• Alphense Boys moest zich tegen IFC tevreden stellen met één punt. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en ze maakten er vooral na rust een open en spannende pot voetbal van. Ze bleven steken op 1-1, waar het gezien enkele riante mogelijkheden voor beide doelen ook 3-3 had kunnen worden. Vlak voor tijd leek de Boys nog de gelukkige winnaar te worden, maar de 2-1 van Thom Nouwens werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Op de foto: doelpuntenmaker Thijs Hoogenboom.

    Opnieuw bleef Alphense Boys in een thuiswedstrijd dus zonder winst. Wegens diverse blessures begon de thuisploeg met een sterk gewijzigde basis-elf. Het begin was hoopvol. Met een aanvallende instelling deden zich diverse mogelijkheden voor, maar een snelle openingsgoal bleef uit. Na een minuut of tien was het afgelopen met die enthousiaste manier van spelen en nam IFC het initiatief over. De club uit Hendrik Ido Ambacht, die twee punten meer verzamelde dan de Boys, beschikt over een team met veel inzet en enkele rappe aanvallers. Ook die wisten echter geen raad met vier flinke scoringskansen. Onder meer dankzij ingrepen van Bas van Zoest en Thom Nouwens - die de bal bij een corner van de lijn haalde - bleef het tot de pauze 0-0.

    De tweede helft begon net als de eerste met een sterk aandringend Alphense Boys. Nu was het wel meteen raak. De door Van Zoest de diepte ingestuurde Thijs Hoogenboom rondde uiterst beheerst af: 1-0 dus. In de daaropvolgende minuten was Alphense Boys tot twee keer toe dichtbij een verdubbeling van de marge: Lilinho Martins schoot over en een inzet van Thom Nouwens werd keurig uit de kruising getikt door keeper Davey van Pelt. Kort na deze redding viel onverwachts de goal aan de overkant: Juthlen Castillo schoof binnen.

    Na de gelijkmaker werd het een open wedstrijd met grote mogelijkheden aan beide kanten. Lilinho Martins wist twee hele forse niet te verzilveren en Alphense Boys kwam tot twee keer toe goed weg met onder meer een kopbal tegen de lat. Twee minuten voor het eindsignaal juichte de Boys-aanhang toch nog. De goal van Thom Nouwens na een fraaie aanval was mooi, maar de neutrale assistent langs de lijn Abdel Afalah meende buitenspel geconstateerd te hebben en uiteraard nam leidsman Dogan Karacaoglan zijn vlagsignaal over.

    Wellicht maken de beelden bij Studio Alphen duidelijk of dit de juiste beslissing was, maar eigenlijk viel op het gelijkspel weinig af te dingen. Met het ene punt schoot de Boys niets op, integendeel. De ploeg staat vooralsnog teleurstellend op de dertiende plaats in de Hoofdklasse B. Om weg te raken uit de onderste regionen heeft Alphense Boys in de komende weken een paar stunts nodig. In de drie volgende ronden ontmoet de formatie van trainer Hein van Heek de huidige Brabantse top drie: eerst Gemert uit (2), dan Halsteren thuis (1) en oktober eindigt bij Baronie (3).

     

    Uitslagen Hoofdklasse B

    Alphense Boys-IFC 1-1, RKSV Minor-VC Vlissingen 2-1, SVA Papendorp-Halsteren 0-4, Groene Ster-SV Meerssen 1-1, Baronie-De Meern 3-0, Leonidas-RKAVV 0-4, Unitas-UDI’19/CSU 2-3, RKSV Nuenen-Gemert 0-1.

    Stand Hoofdklasse B

    1. Halsteren 6-16 (11-2)
    2. Gemert 6-15 (18-5)
    3. Baronie 6-13 (17-6)
    4. Groene Ster 6-13 (15-5)
    5. Unitas 6-12 (13-6)
    6. Nuenen 6-10 (9-5)
    7. SV Meerssen 5-8 (8-8)
    8. RKAVV 6-7 (8-4)
    9. IFC 6-7 (12-13)
    10. UDI’19/CSU 6-7 (8-11)
    11. Leonidas 6-7 (8-13)
    12. Vlissingen 6-6 (12-8)
    13. Alphense Boys 6-5 (11-12)
    14. Minor 6-5 (7-17)
    15. De Meern 5-1 (2-15)
    16. Papendorp 6-1 (2-29)

     

    Clubtopscorers

    Patrick Krop 4x, Thom Nouwens 2x, Pepijn Kooij 1x, Stanley Mailoa 1x, Bas van Zoest 1x, Arjan Ouwendijk 1x, Thijs Hoogenboom 1x.