• Gallery play leidt wederom tot een overwinning met dubbele cijfers voor de JO10-1

  Op een zonovergoten veld mocht de JO10-1 vanochtend aantreden voor een potje voetbal tegen Sportlust ’46 uit Woerden. Na de spannende wedstrijd van vorige week waren de jongens erop gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten vandaag.

  Vanaf de eerste minuut gingen ze gelijk vol energie aan de slag en veroverden ze al snel de bal. Mick kwam na een mooie schijnbeweging vrij voor het doel te staan, maar schoot nog net naast.
  Het spel ging in de eerste paar minuten snel van de ene kant naar de andere kant van het veld. Door de druk naar voren van de Alphense Boys vielen er achterin wat gaten waar Sportlust dankbaar gebruik van maakte. De spits van Sportlust kreeg de bal goed op de slof en schoot de bal van afstand met een boog over keeper Jasper heen.

  De Boys lieten dit niet op zich zitten en zetten vol in op de aanval. Shayro maakte goed gebruik van zijn snelheid en kwam langs zijn verdediger aan de rechterkant van het veld. Maxwell kon hem na deze assist makkelijk inschieten voor de 1-1.
  Het tweede doelpunt van Maxwell was een hele mooie. Na een uittrap van Jasper nam Maxwell de bal goed aan, de keeper van Sportlust kwam uit, maar Maxwell lobte de bal schitterend over de keeper heen.

  In het vervolg van de eerste helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de keeper van Sportlust. Alle inspanningen werden beloond met nog 3 extra doelpunten, nog 1 van Maxwell en twee van Shayro.
  Vijf doelpunten lijkt veel, maar als je hoort dat er nog 23 schoten op doel zijn geweest, hadden het er veel meer kunnen zijn. De volle focus op de aanval zorgde er wel voor dat de aandacht op de verdediging wat minder werd. Sportlust wist hierdoor ook nog twee keer te scoren, waardoor de ruststand 5-3 was.

  In de rust hebben we met de jongens gesproken over de onderlinge communicatie in het veld. Als ze nog beter elkaar met elkaar zouden praten in het veld, moeten ze deze tegenstander makkelijk kunnen oprollen.
  Deze aansporing pakte de Boys in de 2e helft erg goed op.
  Matti dirigeerde als centrale verdediger de achterhoede. En ook op de rest van het veld gingen de jongens serieus goed voetballen. Met mooi individuele acties en daarna goed geplaatste voorzetten kwamen teamgenoten keer op keer vrij voor het doel. Sportlust had in de tweede helft de grootste moeite om bij te blijven. De Boys zetten het goede spel ook om in doelpunten. Gemiddeld scoorden ze elke 3 minuten een keer. Over de hele competitie tot nu toe staat het team nog altijd op een gemiddelde van 9,5 doelpunt per wedstrijd. Gemiddeldes om trots op te zijn.

  De spelhervattingen pakken de Boys ook steeds beter op. Het mooiste voorbeeld hiervan is een bal die Mick vanaf de zijlijn mocht uitnemen. Na een korte dribbel geeft hij de bal perfect voor het doel, waar Nour de bal hard tegen de touwen kopte.
  Meerdere acties lieten vandaag de groeiende kwaliteiten van de jongens zien. Niet alleen de individuele kwaliteiten maar zeker ook het samenspel liet zien dat jongens elke week weer bijleren.
  De eindstand van de wedstrijd is 13-5 geworden. Een uitstekend resultaat.

  De wedstrijd werd uitstekend begeleid door de spelbegeleider. Deze jonge jongen heeft onze wedstrijden al vaker begeleid en dit doet hij erg goed. We zijn blij dat hij er weer was vandaag. In het kader van de week van de scheidsrechter zijn beide teams na afloop van de wedstrijd op de foto geweest met de spelbegeleider.


  Alle statistieken
  Doelpunten -> 13
  Jasper (1)
  Mati (3)
  Maxwell (4)
  Mick (2)
  Nour (1)
  Sharyo (2)

  Assists -> 6
  Jasper (2)
  Maxwell (1)
  Mick (1)
  Nour (1)
  Shayro (1)

  Schoten op doel
  Alphense Boys (14)
  Sportlust

  Schoten naast
  Alphense Boys (24)
  Sportlust (14)


  Reddingen keeper
  Jasper (4)
  Izayah (4)

  Corners
  Alphense Boys (6)
  Sportlust

  Overtredingen
  Alphense Boys (1)
  Sportlust

  Penalties
  Alphense Boys (3 van de 9)
  Sportlust (4 van de 8)