• Alphense Boys o17-1 vocht voor wat het waard was tegen ADO Den Haag, maar staat na de 0-1 nederlaag nog altijd met lege handen. Winst was er voor de O15-1 bij FC Den Bosch (1-3) en de O13-1 klom op de ranglijst dankzij een 2-0 overwinning op VVV Venlo.

Alphense Boys 19-1 was vrij van competitie. Volgende week zaterdag spelen ze om 13.00 uur (!) thuis tegen Excelsior Rotterdam o19. Verder ontvingen we de volgende verslagen:

De wedstrijddag voor de O17-selectie van Alphense Boys begon met een gevarieerde en uitgebreide brunch, die door enkele ouders op voortreffelijke wijze werd georganiseerd. Om 13.00 uur start dan de wedstrijd tegen ADO den Haag O17. De Haagse BVO verloor vorige week zijn enige wedstrijd verassend op eigen veld met 0-1 van NAC Breda O17. In de openingsfase zijn er niet veel kansen te noteren voor beide kanten. Zo ontbrak de aanname van Mohaned Osman in een gevaarlijke positie om een kans te creëren en Daan Putman kreeg de bal nét niet langs een verdediger om er aan de rechterkant van door te gaan.

In de 31' minuut werd er een vrije trap te gehaast genomen en 6 seconde later lag de bal bij ons op de elfmeterstip. De strafschop werd koelbloedig afgerond door ADO den Haag O17: 0-1. Al binnen 30 seconden na de rust was er een gevaarlijk moment van de Hagenaars die maar net voorlangs ging en daar kwamen de Boys dan ook goed weg. De eindpasses waren niet altijd even zuiver en tot echt uitgespeelde kansen kwam Alphense Boys O17 ook dan niet echt. In de 61' minuut was er een directe rode kaart voor de middenvelder van ADO den Haag O17 die, volgens de scheidsrechter, een scheldwoord had gebruikt. Op dat moment kantelde de wedstrijd en kregen de Boys wat meer grip.

Ook in deze fase leidde het opportunistische spel niet tot onwijs grote kansen. Wel won Max van Hees een luchtduel, waarna Jasper Schinkel de bal knap met zijn borst controleerde en de bal uit de lucht nam. Echter ging de bal centimeters aan de verkeerde kant van de paal. Daarna namen de Boys alle risico's op jacht naar de gelijkmaker, waarbij Thomas de Vries enkele fantastische reddingen verrichtte en zo er mede voor zorgde dat het tot de laatste seconde spannend zou blijven. Ook kopte Sam van Rooijen uiterst knap een bal van de lijn af in de 72' minuut. Er werd hard gestreden in het laatste gedeelte van de wedstrijd met veel passie en energie, maar helaas werd er niet meer gescoord door beide teams en zodoende eindigde de wedstrijd met een 0-1 nederlaag voor de Boys.

Volgende week zaterdag speelt de 17-1 om 13.00 uur thuis tegen VVV Venlo o17.

Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

Alphense Boys o17 - ADO Den Haag o17 0-1

NAC Breda o17 - Hollandia o17 4-1

FC Emmen o17 - DEM o17 1-1

AFC o17 - Almere City o17 2-6

VVV Venlo o17 - Willem II o17 2-2

De Graafschap o17 - Go Ahead Eagles o17 (14/10)

12. Alphense Boys o17          5-0

Alphense Boys O17-2 speelt vandaag onder tropische omstandigheden (27 graden op 13 oktober !) uit tegen DHC O17-1 in het deels door onkruid overwoekerde stadionnetje van de voormalige proFClub uit Delft. De Boys lijken de eerste helft door de hitte bevangen, want na 5 minuten kijken ze al tegen een achterstand aan. DHC is veel agressiever, feller en scherper aan dit duel begonnen en bij de eerste de beste aanval wordt er niet goed verdedigd, over de bal getrapt en kan de DHC spits de 1-0 binnenschieten. DHC zet de Boys onder druk, wint elk duel over het hele veld en laat de bal wel rondgaan, daar waar de Boys grossieren in slordig balverlies. Elke lange bal wordt door de thuisploeg onderschept.

Pas na een korte drinkpauze in de 20e minuut zien we een vrije trap van Chalino Vanenburg op het dak van het doel van DHC belanden. Dichter bij het doel zijn de Boys tot dan toe niet geweest. In de 24e minuut is er een fout in de opbouw aan Boys-zijde en wordt de linksbuiten van DHC  met een steekpass vrij voor keeper Rens Boer gezet. Rens pareert het harde schot van DHC met zijn knieën en voorkomt een tweede tegengoal. In de 34e minuut is het wederom aan Rens te danken dat het nog maar 1-0 staat, wanneer de verdediging er uit wordt gelopen en de gevaarlijke rechtsbuiten van DHC om Rens heen denkt te gaan. Rens pakt diens schot met een prima reflex.

De Boys weten geen vuist te maken en in de 39e minuut komt  het gevaar wederom van rechts. Na een counter snijdt de rechtsbuiten van DHC naar binnen, gaat langs een Boys verdediger, waarna er 2 Boys-verdedigers instappen en de linksbuiten van DHC vrij komt te staan. Die krijgt de voorzet op een presenteerblaadje en tikt de 2-0 vlak voor rust binnen. In de rust zet trainer Jeffrey Verweij zijn team op scherp, wisselt 3 spelers en zien we ineens wel de passie en strijd die we van de Boys gewend zijn. De eerste de beste aanval stokt nog door een foute eindpass, maar in de 49e minuut geeft Romeo Pieters na een corner een assist op Kaan Temur, die de 2-1 binnen knalt. De beleving is terug en wat volgt is een totaal ander spelbeeld dan in de eerste helft. DHC wordt steeds verder achteruit gedrongen en in de 51e minuut wordt Yunus Orgu met een goede diepe bal op links weggestuurd. Yunus gaat alleen op de keeper af en legt de bal breed op de mee gesnelde Mohamed Rahal. We staan al op de banken, maar helaas trapt Mohamed op 1 meter voor het doel over de bal en is deze 100 procent kans op de gelijkmaker verkeken.

De trainer van DHC roept dat zijn team niets meer uitstraalt, waarop assistent trainer Eli Wattimury gevat reageert met : "Kom op Boys , straal het uit.." En dat heeft effect, want in de 59e minuut geeft Romeo Pieters zijn 2e assist, door de bal bij een volgende aanvalsgolf af te leggen op Yunus Orgu, die de 2-2 langs de keeper binnen schiet. De wedstrijd staat volledig op zijn kop en alle bookmakers zitten er inmiddels naast. In de 65e minuut zet Romeo Yunus vrij voor de keeper, Yunus mikt de bal van af links richting de rechterbovenhoek, maar de keeper duikt de bal er nog net uit. De bal belandt bij de tweede paal voor de voeten van Mohamed, maar die schiet de bal in het zijnet.

De Boys domineren de tweede helft volledig. De grootste kans op een voorsprong is er in de 67e minuut voor Kaan, wanneer Mohamed de bal vanaf de achterlijn op hem teruglegt. Kaan glijdt echter uit en DHC kan de bal wegwerken. In de 73e minuut is er een diepe bal op rechts op de lange , snelle rechtsbuiten van DHC. Hij kan niet worden ingehaald en hij schiet de 3-2 binnen. De Boys moeten voor de tweede keer op zoek naar de gelijkmaker. Daar is Romeo Pieters in de extra tijd heel dichtbij, wanneer hij van ruim 40 meter afstand een vrije trap over de keeper heen schiet, maar de doelman tikt de bal nog net via de lat uit de kruising. De Boys verliezen de wedstrijd vandaag eigenlijk in de eerste helft, maar op basis van de tweede helft hadden ze meer verdiend.

Komende dinsdag oefent de 17-2 om 20.00 uur thuis tegen DHC o16. Volgende week zaterdag zijn ze vrij van competitie en oefenen ze om 15.15 uur thuis tegen sva Papendorp 17-1

12. 's-Gravenzande 17-1          4-1

Voor de 15-1 stond er een uitwedstrijd tegen Den Bosch 15-1 op het programma. Tussen beide ploegen zat vooraf 1 punt verschil, in het voordeel van Den Bosch. De wedstrijd werd gespeeld op gras en dat was even wennen voor Alphense Boys. Het begin was dan ook voor Den Bosch. Elke aanval ging via de sterk spelende nummer 7 en keeper Aaron The moest een aantal keer knap redding brengen.

Nadat Alphense Boys meer strijd ging leveren kwamen er ook kansen. Ilias Dardour had een goede actie in huis en legde de bal klaar voor Zakaria Kanfaoui, hij kon alleen niet niet afwerken. Vlak voor rust was het opnieuw Zakaria Kanfaoui en nu was het een 1 tegen 1 met de keeper van Den Bosch maar hij bracht knap redding. 0-0 ruststand.

Na de rust was Alphense Boys een stuk sterker, de bal ging goed rondt en ze creëerden kansen. Na een lange bal van keeper Aaron The stond Zakaria Kanfaoui vlak voor de keeper en hij wipte de bal over hem heen, 0-1. Tien minuten later precies dezelfde situatie maar de keeper was eerder bij de bal, hij schoot echter de bal hard tegen Zakaria Kanfaoui aan en de bal belande in de goal, 0-2.

Vlak voor tijd raakte Daniel Varela de bal ongelukkig en verdween de bal achter uitblinker Aaron The, 1-2. De definitieve beslissing kwam door Jayden Dalenman, hij won het duel van zijn directe tegenstander en kon de 1-3 op het bord schieten. Een terechte overwinning voor Alphense Boys.

Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen Feyenoord o15.  Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 11.00 uur thuis tegen Almere City o15.

8. Willem II o15                        7-3

Alphense Boys 15-2 O15-2 mocht vandaag voor de tweede keer in een aantal weken aantreden tegen FC Lisse. In de bekerpoule waren wij hen al eerder tegen gekomen en toen werd het 2-2. Met de gedachte dat wij toen minimaal gelijkwaardig waren in die wedstrijd gingen we met volle concentratie en focus de wedstrijd in. In 10 minuten kregen wij twee enorme kansen om de score te openen. Door een foute uittrap van de keeper kreeg Steve de bal in zijn voeten en hij probeerde de bal dan ook snel in het lege doel te schieten, maar de bal kwam toch met te veel vaart in zijn voeten om de bal in 1 keer te schieten waardoor Steve de bal niet helemaal goed raakte en de bal net een metertje naast ging.

Een paar minuten laten kwam Mickael door via de rechterkant. Hij had een lage teruggetrokken voorzet in huis op Steve. Steve schoot de bal hard op doel, maar wel recht op de keeper af. Twee enorme mogelijkheden die de wedstrijd een stuk makkelijker hadden kunnen laten verlopen. Want 1 minuut na de mogelijkheid van Steve, lag hij ineens in het doel bij Niels. Na deze goal, spatten alle afspraken uiteen en waren wij de weg volledig kwijt. Jelle schoot nog wel een keer op de kruising, maar enig ander gevaar kwam er niet meer de eerste helft. Lisse wist continue eerder bij de bal te zijn, was feller en creëerde bovendien meer kansen. De 0-2 viel door een onhandige overtreding van Wessel in de 16 meter. De Lisse- speler die achter de bal ging staan, faalde niet. Met deze stand gingen we rusten.

Na de rust was de ontspanning en de creativiteit aan de bal eindelijk terug en we schoten de bal snel in het doel. Aldo kon een voorzet goed controleren en binnen schieten. Hierna volgde nog een aantal kansen. Mickael schoot nog een keer op de keeper, Steve schoot op de keeper, Evan kopte net naast, Wessel schoot een vrije trap over en we hadden een aantal halve kansen waar de laatste pass net niet goed was.

De hele tweede helft hebben we risico genomen om de gelijkmaker te maken en daar waren we ook dichtbij. De scheidsrechter zag aan het einde van de wedstrijd een speler vallen over een windvlaag en floot voor een penalty. Belachelijke beslissing, vonden ook de Lisse-trainers, maar in deze week van scheidsrechter moesten we ermee dealen. Ook deze ging tegen de touwen en bracht de 1-3 eindstand op het bord.

Een ontzettende domper en de wisselvalligheid gedurende een wedstrijd moet er langzamerhand wel uit. We maken het onszelf zo moeilijk nu en dat is zonde van de kwaliteit van de groep.

12. Graaf Willem 15-1               4-0

Alphense Boys 13-1 speelde vanmorgen thuis tegen VVV-Venlo o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk startte zeer sterk aan de wedstrijd en zag dit beloond worden met een vroege voorsprong. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Dani Guis, deze schoot hem vanaf 25 meter hoog in het doel (0-1). In het vervolg van de eerste helft lukte er vrij weinig bij beide teams en werd het publiek allerminst vermaakt.

Net als bij de start scoorde Alphense Boys ook in de tweede helft al snel. Een afstandschot van Sam Ringeling belandde op de paal en heel alert schoot Milan Fuertes Plana de 2-0 tegen de touwen. In het vervolg van de wedstrijd werd VVV-Venlo wat sterker zonder echt gevaarlijk te worden.

Volgende week zaterdag speelt de 13-1 om 10.30 uur uit tegen Quick 13-1.

8. Alexandria'66 o13               7-4

Alphense Boys 13-2 wacht vandaag een moeilijke uitwedstrijd tegen Sliedrecht 13-1, die alleen nog maar van VELO 13-1 verloren hadden. De eerste 10 minuten gaat het spel gelijk op. Wij hebben iets meer overwicht, maar Sliedrecht weet de bal telkens weer naar voren te schieten. Zij spelen veelal lange ballen vooruit, maar Matz en Yassine weten dat om beurten goed te neutraliseren. Voorin zijn er wat kleine kansjes, maar bij beide keepers staat het zweet nog niet op het voorhoofd.

Na een kwartier worden we duidelijk sterker. We hebben veel meer balbezit en doen er ook goede dingen mee. In minuut 19 stoomt Joshua op naar voren, schuift de bal rechts in de voeten bij Daan H. die vervolgens met een droge knal de 0-1 tegen de touwen jast. Die voorsprong houden we vast tot aan de rust. Trainer Michael is zeer tevreden over het vertoonde spel.

Sliedrecht heeft in de rust duidelijk de opdracht gekregen om feller op de bal te zitten. Dat resulteert in de 1-1 na een corner. De bal wordt niet lekker weggespeeld en Sliedrecht kan zo binnenschieten. Even lijkt het op hinderlijk buitenspel, maar de scheids, die overigens voortreffelijk floot, wijst naar de middenstip: goal.

Vorige week werd het tegen Zwaluwen ook 1-1, ook net na rust. Dat werkte toen als een rode lap, nu is dat weer het geval. Nog geen 2 minuten na de 1-1 krijgt Senne een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Met een bekeken schot krult hij de bal met links naar de verre hoek, waar de goed meegelopen Daan Spaans de bal zo kan binnen tikken. Heerlijke goal, mooie voorsprong. Nu is het zaak dat we het niet meer weggeven.

Dat doen we ook niet. Sterker, we breiden de voorsprong met een goal uit als Bryan, inmiddels weer ingevallen voor de moegestreden Ersan, Abdul Ibrahimi goed de diepte instuurt. Met zijn snelheid is Abdul alle verdedigers te snel af en met een fraaie passeerbeweging verschalkt hij de keeper voor de 1-3. Sliedrecht gaf de moed op en de Boys behalen de 4e overwinning in evenzoveel wedstrijden. Met 12 punten zijn we fier mede-koploper en dat is voor deze jonge jongens in de 3e divisie echt een hele knappe prestatie.

Wilt u als toeschouwer ook een keer genieten van deze gasten? Kom dan volgende week zaterdag naar de Alphense Boys want dan speelt de 13-2 een bekerwedstrijd tegen Voorschoten 13-1. Aanvang wedstrijd 09:00 uur. Tot dan!

Alphense Boys E-Top

Na een prima week waar goed getraind is moest de O11 vandaag uit spelen tegen FC Lisse JO13-2007. De start is prima en met veel passie en beleving worden de duels aangegaan. Het spel gaat op en neer en van beide kanten ziet het veldspel er verzorgt uit. Pas in minuut 11 is de eerste kans van de wedstrijd. Deze is voor de Boys. Na een goede opbouw is het Yannick die met een schot net over schiet. Een minuut later is het FC Lisse die via de linkerzijde door komt en de bal voorlangs schiet.

In de 15 minuut komt FC Lisse op 1-0. Een voorzet word te slap weg geschoten en vanaf de 16 meter volgt een half schot die over de keeper in het doel beland. Daarna worden de Boys slordiger en hebben we moeite met de CV van Lisse die doorschuift. Lisse is niet echt gevaarlijk, maar bij een paar achterballen van ons zetten ze ons slim vast en hebben we moeite om goed op te bouwen. Een te snelle keuze van de keeper zorgt ervoor dat Lisse de 2-0 kado krijgt. Dan volgt er een fase waar de Boys als kip zonder kop rond lopen en Lisse gemakkelijk de 3-0 kan scoren.

In de rust worden de Boys opgepept en gaan we met mouwen opgestroopt de kleedkamer uit. De start is weer goed en duels worden weer aangegaan en gewonnen. Echter bij de eerste echte aanval van Lisse in minuut 36 is het gelijk raak en ligt de bal weer in het net. Een mooi afstandsschot verdwijnt in de bovenhoek. De Boys blijven hard werken, maar Lisse is ook gewoon een goede ploeg. In balbezit combineren ze goed met elkaar en ook fysiek zijn ze sterker. In minuut 45 kan de keeper een afstandsschot niet vast houden en kan een Lisse speler de 5-0 binnen tikken. Nu volgt er een rustige fase waarin Lisse niet meer hoeft en onze Boys het wel proberen, maar de echte overtuiging ontbreekt, wat niet gek is met een 5-0 achterstand. Toch komen ook wij nog een keer tot scoren. In minuut 55 is er een overtreding op De ‘Zhaën en Stan the man knalt de bal vanaf 25 meter heerlijk in de bovenhoek. Het is 5-1. Dit lijkt ook de einduitslag te worden, maar Lisse krijgt in blessure tijd nog een terechte penalty die foutloos wordt ingeschoten. De Boys verliezen deze wedstrijd naar onze mening wat geflatteerd met 6-1.

Weer leren van de fouten en de aankomende week genieten van een paar mooie wedstrijden. Aanstaande woensdag mogen de Boys tegen de O11 van Utrecht spelen (9x9) en volgende week zaterdag wacht een mooie uitdaging tegen Sparta O10 (6x6).

Alphense Boys zaterdag 1

Alphense Boys Zat. 1 won voor de tweede achtereenvolgende week: in en tegen Woubrugge werd het 4-2 winst voor de formatie van trainers Ron Martin en John Cuvelier. Bij rust was het 0-2 en toen kort na de hervatting ook de 0-3 in de touwen lag leek de wedstrijd gespeeld. Maar dat was dus niet zo. Boys zat. Nam er een beetje te veel zijn gemak van en de thuisploeg kwam met twee treffers terug in de wedstrijd. Toch werd het niet meer echt spannend en in de slotfase viel de bevrijdende 2-4.

Volgende week zaterdag speelt zaterdag 1 op 15.15 uur thuis tegen Football Factory.