• Sparta (av) JO13-1 – AB JO13-2: Vechtlust, voetbal en een dik verdiende winst

    We komen aan op het mooie complex van Sparta en al genietend van een heerlijk fel nazomer zonnetje, beschouwen we het 3e veld waarop gespeeld gaat worden. Een strakke kort gemaaide grasmat, een klein beetje nat nog van de ochtenddouw. Niets staat de Boys vandaag weer in de weg om een mooie pot voetbal te kunnen spelen. Of toch, misschien? Vandaag is hoofdtrainer Michael er niet bij, want hij werkt aan zijn eigen sportieve carrière in Duitsland. Uiteraard heeft Michael de afgelopen dagen zowel de Boys als Robbert en Ralph vooraf instructies gegeven en noemen we vandaag collectief Robbert “Baas”.

    Voor Thijs is het extra bijzonder om weer bij Sparta te zijn. Vorige jaar speelde en trainde hij nog meerdere keren per week op het complex in Sparta tenue. Vandaag is het tijd om weer te schitteren op de Sparta velden.
    Uiteraard hebben we de statistieken erop nageslagen en je zou zeggen dat een bescheiden winst er vandaag in moet zitten. Het seizoen is echter nog maar net begonnen, dus veel kun je daar natuurlijk niet van zeggen.

    De Boys staan klaar op het veld en wanneer ook de tegenstander het veld op wandelt schatten we in dat de jongens een flink beetje weerstand mogen verwachten.

    Als altijd zetten de jongens direct hogedruk. Er wordt vanaf de eerste minuut gespeeld op de helft van de Rotterdammers. Senne ziet de ruimte en past over alle drukte heen van de rechterzijde naar de linkerzijde waar Bryan zijn eerste kans schoon ziet en net naast het doel schiet. Niet veel later verovert Thijs de bal van de verdediging van Sparta en twijfelt geen moment. Van behoorlijke afstand haalt hij de trekker over en vuurt via de onderkant van de lat fraai de 0-1 voorsprong binnen. Dat is lekker starten!

    Er wordt sterk vooruit gespeeld. Een enkele bal van Sparta die richting het doel van Dustin wordt geschoten wordt op het middenveld al onderbroken óf door de verdediging opgevangen. Wanneer Yassine zo’n bal onderschept en afgeeft op Santino, speelt Santino de bal mooi vooruit richting Senne. Senne ziet ruimte aan de linkerzijde en geeft een mooie diepe pass, waarna Bryan hard via de onderkant van de lat de 0-2 binnenschiet.

    Een vrije trap op links wordt genomen door Joshua, hij legt de bal terug op Senne. Een hoge bal volgt en Thijs is erbij, maar de keeper weet de bal te onderscheppen, het levert een corner op. Indrukwekkend om te zien hoe snel de Boys binnen 10 minuten met zóveel druk die grote Rotterdamse gasten volledig kansloos lijken te maken. De wedstrijd is echter nog lang, er kan nog van alles gebeuren.

    Sparta geeft een lange bal vooruit maar Sami loopt hard met zijn tegenstander mee en speelt relaxed terug op Dustin. Even later een vrije trap voor Sparta redelijk in de buurt van het doel. Een hoge bal wordt gegeven, Bjorn kopt weg en Sami ruimt op en Daan S zet de turbo er nog even op om ervoor te zorgen dat de bal weer op de helft van Sparta blijft.
    Sparta wil zich uiteraard graag terug in de wedstrijd vechten, maar ook de volgende diepe bal wordt door Bjorn en Daan S in goed overleg teruggewonnen. Na een klein beetje Rotterdams gevaar gaat het spel weer richting het doel van onze tegenstander. Abdul speelt zich mooi vrij en zijn schot op doel gaat maar rakelings naast.

    De jongens van Sparta roepen “lange ballen, jongens”. Zij lijken inmiddels door te hebben dat ze voetballend nóóit over het middenveld én de verdediging van onze jongens gaan komen. Een lange bal volgt, maar keeper Dustin komt goed uit, dus van echt gevaar kunnen we niet spreken.

    Yassine maakt een stevig blok om te voorkomen dat Sparta over de middenlijn komt en direct wordt de bal weer vooruit gespeeld. Een fel duel van Daan S volgt die het deze wedstrijd tussen de grote mannen én ongelukkige harde ballen om zijn oren zwaar te voorduren heeft. Niet dat hij daar overigens zelf ook maar een beetje last van heeft natuurlijk.

    Een smerige overtreding op Sami en later ook op Yassine laat zien dat onze tegenstander het voetballend niet meer onder controle kan krijgen. Jammer, maar de jongens laten zich niet gek maken én gelukkig fluit de scheidsrechter sterk. De vrije trap wordt genomen door Senne en verlengd door Abdul, maar de keeper krijgt zijn hand ertussen. De keeper trapt de bal terug het spel in, maar Joshua onderschept sterk en brengt de bal bij Bryan. Een schietkans volgt, maar helaas gaat de bal hoog over het doel.

    Een volgende actie over de linkerzijde wordt door Bryan omgezet in een hoge bal voor het doel. Sami ziet zijn kans schoon om genadeloos de 0-3 binnen te knallen. Lekker Boys! Nog een laatste actie voor Senne in de slotfase van de eerste helft. Goede loopactie en Senne laat zijn tegenstanders rollend op het veld achter en schiet uiteindelijk hoog in de korte hoek. De lange doelman stopt de bal, waarna het tijd is voor limonade en even op adem komen. Tot zover een knappe prestatie, het is Sparta eigenlijk geen moment gelukt om echt aan voetballen toe te komen.

    De jongens komen weer terug het veld op en het is duidelijk dat Sparta zich nog niet gewonnen wil geven. In de eerste fase van de tweede helft maakt Sparta het de Boys wat zwaarder, maar de jongens weten de wedstrijd al snel weer naar hun hand te zetten. Een pass van Daan H bereikt Bryan die op doel vuurt, maar de keeper stopt.

    Even later een mooie steekpass van Matz op Abdul, die Ersan weet te bereiken, maar helaas heeft de grensrechter buitenspel gezien. Al snel een volgende kans voor Abdul die zich vrij speelt voor het doel, maar de Rotterdamse doelman weet de bal weg te werken.

    Met een mooi 1-2’tje tussen Daan H en Ersan wordt de bal vooruit gewerkt. Wanneer de doelman van Sparta de bal terug in het spel brengt, brengt Abdul onrust bij zijn tegenstander, waardoor die de bal onhandig afspeelt. Ersan ziet zijn kans en pakt dit cadeautje enthousiast uit door overtuigend de 0-4 binnen te schieten.

    Een bal vooruit van Sparta wordt door Sami ondervangen en in 1-2’tje met Daan H trekt Sami een sprint vooruit en stuurt Bryan weg. Die wordt in zijn loop vastgehouden, maar dat werd door de scheidsrechter helaas niet gezien.

    Wanneer na uittrap van de keeper de bal bij Bryan zijn tegenstander komt, weet hij de bal te overmeesteren. Bryan krijgt de tijd om de bal met een mooie boog over de keeper heen te krullen en daarmee is het 0-5.

    Serua komt het veld in, hij mag na weken van rust weer wat speelminuten maken! Dat is lekker en direct laat Serua zijn waarde zien door een stevige eerste blok te maken. Zijn tegenstander was uiteraard kansloos.

    Ondanks de grote achterstand blijft Sparta wel werken. Een goed blok van Matz is nodig waarna hij door het midden de bal weer relaxed vooruit dribbelt. Een mooie diepe bal van Daan H volgt en na flink lopen van Abdul is hij de uitkomende keeper net de snel af. Met zijn verdediger in zijn nek en de keeper naast hem op de grond werkt Abdul beheerst de 0-6 binnen.

    Een lange bal van Sparta is nog een heel klein beetje gevaarlijk, maar Dustin was gelukkig nog hartstikke scherp en komt goed zijn doel uit. De bal gaat weer vooruit waar Daan S met een mooie lob de bal bij Abdul krijgt. Een schot op doel, maar de keeper houdt. Wanneer later uit een corner Daan H zich kunstig vrij speelt besluit hij ook zelf de 0-7 lekker tussen de palen te werken.

    Niet veel later is het tijd. De scheidsrechter vindt het mooi geweest. De scheidsrechter heeft een prima wedstrijd gefloten en heeft er zeker bij geholpen om de wedstrijd respectvol uit te spelen. De Boys hebben een heerlijke wedstrijd gespeeld, ze hebben gevochten als leeuwen en voetballend meer dan terecht overtuigend gewonnen.

    Robbert en Ralph kunnen met een gerust hart “de Baas” bellen om te vertellen dat er overtuigend resultaat is behaald en we het met 6 puntjes uit 2 wedstrijden zover heel netjes doen in de 3 divisie.

    Barry

    De wedstrijd van vandaag is gesponsord door Verkeersschool Kassem uit Alphen aan den Rijn. Spelers, staff en ouders zijn onze sponsors erg dankbaar. Mede dankzij hun bijdrage kunnen de Boys met Pasen 2019 een gaaf internationaal toernooi spelen in München. Bedankt Verkeersschool Kassem voor jullie bijdrage. Jullie hebben sowieso een mooie wedstrijd uitgekozen!