• Boys 1 naar Meerssen

    Net als afgelopen zondag reist Alphense Boys a.s. zondag naar het zuiden van Limburg, waar in de vijfde competitieronde SV Meerssen als tegenstander wacht. Beide ploegen staan met 4 punten in de grote middenmoot van de Hoofdklasse B, waarbij moet worden opgemerkt dat SV Meerssen een wedstrijd minder heeft gespeeld. De winnaar van de wedstrijd zondag lijkt voorlopig verzekerd van een plek in het linkerrijtje.

    De Limburgers vierden op de eerste dag van de competitie hun honderdjarig bestaan en waren toen ‘vrij’, vandaar dat ze pas drie wedstrijden hebben gespeeld. Die leverden één keer winst, één keer verlies en één gelijkspel op, afgelopen zondag. Toen werd Baronie twee punten afhandig gemaakt en dat lijkt een knappe prestatie omdat Baronie tot die dag nog zonder puntverlies was.

    Ook Alphense Boys ging zondag op bezoek bij - toen nog - een van de ongeslagen koplopers, Groene Ster. Dat bleef zonder puntverlies, al scheelde het weinig. In het laatste kwart van de wedstrijd, nadat een 2-0 achterstand was gehalveerd, kreeg de Boys nog enkele grote kansen op de gelijkmaker. In de laatste minuut werd zelfs nog op de paal gekopt. Zo werd toch alweer de tweede nederlaag van het seizoen geleden en de achtste plek op de ranglijst die daarvan het gevolg was, past niet echt bij de verwachtingen en ambities van het team met trainer Hein van Heek.

    De oefenmeester die aan zijn eerste jaar bij de Boys bezig is, toont zich ondanks de teleurstellende start echter niet ontevreden. "Er zit goed voetbal in de ploeg en geven vrijwel geen kansen weg, terwijl we ook genoeg kansen creëren. Tegen Groene Ster werd één foutje fataal omdat we in de opbouw de bal verspeelden. Wij zijn niet van de lange bal, maar bouwen graag voetballend van achteruit op. Dat brengt een bepaald risico met zich mee en die moeten we proberen zo klein mogelijk te houden. Het gaat erom dat spelers de juiste keuze maken in de korte tijd tussen waarnemen en beslissen, en hoeveel risico een speler daar dan in stopt. Die afweging moet een speler elke keer maken en dat gaat uiteraard wel eens fout. Maar dat betekent niet dat we ontevreden hoeven te zijn over hoe we verder voetballen."

    Aldus de trainer, die afgelopen week tijdens de training met enkele spelers had te maken van wie door ziekte en blessures niet helemaal zeker is of ze de wedstrijd tegen SV Meerssen halen. Daarentegen zijn Cristian Ortega (zie archieffoto van Rob Langerak) en Boris Zanoli van hun blessures af. Over de tegenstander kan Van Heek niets zinnigs zeggen. "Groene Ster hadden we wel zien spelen, maar Meerssen lukte niet. Ik vind dat niet zo erg; het betekent eens te meer dat we volledig van ons eigen spel uit kunnen gaan." Aftrap om 14.30 uur!

    SV Meerssen-Alphense Boys, zondag 30 september 2018, aanvang 14.30 uur. Sportpark Marsana, Proost de Beaufortstraat 21, Meerssen. Scheidsrechters: M. Eijgelsheim, W. Veldman, B. Witsiers. De wedstrijd is te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen of volg ons op Twitter via @AlphBoys en #meealp.

    Programma

    Zaterdag: RKAVV-RKSV Nuenen, zondag: UDI’19/CSU-Leonidas, Halsteren-Baronie, VC Vlissingen-SVA Papendorp, IFC-RKSV Minor, SV Meerssen-Alphense Boys, Gemert-Groene Ster, De Meern-Unitas,

    Stand Hoofdklasse B 

    1. Groene Ster 4-12 (14-3)
    2. Baronie 4-10 (14-4)
    3. Halsteren 4-10 (5-2)
    4. Gemert 4-9 (16-5)
    5. Unitas 4-9 (10-3)
    6. Nuenen 4-7 (8-4)
    7. SV Meerssen 3-4 (3-5)
    8. Alphense Boys 4-4 (8-7)
    9. RKAVV 4-4 (4-3)
    10. UDI’19/CSU 4-4 (5-7)
    11. Leonidas 4-4 (6-9)
    12. Vlissingen 4-3 (6-6)
    13. IFC 4-3 (7-11)
    14. Minor 4-2 (5-12)
    15. De Meern 3-1 (2-11)
    16. Papendorp 4-1 (2-20)

    Clubtopscorers

    Patrick Krop 4x, Thom Nouwens 1x, Pepijn Kooij 1x, Stanley Mailoa 1x, Bas van Zoest 1x.

     

    Zaterdag 1

    Alphense Boys Zat. 1 hoopt zaterdagmiddag de eerste punten bij te kunnen schrijven. Vorige week leverde de openingswedstrijd van het seizoen een 2-0 nederlaag tegen Koudekerk op. Op het eigen sportpark wordt om 15.15 uur gespeeld tegen LSVV'70. De Leidse Studenten Voetbal Vereniging pakte vorige week wel de volle winst.