• Woensdagnieuwtjes

    De competitie gaat komende zaterdag weer van start voor alle teams bij Alphense Boys. Voor het 1e elftal en de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 is die competitie al een paar weken onderweg, maar nu gaat het echte werk dus ook voor alle andere teams beginnen.

    Vandaag (woensdag 19 september) is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn en zijn er geen woensdagmiddagtrainingen voor de guppen en Fjes o.l.v. Michael Lipsius. Alle andere trainingen gaan wél door of de trainers moeten anders beslissen en dat heeft iedereen dan al vernomen.

    Vanaf dit seizoen spelen Pim van Zoest en Dani van Steijn (beide ex Alphense Boys) samen in Amerika. Ze komen uit voor Northeastern Junior College (NJC) dat gelegen is in Sterling (Colorado). Vorige week is de competitie van start gegaan en de eerste twee wedstrijden werden omgezet in een 1-0 overwinning. In de eerste wedstrijd was Dani de matchwinner door de winnende goal binnen te schieten. Vorige week woensdagnacht hebben Pim en Dani de derde wedstrijd van de competitie met 6-0 gewonnen. Dani heeft in deze wedstrijd 2 goals gemaakt.

    We wensen beide spelers heel veel plezier en succes toe in Amerika. Op de foto staat Pim van Zoest 2e van links boven en Dani helemaal rechts onder

     

  • Tom Enthoven (ex-jeugdspeler Alphense Boys)  maakt per direct lid uit van de A-selectie van FC Lisse.

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

     

    Zaterdag 22 september

    09.00 uur      AB 13-2 - Excelsior Maassluis 13-1 (comp)

    09.00 uur      AB 13-7 (E-Top) - Voorschoten 2007 (comp)

    13.00 uur      AB 15-1 - NEC/FC Oss 15-1 (comp)

    13.00 uur      AB 17-1 - AFC 17-1 (comp)

    15.15 uur      AB 19-1 - Fc Twente 19-1 (comp)

     

    Dinsdag 25 september

    18.30 uur      AB 13-1 - Zeeburgia 13-1

    18.30 uur      AB 15-2 - TOGB 15-2

    20.00 uur      AB 19-1 - EDO 19-1

     

    Op woensdag 12 september stond er voor de JO8-1 een oefenwedstrijd op het programma tegen Sparta Rotterdam JO8-1(BVO). Na de eerste 2 bekerwedstrijden te hebben gewonnen tegen ARC JO8-1 (1-14) en De Jodan Boys JO8-1 (9-4) was dit een wedstrijd van een ander kaliber voor de jongens. Er werd maar liefst 4x15 minuten afgewerkt. Dit zijn de zogeheten Twin Games. Waar normaal in de competitie van de JO8 2x20 minuten word afgewerkt. 

    Na een goede voorbereiding begonnen de jongens met goede moed aan de wedstrijd. Voorafgaand hebben wij uiteraard een handje geschud met de jongens van Sparta, waarin ik zag dat er door onze jongens werd opgekeken tegen de jongens van Sparta. Dit respect is dan ook normaal want onze jongens spelen niet altijd tegen een BVO team.  

    Tijdens de wedstrijd was er gelukkig geen ontzag, want wij wonnen de meeste duels. Op het veld waren wij niet onder de indruk van Sparta. Onze verdediging stond als een huis. Wat resulteerde dat het na 22 minuten nog 0-0 stond. Ik begreep dan ook dat de ouders van de Sparta spelers ons complementeerde dat wij het hun echt heel lastig maken. Met Damian op doel en Pepijn, Brian in de verdediging kwam Sparta er moeilijk doorheen. Ook de ondersteuning op het middenveld van Ibrahim, Adam en Mohammed was sterk. Zo ook voorin deden Safouane en Marouane goed mee door druk op de bal te zetten. Sparta speelde de bal goed rond en had meer balbezit. Niet te min dat wij kansen kregen, maar dat deze niet werden benut doordat er bij Sparta een hele goede keeper op doel stond. Kansen kreeg Sparta ook, die dan ook na 25 minuten, door een fout achterin uiteindelijk de 1-0 binnenschoot. Alphense Boys JO8-1 pakte het hierna weer goed op. Na 3x15 minuten voetballen stond het 4-1 voor Sparta door 3 snelle goals. Nadat wij 50 minuten hard hebben gewerkt, word helaas het krachtverschil te groot. Dit resulteerde dan ook dat we de laatste 10 minuten "op" waren. Uiteindelijk wordt het na 4x15 minuten 12-1 voor Sparta. Na de wedstrijd feliciteerden wij Sparta en bedankten hun voor de uitnodiging. De jongens vonden het zeer leerzaam om tegen een BVO team te spelen en hebben laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Hierdoor kregen de jongens complimenten van de staf/ouders van Sparta. Hierna gingen onze jongens samen met Sparta op de foto. Op naar Olympia voor onze laatste bekerwedstrijd waar de poulewinst op het spel staat! 

     

  • Bij de KNVB en bij Sportlink komen veel vragen binnen over het gebruik van de Voetbal.nl app en de KNVB Wedstrijdzaken app, met name vanwege de AVG. Om onze leden én hun ouders verder te helpen bij het gebruik van de app, zijn de meest gestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Klik op de volgende link om te kijken of jouw vraag er ook bij staat: https://www.sportlink.nl/vragen/vragenoverdeapp/

    Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van onze leden onder 16 jaar in de app Voetbal.nl. 

    Dit dient door de ouders/verzorgers te worden gedaan. Het e-mailadres van de ouder/verzorger moet hiervoor in Sportlink Club bij het kind geregistreerd zijn. Dit is bij Alphense Boys in de meeste gevallen ook het e-mailadres van het lid zelf. Dit o.a. i.v.m. het versturen van de factuur.

    Is het e-mailadres vastgelegd in Sportlink Club, dan kan de ouder/ verzorger zich registeren in de app en de gegevens van het kind wijzigen. Hoe dit in z'n werk gaat is te lezen in onderstaande link. Als er vragen zijn (b.v. over het geregistreerde e-mailadres in Sportlink Club), dan graag een e-mail sturen naar info@alphenseboys.nl o.v.v. de naam en de geboortedatum van het desbetreffende lid.

  • Zaterdag 22 september is er weer Bingo bij Alphense Boys. De balletjes gaan om 20.00 uur weer rollen.

    Het zat afgelopen weekend zéker niet mee. Diverse selectieteams van Alphense Boys waren gewoon beter, maar verloren toch (13-1 en19-1) of speelden gelijk (zondag 1)

    Wat een domper was het afgelopen zaterdag bijvoorbeeld  voor onze A1. Tegen Go Ahead Eagles speelden de mannen van Sander van Dijk een goede en heerlijke wedstrijd met volop doelkansen. Bij rust was het (ondanks 3x alleen voor de Go Ahead keeper) nog 0-0, maar daarna kwamen er nòg meer kansen. Keeper Bas Schol moest eerst nog een strafschop stoppen, maar daarna werd het toch 1-0, gevolgd door opnieuw een (zeer dubieuze) strafschop voor Go Ahead, die nu wél werd benut. Daarna werd het toch weer 2-1 voor Alphense Boys en regende het kansen op de 3-1, maar paal, lat en de keeper stonden dat in de weg. Een minuut voor het einde gaf de scheidsrechter een derde strafschop aan Go Ahead (2-2) en diep in blessuretijd counterden de Deventenaren zelfs nog naar de dik onverdiende 2-3. Hoe onrechtvaardig kan voetbal soms zijn!

  • Onze MO15-1 is een van de zes mooie meidenteams die we bij Alphense Boys hebben. Ze zoeken nog wel een keeper, dus als je dit leest en belangstelling hebt voor deze job, meld je dan snel aan. De trainers zijn Harre van der Nat en Joe Andrukaitis. Harre werd trainer nadat hij eerder dit jaar een weddenschap met Boys-voorzitter Dennis Captein verloor over de gemeenteraadsverkiezingen... Joe is de vader van Marissa en Sophie. Erik Reints is samen met Joe de coach op zaterdag. Alle communicatie rondom het team wordt verzorgd door Karina Klein.

    Onze Girls die de JO12-6M vormen, speelden zaterdag uit tegen Woubrugge. Door een tekort aan meiden in het team van de tegenstander, werd dat aangevuld met een paar jongens. Ze  leken zo uit  Woubrugge JO12-1 te komen. Onze meiden kregen er aanvankelijk lastig grip op: 6-0. Eenmaal op de helft van de tegenstander ging het volgens het boekje. Isabella krijgt de bal op de achterlijn. Vera en Noor staan klaar om in te schieten. Voorzet volgt en Vera schiet langs de keeper het doel in. De eer is gered. Tweede helft had de tegenstander de topscorer keeper gemaakt. Het spel leek gelijkwaardiger en mooi samenspel volgde. Wij hadden de bal veel meer op de helft van de tegenstander. Maar van afmaken kwam het niet. Toch wist er een meisje van de tegenstander door te breken en eindigde de wedstrijd in 7-1. Maar... één van onze meiden wist er een positieve draai aan te geven. "Eigenlijk hebben we gelijk gespeeld. De meiden van Woubrugge hebben maar 1 doelpunt gemaakt." Geweldig!

    Reminder voor alle bezoekers van ons complex: bij Alphense Boys is het in de kantine alleen mogelijk om met pin te betalen.

    Alphense Boys ondersteunt de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Op ons complex willen we liever niet dat er nog gerookt wordt. De enige plek waar dit mogelijk is, is het kleine terras ACHTER de kantine. Ook verzoeken wij rokers op de parkeerplaats om op enige afstand van de entree een plekje te zoeken, zodat bezoekers niet langs een haag van rokers en/of een gordijn van rook bij Alphense Boys naar binnen hoeven. Er zijn astmapatiënten die hier serieus last van hebben.

  • Erelid Ben Haverkamp vierde maandag samen met zijn echtgenote Ans en familie zijn 90-ste verjaardag. Ook vanaf deze plaats uiteraard nog eens onze welgemeende felicitaties! Ben was in het verleden vele jaren bestuurslid van Alphense Boys, de club waarvan hij zelf zegt dat hij er al zijn hele leven lang lid van is. Hij probeert altijd nog regelmatig even een kijkje bij Boys 1 te komen nemen, al brengen kinderen, kleinkinderen en inmiddels zeven achterkleinkinderen ook nogal eens verplichtingen op zondag met zich mee....

     

  • Op vrijdagavond 28 september zal de eerste clinic van dit seizoen voor de samenwerkende amateurverenigingen (SAV) gehouden worden bij v.v. Alphense Boys. Mitchell Meijer (zie foto, trainer van onze 15-2) is in het bezit van TC 2 en in het dagelijkse leven gymnastiekleraar op een middelbare school. Hij zal een praktijktraining geven met het volgende thema:

    Het uitspelen van en verdedigen tegen overtal situaties met verschillende beginpunten.

  • De clinic zal gericht zijn op het uitspelen en het verdedigen van een overtalsituatie. Hierbij zullen de partijspelen uitgebouwd worden van 3 tegen 2 naar 6 tegen 5, aangevuld met omschakelmomenten. In de clinic zal worden benadrukt welke tactische aanwijzingen, aandachtspunten en elementen je kunt toevoegen waardoor de spelers de link goed kunnen maken naar de wedstrijdsituaties.  Wij denken dat trainers van alle niveau's heel veel kunnen opsteken van deze clinic. We starten om 19.00 uur in de kantine waar Mitchell zichzelf even voorstelt en vervolgens zal uitleggen wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt vanaf 19.15 uur de training op het kunstgrasveld voor de kantine. Na de training (die 45 à 60 minuten duurt) wordt er in de kantine nog even teruggeblikt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, op welk gebied dan ook, betreffende de jeugdopleiding en begeleiding. De avond zal rond 20.30/20.45 uur worden afgesloten. Iedere trainer en leider van Alphense Boys is welkom

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari) is per direct geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''.

  • Rob Gieben (ex trainer Alphense Boys A1, die enkele jaren zelf onverwachts na 5 maanden bij AB opstapte) is nu na twee maanden al weer opgestapt bij BVCB.  Eerder stapte hij ook al op als hoofdtrainer bij DONK.

    De traditionele gezellige en kleinschalige herfsttoernooien van Alphense Boys voor jeugdselectieteams (22 t/m 26 okt), stromen al aardig vol.  We tellen nu in totaal 79 teams. Enkele dagen zitten al vol, maar we zoeken op bepaalde dagen nog een aantal aanvullende deelnemende teams. Voor de jongens een geweldige ''dagbesteding'' in de vakantie, als de trainers/leiders het vervoer kunnen regelen met de ouders!. Hieronder het actuele overzicht en de manier waarop je nog kan inschrijven.

  • In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op woensdag 24 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o15-1) op zoek naar nog vijf o15-1-teams van niveau 1e divisie, 2e divisie of 3e divisie. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2 x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op woensdag 24 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o13-3) op zoek naar nog 7 o13 teams (geboortejaar 2006) van niveau 1e, 2e of 3e klasse. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op donderdag 25 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o13-2 (is onze o12 van 2007) nog op zoek naar nog vijf o13 of o12 teams (geboortejaar 2006 of 2007, van niveau hoofdklasse of 1e klasse). We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op vrijdag 26 oktober zijn wij (naast Alphense Boys 09-1) op zoek naar  nog vier 09-teams (geboortejaar 2010) van niveau hoofdklasse of 1e klasse. We spelen op die dag 6 tegen 6 in vier poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 13 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op vrijdag 26 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o10 (=  beste spelers van 2009) op zoek naar nog drie o10-teams met hun beste spelers van 2009. We spelen op die dag 6 tegen 6 in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 13 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    De voetbalwedstrijd Groene Ster - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De voetbalwedstrijd Koudekerk - Alphense Boys  is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Peter Fase zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De wedstrijdbal voor de competitiewedstrijd van Alphense Boys 15-1 tegen NEC/FC Oss 15-1, komende zaterdag om 13.00 uur, is geschonken door NAHV accountants. Adviseurs en ondernemende mensen, H.Kamerling Onnesweg 5 in Alphen a/d Rijn

    De samenvatting van de wedstrijd Alphense Boys - Minor, van afgelopen zondag, is te zien via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=m4XO_xa_6m8

    De wedstrijd bal van de wedstrijd Alphense Boys O13-1 - Cambuur O13-1 (afgelopen zaterdag) was geschonken door een heel bekende supporter. Deze man wil hierdoor de 13-1 een hard onder de riem steken en hiermee andere supporters ook aan te moedigen om ook een bal te sponsoren.

    Het geld dat binnenkomt, wordt besteed voor het internationaal toernooi in Spanje.