• AB JO13-2 – Zwaluwen JO13-1: Hard bevochten winst in bloedstollende wedstrijd

Vandaag staat een wedstrijd tegen VV Zwaluwen JO13-1 op het programma. Volgens het bijgeloof brengen zwaluwen geluk. Daar waar de zwaluw zijn nestje maakt, zal voorspoed heersen. Nou, laat maar komen dan die Zwaluwen vandaag! Er spelen wat gezonde zenuwen bij de jongens en de trainers. Zwaluwen JO13-1 heeft een prima start gemaakt in het seizoen en al mooie resultaten geboekt, wat betekent dat de jongens vandaag flink aan de bak moeten.

Het is het bekende plaatje: 9 uur in de ochtend, een heerlijk ochtend zonnetje, lange jongens bij de tegenstander en over en weer vurige blikken. De wedstrijd gaat van start en de Boys zetten direct flinke druk vooruit, maar er is ook behoorlijk tegendruk. Vanuit een kommetje bouwen Stef, Matz, Sami en Yassine steeds gecontroleerd de opbouw op en zoeken de ruimte vooruit. Een eerste aanval van de Zwaluwen wordt vastgelopen door Sami en Matz en wanneer even later één van de snelle aanvallers vooruit sprint werkt Yassine de bal gecontroleerd uit.

Bjorn controleert de bal en stuurt Bryan weg, een sprint volgt, maar helaas buitenspel. Even later stuurt Daan H onze kersverse linksbuiten Santino weg die de druk richting het doel opbouwt. Wanneer even later Bjorn de bal op Bryan afgeeft schiet hij hoog op doel, maar de lange keeper houdt eenvoudig. Een diepe bal van Matz op Santino die hard het duel in gaat geeft wat gevaar. Er wordt lekker vooruit en op de helft van de tegenstander gevoetbald.

Matz en Sami moeten alle zeilen bij zetten om een supersnelle uitbrekende Zwaluw uit de lucht te schieten. Ondanks veel balbezit voor de Boys hangt ook een tegendoelpunt in de lucht. Wanneer de bal Bryan heeft bereikt, geeft hij een diepe bal op Santino, maar de keeper is goed uitgekomen en voorkomt een schietkans.

Na de aanval vooruit is er direct een tegenaanval van onze tegenstander. Daarin zijn ze érg gevaarlijk. De snelle aanvallers lopen direct op een diepe bal en maximale inzet van Stef is nodig om de aanval te stoppen. Hij werkt de bal gecontroleerd uit. Even later mag de doelman van Zwaluwen het spel hervatten en door miscommunicatie in de verdediging weet onze Bjorn de bal te onderscheppen en koeltjes de 1-0 binnen te schieten. Dat is lekker!

Diverse kleine overtredingen volgen op de helft van Zwaluwen in ons voordeel. De jongens zijn niet onder de indruk en blijven hoog druk zetten. Joshua neemt de vrije trap en weet prima Bjorn te bereiken. Een hard schot van Bjorn volgt, maar gaat helaas over. Een puntje erbij zou toch wel erg lekker zijn voor de rust. Aan de andere zijde van het veld breekt echter weer een aanvaller uit, maar door goede communicatie tussen Yassine en Stef is het gewaar snel geweken. Stef speelt de bal gecondoleerd uit, waardoor de aanvaller kansloos is. Onze verdediging heeft vandaag goed door wáár het gevaar van onze tegenstander vandaan komt en geeft dan ook nauwelijks ruimte weg aan Zwaluwen om écht gevaarlijk te worden.

Even is daar een aanval van Zwaluwen waarbij onze tegenstander elkaar goed weet te vinden en tot een gevaarlijke schietkans voor het doel van Vince komt. Een mooi schot gaat rakelings over het doel. Een lange bal vooruit volgt richting Santino, hard werken tussen 3 verdedigers levert hem een vrije trap op. Bjorn neemt fraai en schampt de bovenkant van de lat. In de tegenaanval is daar weer een diepe bal en lijkt er even gevaar, maar Vince is goed uit zijn doel gekomen en een overtuigend “Los!” gevolgd door een duik op de bal zorgt weer voor rust. In de laatste aanval van onze tegenstander voor de rust werkt Matz de bal weg en pakt Daan H de bal over en werkt zich vooruit. De scheidsrechter vindt het mooi geweest voor de eerste helft en fluit voor rust.

De gretigheid van onze jongens heeft de eerste helft gezorgd voor een flink bevochten voorsprong. De snelle buitenspelers van onze tegenstander worden door de verdediging goed onder controle gehouden. Aan beide kanten van het veld worden niet écht gevaarlijke kansen gecreëerd, maar van de kansen die werden gecreëerd waren de meeste voor de Boys! De wedstrijd is lekker in balans, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de trainer van onze tegenstander dadelijk een zwerm zwaar gedreven Zwaluwen uit zijn ren los laat. Zwaluwen zullen zich zéker nog niet gewonnen geven, de wedstrijd kan nog alle kanten op.

De wedstrijd start en de verwachte druk komt. Joshua en Yassine lopen de doorbrekende aanvaller relaxed vast, waarna de bal Ersan bereikt en vanaf de rechterzijde de druk weer richting het doel van de tegenstander wordt gezet. Een blok van Matz volgt, waarna hij de bal via Daan H diep vooruit werkt richting Ersan. Helaas is de bal nét te hard. Na uittrappen van de keeper van Zwaluwen blokt Sami de bal slim en werkt de bal weer vooruit. Harde overtredingen op Daan S en Abdul volgen.

Een aanval op de linkervleugel van Zwaluwen vraagt van Sami maximale loopkracht en die is dan ook precies voldoende om de bal gecontroleerd uit te spelen. Zwaluwen blijft druk geven en worden gevaarlijker. Weer een nare overtreding, maar de scheidsrechter laat doorspelen en uit de onrust weet onze tegenstander de gelijkmaker te maken. Joshua haalt verhaal bij de scheidsrechter en dat levert hem een gele kaart op. De jongens balen, maar ze beseffen dat ze dit voetballend moeten rechtzetten en dat gaan ze dan ook doen.

Wanneer Bryan loopt op de bal lukt het hem om de bal vanaf de rechterzijde voor het doel te gooien waar Abdul enkele ogenblikken na de gelijkmaker de 2-1 tussen de palen knalt. Goed gedaan, snel weer op voorsprong! Deze goal werkt op de tegenstander als een rode lap op een stier. De druk vooruit wordt door hen verder opgevoerd en een goede sliding van Matz is nodig om een snelle 2-2 te voorkomen. Even later weerhoudt een goede samenwerking van Matz en Yassine Zwaluwen om gevaarlijk te worden. De bal gaat weer vooruit, waar Bryan de bal diep op Thijs geeft. Thijs loopt, maar ook de keeper is goed uit zijn doel gekomen.

Stef en Daan voorkomen een doorbraak en Matz werkt de bal weg. Even later is er wat gedoe rondom het doel van Vince en zijn er tal van bloks nodig van de verdediging om een doelpoging onmogelijk te maken. Stef is het zat en ruimt de bal op. Pfff…gelukkig... Zwaluwen blijft gevaarlijk, de wedstrijd is zéker nog niet gewonnen. Er staat 22 minuten op het scorebord, dus waarschijnlijk nog iets meer dan 8 minuten te spelen. Volhouden jongens!

Abdul zet druk vooruit en stuurt Bryan weg op de keeper. Helaas is de keeper nét iets eerder bij de bal. Daan S onderschept de uittrap op het middenveld en stuurt direct Abdul weer de linkerhoek in. Druk blijven zetten en op de helft van de tegenstander blijven spelen is de beste tactiek. Een lange bal vooruit wordt door Vince tijdig gezien en hij komt goed uit zijn doel. Later weer een diepe bal, maar een stevig blok van Santino en de bal gaat weer vooruit. De bloeddruk langs de zijlijn loopt behoorlijk op! Volhouden Boys!!

Een gewonnen duel van Bjorn, Daan S. die de uittrap van de keeper direct uit de lucht weer vooruit werkt. Een blok van Santino en direct weer pass vooruit. Er wordt keihard gewerkt om de gretige zwaluwen niet tot scoren te laten komen. Een aanval van Abdul volgt, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen.

In de laatste seconden van de wedstrijd is daar nog een vrije trap voor Zwaluwen, maar ook deze wordt goed geblokt. De scheidsrechter blaast het eindsignaal en daarmee zijn de Boys ongeslagen in de Derde Divisie. Een knappe prestatie van alle jongens. Er is heel hard gewerkt door iedereen en het resultaat is dan ook meer dan verdiend.