• AB JO13-2 – Excelsior M. JO13-1: Nipte winst in eerste competitiewedstrijd

Vandaag zal de eerste wedstrijd gespeeld worden in de competitie. Het beloofd een pittig seizoen te worden nu de Boys zijn ingedeeld op JO13-1 Derde Divisie niveau. Vandaag mogen de jongens, thuis op het eerste veld, aantonen dat ze op dit uitdagende niveau thuishoren tegen Excelsior Maassluis.

Na een érg natte vrijdag schijnt vanmorgen de zon, dus verzamelen ook de supporters op tijd langs het veld en in de tribune. Het valt op dat ook de jongens van Excelsior Maassluis een fitte indruk maken. We schatten in dat de Boys een flinke kluif zullen hebben aan de lange mannen van onze tegenstander. Er wordt gestart met een minuut stilte in verband met het verdrietige nieuws uit Oss deze week. Een respectvol moment voor de slachtoffertjes die allemaal nog veel jonger waren dan onze jongens. Mooi dat hier bij veel clubs aandacht voor is op een moment dat wij als ouders van onze kids optimaal genieten.

Dan gaat de wedstrijd van start en zetten beide teams direct volop druk. Een lange bal vooruit lijkt een kans op te leveren voor Excelsior Maassluis maar Matz loopt zijn tegenstander goed bij en speelt beheerst terug op keeper Dustin. Een volgende aanval van onze tegenstander wordt door Sami onder controle gehouden, maar levert Excelsior Maassluis nog net een corner op. Tot twee keer toe is er volop gevaar voor het doel van Dustin en met al die lange jongens komen we daar goed weg.

Ook onze jongens zetten veel druk vooruit, de wedstrijd in de eerste tien minuten zeker een gelijkwaardige pot te noemen. De verdediging van Excelsior Maassluis wordt wat onrustig van de continu hogedruk en speelt veel ballen uit om het gevaar stil te leggen. Wanneer Abdul zich vooruit geknokt heeft krijgt hij de bal bij Ersan. Het levert nog geen doelpunt op, maar de kansen worden groter.

Een lange bal vooruit van onze tegenstander, maar Stef vangt goed op. Excelsior Maassluis probeert met diepe passes hun voorhoedespelers gevaarlijk te laten worden, maar onze verdediging vormt een sterk blok. Vervolgens een mooie opbouw, waarna het Ersan en Joshua lukt om een hoekschop te forceren. De corner wordt genomen en bereikt Bryan die de bal voor het doel geeft. Helaas nét te hoog voor Abdul. Er wordt inmiddels voornamelijk op de helft van Excelsior Maassluis gespeeld.

Weer is daar een lange bal die door Sami en Yassine samen goed wordt opgevangen. Even later krijgt Excelsior Maassluis een vrije trap op een gevaarlijke plek. Een goede actie volgt en een kopbal naast het doel van Dustin zorgt dat het gevaar weer is geweken. Excelsior wordt steviger in de duels en voert de druk wat op. De jongens werken hard om rust en structuur in het spel te behouden. De scheidsrechter fluit voor rust. Er is veel gespeeld op de helft van de gelijkwaardige tegenstander. Zou het lukken om in de tweede helft nog wat overtuigender te spelen en het harde werken te belonen met een overwinning?

De tweede helft start met een directe actie waarbij het Senne lukt om Thijs weg te sturen. Thijs rukt op richting doel, maar helaas was er een nipt buitenspel gezien. De jongens zijn duidelijk gretig de tweede helft in gekomen. Een mooie diepe pass van Matz op Bryan, waarop hij met volle snelheid kan lopen. De verdediging trapt in paniek de bal hoog over de bomen weg. De corner levert helaas niets op en wanneer het Excelsior Maassluis lukt om hun snelle spits weg te sturen ondervangt Stef gelukkig sterk en is het gevaar weer geweken. Even later weten ze echter slim een corner te forceren en wanneer deze wordt genomen wordt er met omhalende beweging op het doel van Dustin geschoten, maar gelukkig verdwijnt de bal naast het doel.

In de opbouw forceert Daan H. een vrije trap die hij ook zelf snel neemt. Senne weg, mooi! Het levert een hoekschop op. Een schot van Senne op doel als gevolg, maar er zat nog een been van de tegenstander tussen, dus het levert een volgende corner op. Wanneer de bal via Joshua bij Daan H. voor de voeten komt schiet hij krachtig de 1-0 binnen. Lekker!

De jongens hebben de smaak te pakken en voeren de druk nog verder op. Met een mooie diepe pass stuurt Daan H Bryan weg. Goed lopen en een angstige verdediger leveren een corner op, welke door de Boys wordt omgezet in een vrije trap. Joshua neemt en krult de bal rakelings langer het doel. Jammer! Even later is daar Thijs die vooruit druk zet en door 3 verdedigers moet worden weerhouden om door te kunnen breken.

Een loopactie van Bryan en mooi schot vanaf de linkerzijde hard tegen de onderkant van de lat levert nét geen doelpunt op. Ware het niet dat Senne goed was meegelopen en de bal alsnog koeltjes binnen knalt. Lekker 2-0!

Excelsior Maassluis geeft zich beslist niet verloren. Een krachtige blok van Santino is succesvol om de opbouw van onze tegenstander te verstoren. Ersan neemt de bal mee en bereikt via Senne Abdul, maar de keeper komt er goed tussen. Matz neemt beheerst de bal van de uitbrekende Excelsior Maassluis speler over en ook Stef laat zich niet gek maken door zijn tegenstander waardoor de volgende aanval niet direct gevaarlijk wordt, maar hen wel een hoekschop oplevert.

Een Excelsior Maassluis speler roept hard over het veld “Kom op jongens die gasten zijn 1 meter…deze moeten we winnen”. Haha, we lachen erom. De ambitie is goed, maar dat gaat natuurlijk niet meer gebeuren. Toch? Alweer zo’n gevaarlijke corner voor Excelsior Maassluis, maar ondanks een mooie wegwerkende omhaal van Bjorn lukt het onze tegenstander uiteindelijk de 2-1 binnen te schieten.

Er is nog 5 minuten te spelen, het beloven 5 lange minuten te worden! In een snelle sprint voorkomt Bjorn dat een uitbrekende aanvaller echt gevaarlijk kan worden. Excelsior vecht hard terug en krijgt nog de gelegenheid om hard op doel te schieten, maar Daan S redt de wedstrijd door de bal voor de doellijn weg te werken. Even later nog een mooie wegwerkende sliding met schot vooruit van Santino. Er wordt door beide teams hard gewerkt, om de voorsprong te behouden of om de gelijkmaker te maken.

Inmiddels 3 minuten in verlenging krijgt Excelsior Maassluis nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Gelukkig levert het hen geen doelpunt op en blaast de scheidsrechter het eindsignaal. Boys, trainers en supporters zijn opgelucht en blij met deze overwinning. Er is hard gewerkt tegen een gelijkwaardige tegenstander en een mooi resultaat behaald om de competitie mee te beginnen. Goed gedaan Boys!

Vervolgens snel douchen en naar de kantine waar een traktatie van de trainers klaar staat voor de jongens. Tóch nog even de overwinning vieren op ARC JO13-1 van vorige week.