• Sliedrecht JO13-1 - AB JO13-2: Verdiende winst beloning voor hard werken

  Vandaag staat de wedstrijd tegen Sliedrecht JO13-1 op het programma. De uitwedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Lockhorst in Sliedrecht, dus de meeste spelers mochten bijna een uurtje reizen. Omdat we deze tegenstander nog niet zo goed kennen deed ik wat vooronderzoek. Drie wedstrijden, 6 punten én wedstrijdverslagen op de website. Dat is natuurlijk altijd leuk! Wat interessante quotes uit hun laatste verslag “Sliedrecht begon weer dramatisch aan de wedstrijd, slap in de duels, weinig strijd en open huis in de defensie”. “Tot zijn ontzetting zag hij in de derde minuut gruwelijk in de fout gaan” en “Uiteindelijk deed niemand iets en lag de bal weer in het net”. Het verslag eindigt overigens positief, want Sliedrecht wist met 3-2 te winnen van Oranje Wit.

  Even heb ik overwogen om het verslag van vandaag ook eens zo op te stellen. Dat vinden de jongens (en wellicht ook die van Sliedrecht) vast leuk om terug te lezen. Mijn overweging was kansloos, want de wedstrijd van vandaag liet geen enkele ruimte voor een dergelijke vastlegging van de wedstrijd. De Boys speelde een fantastische wedstrijd op deze zomerse 13e oktober.

  Uit de warming-up van beide teams blijkt dat we vandaag weer te maken hebben met een fysieke tegenstander. Grote gasten, stevige acties en behoorlijk wat schietkracht. De trainers roepen de jongens nog even terug in de kleedkamer om de puntjes op de i te zetten voor wat betreft het aanvalsplan vandaag. Terug op het veld, wisselen we nog even van helft en schelt de krachtige Alphense Yell door Sliedrecht en kan de wedstrijd van start.

  De eerste minuten van de wedstrijd geven een redelijk evenwichtig beeld. Yassine en Bjorn onderscheppen een lange bal en voorkomen daarmee het uitbreken van de snelle vleugelspeler. Na aangeven van Matz op Bryan een lange bal voor het doel, maar de keeper zit er boven op. Yassine en Daan H hebben een goed samenspel en zetten druk vooruit, het levert een mooie schietkans op voor Thijs van flinke afstand. De jongens worden flink aangepakt door de Sliedrechtse tegenstander op een overigens correcte manier. De scheidsrechter fluit de wedstrijd strak en duidelijk en er wordt over en weer behoorlijk druk gezet.

  Sliedrecht speelt op de lange ballen. Voetballend zal het zo sowieso niet meevallen om zowel het middenveld alsook de verdediging van de Boys door te komen. Een diepe bal op de lange aanvaller, maar Bjorn geeft geen enkele ruimte en werkt de bal goed weg. Er is even een fase in de wedstrijd waarin Sliedrecht de overhand lijkt te krijgen. Er wordt gespeeld op onze helft, maar écht gevaarlijk is de tegenstander nog niet.

  De aanval gaat weer de goede kant op en wanneer de bal via een korte pass van Joshua Daan H weet te bereiken, twijfelt hij geen seconde en vuurt de 0-1 tussen de palen. Een heerlijk doelpunt op een heerlijk moment. De jongens hadden dit puntje wel even nodig om weer wat beter in de wedstrijd te komen. Niet veel later een diepe bal van Joshua op Bryan, maar de verdediging én keeper reageren goed. Direct ontvangen de Boys tegendruk met een diepe bal op hun linkervleugel. Stef zit bovenop de uitbrekende speler in een stevig duel en stopt niet alleen de aanval, maar krijgt ook de vrije trap mee.

  Goed samenspel tussen Vince en de verdediging is de basis voor de volgende opbouw. Fraai passend komen de Boys in stappen vooruit en wanneer Bjorn de bal uiteindelijk voor geeft op Daan H is er net geen tweede goal. Yassine laat enkele ogenblikken later zien dat er ook andere manieren zijn om vanuit achter vooruit te werken. Hij krijgt én neemt alle ruimte om over het midden richting het doel te worstelen en vuurt krachtig op doel, de keeper stopt de bal maar klemt niet en Ersan is goed meegelopen. De doelman weet maar nét te herstellen.

  De jongens hebben na de 0-1 voorsprong de druk behoorlijk vooruit weten te houden. Een mooie lange bal van Bjorn diep op Ersan, Ersan loopt goed, maar ook de keeper is scherp en voorkomt verder gevaar. De volgende actie komt op aangeven van Senne via Ersan bij Thijs. Thijs schiet de bal rakelings over, jammer! Bryan stuurt Ersan weg met een diepe pass. Ersan loopt op de keeper, maar wederom weet de Sliedrechtse keeper een verdere voorsprong te voorkomen. De eerste helft eindigt nog met een schot van Senne op doel, maar ook deze wordt door de keeper gestopt.

  Wanneer de jongens in de kleedkamer even wat gedronken hebben komen ze al snel weer het veld op. “Michael was tevreden, dus we gaan gewoon door zoals in de eerste helft”. Yep, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Soms gaan de jongens een beetje mee in het “kick en rush” spel van de tegenstander, maar voetballend zijn ze de betere ploeg. Gewonnen hebben de Boys nog niet, de wedstrijd kan nog alle kanten op!

  Matz zit dicht op zijn man en kan daarmee eenvoudig een eerste diepe bal in de openingsfase van de tweede helft onderscheppen en het spel weer vooruit opstarten. Een kopbal van Daan S vooruit richting Senne die goed mee neemt. Even later moeten we een corner weggeven en maken wij ons als toeschouwers vooral zorgen over het koppend vermogen van de tegenstander. Een goed genomen corner bereikt echter een vrije speler áchter de drukte voor het doel, de jongen haalt uit en schiet rustig de 1-1 binnen. Balen!

  De jongens weten dat ze zich direct moeten herpakken en doen dat ook. Een lange bal op Abdul die een corner weet te forceren, nu in ons voordeel. De bal bereikt Joshua die uithaalt, maar de keeper stopt. Abdul geeft even later een diepe bal op Senne die goed loopt. Zijn tegenstander heeft een overtreding nodig om hem te stoppen. Senne neemt de vrije trap beheerst en vuurt op het doel. De keeper houdt, maar Daan S geeft het laatste zetje en zorgt voor de 1-2 voorsprong. Een snel herstel, geeft weer wat rust (vooral lángs het veld).

  Even is er balverlies in de verdediging, maar Santino lost het goed op en werkt de bal weer vooruit. Daan S werkt zich als een pitbull door het middenveld heen en de tegenstander heeft een overtreding nodig om hem onder controle te krijgen. Abdul neemt de vrije trap en vuurt de bal krachtig op de keeper die de bal twee keer moet stoppen om hem klem te kunnen krijgen.

  Een fraai driehoekje tussen Matz, Sami en Daan H vooruit, waarna ze Abdul weg sturen. Even later een voorzet van Bryan die de bal met een klein gelukje had ondervangen. Abdul zit er dichtbij, maar het lukt nét niet om verder uit te lopen. Sliedrecht speelt vooruit, maar Sami onderschept. Joshua stuurt Bryan diep en die geeft de bal voor het doel. Het lukt de jongens helaas nog niet om zichzelf verder te belonen voor hun keiharde werken. Een snel genomen vrije trap van Matz en Abdul loopt vooruit. Hij krijgt de bal voor het doel, maar de Sliedrechtse verdediging werkt goed weg.

  Sliedrecht heeft nog niet opgegeven. Er zijn diepe ballen die worden opgeruimd door Santino en Matz. Druk vooruit blijven zetten is op dit moment de beste verdediging en dat doen de jongens dan ook. Abdul weet zich vrij te werken voor het doel en schiet, maar de keeper werkt de bal maar nét voor de lijn weg.

  Joshua moet flink worstelen om een uitbraak van Sliedrecht te voorkomen. Het kost een vrije trap, maar die wordt vervolgens door de verdediging weer relaxed opgevangen. Een mooi samenspel van Serua op Bryan, terug op Daan S en via Serua weer naar Bryan. Even later vanaf de rechterzijde stuurt Sami Abdul diep, maar de keeper zit er goed bij.

  Even is er gevaar wanneer de Sliedrechtse spits weet door te breken. 1 op 1 tegen Vince met Matz in zijn nek geeft deze lange speler echter té veel druk. Hij mist het doel en daarmee komen de Boys goed weg.

  In de slotfase van de wedstrijd weet Bryan zich door de verdediging te werken en de bal diep op Abdul te geven die zijn turbo op maximaal opentrekt en heerlijk de 1-3 op het scorebord laat verschijnen. Dán is de wedstrijd gespeeld en dat weten de jongens. De blikken op de gezichten spreken boekdelen. Nog even de laatste minuten volspelen en dan zijn er weer 3 puntjes bij en dat gebeurd dan ook.

  We hebben weer kunnen genieten van fraai verzorgd voetbal, hoge inzet en natuurlijk een mooi resultaat. Knap hoor jongens!

  Tenslotte nog dank aan de wedstrijdsponsor van vandaag: “Massage by Daan” uit Alphen aan den Rijn. Mede door de bijdrage van deze sponsor kunnen de Boys met Pasen 2019 een gaaf internationaal toernooi spelen in München.

  Barry