• JO10-1 sleept een gelijkspel uit een verhitte strijd tegen Schoonhoven

Het was een vroegertje deze ochtend. Om 7.10 uur mocht er al verzameld worden om om 8.30 tegen Schoonhoven te kunnen aantreden. De ervaring heeft geleerd dat onze jongens niet echt ochtendmensen zijn. Dit gold niet alleen voor de jongens. We waren het eerste stoplicht netvoorbij of coach Gideon raakte de stoeprand met als gevolg een lekke band. Geen geweldige start…
    Uiteindelijk waren we toch mooi op tijd in Schoonhoven. De warming-up beloofde een team dat er helemaal klaar voor was om te knallen.

Vanaf de eerste minuut had Schoonhoven echter de overhand. Ze zetten flink druk op de verdediging en belaagden het doel het keeper Jasper. De jongens werden flink overdonderd en kregen geen grip op de tegenstander. Dit leidde in de eerste paar minuten al tot 3 kansen van Schoonhoven die gelukkig nog gekeerd konden worden door Jasper.
    Na 4 minuten sloeg het noodlot echter toe. Een laag ingeschoten corner door Schoonhoven raakte de knie van een van onze verdedigers en verdween in het doel. Dat schudde de jongens wel een beetje wakker. Het lukte echter nog steeds niet goed het spel te spelen dat in de vorige wedstrijden zo goed ging. Passes kwamen niet aan, de verdedigers werden te makkelijk uitgespeeld en zelf kwamen de jongens er niet goed langs. De frustratie was van de gezichten van de jongens af te lezen.

Schoonhoven kreeg veel kansen. In totaal schoten zij in de eerste helft maar liefst 16 keer op doel. Gelukkig leidden maar twee van deze schoten tot een extra doelpunt.
    Hoe verder de eerste helft vorderde hoe beter de Boys weer in het spel kwamen dat we van ze gewend zijn. Ze hadden nog steeds moeite met de tegenstander, maar kwamen nu ook zelf een paar keer voor het doel. Alle inzet werd beloond met een doelpunt.
    Een mooie voorzet van Abdinajib zette Mick vrij voor het doel die uithaalde en de bal in de verre hoek voorbij de keeper in het doel schoot. Hij bepaalde de ruststand op 3-1.

Het spel begon in de tweede helft net zoals in de eerste helft. Schoonhoven zat er bovenop en kwam tot meerdere schoten op doel. Puik keeperswerk van Izayah voorkwam dat Schoonhoven verder uit kon lopen. Ondertussen ging de aanval van Alphense Boys steeds beter draaien. Het scorend vermogen van het team kwam in deze wedstrijd goed van pas. Eerst lukte het Abdinajib door vanuit een corner goed voor zijn verdediger te komen en de bal in het doel te prikken tussen de benen van de keeper door.
    Ook Maxwell had twee mooie doelpunten waarbij hij goed vrijkwam. Na een hoge bal vanaf de middenlijn door Mick nam Maxwell de bal prachtig aan en kon de bal in een moeite door langs de keeper in het doel schieten.

Ondertussen werd de wedstrijd steeds harder. Jongens van beide kanten merkten de spanning in de wedstrijd en de duels werden steeds fysieker uitgevochten. Een actie van Matti liet de gemoederen hoog oplopen vooral bij het publiek. Matti kwam net te laat met het inzetten van een sliding waardoor hij de bal miste, maar de aanvaller van Schoonhoven flink onderuithaalde. Gelukkig wisten de coaches het onderling snel op te lossen. Het spel werd een minuutje stilgelegd waar we even met de jongens konden praten. De jongens pakten het erg goed op en zetten als team de schouders er weer onder.

Met nog twee minuten te gaan, kwam Schoonhoven op een voorsprong van 5-4. Dit was voor de Alphense Boys aanleiding voor een slotoffensief. Door 3 schoten op doel, 3 corners en 3 schoten hadden de jongens het geloof erin dat ze nog gelijk konden komen. Ze bleven doordrukken wat er toe leidde dat Mick nog een schotkans kreeg. Verwoestend haalde hij uit, de keeper raakte de bal nog aan maar kon niet voorkomen dat de bal toch het doel in verdween. Dit bepaalde de eindstand op 5-5.

De jongens kunnen terugkijken op een moeizame wedstrijd. Ze kunnen er trots op zijn dat het ze gelukt is om als team er alsnog een gelijkspel uit te spelen tegen deze lastige tegenstander.