• Boys Zaterdag bekert verder

Door een nipte 1-0 zege op Rohda'76 bekert  heeft Alphense Boys zaterdag (zie foto) zich geplaatst voor de volgende bekerronde. De vier hoogst spelende jeugdteams moesten het vandaag allen afleggen tegen hun BVO tegenstander, maar dat was in vele gevallen totaal onnodig. De 13-2 kwam terug uit Zeegersloot met een keurige 1-5 bekeroverwinning op ARC 13-1.

Alphense Boys 19-1 stond één minuut voor het einde van de officiële speeltijd nog met 2-1 vòòr in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles o19. Op dramatische wijze werd alsnog volkomen onnodig met 2-3 verloren.

De 19-1 stond in zijn tweede competitie wedstrijd tegenover Go Ahead Eagles o19. Na de last-minute nederlaag tegen de Graafschap O19 werden een serie positieve oefenwedstrijden gespeeld waarmee vertrouwen is getankt voor deze lastige wedstrijd.
    Vanaf de eerste minuut bleek dat Go Ahead Eagles een aantal lastig te bespelen spelers heeft binnen hun selectie. Technische vaardige spelers die zich in de kleine ruimte makkelijk vrij wisten te spelen. Maar net als twee weken geleden stond het team goed geformeerd waardoor Go Ahead Eagles niet tot kansen kon komen. Als de Boys de bal wisten te veroveren kwamen ze er razendsnel en goed voetballend uit. Hiermee werden ze in de eerste helft heel vaak gevaarlijk. De eerste kans was voor Nick Broekhuizen, hij draaide zich in de 16-meter knap vrij maar zijn puntertje kon door de keeper nog net uit de hoek worden getikt. Daarna twee identieke situaties waarbij beide keren Younes Bouhamed knap werd vrij gezet voor de keeper. Beide keren bleef Younes lang kijken maar kwam opnieuw de keeper als winnaar uit deze situatie. Een kwartier voor rust ging Alessio v/d Straaten goed door in de 16-meter zijn slimme passje kwam bij opnieuw Nick terecht maar ook deze inzet werd met kunst en vliegwerk door de keeper gered. Zo had de o19 zich voor rust al kunnen belonen voor hun goede spel.

Na rust gebeurde er van alles en vielen er wel de nodige goals. In de 50ste minuut werd een sliding binnen de 16-meter bestraft met een penalty. Gelukkig wist keeper Bas Schol deze inzet te keren. Nog geen 5 minuten later kwam de o19 dan wel op een 1-0 voorsprong. Nick gaf de steekpass op Ceyhun Sabaoglu die zich in de 16-meter knap vrij soleerde en de bal hard en zuiver binnen schoot.

• Halverwege de tweede helft volgde opnieuw een penalty die nu wel werd binnen geschoten waardoor de stand weer gelijk werd. Maar de O19 toonde karakter en kwam opnieuw op voorsprong. Een scrimmage voor de goal waar uiteindelijk Yannick Saeijs op doel kon schieten, zijn inzet werd nog gekeerd maar Nick was attent en schoot de (verdiende) 2-1 binnen.

• Daarna kregen Ceyhun (schot op de paal en lobje), Steven v/d Pijl (schot op de paal) en Tarik Zaanani (bal op de lat) nog de mogelijkheid om de score uit te bereiden, dit gebeurde helaas niet. Twee minuten voor tijd werd er opnieuw een strafschop toegekend aan Go Ahead Eagles, ook deze ging erin waardoor de 2-2 stand werd bereikt. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende goal en het was uiteindelijk Go Ahead Eagles die in de omschakeling de spits vrij voor Bas zette, hij bleef rustig en maakte de beslissende 2-3. Een enorme domper want gezien het veldspel en aantal kansen was een nederlaag niet nodig. Maar er is zeker in veldspel een stijgende lijn te zien die hopelijk de komende week wordt doorgezet want volgende week wacht FC Twente. De O19 speelt opnieuw thuis en deze wedstrijd begint om 15.15.

12. Alexandria'66 o19                           2-0

Alphense Boys 17-1 heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd niet in een resultaat kunnen omzetten. De eerste speelhelft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en was het vooral onzuiver van beide kanten. Go Ahead Eagles o17 had dreiging, daar waar Alphense Boys  in de omschakeling enkele keren er gevaarlijk uitkwam. Het speelde het echter niet goed uit. Net toen we op de drempel stonden van de rust, glipte de centrumspits van Go Ahead Eagles B1 door de defensie, omspeelde Santos Hanter en schoot de bal binnen: 0-1. Na 44 minuten kwamen de Boys al op gelijke hoogte. Een steekpass van Taner Bayram op Jasper Schinkel zette hem vrij voor de keeper. Hij rondde de bal knap af: 1-1.

• De wedstrijd lag volledig open. Echter van korte duur, want na een individuele fout in het zestienmetergebied trok Yassine Bachar aan de arm van de Go Ahead spits (zie foto) en ontnam hem dus een doelrijpe kans.  De straf was bikkelhard: Strafschop en een rode kaart.

• De strafschop ging er overigens in: 1-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De Boys werkte hard en kreeg nog enkele prima kansen via Jasper Schinkel en ook Yassine Bouchnafa was dichtbij een treffer, maar zijn schot belandde op de baal. Go Ahead Eagles B1 scoorde wel twee keer en bracht daarmee de eindstand op 1-4. Volgende week speelt Alphense Boys B1 thuis om 13.00 uur tegen AFC B1. Via de onderstaande link is de fotoreportage van Arjan de Graaf te zien en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHsmiABGxU

12. DEM o17                              2-0

Alphense Boys 17-2 oefende vandaag tegen de Meern O17-1 op een zonovergoten strakke grasmat. Het team van trainer Jeffrey Verweij wordt al een paar weken getroffen door een blessuregolf, maar het team dat vandaag in de basis start oogt fris en begint in hoog tempo aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd springen de Boys juichend op Mohammed Rahal, die een voorzet van Yassine Bensalah bij de tweede paal binnenkopt, maar tot ieders verbazing wordt de goal wegens buitenspel afgekeurd. In de 13e minuut lobt Romeo Pieters de bal over de verdediging en zet daarmee Kaan Temur vrij voor de keeper, maar Kaan schiet tegen de doelman op. Een minuut later countert de Meern zich tegen de verhouding in naar een voorsprong, wanneer de bal via de rebound van keeper Rens Boer alsnog door een ongedekte speler binnen wordt geschoten. (0-1) In de 17e minuut legt Romeo de bal vanaf de achterlijn panklaar neer voor Kaan, maar wederom staat de sluitpost uit de Meern in de weg. Wanneer Romeo in de 20e minuut Mohamed Rahal aanspeelt, trekt die naar binnen en scoort de gelijkmaker (1-1)

• Achterin zijn Quinten Liem -Kon-Tja en Janz Schipper het slot op de deur, maar voorin weten de Boys the key to succes nog niet te vinden. De kansen rijgen zich aaneen, maar de keeper van de Meern is een ware sta in de weg. In de 38e minuut komen de Boys eindelijk op voorsprong, wanneer Kaan tussen twee man doorbreekt en de bal netjes aflegt op de meegelopen Julian van der Kwaak, die de bal eenvoudig binnentikt bij de tweede paal. (2-1)

•  In de slotminuut van de eerste helft geeft  Romeo  wederom een diepe bal achter de verdediging op Kaan Temur , die zich vrijspeelt en dit keer goed afrond en de 3-1 binnenschiet. De tweede helft is nog geen minuut oud, als de Meern vanaf de aftrap een diepe bal speelt  op hun spits en die bijna ongehinderd door de ongeconcentreerde verdediging heen slalomt en de 3-2 binnenschiet. De Boys peppen elkaar op, waarin Chalino Vanenburg het voortouw neemt. Hij coacht en sleurt van achteruit de ploeg naar voren en staat met een prachtige diepe bal op Julian aan de basis van de 4-2, die door Mohamed gescoord wordt nadat de bal na een schot in eerste instantie nog gepareerd wordt door de keeper, maar Mo de bal in tweede instantie in de 53e minuut alsnog binnenschiet. Dan gaat het hard. Chalino stuurt in de 55e minuut van achteruit Yassine weg op links, die de bal perfect voorzet op Kaan, die met een geplaatst schot zijn tweede van vandaag maakt.(5-2) In de 57e minuut is het nogmaals Chalino die een bal op eigen helft onderschept, direct diep geeft op Kaan, die ditmaal de assist geeft op de meegesnelde Romeo Pieters, die de bal aanneemt en vervolgens hard in het dak van het doel schiet (6-2)

• In de 67e minuut breekt Mohamed door op rechts, legt af op Kaan die de vrijstaande Yassine Bensalah bedient met een voorzet. Yassine schiet de bal via de onderkant van de lat binnen.(7-2) De Boys spelen de laatste 10 minuten met 10 man, nadat Tyrone Yeboah met kramp de wedstrijd tegen zijn oude ploegmaatjes van de Meern heeft moeten verlaten. De Meern doet nog wat terug door een diepe bal dwars door het midden te spelen en de spits door de gehavende Boys-verdediging heen glipt en vlak voor tijd de 7-3 scoort. Aanstaande dinsdag oefent de B2 om 20.00 uur thuis tegen de B1 van De Dijk en zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd (12.45 uur) tegen de B1 van FC ’s-Gravenzande.

Alphense Boys 15-1 moest de verre busreis richting Hengelo maken om tegen FC Twente 15-1 te spelen. Om 07:15 vertrokken de mannen van trainer Sander van der Kleij per bus naar Hengelo. De wedstrijd begon gelijk spectaculair. De sterk spelende linksbuiten van Twente maakt een prachtige actie en schoot geplaatst in de kruising, 1-0. Na 3 minuten keek Alphense Boys al tegen een achterstand aan. Maar daar kwam snel verandering in, Giovanni Sekeris speelde de bal diep op Zakaria Kanfaoui en hij faalde niet, 1-1. Binnen de 10 minuten nam Twente weer de leiding met een mooie kopbal van opnieuw de nummer 11. Daarna ging het spel op en neer en waren er enkele mogelijkheden voor beide ploegen maar beide keepers speelden een prima pot. Er werd hard gewerkt maar in de laatste fase kon Alphense Boys in de eerste helft niet echt een vuist maken. De teams gingen met 2-1 de rust in. Na rust had Alphense Boys vol druk op Twente en beloonde het zichzelf ook. Na een scrimmage vanuit een vrije trap was opnieuw Zakaria Kanfaoui het eindstation en schoot hij de verdiende 2-2 op het bord.

• Ook na de goal waren er enkele mogelijkheden, een 3 tegen 2 situatie werd niet goed uitgespeeld en na een goede bal van Illias Dardour liepen Thiery Anthony en Zakaria Kanfaoui samen door maar op mysterieuze wijze vlagde de grens van Twente dit af. Enkele minuten later was het Twente dat doorkwam in de Alphense 16 meter en de linksbuiten werd onderuit gehaald. De scheids had het nu wel bij het juiste eind en legde de bal op de stip, 3-2. Toen ging Alphense Boys wat directer spelen en werden ze nog gevaarlijk met de snelheid voorin maar tot echte kansen kwamen zij niet meer, Twente miste een aantal opgelegde kansen toen Alphense Boys alles of niets speelden. Eindstand was 3-2. Twente moest vandaag alle zeilen bijzetten om de punten in Hengelo te houden en dat is een compliment voor Alphense Boys. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 13.00 uur thuis tegen NEC o15

9. Willem II o15                       3-0

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag zijn laatste wedstrijd van de bekerpoule, uit tegen Jodan Boys 15-1. De ploeg die al 2 wedstrijden gewonnen had en dus moest winnen om door de gaan. De wedstrijd werd aangevangen in een vernieuwde 3-3-4 opstelling tegenover de 4-4-2 die Jodan Boys liet zien. De gehele wedstrijd heeft de 15-2 heel goed gevoetbald. Dat was vooraf ook de bedoeling. Het vertoonde spel wat de afgelopen wedstrijd steeds pas in de 2e helft getoond werd, werd nu volgehouden in ruim 60 minuten van de wedstrijd. Begin van de eerste helft ging het qua kansen gelijk op. Jodan Boys werd af en toe gevaarlijk met hun snelle spitsen, maar zij schoten de bal 2x naast. Jodan Boys heeft de gehele wedstrijd vooral de lange bal gespeeld en dat is altijd oppassen en kàn effectief zijn vooral in de eerste minuten. Toch waren wij het team wat het dichtste bij de openingstreffer waren. Na een zeer vloeiende aanval belandde de bal bij Aldo. Hij kon inschieten, maar raakte de lat. Waarna er vervolgens twijfel ontstond of de bal de doellijn niet gepasseerd had. De scheids twijfelde echter niet en liet het spel doorgaan. Een paar minuten later zette Steve goed druk en veroverde de bal.

• Hij kon doorlopen op de keeper, liet vervolgens in zijn sprint de bal iets te ver naar de buitenkant lopen en schoot vervolgens rakelings naast. Vijf minuten voor de rust kwam Jodan Boys op voorsprong. De bal werd niet goed gericht teruggespeeld op keeper Mike en de spits van Jodan Boys kon de bal inschieten en vervolgens ook scoren.

• In de 2e helft werd er nog beter spel vanuit de kant van Alphense Boys laten zien. In de opbouw werd nauwelijks een fout gemaakt en we creëerden een paar goede kansen. Jodan Boys is 25 minuten niet op onze helft geweest in de 2e helft. Halverwege de 2e helft kregen de Boys een corner. Deze namen wij kort, waarna Evan de bal voor wilde geven. De bal werd geblokt maar met de hand, penalty. Helaas kwam deze in het rijtje gemiste kansen, want hij werd hard over geschoten. Volgende week zaterdag start de 15-2 de competitie met een uitwedstrijd tegen Ter Leede 15-1 (11.15 uur) Kijk voor de fotoreportage van Rob Schoemaker op de volgende link: https://robschoemaker.zenfolio.com/p885206653

Alphense Boys 13-1 verloor vanmorgen onnodig van Cambuur Leeuwarden o13. Waar drie weken eerder voor de beker een 1-0 overwinning werd behaald trok het nu naar een hele goede eerste helft en een matige tweede aan het kortste eind (1-3). Het begin was nog veelbelovend, veelvuldig werd de bal goed vrij gespeeld en kwam Cambuur er totaal niet aan. In de 3e minuut kopte de inlopende Twan Schens van dichtbij hard over. In de 17e minuut werd de dominantie omgezet in een treffer, op aangeven van de sterk spelende Dani Guis (zie foto onder) kon bij de 2e paal Dean Valentijn de bal binnen volleren (1-0).

• Nog voor rust had de score hoger uit moeten vallen zo schoot Sven Verpoort de bal uit kansrijke positie hoog over en ging een poging van Yash Jadoenath net over. Hoe anders was het spelbeeld na rust waar de Boys-spelers elkaar voor rust heel makkelijk wisten te vinden werd er na rust veel te makkelijk de bal verloren. Binnen 5 minuten na rust viel de gelijkmaker, vanuit buitenspelpositie schoot de Friese spits de bal van dichtbij binnen (1-1). In de 39e minuut kon Yash zijn kopbal net niet voldoende kracht geven.

• In de 45e minuut werd er in de omschakeling een overtreding gemaakt, de toegekende vrije trap leek houdbaar voor keeper Mateo Lips maar ging wel tegen de touwen (1-2).

• In de slotfase drong de ploeg van trainer Robin Stolwijk nog wel aan en leek het de gelijkmaker de produceren maar deze werd afgekeurd. In de slotminuut kopte Youri Roos de bal ongelukkig langs zijn eigen keeper Mateo waardoor het nog 1-3 werd. Volgende week zaterdag gaat de o13 op bezoek bij koploper FC Volendam o13 om 10.00 uur wordt er afgetrapt.

Via de onderstaande link is de fotoreportage van Arjan de Graaf te zien en gratis te downloaden: https://flic.kr/s/aHsmiAq6vG

8. Quick o13                           3-1

Alphense Boys 13-2 boekte vandaag een verdiende overwinning op ARC 13-1. Het is niet zo dat we er al weken naar uitkeken, maar om tegen ARC te spelen heeft toch wel iets. Helemaal tegen de jongens van de 13-1 omdat er in dat elftal genoeg jongens rondlopen die we uit het 'Alphense' kennen. Trainer Michael benadrukt in de kleedkamer dat we vooral van dit soort wedstrijden moeten genieten. ARC heeft de eerste 10 minuten alleen maar tegengehouden. We spelen alles op de helft van ARC en we combineren naar hartenlust. Het brengt ons kleine kansjes voor Abdul en Senne, maar voorlopig blijft het nog 0-0. Dan vanuit het niets staat het 1-0 voor ARC. We verwerken op het middenveld een bal verkeerd wat tot een hoekschop leidt. Bij de 2e paal staat een speler van ARC helemaal vrij en hij schiet de bal fraai tegen de touwen.

Opnieuw hebben we het overwicht en ontstaan er kleine kansjes via Abdul en Bryan. De bal vliegt inmiddels op de paal en op de lat, maar het blijft 1-0. Totdat Joshua de bal op het middenveld afpakt en direct Abdul 1 op 1 op de keeper afstuurt. De spits blijft kalm en schiet beheerst de 1-1 binnen. Niet veel later is er een corner aan de rechterkant. Na een scrimmage voor het doel valt de bal voor de rechter van Daan Spaan, die verwoestend uithaalt voor de 1-2.

De 2e helft start zoals de eerste is geëindigd, op de helft van de tegenstander. Sami Mouta (zie archieffoto) krijgt de bal na een vrije trap voor zijn rechterbeen. Zonder na te denken haalt hij uit en de keeper is kansloos. Prachtige 1-3 en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Niet dat we het zo goed vinden, maar twee doelpunten gaat ARC nooit meer maken.

• In de 50e minuut speelt Senne zich op het middenveld vrij en met een prachtige crossbal bedient hij Bryan die goed de diepte is ingelopen. Met een schot zoals alleen Bryan dat kan zwabbert de bal over de lange keeper van ARC heen en ploft in het netje. Dat is de 1-4 en de jongens zijn nog lang niet klaar. Bij ARC gaat het koppie hangen, bij de Boys ontstaat meer bravoure. Het slotstuk is wederom voor de Boys. Bryan sprint met de bal langs zijn directe tegenstander en geeft de bal voor bij de 2e paal. Joshua is goed meegelopen en kopt de bal langs de keeper tegen de touwen. Het is inmiddels 1-5 geworden en de scheidsrechter vindt het wel genoeg. Gedecideerd fluit hij voor het laatst en de Boys vallen elkaar in de armen (zie foto) om de verdiende overwinning te vieren. Echt een collectieve prestatie!

• Met de 1-5 gaan we richting de Alphense Boys. De 13-2 is 1e geworden in de bekerpoule en gaat dus door naar de volgende ronde. De tegenstander in die ronde is nog onbekend. Wat we wel weten is dat we zaterdag 22 september om 09:00 uur op veld 1 tegen Excelsior Maassluis spelen voor onze 1e competitiewedstrijd in de 3e divisie. Ook als u niet in de buurt bent raad ik u aan deze wedstrijd te komen bekijken.

Alphense Boys E-Top, de ploeg van trainer Roel van Holstein en Galid Mrani, moest vandaag naar Woerden afreizen voor de laatste bekerwedstrijd tegen Sportlust JO13-2007. Net als vorige week werd er ruim met 0-16 gewonnen. Waarbij de jongens vorige week nog goed positiespel speelde is het spel van vandaag de eerste helft matig en de tweede helft iets beter. De uitslag van vandaag zegt dan ook iets over de zwakke tegenstander. Met de rust is de stand 0-7. Doelpuntenmakers zijn: Yassir 2x, Sinan 2x, Ananda, Arza en Dylan. In de tweede helft lopen we dus uit naar 0-16 en zijn de doelpuntenmakers: Arza 4x, Adam 2x, Sinan 2x, Yannick en Dylan. Op naar de volgende ronde in de beker.

Het is duidelijk dat de jongens meer weerstand nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. Volgende week begint dan ook de competitie en spelen we thuis om 09.00 uur tegen Voorschoten JO13-2007.

Alphense Boys zaterdag 1 won de laatste bekerwedstrijd met 1-0 van Rohda'76 en bekert dus dòòr. We konden voor het eerst de teruggekeerde Appie Mouhyieddine (zie foto) aan het werk zien Helaas werd er geen verslag ingeleverd

• Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 20.00 uur in Katwijk tegen Quick Boys 2. Volgende week zaterdag starten ze dan de competitie met een uitwedstrijd tegen Koudekerk (14.30 uur)