• Alphense Boys D1 pakt eerste zege in 1e divisie

Eindelijk pakte de 13-1 van Alphense Boys zijn eerste overwinning in de 1e divisie. FC Emmen 13-1 werd met 0-3 verslagen. De 15-1 verloor met 0-1 van Heerenveen en de 19-1 bleef opnieuw puntloos door een 3-2 nederlaag bij PEC Zwolle. Ook het nieuwe zaterdag 1 tam is nog zonder punten en verloor na een 2-1 voorsprong met 2-4 van LSVV. De 13-2 pakte zijn tweede overwinning in de 3e divisie (0-7 winst op Sparta (AV) 13-1. De 17-2 pakte zijn eerste overwinning door thuis met 4-2 te winnen van UVS 17-1 (op de foto scoort Romeo Pieterse de 1-0). De 15-2 verloor volledig onnodig met 3-4 van RKDEO na een 3-1 voorsprong bij rust.

Alphense Boys 19-1 speelde vandaag voor de competitie tegen PEC Zwolle O19. De O19 leek de eerste helft totaal niet op het team dat de afgelopen weken het veel ploegen lastig heeft gemaakt. Elke keer werd er op te grote afstand gedekt, duels werden verloren en aan de bal was de paniek zo groot dat ze de bal heel snel kwijt waren. De eerste helft werd er dan ook geen enkel schot op doel gelost. PEC Zwolle kreeg regelmatig de vrijheid om (door de as) door te komen en zo tot kansen te komen. De 2-0 ruststand was dan ook volledig logisch. In de 17de minuut stond na een steekpass ineens een speler totaal vrij voor keeper Bas Schol.

• Deze speler passeerde Bas en kon voor open doel de bal binnen schieten. Vlak voor rust werd er rondom de 16-meter niet scherp gedekt waardoor PEC Zwolle de bal lang rond kon spelen, deze langlopende aanval werd uiteindelijk vrij in de 16-meter diagonaal afgerond. Na rust leek de wedstrijd al snel beslist. Een corner kon bij de eerste paal vrij worden binnen gekopt, waarmee de stand op 3-0 werd gezet. Nog geen 4 minuten later werd de eerste goede aanval direct omgezet in de 3-1. Younes Bouhamed ging goed door op de zijkant, zijn prima teruggelegde bal werd door Yannick Saeijs in de korte hoek binnen geschoten. Daarna werd er 4x gewisseld en leek de beleving er ineens wél te zijn. Duels werden nu wel aangegaan en gewonnen wat de wedstrijd deed kantelen. De 3-2 viel een kwartier na rust. Nick Broekhuizen (zie foto) ging goed door en legde de bal prima breed op Steven v/d Pijl, die de bal direct onder de keeper door in de goal schoot.

• Daarna golfde het spel op en neer en was het aan keeper Bas te danken dat Zwolle de voorsprong niet verder uitbreidde. Hij bleek in 3 1 vs 1 situaties een sta in de weg voor de PEC aanvallers. Aan de andere kant had ook de gelijkmaker kunnen vallen. Een voorzet van Tarik Zaanani werd door Nick helaas op de lat gekopt. In de laatste minuut viel een corner voor de voeten van Ilounga Pata. Maar in een woud van benen kwam hij nog tot een goed schot maar zijn inzet viel helaas in de handen van de keeper. Dus opnieuw een nederlaag voor de O19. Zonde dat pas in de laatste fase weer een goed niveau werd gehaald. Komende dinsdag zullen diverse 19-1 spelers meedoen met het onder 23 jaar team dat met speciale spelregels om 20.15 uur thuis speelt tegen Westlandia o23 o.l.v. Eli Wattimury en Ron Martin. Volgende week zaterdag speelt de 19-1 om 15.15 uur thuis tegen VVV Venlo 19-1

12. Fc Den Bosch o19                          4-0

Alphense Boys 17-1 speelde vandaag op het sportcomplex Wijdewormer in Alkmaar een drieluik, waarin het 2x 30 minuten speelde tegen Eredivisionisten Sparta Rotterdam O17 en AZ Alkmaar O17.

Sparta Rotterdam O17 - Alphense Boys O17

Van de week en in de voorbespreking zijn de ontwikkelpunten besproken waar aan gewerkt dient te worden, en dat werd prima vertaald naar de praktijk in deze wedstrijd. Al na 4 minuten spelen belandde een hoekschop van Lars Verzaal, via de kluts, voor de voeten van Junior Sonowo. Zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald. Vlak daarna liepen een aantal Boys spelers niet met hun man mee en kon Sparta Rotterdam, na 8 minuten spelen, de score openen: 1-0. In plaats van opgeven en koppen laten hangen werd er hard doorgestreden voor iedere meter.Met name de goed spelende Junior Sonowo had aan de rechterkant veel dreiging.

• Eén van zijn voorzetten bereikte Yassine Bouchnafa, maar zijn inzet werd knap gekeerd door de doelman van Sparta Rotterdam O17. Een andere voorzet werd net voorlangs gekopt door de hardwerkende Mohaned Osman. Even later was Max van Hees door de defensie heen van de Rotterdammers, na een geslepen steekpass van Mohaned Osman die zelf door was gelopen en de bal terugkreeg alleen tegen een verdediger opschoot. Sparta Rotterdam O17 zou ook nog een kans krijgen. Echter werd deze door Thomas de Vries van dichtbij knap gepareerd en verwerkt tot hoekschop. In de tweede speelhelft domineerde Alphense Boys O17 de wedstrijd volledig. Met veel inzet, passie, strijd en samenhorigheid werd de wedstrijd steeds meer overgenomen. Er werd leiding genomen en steeds meer met elkaar gecommuniceerd. Ook zagen we dat er veel duels werden gewonnen en dat leidde tot behoorlijk wat kansen. Uiteindelijk zou Junior Sonowo in de 57' minuut de terechte gelijkmaker binnen schieten. Daarvoor waren er tal van mogelijkheden geweest voor de Boys en een overwinning was qua kansenverhouding meer dan terecht geweest, maar de manier van spelen stemde tot tevredenheid.

AZ Alkmaar O17 - Alphense Boys O17
    De tweede wedstrijd tegen AZ O17 begon al niet goed. De inspeellijn door de as werd niet dicht gezet, zoals afgesproken en een ploeg als AZ O17 straft dat direct af en zo werd er al na 5 minuten tegen een achterstand aangekeken: 1-0. Twee minuten later werd er (onnodig) gelopen met de bal op de eigen speelhelft door een Boys middenvelder en in de daarop volgende omschakeling lag de bal eenvoudig achter doelman Thomas de Vries: 2-0. In de 13' minuut zagen we een goede pass van Taner Bayram op Naoufel Ahmidouch die de bal knap in de rechterbovenhoek schoot: 2-1. Na 26 minuten spelen werd er twee maal aan de linkerkant niet goed uit verdedigd en dit werd direct afgestraft: 3-1 en 4-1. Zo kregen de Boys een lesje in effectiviteit, als het gaat om het benutten van de kansen. In de tweede speelhelft zagen we voor het eerst sinds lange tijd dat Daan Putman weer minuten kon maken.

• In de 45' minuut kwam AZ O17 op 5-1 en het maakte ook nog de 6-1 wat de eindstand betekende. Daartussenin zagen we nog (grote) kansen voor Dyrell Dongor, Naoufel Ahmidouch en Jasper Schinkel, echter wisten ze niet de gewenste treffer te maken en zo had Alphense Boys O17 nog zeker wel twee doelpunten kunnen maken. Echter zie je als je te ver van elkaar vandaan speelt, onvoldoende samenwerkt en communiceert je in de problemen komt. Wat in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam O17 heel goed ging werd tegen AZ O17 kwetsbaar bloot gelegd. Een mooie ontwikkelmoment. Goede oefenmomenten waarbij de Boys in beide wedstrijden hard hebben gewerkt. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys O17 om 15.00 uur uit tegen Almere City O17.

Alphense Boys 17-2 speelt vandaag thuis zijn tweede competitiewedstrijd tegen het Leidse UVS O17-1. De Boys kennen een flitsende start. In de 5e minuut geeft centrale verdediger Chalino Vanenburg vanaf de middencirkel een diepe bal op Romeo Pieters, die tussen twee verdedigers door glipt, de bal aanneemt en met buitenkant rechts de 1-0 langs de UVS-doelman binnenschiet.

• De vreugde over de voorsprong is slechts van korte duur, want een paar minuten later schiet keeper Rens Boer bij een uittrap de bal in de voeten van de spits van UVS en die verzilvert dit cadeautje door de gelijkmaker in de rechterbenedenhoek binnen te schieten.(1-1) UVS leeft op en wordt wat sterker, maar achterin wordt er goed verdedigd door de Boys. In de 14e minuut staat Romeo door een steekpass plotseling oog in oog met de keeper, maar die verwerkt zijn schot tot corner. De Boys zetten hoog druk, maar tot een tweede treffer komt het pas in de 27e minuut, wanneer Kaan Temur de bal na goed afjagen  verovert en vanaf de zijkant van het zestienmetergebied een voorzet geeft op de inlopende Mohamed Rahal, die met een lob de keeper verschalkt en zo de 2-1  binnen lepelt.

• De laatste fase van de eerste helft kenmerkt zich door veel balverlies in de opbouw, daar UVS er nu bovenop zit. Het eerste kwartier van de tweede helft hebben de Boys het betere van het spel, krijgen ze vier corners, maar tot kansen komen ze niet echt. In de 64e minuut wringt Mohamed zich langs 3 man, maar zijn schot treft geen doel. In de 70e minuut neemt de goed spelende Quinten Liem-Kon-Tja een vrije trap. Hij krult de bal het zestienmetergebied in, richting de tweede paal, alwaar een UVS-verdediger de Boys een cadeautje teruggeeft door de 3-1 onhoudbaar in eigen doel te koppen. Noem je dit dan ook een assist voor Quinten ? In de 72e minuut is er een scrimmage voor het doel van UVS na een corner vanaf de linkerkant. De bal wordt 3 keer weggewerkt na een rebound, maar de goal valt niet. In de 76e minuut geeft Romeo Pieters vanaf rechts een voorzet op Kaan Temur. Die wordt echter in het strafschopgebied neergehaald en krijgt een penalty. Kaan scoort de 4-1, door de strafschop zelf te nemen en in de rechterbenedenhoek te prikken.

• In de slotminuut doet UVS nog wat terug, door de rechtsbuiten aan te spelen. Door een uitglijder aan Boys-zijde kan de vleugelspits een voorzet geven en wordt de bal door de centrumspits het doel in geschoten, waarmee de eindstand van 4-2 wordt bepaald.  Al met al een vermakelijke wedstrijd, waarmee de Boys stijgen naar de derde plaats in de 3e divisie-B. Zaterdag 6 oktober speelt Alphense Boys  B2 om 11.00 uur thuis tegen de B1 van VV Smitshoek. Via deze link zijn de wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf weer te zien en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHskFrcYER

12. Velo 17-1                              2-0

Voor Alphense Boys 15-1 stond er een wedstrijd tegen de koploper SC Heerenveen o15 op het programma. Alphense Boys stond op plek 6 en het verschil was vooraf slechts 3 punten met de bezoekers. Heerenveen begon erg sterk aan de wedstrijd. Ze drukte Alphense Boys terug en Alphense Boys had daar geen antwoord op. Heerenveen domineerde zonder echte grote kansen te creëren. Keeper Aron The stond een paar keer goed op zijn post maar heeft geen echte redding gehad in de eerste helft.

• Alphense Boys kwam de eerste 20 minuten niet aan goed voetbal toe. Heerenveen scoorden vanuit een penalty de terechte 1-0. Na de goal zakte Heerenveen wat in en speelde Alphense Boys met meer risico en durf. Dit zorgde ervoor dat ze onder de eerste druk uitkwamen en een aantal mogelijkheden tot kansen hadden maar de keeper van Heerenveen werd niet echt getest. Een paar minuten voor rust had de bal op de stip gemoeten voor Alphense Boys maar de scheidsrechter zat daar even mis en zag de overduidelijke handbal niet. Na rust probeerden Alphense Boys wat vaker en sneller vooruit te spelen. De grootste kans was voor spits Zakaria Kanfaoui, 1 op 1 met de keeper maar hij schoot hard op de voeten van de keeper.

• Enkele minuten daarna dribbelde Tom Beijeman de 16 meter van Heerenveen in en werd neergehaald maar Alphense Boys hield balbezit, daar kwam helaas niks uit. Ook vlak voor tijd probeerde Alphense Boys het nog na een aantal goede reddingen van keeper Aron The, maar dit lukte niet, het bleef 0-1. Een terechte nederlaag omdat Heerenveen een stuk beter was. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 11.00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam 15-1. Via deze link zijn de wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf weer te zien en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHsmomF6gj

8. Willem II o15                        5-3

Alphense Boys 15-2 speelde de 2e wedstrijd van de competitie werd tegen RKDEO O15. Waarschijnlijk één van de zwaarste tegenstanders van de competitie dit jaar. De wedstrijd begon een beetje rommelig. Het was aftasten en het balbezit kon door beide ploegen niet lang in bezit gehouden worden. Na 4 minuten trapte een middenvelder van RKDEO de bal in de diepte op hun snelle en sterke spits. Hij kon zo doorlopen op Mike en kon de 0-1 binnen schieten. Na de goal nam de O15-2 het initiatief in handen en was werkelijk superieur in de 1e helft. Steve Eijgendaal kon in de 8e minuut de bal ontvangen aan de linkerkant bij de zijlijn. Hij dribbelde naar binnen en passte naar de ingeschoven Aldo Jager. Steve liep keurig door naar de goal, kreeg de bal terug en kon de 1-1 binnen schieten.

• Na de goal werden wij alleen maar beter en beter. Iedere bal werd op het middenveld in de omschakeling meteen onderschept, er werd heel goed rondgespeeld en er werden veel kansen gecreëerd. In de 15e minuut was het Wessel die van achteruit helemaal door kon dribbelen de 16 meter in. Hij gaf de bal voor en Steve stond klaar om binnen te schieten, 2-1. Weer een kwartier later was het Phil die door een fantastische pass van Mats (zie foto) de diepte in werd gestuurd.

• Hij gaf voor en weer Steve stond op de goede plek. Hij kon draaien en vervolgens de 3-1 binnen schieten. Tussen de goals door misten we de kansen om het echt te beslissen. Steve kreeg de bal van Mickael een keer net achter zich waardoor de bal over ging en Phil kon een verkeerde terugspeelbal afstraffen, maar trof de keeper.

De 2e helft was letterlijk 180 graden anders dan de 1e helft. Alles was weg. We voetbalden niet meer en werden door de vele lange ballen en het opportunisme van RKDEO onder druk gezet. Aldo schoot nog wel een vrije schiet kans over

• Mickael kon 1 op 1 doorlopen op de keeper, maar de bal schoot van zijn voet. Een verder verslag van de 2e helft is eigenlijk niet nodig, want diverse duels werden slap verloren, ballen werden half geraakt en de concentratie bij het verdedigen was volkomen zoek.. Tot ieders teleurstelling werd het 3-4 voor RKDEO. Zo blijkt dat een fantastische 1e helft spelen, niet automatisch leidt tot 3 punten. Complimenten voor het doorzettingsvermogen van RKDEO, maar zij werden toch wel goed geholpen door de nog niet aanwezig mentale weerbaarheid van de mannen van de C2. Zij hebben nu geleerd dat je niet alleen met een achterstand mentaal sterk moet zijn, maar ook zeker met een voorsprong.

Komende woensdag (3 oktober) oefent de 15-2 om 18.00 uur uit tegen AZ o14. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd uit om 12.00 uur tegen RKAVV 15-1

12. Graaf Willem 15-1               2-0

Alphense Boys 13-1 speelde vandaag de verre uitwedstrijd tegen FC Emmen o13. In het altijd indrukwekkende stadion van Emmen werd er knap met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Robin Stolwijk vloog uit de startblokken en was vastberaden om vanaf de start te domineren. Diverse kleine mogelijkheden werden er gecreëerd in de openingsfase, echter pas in de 10e minuut werd de score geopend. Aanvoerder Sam Ringeling zag zijn vrije trap op de lat gaan, Yash Jadoenath was attent en kopte de rebound binnen (0-1).  Dolle vreugde was het gevolg (zie foto)

• Beide teams gaven elkaar weinig ruimte en konden moeilijk onder de druk uitspelen, een hoger niveau in technische vaardigheid en sneller handelen is dan nodig om de bal beter onder controle te krijgen. Na rust werd de score al snel uitgebouwd, er werd sneller vooruit gespeeld. Spits Sven Verpoort verlengde de bal naar de ingevallen Milan Fuertes Plana en oog-in-oog met de keeper rondde hij beheerst af (0-2).

• De honger was nog niet gestild want in de 38e minuut werd het 0-3. De uitblinkende Dani Guis snelde er op rechts langs, behield goed het overzicht en zijn teruggetrokken bal belandde uiteindelijk bij Sven die de bal voor het binnentikken had (0-3).

• In het vervolg van de wedstrijd bleef het team Emmen onder druk houden en via Dahli Jordense veroverde het nog enkel keren de bal op een mooie positie. Als we iets 'handiger' zijn kunnen we deze situaties omzetten in nog meer doelpunten. Na afloop heerst er een zeer tevreden gevoel na een uitstekende overwinning. Aanstaande dinsdag oefent de o13 thuis om 18.30 uur tegen TOGB o13. Volgende week zaterdag speelt de o13 opnieuw een verre uitwedstrijd, ditmaal om 11.15 uur tegen JVOZ in Vlissingen.

8. Alexandria'66 o13                5-1

Alphense Boys 13-2 speelde een ''lunch-wedstrijd'' en dat was een tijd geleden. Meestal moeten onze jongens voor dag en voor dauw hun bed uit om op tijd te verzamelen. Ditmaal niet, dus kon de ploeg van trainer Robbert Renirie ontspannen naar de wedstrijd tegen Sparta (AV) JO13-1 toeleven. Trainer Robbert? Waar is trainer Michael dan? Michael Lipsius is een lang weekend op vakantie en vertrouwd de ploeg toe aan trainer Robbert.

• Vanaf de eerste minuut  zijn we de bovenliggende partij. We zijn feller, spelen goed over en weten altijd de vrije man te vinden. In de 3e minuut krijgt Thijs de bal voor zijn rechter en zonder na te denken jast hij de bal in de kruising voor de 0-1. Dat is een lekker begin! We stomen door en geven Sparta geen enkele ruimte. 5 minuten na de 0-1 staat er 0-2 op het bord. Senne heeft een mooie crosspass op de in de diepte gelopen Bryan en die rondt mooi af. Als dat zo doorgaat....Vanaf dat moment komt Sparta iets beter in de wedstrijd, zonder gevaarlijk te worden. Dustin krijgt 1x een terugspeelbal, maar dat zij alle balcontacten die hij in de 1e helft heeft. Op slag van rust stoomt rechtsback Sami mee op en met een droge knal in de korte hoek is het 0-3 met rust.

• Het eerste kwartier na rust zijn we wel sterker, maar het ontbreekt aan geluk met de afronding. Abdul schiet nog op de paal, maar extra doelpunten is een kwestie van tijd. In de 45e minuut veroverd Ersan goed de bal en loopt alleen op de keeper af. Met een fraaie beweging scoort hij de 0-4 en is de ban gebroken. Bij Sparta hangen de koppie inmiddels op de grond en wij gaan gewoon verder. Bryan zorgt met een mooie stiftbal voor de 0-5. De keeper staat iets voor zijn doel en die ruimte moet je Bryan niet geven. Abdul is trefzeker met de 0-6 na een mooie solo. Hij was al een paar keer dichtbij maar nu wordt hij beloond met een treffer. De 0-7 komt uit een corner tussen Abdul en Daan H. Daan stuurt zijn tegenstander het bos in en schiet dan hoog de bal tegen de touwen. 0-7 is tevens de eindstand, de scheids vindt het genoeg. Een mooie teamprestatie en na 2 wedstrijden zijn we ongeslagen mede-koploper in de 3e divisie. Wie had dat gedacht? Volgende week zaterdag speelt de 13-2 thuis tegen Zwaluwen. Dat belooft een mooie pot te worden op veld 1, om 09:00 uur.

12. Sparta (AV) 13-1                  2-0

Alphense Boys 13-7 (E-Top) verloor vandaag met 3-0 van ARC 2007. Helaas werd er geen verslag ingeleverd. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Nieuwerkerk o12

14. UVS o13-2007                                2-0

Alphense Boys zaterdag 1 leed een even pijnlijke als onnod8ige nederlaag. Na een verdiende 2-1 voorsprong bij rust werd het een 2-4 nederlaag. Helaas werd het wedstrijdverslag niet op tijd ingeleverd.