• Uitstekende overwinning JO10-1 in de derby tegen ARC

Op 15 september mocht de JO10-1 aantreden voor de derby tegen ARC. De wedstrijd was gepland voor 13.30 uur, dus de boys konden goed uitgerust aan de wedstrijd beginnen. Het hele team was erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Meer dan de helft van het team kent wel een vriendje of klasgenootje die in het andere team speelt.

De jongens waren vanaf het begin af aan scherp en zette flink druk op de tegenstander wat al snel leidde tot twee schoten op doel. Toch kwamen de Boys in eerste instantie met 1-0 achter.
    De verdediging kreeg de bal niet snel genoeg weg en na een kluts kon ARC de bal in het net schieten.
    De mannen lieten zich hier echter niet door uit het veld slaan en bleven de druk opvoeren. Al snel leverde dat de gelijkmaker op. In de volgende minuten golfde het spel op en neer en volgende er over en weer een aantal kansen.
    ARC kwam wederom om voorsprong na een hoge voorzet vanaf de zijkant die precies op het hoofd van een ARC-er terecht kwam. De boys lieten dit uiteraard niet op zich zitten en kwamen al binnen een minuut weer op gelijke hoogte.
    Nog één keer kwam ARC op voorsprong. Jasper redde de eerste inzet nog met een mooie duik uit de hoek, maar de bal kwam precies voor de voeten van een ARC aanvaller die de bal hard tegen de touwen aanjoeg.

De Boys gingen gelijk weer in de achtervolging. Na een mooie uittrap van Jasper werd Maxwell vrijgespeeld en na een schitterende actie scoorde hij de gelijkmaker.

Vanaf dat moment kregen de Boys de overhand in de wedstrijd. De verdediging stond als huis. Met Matti en Nour met zijn 2-en achterin was er voor de aanvallers van ARC geen eer meer te behalen. Ook op het middenveld en in de aanval werden de Boys sterker en sterker. Bij balverlies werd de bal snel heroverd.
    Mooie acties en passes wisselden elkaar snel af en dit leverde nog twee doelpunten op. Aan het einde van de 1e helft stonden de boys voor met 5-3.

De 2e helft liet een zelfde beeld zien. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar de Boys waren sneller en effectiever met het afronden van de kansen. ARC schoot nog een keer hard op de lat waarna de bal vlak voor de lijn stuiterde waarmee de Boys goed wegkwamen.

Abdinajib kreeg nog een geweldige kans voor open doel toen Mick na een mooie drive langs de zijlijn de bal voor het doel bracht. Abdinajib was perfect meegelopen voor het doel. Helaas was de bal net een centimeter te veel achter Abdinajib waardoor hij de bal net niet het laatste tikje kon geven om te scoren.

De eindstand van de wedstrijd werd bepaald op 6-9 voor de Alphense Boys. Een verdiende overwinning!