• Workshop voetbaltactiek bij Alphense Boys

    Op vrijdagavond 16 november wordt in de kantine van Alphense Boys de workshop voetbaltactiek gegeven  Dat is een zeer leerzame en interessante workshop voor trainers en leiders. De cursus start om 18.30 uur en loopt tot 22.30 uur. Trainers met een KNVB diploma krijgen 3 licentiepunten ter verlenging van hun diploma. Onze jeugdtrainer Robin Stolwijk (JO13-1) volgde de cursus onlangs al en was er heel enthousiast over. 

    De volgende onderwerpen komen aan bod:

    • Tactiek: Wat is tactiek?
    • Fundamentals: Wat zijn het en hoe kun je ze in de praktijk brengen.
    • Bewustwording: Hoe maak je spelers bewust van wedstrijdsituaties. 
    • Implementatie: Hoe maak je de vertaalslag van theorie naar praktijk?

    De kosten bedragen 55 euro per deelnemer, maar omdat Alphense Boys de accommodatie beschikbaar stelt mogen de Alphense Boys trainers voor de helft van de prijs meedoen. Trainers/leiders van Alphense Boys kunnen naar Ard Veenhof mailen (i.v.m. de speciale prijs)  als ze zich aan willen melden: workshop@yourtacticalanalyst.com. Daarbij even vermelden dat je trainer/leider bent van Alphense Boys. Andere kandidaten (iedereen mag zich namelijk inschrijven) kunnen zich aanmelden via de website: www.yourtacticalanalyst.com.

    Your Tactical Analyst biedt workshops aan voor trainers en coaches om kennis te maken met onze unieke methode. De trainers en coaches krijgen inzicht in alle tactische onderdelen van elke individuele positie binnen een team. Deze onderdelen komen voor tijdens het aanvallen, verdedigen en in de omschakelmomenten. De tactische methode heeft een meerwaarde voor onder andere: Wanneer staan spelers en linies goed op elkaar afgestemd? Hoe kan een individu de teamstrategie het beste uitvoeren? De methode is onderverdeeld in een aantal zogeheten fundamentals waarmee wij werken.

    De door ons gehanteerde analysemethode is gebaseerd op ruim 10 jaar onderzoek door zeer ervaren Spaanse onderzoekers, trainers en coaches. Wij gebruiken deze methode om elke speler op elke positie het spel beter te leren begrijpen en een beter inzicht in het voetbalspel te geven. Elke speler zal dan de ‘optimale reactie’ leren herkennen en in die situatie optimaal kunnen anticiperen

    Your Tactical Analyst maakt gebruik van fundamentals waarbij spelers leren begrijpen hoe, wanneer en waar keuzes worden gemaakt om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Een fundamental is de ‘optimale reactie’ op een wedstrijdsituatie. De fundamentals zijn gerelateerd aan een aantal elementen. Deze elementen zijn de positie van de speler, de formatie en speelwijze van de trainer/coach. Er bestaan individuele, linie en team fundamentals. Met behulp van gestructureerde analyses met ondersteuning van videobeelden zal een speler meer inzicht krijgen in zijn eigen handelen. Na de analyse zal de speler bewuster zijn van zijn eigen handelen en zichzelf op tactisch niveau kunnen optimaliseren.