• Wederom doelpuntenregen bij JO10-1

Vandaag mochten we ons om 7.20 uur melden om te verzamelen voor de wedstrijd tegen de Jodan Boys in Gouda. Vooral de ouders lijken moeite te hebben met het vroege tijdstip. Alle jongens zijn vanaf het moment van verzamelen lekker actief.
    Het weer zit gelukkig ook mee. Geen windstoten of harde regenbuien, maar een prima temperatuurtje om lekker te voetballen.

De jongens zetten vanaf de eerste minuut van de wedstrijd druk op de tegenstander waar zij geen goed antwoord op hadden. Van tevoren zijn goede afspraken gemaakt over de posities in het veld en de communicatie. En de jongens pakten dat erg goed op. De ene aanval volgde de andere snel op. Als Jodan Boys aan de bal kwam, zaten de Alphense Boys ze gelijk op de huid en veroverde de bal snel terug.

Het duurde niet lang voordat we door Shayro de eerste goal konden noteren. Matti schopte een corner hoog voor het doel waar Shayro de bal bij de tweede paal de bal het doel in kon tikken.
    Vanaf dat moment kreeg het team helemaal vleugels. Goede combinaties, steekpasses en communicatie zorgde voor een duidelijk overwicht voor de Alphense Boys. De inzet werd ook beloond. Twee keer werd een vrije trap buiten het bereik van de keeper in het doel geschoten, één keer door Haidiën en één keer door Izayah. Ook Mick en Nour kregen de bal twee keer goed op de slof en schoten de bal tegen de touwen. Abdinajib wist zelfs twee keer te scoren. Aan het eind van de eerste helft stond het maar liefst 7 -0.

Naast alle doelpunten waren er nog 11 doelpogingen tegenover slechts 4 van de Jodan Boys; een duidelijk beeld van de krachtsverhoudingen tussen de twee teams.

De tweede helft liet in de eerste 12,5 minuut een ander beeld zien dan de eerste helft. Jodan Boys begon sterk na de limonade break. Doordat de Boys meer bezig leken te zijn met de vraag wie de volgende goal zou maken, kregen de Jodan Boys meerdere kansen achter elkaar. Door uitstekend keeperswerk van Izayah kon toch de nul gehouden worden.

In de time-out konden we de jongens weer even aanscherpen. In het laatste deel van de wedstrijd pakten ze het weer goed op. Iedereen hield zijn positie goed en hiermee herstelden ze het overwicht in de wedstrijd.
    Eén van de mooiste goal werd uiteindelijk gemaakt door Nour. Jasper nam vanaf de rechterkant van het veld een corner. Na een korte dribbel gaf hij de bal voor het doel. Nour tikte de bal ‘ Ronaldo-stijl’ achter zijn standbeen langs het doel in. De keeper van Jodan Boys stond erbij en keer ernaar.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 10 tegen 1 gewonnen.

Na 4 wedstrijden zitten we nu op een gemiddelde van 9,5 doelpunten per wedstrijd tegenover 4 tegendoelpunten. Met het scorend vermogen zit het tot nu toe wel goed…