• Boys 15-1 boekt zege op NEC\FC Oss 15-1

Alphense Boys 15-1 won ook zijn tweede thuis-competitiewedstrijd in de eredivisie tegen NEC/FC Oss 15-1 (2-1). De 17-1 (zie foto) en 19-1 wachten nog op hun eerste competitiepunt. De 13-1 verloor van koploper Fc Volendam. De 13-2 debuteerde in de 3e divisie met een 2-1 overwinning op Excelsior Maassluis 13-1. De 17-2 en 15-2 openden de competitie met een gelijkspel. Het nieuwe zaterdag 1 team verloor met 2-0 bij Koudekerk.

Alphense Boys 19-1 speelde gister zijn 3de competitie wedstrijd (thuis) tegen FC Twente O19. FC Twente is (mede) koploper met 6 punten uit 2 wedstrijden. Vanaf de start was het ook duidelijk dat Twente het spel wilde maken en zette de boys zo vaak mogelijk snel onder druk. Alleen net als vorige week tegen Go Ahead Eagles wisten de boys daar een aantal keer prima uit te spelen. Zo had FC Twente optisch een overwicht maar waren de beste kansen voor de boys. De grootste mogelijkheid werd voorbereid door Yannick Saeijs (zie foto onder)  hij passeerde op tempo zijn tegenstander bracht de bal prima voor de goal maar Younes Bouhamed wist vanuit kansrijke positie de bal niet goed te raken.

• Ook uit standaardsituaties werd de O19 gevaarlijk. Een corner van Tarik Zaanani werd bij de eerste paal verlengd en direct volley genomen door Yannick. Maar zijn inzet vloog via de buitenkant van de paal net naast. Daarna werd een indraaiende vrije trap van opnieuw Tarik in een wout van spelers verlengd door Nick Broekhuizen maar ook deze inzet ging net naast. Een minuut voor rust niet als collectief omschakelen betekende (opnieuw) een onterechte achterstand. In een aantal passes werd de spits rond de 16-meter vrij gespeeld en deze haalde verwoestend uit waardoor Twente met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Na rust hadden de boys moeite om de vrije man te vinden waardoor (te) snel werd gekozen voor de lange bal. Deze konden makkelijk verwerkt worden door de verdedigers van Twente waardoor het moeilijk was om tot kansen te komen. Nog twee keer hadden de boys een bevlieging. Nadat Ceyhun Sabaoglu was ingevallen snelde hij twee keer langs zijn tegenstander en kwam met goede voorzetten maar deze konden net niet tot goal gepromoveerd. Ook de net ingevallen Steven v/d Pijl kreeg nog een goede kopkans. Een indraaiende vrije trap viel op zijn hoofd en met veel kracht kopte hij op doel maar zijn inzet ging net over. In de laatste 10 minuten werd nog een alles of niet offensief gestart maar de krachten waren op waardoor de bal niet goed meer wilde vallen. In de absolute slotfase kreeg FC Twente nog een vrije trap op kansrijke positie maar deze werd goed gekeerd door keeper Bas Schol.Helaas weer een nederlaag, maar opnieuw een nederlaag met perspectief. Twente heeft in de gehele wedstrijd maar 2x op doel kunnen schieten. Hopelijk zit het volgende week tegen PEC Zwolle O19 (uit om 15.15 uur) mee en kunnen de eerste punten worden binnen gehaald. Dinsdag wordt er eerst nog geoefend tegen EDO O19 (thuis om 20.00 uur).

• Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

Alphense Boys o19- FC Twente o19      0-1

Almere City o19 - Alexandria'66 o19      2-0

Excelsior R o19 - PEC Zwolle o19          1-1

Roda JC o19 - Fc Emmen o19     1-3

Go Ahead Eagles o19 - VVV Venlo o19            1-3

De Graafschap o19 - Fc Den Bosch o19 (zondag 23/9)

12. Alexandria'66 o19                           3-0

Alphense Boys o17 speelde vandaag alweer de derde competitiewedstrijd. Yassine Bachar was geschorst vanwege zijn rode kaart vorige week tegen Go Ahead Eagles O17. Verder is Daan Putman nagenoeg hersteld van zijn blessure en kan maandag de groepstraining weer hervatten. Het begin was redelijk voor de Boys. Enkele keren konden de middenvelders worden gevonden vanuit de laatste linie en in de openingsfase was een scherp ingedraaide vrije trap van Lars Verzaal dreigend voor het doel van AFC O17. Even later een directe vrije trap van Lars Verzaal, die net aan werd gekeerd door de doelman van de Amsterdammers.

• De eerste de beste mogelijkheid voor de gasten was direct raak. Na 13 minuten werd er verkeerd ingestapt, en een tegenstander volledig uit het oog verloren die simpel kon binnen werken: 0-1. Vlak voor rust kwam AFC O17 op 0-2, doordat er onvoldoende werd gecommuniceerd met elkaar en dan zie je dat spelers andere dingen doen t.o.v. de samenwerking met elkaar. In de 40' minuut nog wel een levensgrote kans voor Max van Hees. Hij ging helemaal alleen op de doelman af van AFC O17, maar lobte de bal eenvoudig in de handen van de sluitpost.

• De tweede speelhelft zagen we nog enkele mogelijkheden voor Mohaned Osman, Jasper Schinkel en Lars Verzaal, maar geen van allen kon de broodnodige treffer produceren en zodoende stevende Alphense Boys O17 op zijn derde competitienederlaag af van dit seizoen. Volgende week speelt Alphense Boys O17 een drieluik bij AZ, daar zal het tegen de O17 van AZ en Sparta Rotterdam O17 in oefenverband uitkomen. Aanvangstijd daar is om 14.30 uur.  Via deze link zijn de prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf weer te zien en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHsmiYvzTG

Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

Alphense Boys o17 - AFC o17    0-2

NAC Beda o17 - Willem II o17      2-2

Go Ahead Eagles o17 - ADO Den Haag o17

Fc Emmen o17 - Hollandia o17   3-1

VVV Venlo o17 - Almere City o17           0-0

De Graafschap o17 - DEM o17 (zondag 23/9)

12. DEM o17                               2-0

Alphense Boys 17-2 opent de competitie vandaag met een uitwedstrijd tegen de O17-1 van FC ’s-Gravenzande. Door de regen is het veld glad en snel en de eerste 10 minuten zijn de behendige spelers uit Alphen de Westlanders te vlug af, maar resulteert dit slechts in een aantal corners die door de boomlange tuinderszonen steeds goed worden weggekopt. Na een kwartier wordt het spel van de Boys slordiger en komen er kansen voor ‘s-Gravenzande.  In de 14e minuut breekt de thuisploeg door de defensie heen en heeft keeper Rens Boer een goede reflex op een schot van binnen de 16 meter. De Boys zoeken op rechts de opening via Mohamed Rahal, maar de beslissende eindpass wordt steeds onderschept. In de 23e minuut leidt een fout in de opbouw achterin tot een corner voor ’s-Gravenzande. De bal wordt niet goed weggewerkt en na een scrimmage wordt de 1-0 van dichtbij binnengetikt. De Boys zoeken direct de aanval weer op. Na een snelle combinatie van Mohamed met Romeo Pieters gaat de bal naar  Yunus Orgu, maar diens schot gaat naast. Rens Boer pakt zijn tweede één op één wanneer er wederom onnodig balverlies wordt geleden in de achterhoede. Een corner volgt en ’s-Gravenzande stuurt zijn luchtmacht naar voren. Bij de tweede paal zet de nr. 4 van ’s-Gravenzande zich af op de rug van een Boys-speler, torent huizenhoog boven iedereen uit en kopt in de 27e minuut de 2-0 binnen. De laatste 10 minuten zien we meer regendruppels dan goed voetbal, tot Yunus in de slotminuut vanaf links naar binnen trekt en de bal om de keeper in de verre hoek lijkt te schieten, maar de doelman van de tegenstander weet met een katachtige redding de bal met een vuist uit de kruising  te boksen. Met kunst en vliegwerk moeten de Boys halverwege de tweede helft de counters van de thuisploeg eruit halen. Een vrije trap van Mohamed Rahal in de 70e minuut luidt het slotoffensief van de Boys in. De keeper duikt de bal uit de hoek, maar ’s-Gravenzande komt niet meer onder de druk van de Boys uit. In de 73e minuut neemt Mohamed een corner van links en springt Kaan Temur bij de tweede paal hoger dan de verdediger naast hem en kopt hij de 2-1 in de kruising.

• Net als het weer klaart het even op in de hoofden van de Boys en geloven ze er weer in. Alle duels worden over het hele veld gewonnen en in de 75e minuut neemt Yassine Bensalah slim en snel een vrije trap op Yunus Orgu, die wederom vanaf links om zijn man naar binnen trekt en van buiten het strafschopgebied via het hoofd van een verdediger de 2-2 binnen pegelt.

• Yunus wordt door 10 man bedolven en wanneer hij is uitgegraven blijven de Boys de bal afjagen en slepen ze op wilskracht alsnog een gelijkspel uit het door de plensbuien bijna gedoofde vuur.  Zaterdag 29 september speelt de 17-2 om 11.00 uur thuis tegen de B1 van UVS.

12. Velo 17-1                              1-0

Voor Alphense Boys 15-1 stond er op het regenachtige sportpark de Bijlen de thuiswedstrijd tegen NEC\FC Oss 15-1 op het programma. De mannen van trainer Sander van der Kleij begonnen sterk aan de wedstrijd. NEC werd teruggedrongen en in de openingsfase waren er al mogelijkheden voor Alphense Boys. De 1-0 lag er na minder dan drie minuten al in. Illias Dardour kreeg de bal op de 16 meter van Thierry Anthony en schoot met een beetje fortuin de 1-0 binnen.

• Alphense Boys bleef druk zetten en liet NEC niet in hun spel komen. De 2-0 kwam daarom ook al snel, het was de 12e minuut toen Tom Beijeman de bal veroverde en Zakaria Kanfaoui in stelling bracht. Hij schoot goed binnen en verdubbelde de score, 2-0.

• Na de 2-0 waren er mogelijkheden om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Jayden Daleman kwam net te kort om de bal over de keeper te schieten en Zakaria Kanfaoui schoot met een verdediger in zijn nek hard op de Nijmeegse keeper. Zo gingen beide ploegen rusten met 2-0. Na de rust kwam NEC wat beter in de wedstrijd maar tot echte grote kansen kwamen zij niet. In de 52e minuut kreeg Alphense Boys een penalty tegen, aanvoerder Jesse Belt won het duel maar de scheids besloot dat het onreglementair was. NEC schoot deze penalty feilloos binnen 2-1. Na de 2-1 ging NEC met meer druk spelen maar beide ploegen konden niet tot echte kansen komen. Na 7 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het voldoende en zo won Alphense Boys terecht van NEC. Dinsdag spelen ze een oefenwedstrijd in Den Haag tegen ADO Den Haag 15-1 (19.30 uur), met oud Alphense Boys speler Niels Noordhoek en zaterdag speelt de 15-1 opnieuw thuis, om 13.00 uur,  tegen SC Heerenveen.

8. Willem II o15                      4-3

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag de eerste competitiewedstrijd  uit bij Ter Leede 15-1. Voorafgaand hadden wij een goede trainingsweek gehad en waren wij er helemaal klaar voor. De intenties van beide ploegen werden al meteen duidelijk. Ter Leede leunde achterover, maar zette op goede momenten van onzuiverheid in de passing bij de boys, goed druk. Vervolgens zochten zij meteen de diepte en loerde ze op ruimte achter onze verdediging. Alphense Boys probeerde te voetballen en de gaten te vinden tussen de linies. Echter was het positioneel heel matig en lag het tempo veel te laag. Halverwege de 1e helft stond Ter Leede ineens in de 16 meter. Na een voorzet en twee geredde doelpogingen later, stond er 1-0 op het scorebord, wat enorm tegen de verhouding was. Wij werden sterker na de goal en konden ook wat kleine kansjes creëren via Mickael. Maar deze troffen helaas geen doel en gingen over en op de keeper. In de 2e helft waren we één minuut bezig en was er duidelijk wie er het beste uit de kleedkamer gekomen was. Mickael Manu kon de score gelijk trekken met een droge schuiver met links in de rebound (1-1).

• Vervolgens kon Ter Leede er maar spaarzaam uitkomen en bleven zij hopen op kansen via de lange bal. De C2 bleef vertrouwen houden en kon steeds vaker richting de goal en creëerde goede kansen. Na de 1-1 schoot Mats met links net naast en ook Steve raakte de bal net verkeerd waardoor de keeper kon redden. 15 minuten na de 1-1 leden wij onnodig  balverlies halverwege onze eigen helft. De Ter Leede middenvelder zag Mike voor zijn goal staan en schoot de bal vanaf 25 meter over hem heen (1-2). Wederom tegen de verhouding in, maar we stonden wéér achter. 15 minuten voor tijd gingen de boys alles op alles spelen en met 4 aanvallers proberen om de score gelijk te maken. In de 65e minuut was er fantastische aanval. Phil ontving de bal na een goede opbouw. Hij passte hem naar Mickael in de diepte. Mickael kon voorzetten en Steve Eijgendaal (z9ie foto)  kon hem binnen tikken bij de 2e paal (2-2)

• Meer dan 2-2 zat er helaas niet in, al had dat wel verdiend geweest gezien het spelbeeld. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen TOGB 15-2. Volgende week zaterdag volgt de competitiewedstrijd om 11.00 uur thuis tegen RKDEO 15-1

12. Graaf Willem 15-1               1-0

Alphense Boys 13-1 speelde vanmorgen bij en tegen koploper Volendam o13 in het stadion.

• Al na 30 seconden liet de ploeg van trainer Robin Stolwijk zien met wat voor intenties het naar Volendam was afgereisd. Na goed voorgeven van Benjamin Egels legde Shanley Olijfveld de bal klaar om in te schieten maar de inzet van Dani Guis kon nog net uit de rechterbenedenhoek worden geronseld. In de 8e minuut was het aan de andere kant wel raak, nadat er eerst in een persoonlijk duel gehaakt werd en vervolgens de organisatie rondom het eigen zestienmeter gebied niet optimaal was kon er vrij worden geschoten en via de hand van keeper Mateo Lips ging de bal tegen het net (1-0). Na deze tegentreffer was het de draad even kwijt en zorgde Benjamin met een perfecte tackle op de bal dat Volendam niet verder uitliep. Na rust moest Alphense Boys als snel een nieuwe tegenslag slikken toen in de 33e minuut een vrije trap vanaf de zijkant vrij kon worden verlengd (2-0). Om de hoop op een goed resultaat niet te verliezen ging Alphense Boys op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam er meer gevaar in de doelmond van de Volendam keeper. In de 45e minuut werd een corner verlengd door Twan Schens en belandde de bal bij Milan Fuerta Plana die binnentikte. Echter de scheidsrechter nam het zeer onterechte (bleek ook op de beelden) vlagsignaal van de grensrechter over en keurde de glaszuivere goal af. In de 55e minuut was het alsnog raak een vrije trap van Sam Ringeling werd door de keeper op de lat getikt, de rebound werd alert binnengeschoten door Shanley (1-2).

• Ondanks dat er gestreden werd voor meer, was de tijd hiervoor tekort en scoorde Volendam in de slotseconden nog de 3-1. Aanstaande dinsdag oefent de o13 thuis om 18.30 uur tegen Zeeburgia o13. Volgende week zaterdag reist de o13 af naar het oosten voor een ontmoeting met FC Emmen o13 om 12.30 uur wordt er afgetrapt.

8. Quick o13                            4-1

Vanmorgen om 09:00 uur debuteerde Alphense Boys 13-2 in de 3e Divisie. Een unicum, omdat dit team samen met AFC 13-2 de enige twee ploegen zijn die als 1e jaars D junioren in de 3e Divisie voetballen. De verwachtingen zijn hoog, maar kunnen we dat ook waarmaken? De tegenstander is Excelsior Maassluis JO13-1. Niet alleen spelen we dus op een bijzonder hoog niveau, de tegenstanders zijn ook nog eens een jaar ouder. Over de 1e helft kunnen we kort zijn: paniekvoetbal van beide kanten. Geen enkel rust in het spel, verkeerde aannames, verkeerde afspeel keuzes, zò maar wegschieten van de bal en als we een kans krijgen durven we de trekker niet over te halen. Laten we het er maar op houden dat het de spanning van de wedstrijd is. In de rust brengt trainer Michael rust in de ploeg. Als we het voetballend oplossen en iedereen doet zijn taak dan komt het goed. De jongens hebben het begrepen en starten de 2e helft voortvarend. In de 36e minuut krijgen we een corner aan de rechterkant. Senne en Joshua nemen de corner kort en Josh speelt zijn man voorbij. Hij ziet Daan Hartman (zie foto) op de rand 16 meter vrij staan en met een verwoestend schot vliegt de bal tegen de touwen. Onze jongens staan op 1-0 voor en dat is verdient.

• Excelsior M. wil wel, maar moet in deze fase van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in de Boys. Vijf minuten na de 1-0 is het Senne die voor 2-0 zorgt omdat hij goed doorloopt op een schot van Bryan, die via de lat weer in het veld komt.

• Onze jongens zijn in extase, Excelsior roept hard over het veld: "kom op jongens, zij zijn maar een meter groot, daar gaan we niet van verliezen toch"? Dat gebeurt uiteindelijk wel. Met nog een paar minuten spelen wordt er een corner verkeerd weggewerkt waardoor Excelsior nog de aansluitingstreffer kan maken, maar verder dan die goal komt het niet. De eerste overwinning in de 3e Divisie is een feit, dat er nog maar meer mogen volgen! Volgende week zaterdag speelt de JO13-2 een uitwedstrijd tegen Sparta JO13-1 (12.00 uur). Ook een mooi affiche, bent u in de buurt van Rotterdam/ Capelle, kom langs!

12. Sparta (AV) 13-1                  1-0

Alphense Boys o13-2007 (E-Top) mocht vandaag de eerste competitie wedstrijd spelen tegen Voorschoten JO13-2007. Op de bank hebben we vandaag een derde trainer erbij. Speler De Zhaen is helaas geblesseerd en voorziet de wissels Mika, Ananda en Daniél van de nodige informatie. Vanaf het eerste fluitsignaal is de beleving goed en zijn we in staat om de bal goed naar elkaar rond te spelen. Het voetbal is verzorgt en er zijn constant driehoekjes aanwezig op het veld. We komen een paar keer goed door via de zijkanten waar Dylan en Arza hun kwaliteiten aan de tegenstander tonen. Echter de beslissende eindpass is vaak niet zuiver genoeg. Hierdoor krijgt onze spits Finn niet de mogelijkheid om de trekker over te halen.

• Wel komt de bal een keer goed op het hoofd van Sinan, maar zijn kopbal belandt op de paal. De middenvelders Yannick, Yassir en Sinan staan goed opgesteld en zijn in staat om bij balverlies de bal weer snel te veroveren. Voorschoten komt de eerste helft maar een paar keer op onze helft. En als ze er komen zitten onze verdedigers Adam, Tannin, Rahim en Stan er bovenop. Toch komen de Boys onterecht met 0-1 achter. Een doelpunt waar de VAR wel gebruikt kon worden. Zowel de grens (die overigens verder foutloos was) en de scheidsrechter zien niet dat de speler die binnen tikt een meter buitenspel staat. Het gebeurd en moeten door. Voorschoten is voor rust nog een keer gevaarlijk maar met een katachtige redding weet Guillano nog een tegentreffer te voorkomen. Na rust komen we er gelijk weer gevaarlijk uit. Arza laat een paar keer alleen zijn hakken zien aan zijn tegenstander en haalt prima de achterlijn.

• Uit een van de voorzetten krijgt Finn zijn voet net niet goed tegen de bal en schieten we ook nog een keer voorlangs naast het doel. Met twee verse wissels Mika en Ananda blijven we op zoek gaan naar die gelijkmaker. Echter omdat we misschien wel te graag willen wordt het veldspel slordiger en de pasjes minder zuiver. Dit kost kracht en geeft de tegenstander bij balverlies meer ruimte. Doordat we bij een aanval van Voorschoten te veel naar achter lopen een geen druk op de speler met bal geven kan Voorschoten met een hoge bal de 0-2 scoren. Met nog 10 minuten op de klok proberen de jongens nog iets te forceren, maar in de laatste fase rondom de 16 meter houdt het op en weet Voorschoten hun doel schoon te houden. Met 70% balbezit en met name de eerste helft, het verzorgde veldspel, kunnen we verder. Deze weerstand hebben we nodig om ons als individu, maar ook als team verder te ontwikkelen. Deze week weer lekker drie keer trainen en dan op naar ARC JO13-2007 (10.15 uur). Dit zal weer naar verwachting een spannende wedstrijd worden gezien de eerdere uitslag in de beker tegen elkaar.

14. UVS o13-2007                                1-0

Alphense Boys zaterdag 1 speelde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd, uit tegen Koudekerk en verloor teleurstellend met 2-0. De wedstrijd begon lekker voor Alphense Boys. We zagen goede combinaties en samenspel en het was wachten op de 0-1. In de 7e minuut was het bijna zover. Een prima voorzet van Delano Kip op Jesse Boateng maar de keeper lag in de weg. In de loop van de eerste helft werd het spel van zaterdag 1 slordiger en Koudekerk kwam met een paar flinke fysieke duels steeds beter in de wedstrijd. Koudekerk kwam in de 31 minuut er opeens uit via de as en via een kluts kwam hij voor de voeten van een Koudekerk speler die uit het niets de 1-0 maakte. Alphense boys bleef aandringen maar de gelijkmaker kwam niet voor de rust. De tweede helft was slordig tot in de 70ste minuut een hoge bal vanaf 25 meter vol werd geraakt door Koudekerk en over Keeper Sven Tourne in de touwen vloog (2-0). Het werd nog zuurder voor Alphense Boys omdat Donnovan Olivieira met een tweede gele kaart het veld moest verlaten. Verder werd er niet gescoord waardoor de zaterdag 1 de eerste echte wedstrijd in de vierde klasse verloor. Volgende week zaterdag speelt de zaterdag 1 om 15.15 uur thuis tegen LSVV zaterdag 1