Boys in de hoofdklasse B zondag is verplaatst van zondag 9 december naar zaterdagmiddag 8 december. De aftrap in Leidschendam is om 17.00 uur.

    Volgende week dinsdag (23 oktober) speelt Alphense Boys o23 zijn 2e wedstrijd volgens de Future Rules. Het betreft een uitwedstrijd tegen FC Lisse o23. De wedstrijd staat o.l.v. Eli Wattimury en Ron Martin. De eerste wedstrijd (tegen Westlandia o23) werd 2-2.

    Verbazingwekkend zijn de prestaties van de 13-2, die o.l.v. trainer Michael Lipsius debuteren in de 3e divisie en het daar met een team bestaande uit eerste jaars D-pupillen, fantastisch doen. Vier gespeeld 12 punten en gedeeld koploper! Komende zaterdag spelen ze een bekerwedstrijd tegen Voorschoten'97 13-1 (thuis om 09.00 uur).

  • Op allerlei manieren werd afgelopen weekend bij Alphense Boys stil gestaan bij de Week van de Scheidsrechter. Coördinator Jewwy Qadri bracht vorige week al bloemen bij de arbiters van Alphense Boys 1, daarna maakte hij tientallen traktaties voor de scheidsrechters die dit weekend bij de Boys als leidsman optraden. Sommige deelde hij hoogst persoonlijk uit, zoals aan Jacques Spijker en Edwin Jacobs, die wekelijks bij de Boys enkele jeugdwedstrijden fluiten.

    Ook diverse jeugdteams besteedden aandacht aan de Week van de Scheidsrechter, bijvoorbeeld door met het eigen team, de tegenstander en de scheids op de foto te gaan. Zoals de JO19-4 met TAVV JO19-2 en arbiter Bob Damen. Ook de jonge scheidsrechter Lucas van der Leden werd op deze manier geëerd door de JO10-1 en Sportlust.

    Voor Eveline Wels, Myrthe Havenaar en Bo van Vliet was het ook een bijzondere scheidsrechtersdag. Zij waren voor de eerste keer spelleider bij de wedstrijd van de MO11-1. De MO13-1 stuurde ook een mooi presentje de wereld in voor hun vaste scheids Jacques Spijker.

  • Sjouke Klok beloofde vorige week op Facebook om Cor Wolswijk naar Woubrugge te rijden, waar Alphense Boys zat. 1 voor de competitie moest aantreden. Cor is herstellende van een ziekenhuisbezoek en mag nog niet fietsen. Maar toen bleek Sjouke ineens verhinderd. Omdat Cor voor hun team (Alphense Boys 6) een echte ome Cor is, regelde Sjouke toch nog vervoer bij teamgenoot Paul van Holstein. En dus stond Cor samen met andere supporters en bestuurslid Hatim Hekking gewoon langs de lijn en was hij getuige van de 4-2 overwinning.