• ARC JO13-1 – AB JO13-2: Spannende wedstijd met royaal resultaat

Vandaag staat de derde bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Aan gelijkspel hebben de Boys genoeg, maar aangezien de tegenstander van vandaag ARC JO13-1 is, nemen we uitsluitend met een mooie winst genoegen. De spelers van beide teams kennen elkaar van school, uit de straat of van vorige voetbalseizoenen. Ook ARC JO13-1 speelt dit seizoen derde divisie en hoewel de statistieken vooralsnog in het voordeel van de Boys lijken te wijzen hangt er een heerlijk gezond gespannen sfeertje rond de wedstrijd.

De jongens van ARC laten lang op zich wachten. Als supporters concluderen we dat ze allemaal waarschijnlijk nog even naar het toilet moeten. Het geeft de staf de gelegenheid om de Boys nog even te voorzien van de laatste instructies. Op een mooi strak veld en onder een heerlijk zonnetje blaast de scheidsrechter het startsignaal en gaat de derby van start.

Er wordt sterk maar onrustig gestart en de eerste minuten worden gespeeld op de helft van ARC. Senne geeft de bal mee aan Abdul die de bal voor het doel krijgt. Het levert een eerste corner op, maar nog geen écht gevaar. Vervolgens na hard werken van Senne op rechts krijgt hij de bal voor het doel en zijn er maar liefst drie schietkansen welke door de doelman van ARC gestopt kunnen worden. Even later nog een fraai pass van Daan S. op Bryan, die uiteindelijk door de verdediging wordt gestopt.

Het eerste gevaar van ARC is daar wanneer Julian (oud speler van ons team) op een lange bal kan lopen, maar Yassine kent de snelheid van zijn tegenstander en onderschept sterk. De jongens komen na een gespannen start beter in de wedstrijd en zijn duidelijk sterker. Een vette pass van Daan S op Bryan is helemaal op maat. Bryan schampt de lat, een voorsprong is nog altijd niet behaald.

Een tweede actie voor ARC wordt door Vince in samenwerking met de verdediging goed gestopt. Een corner voor de tegenstander is een noodzakelijk gevolg. ARC neemt de corner sterk en de 1-0 voorsprong wordt krachtig ingeschoten. Hoewel het wedstrijdbeeld zondermeer in het voordeel van de Boys is geweest, komen we toch op achterstand. Hoe zullen de jongens hierop reageren? ARC krijgt duidelijk moed door hun gerealiseerde voorsprong en de Boys zijn even onrustig. Het systeem is in de minuten na de 1-0 even uit de wedstrijd en de tegenstander probeert met stevig spel en soms wat vasthouden de jongens slim uit de wedstrijd te houden.

De druk is weer vooruit en wanneer Senne met een mooie draaibeweging zijn verdediger zoek speelt. Het lukt niet om te scoren, maar we zien de jongens wel weer terug in de wedstrijd komen. Er wordt gevochten op de helft van ARC. Even is er nog druk van onze tegenstander wanneer Julian dreigt uit te breken, maar een strakke sliding van Matz zorgt ervoor dat het directe gevaar van de snelle spits wordt gestopt.

Op aangeven van Joshua krijgt vervolgens Abdul de ruimte om door de verdediging heen te stomen. Met onwaarschijnlijke snelheid sprint hij op het doel af en maakt koeltjes de meer dan verdiende gelijkmaker. Het is 1-1! Staf en supporters happen voorzichtig naar wat lucht en de jongens krijgen de grip op de wedstrijd. Nu doorpakken! In een volgende actie wil Abdul direct weer naar het doel toewerken, maar wordt door drie ARC-verdedigers vastgelopen. Het levert een vrije trap op een gevaarlijke plek op.

Even later een fraai pass op Senne die uit zijn actie een corner weet te realiseren. De corner bereikt Daan S en die twijfelt geen moment en ramt de 1-2 tussen de palen. Vervolgens een pittige overtreding op Daan S welke een vrije trap oplevert op een mooie plek. Senne neemt de vrije trap goed, maar de bal gaat rakelings over. In de laatste minuten van de eerste helft zijn de Boys overtuigender in hun spel en wordt er weer goed gevoetbald. We zijn er nog niet, maar er is vertrouwen in een goede tweede helft. Eerst rust!

In de tweede helft wordt direct weer druk gezet. De verdediging van ARC wordt in het nauw gedrukt door de gretigheid van onze aanvallers. Wanneer Ersan de bal voor zijn voeten krijgt, na een perfect uitgevoerde opbouw van achteruit, vuurt hij hard op het doel van de ARC doelman en schampt de bal maar net de lat. Na een wat rommelige fase breken Senne en Abdul samen uit, maar ARC verdedigd sterk. Een voorzet van Abdul op Ersan, maar de keeper zit er goed bij. Het lukt nog niet om de voorsprong verder uit te breiden, totdat de bal na het nemen van een vrije trap het doelgebied uitrolt voor Sami zijn voeten. Een poeier van afstand is onhoudbaar voor de ARC doelman en daar is dan eindelijk de 1-3. Lekker!

De jongens van ARC geven niet op! Er wordt door onze Alphense tegenstander getracht druk te zetten in de hoop de achterstand in te lopen. Een fraaie pass van Senne vanaf de rechterzijde diep op links is voor Bryan de ideale gelegenheid om mooi de 1-4 binnen te krullen. Een volgende kans is er voor Senne die de bal nog net van de achterlijn weet te halen terwijl zijn tegenstander het al had opgegeven. Senne werkt de bal rakelings voor het doel langs.

Behalve nog wat lange ballen vooruit lukt het ARC niet om nog gevaarlijk te worden. Onze verdediging staat sterk en geeft nagenoeg geen ruimte aan de tegenstander. Senne speelt de bal nog een keer diep, waarop Bryan de bal kan voorgeven en Joshua de 1-5 binnen knikt. De wedstrijd is gespeeld, de scheidsrechter blaast het eindsignaal en de Boys komen euforisch de toeschouwers tegemoet. Een dik-verdiende-dikke-winst voor de Boys tegen ARC JO13-1 mag best even gevierd worden.