• ONA versus Alphense Boys JO12-1

  De ochtend begon al spannend: Zou het droog blijven of moesten de jongens in een regenbui voetballen? Het weer was ons gunstig gezind. De Boys hebben de wedstrijd droog kunnen voetballen!
  ONA is een sterk team. Zowel aanvallend als verdedigend. De aanval werd door de Boys ingezet en ONA werd gedwongen om het doel zwaar te verdedigen. Zjenet schoot als eerst maar de keeper van ONA was duidelijk gedreven. Helaas geen doelpunt. Daarna probeerde Thomas de 2e aanval op het doel, maar ook deze werd door de doelman tegen gehouden. Max brak door de verdediging van ONA en kon weer een schot lossen maar ook deze werd gepareerd door de doelman. Het spel was net 5 minuten bezig en ONA moest alles inzetten om de Boys tegen te houden. Door een corner van Max kreeg ONA de kans om de bal richting de helft van de Boys te trappen. Vanuit een hoek probeerden ze te scoren maar Daan, Adam en Roan bewezen weer dat door hun samenwerking de aanvallers van ONA geen ruimte kregen.
  Boys lieten dit niet over hun kant gaan. Masoed, Max en Thomas braken door de verdediging van ONA maar de wakkere keeper wist het schot van Max op te vangen. Thomas was vandaag wat ziekjes. Hij had namelijk geen stem meer. Desondanks hadden hij en Max weinig woorden nodig om weer de aanval in te zetten. Dankzij Zjenet die in het midden opnieuw de bal verovert. Via Thomas werd de bal naar Max gespeeld en hij scoort een prachtig doelpunt! Daar had ONA niet op gerekend. In de time-out kreeg ONA de kans om zich te herpakken.
  De revanche van ONA kwam al snel. Door een valpartij kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan ONA . De jonge speler kon duidelijk de druk niet aan en mistte. Simon stond uiteraard paraat. Ook Max kreeg een vrije trap, maar wederom geen doelpunt. Halverwege het midden viste Roan de bal tussen de voeten van een ONA speler en speelde deze door naar Ayar. Via het hoofd van Max kwam het terecht bij Thomas die daarna een mooi doelpunt maakte!
  Was ONA inmiddels gebroken? Nee natuurlijk niet. ONA zette weer een aanval in en brak helaas door de verdediging heen. Simon stond ze al op te wachten. De bal ging dan ook rakelings langs het doel. De dreiging van Simon had gewerkt. Ook Masoed zorgde ervoor dat de speler van ONA werd vertraagd.
  Na wederom een aanval van de Boys raakten de keeper van ONA en Roan met hun puber ledematen in elkaar verstrengeld. Vanuit liggend/zittend positie probeerde Roan te scoren maar dat lukte helaas niet.
  Met een zij bal betrad Ziyad het veld. De lange armen van de keeper blokten de aanval. Ziyad liet zich niet afremmen en was een luis in de pels van de keeper. Met 0-2 werd de rust ingelast.
  Na de rust herpakte ONA zich. Zjenet was inmiddels vanuit het midden opgeschoven naar links achter in de verdediging. Met Adam en Roan respectievelijk in het midden en rechts. Masoed, Ayar, Max en Ziyad vormden het midden en de voorhoede. Ondanks een aantal mooie kansen voor ONA werd er niet gescoord. Ook vanuit de kant van de Boys stranden veel aanvallen. ONA was niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Na de time-out besloten de trainers Robert en Zakaria om nog een wissel te doen. Max en Ziyad werden afgelost door Daan en Thomas.
  Ayar en Thomas gingen in de aanval. De keeper van ONA moest z’n uiterste best doen om de bal van Thomas eruit te houden. Ook Daan probeerde het samen met Roan. Met alle kracht in zijn benen gaf Daan de bal een trap maar deze ging rakelings langs het doel. Er hing een 3e doelpunt in de lucht. De vraag was wanneer die ging vallen. Daar kwam Roan aan te pas. Via een afstandsbal scoorde Roan het 3e doelpunt. ONA was ontdaan maar nog steeds strijdlustig. De trainer van ONA schreeuwde zijn stem schor.
  Daar kwam Daan met de bal op. Via Roan werd de bal naar voren geschoten en direct in de voet van Zjenet. Zij legde de bal aan en nam een paar seconden de tijd om naar de keeper te kijken. Heel rustig trapte zij de bal in de linker hoek van het doel. Prachtig beheerst doelpunt voor de Boys!
  ONA zette z’n laatste aanval op. De trainer en de ouders spoorden het team aan. En daar kwam die dan. De Boys waren moe en ONA verspeelde z’n laatste energie. Ze scoorden hun enige doelpunt. Ondanks de 1-4 waren de spelers dolblij dat ze het veld af konden lopen met toch 1 doelpuntje. Kort hierna floot de scheids af en konden de handjes worden geschud en felicitaties voor de Boys. Het was van begin tot eind een spannende wedstrijd. ONA is een sterke en sportieve tegenstander gebleken.