• Appeltje eitje voor de JO10-1 tegen Woerden

    Het zonnetje schijnt heerlijk op het gras dat nog een beetje nat is van afgelopen nacht.
    Bij de warming-up worden de jongens steeds scherper. Ze hebben er zin in, ook omdat ze flink tegenstand verwachten tegen het selectie elftal vanuit Woerden.

    Vanaf het eerste fluitsignaal gaan de jongens er volop tegenaan. Maxwell zette goed druk op de tegenstander en wist de bal heel snel te veroveren. Een mooie steekpass op Mick leidde al in de eerste minuut tot het eerste schot die helaas net naast ging.
    Maar de toon was gelijk gezet. Woerden kwam nauwelijks tot voetballen. Onze jongens zaten er bovenop en combineerden er lustig op los. De ene pass volgende de andere snel op.

    Vandaag hadden we de jongens twee opdrachten meegegeven: Denk goed aan je positie en communiceer/ coach elkaar in het veld. Beide opdrachten werden uitstekend opgepakt.
    De posities werden goed in de gaten gehouden, niet alleen de eigen posities maar ze hielpen elkaar ook als een teamgenoot toch op een andere plek terecht was gekomen.
    Ook Jasper liet vandaag in de eerste extra zijn coachende rol als keeper zien. Hard roepend hield hij zijn verdedigers goed scherp.

    In de aanval waren de jongens ook goed op dreef. In de eerste helft wisten ze al 6 keer te scoren. Twee keer Maxwell, twee keer Mick en twee keer Nour. Een vermeldenswaardig doelpunt werd gemaakt door Nour. Nour onderschepte de bal net voor de middellijn. Met een fraaie beweging speelde hij de eerste verdediger uit en sprintte verder langs de lijn. Hij draaide op tijd weer naar binnen, speelde ook een tweede verdediger uit en haalde met zijn linkerbeen hard uit om de bal hoog in het doel te schieten.

    In de tweede helft werd de opstelling iets aangepast in de hoop de ruimte nog beter te kunnen gebruiken. Dit was in eerste instantie een beetje zoeken voor de jongens. Ook leek de concentratie een beetje weg, de eerste helft was net iets te makkelijk gegaan.
    Woerden kreeg hierdoor meer gelegenheid om te voetballen en kwam in de eerste paar minuten al tot 2 schoten op doel. Niet veel later kwam de aanvaller van Woerden langs de lijn opzetten en schoot met twee verdedigers voor zich in een opwelling op doel. De bal ging langs drie paar benen en verdween precies in het hoekje van het doel.
    Woerden wist ook nog een tweede doelpunt te maken voordat de Boys weer wakker werden.
    De directe aanleiding was een schitterende redding van Izayah, de keeper in de tweede helft. Een aanvaller van Woerden kreeg de bal met een beetje geluk mee en kwam in zijn eentje recht voor de keeper te staan. Izayah kwam goed uitlopen en dook op de bal waardoor een derde doelpunt van Woerden werd voorkomen.
    Vanaf dat moment kreeg Alphense Boys weer de overhand in de wedstrijd. Meerdere keren kwamen de Boys goed door en met een paar mooie voorzetten wisten de jongens weer te scoren. In de tweede helft konden we weer 5 doelpunten op het score bord erbij noteren.

    Het gemiddeld van het aantal doelpunten hebben de jongens weer iets omhoog weten te krikken tot 9,8. Op naar de volgende wedstrijd.

    Als laatste nog een groot compliment voor de enthousiaste ouders. Met hun aanmoedigingen langs de lijn was het voor de jongens weer een feestje.

    Alle statistieken
    Doelpunten -> 11
    Matti (1)
    Maxwell (3)
    Mick (4)
    Nour (2)
    Shayro (1)

    Assists -> 7
    Jasper (1)
    Haidiën (2)
    Matti (1)
    Maxwell (1)
    Mick (1)
    Shayro (1)

    Schoten op doel
    Alphense Boys (13)
    Woerden (5)

    Schoten naast
    Alphense Boys (18)
    Woerdens (3)

    Reddingen keeper
    Jasper (2)
    Izayah (3)

    Corners
    Alphense Boys (18)
    Woerden (8)

    Overtredingen
    Alphense Boys (2)
    Woerden (1)

    Penalties
    Alphense Boys (6 van de 9)
    Woerden (6 van de 8)